Jump to content

Sony Xperia XA Ultra

konstantinoslp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά την αναβάθμιση σε Nougat την τρίτη ημέρα σε όλες τις οθόνες μέσα στο μενού Ρυθμίσεις η οθόνη είχε προβλήματα (δεν μπορούσες να κάνεις scroll και τρεμόπαιζε). Κατά τα άλλα λειτουργούσε κανονικά. Πήρα ένα backup με το Xperia Companion και έκανα restore το λογισμικό. Όταν τελείωσε μου είχε περάσει το Marshmallow και έκτοτε, δεν εμφανίζει καμία ειδοποίηση για update σε Nougat ούτε από το PC αλλά ούτε και από το κινητό.

Διαβάζωντας στο net φαίνεται πως υπήρχαν παράπονα για τη Nougat και η Sony την απέσυρε (φαντάζομαι προσωρινά). Τώρα αναμονή να διορθώσουν τα όποια προβλήματα βρήκαν και να την διαθέσουν.

Έλεγξα με το XperiFirm (που εμφανίζει τις τελευταίες διαθέσιμες ενημερώσεις για Sony κινητά) οτι για το XA Ultra σαν τελευταία εμφανίζει την Marshmallow και όχι την Nougat..

• Απαντήσεις 392
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ ακόμη δεν διαπίστωσα κάτι. Αν τύχει δηλαδή μπορούμε να επιστρέψουμε ε;

Στάλθηκε από το F3211 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

και εγω δεν εχω προβληματα μετα την αναβαθμιση.ολα δουλευουν τελεια.τι να πω τοσο γκαντεμια αν ειναι δυνατον
salonika city :thanks:

και εγω δεν εχω προβληματα μετα την αναβαθμιση.ολα δουλευουν τελεια.τι να πω τοσο γκαντεμια αν ειναι δυνατον

ομοίως κανένα πρόβλημα ως τώρα,

κάνουν που κάνουν 50 χρόνια να βγάλουν αναβάθμιση, τα κανουν και σαν τον ιαπωνικό κ@λο τους

Εγώ ακόμη δεν διαπίστωσα κάτι. Αν τύχει δηλαδή μπορούμε να επιστρέψουμε ε;

Και σε μένα μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε τα περίεργα με την οθόνη πήγαινε πολύ καλά. Χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο ένα πρωί έσκασε το πρόβλημα.

Ναι αν κάτσει κάτι με το PC μπορείς να γυρίσεις στη marshmallow κάνοντας software repair.

Ακούγεται τρελό αλλά το τσέκαρα πριν και μετά. Ευθύνεται το Viber. Πες της να το κάνει απεγκατασταση και ας δοκιμάσει μετά να μιλήσει. Κουλο αλλά κατά 99% ισχύει.με άκουγαν σαν να είμαι σε πηγάδι. Μόλις το έβγαλα όλα καλά

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ίδιο μου κάνει και μένα ξαφνικά

Στο XA1 ultra. Που έχει nougat από εργοστασιακα.

Δέστε εδω

https://drive.google.com/file/d/0B_OOQ1qvbJkSM09qZlpHTjlfNlE/view?usp=drivesdk

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

Το ίδιο μου κάνει και μένα ξαφνικά

Στο XA1 ultra. Που έχει nougat από εργοστασιακα.

Δέστε εδω

https://drive.google.com/file/d/0B_OOQ1qvbJkSM09qZlpHTjlfNlE/view?usp=drivesdk

Και μένα σχεδόν το ίδιο μου έκανε. Πιο έντονο αλλά μόνο στο μενού ρυθμίσεων.

Εμένα όχι αλλά γύρισα προληπτικά. Άσε που το κουμπί με τα δεδομένα που θες 2 κλικ είναι σπαστικό. Είχε πιο πολύ μνήμη αλλά καλύτερα με M.

Τελικά ίσως είναι καλύτερα έτσι. Ένας τύπος στο νετ έλεγε ότι αρχές του χρόνου που πήρε το z5 τη nougat έγινε ακριβώς το ίδιο. Βγήκε με προβλήματα, την απέσυραν και μετά από λίγο την ξαναέδωσαν στο κοινό διορθωμένη.

Όταν άκουσα ότι η Nokia στα νέα κινητά της περνάει stock Android το σκέφτηκα πολύ σοβαρά να κάνω κίνηση. Νομίζω ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα οι απευθείας αναβαθμίσεις από Google και δευτερεύοντως ότι τις λαμβάνεις άμεσα αφού δεν εμπλέκεται το skin του εκάστοτε κατασκευαστή.

Αργήσαν σχεδόν ένα χρόνο να το φέρουν στο κινητό μας το nougat και όταν τελικά ήρθε είχε προβλήματα..

Τελικά ίσως είναι καλύτερα έτσι. Ένας τύπος στο νετ έλεγε ότι αρχές του χρόνου που πήρε το z5 τη nougat έγινε ακριβώς το ίδιο. Βγήκε με προβλήματα, την απέσυραν και μετά από λίγο την ξαναέδωσαν στο κοινό διορθωμένη.

Όταν άκουσα ότι η Nokia στα νέα κινητά της περνάει stock Android το σκέφτηκα πολύ σοβαρά να κάνω κίνηση. Νομίζω ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα οι απευθείας αναβαθμίσεις από Google και δευτερεύοντως ότι τις λαμβάνεις άμεσα αφού δεν εμπλέκεται το skin του εκάστοτε κατασκευαστή.

Αργήσαν σχεδόν ένα χρόνο να το φέρουν στο κινητό μας το nougat και όταν τελικά ήρθε είχε προβλήματα..

Το καλό κακό στην υπόθεση είναι ότι ΧA1 έχει ήδη. Nougat και επίσης υποτίθεται ότι ένα πρόβλημα της προηγουμενης έκδοσης XA ultra θα είχε διορθωθεί αν μη τι άλλο στο νέο μοντέλο. Ειλικρινά μου αρέσει απίστευτα το τηλεφωνο αλλά αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό όταν συμβαίνει.

Samsung S20 FE 

Snapdragon edition

Το καλό κακό στην υπόθεση είναι ότι ΧA1 έχει ήδη. Nougat και επίσης υποτίθεται ότι ένα πρόβλημα της προηγουμενης έκδοσης XA ultra θα είχε διορθωθεί αν μη τι άλλο στο νέο μοντέλο. Ειλικρινά μου αρέσει απίστευτα το τηλεφωνο αλλά αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό όταν συμβαίνει.

Λες να του φοράνε αυτή που έβγαλαν και για το XA? Αν ναι, πιθανόν να βγάλουν update και για το XA1.

Kαλη σας ημερα αγορασα το xa ultra ds χθες.τι γινεται με τζαμι προστασιας?εχει βαλει καποιος που να καλυπτει ολη την οθονη και αν ναι μπορει να μου πει απο που την αγορασε?ευχαριστω

Πήγα στο σέρβις με Android 7 κι όταν το πήρα πίσω είχαν τα 6 κι τωρα στην ενημέρωση γράφει ότι έχω τα τελευταία.. Ξέρετε τι παίζει;

Μάλλον στο έκαναν restore και γύρισε στην 6.Καλύτερα μείνε εκεί έχει θέματα ή 7

Νομίζω μας κοροϊδεύουν λίγο. Αναφέρουν ότι τα προβλήματα ήταν λόγω του OTA...

http://m.gsmarena.com/nougat_roll_out_for_xperia_xa_and_xa_ultra_has_been_paused_sony_confirms-news-25891.php

Εγω παντως που τελικα του εκανα factory reset πριν και μετα του περασα την 7αρα OTA, δεν εχω κανενα πρόβλημα. "Πεταει" βασικα και εχει και πολυ περισσότερο free space απο πριν και καλύτερη διαχείριση της RAM.

Edited by ikgamsu

εγώ που έχω την 7 απο την ημέρα που βγήκε έχω κάποια θεματάκια που και που αλλά δεν ζορίστηκα ακόμά ώστε να γυρίσω πισω.

πχ το bluetooth συνδέεται οποτε θέλει με τις συσκευές και αν συνδεθεί με το ακουστικό δεν μεταφέρει ήχο σε αυτό, το πληκτρολόγιο καμια φορά δεν με αφήνει να γράψω κατι κτλ ψιλοπράγματα :) να έχουμε να λέμε

Σχετικο διαβασα στο Xperia Blog (http://www.xperiablog.net/) και λεει οτι προσωρινα αναστελει την 7 και θα την επαναφερουν πιο μετα !! Τωρα σχετικα με το δικο μου αν μπορω να παραθεσω την γνωμη μου εχω το ΧΑ1 και με την 7 πεταει !! ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟ !!!!!!!!!!!

Αν εξαιρέσω το πρόβλημα που προέκυψε με την οθόνη, όλα δουλεύανε μια χαρά και σε μένα. Γενικά ήταν πολύ καλύτερο από το ΜΜ. Αναμονή τώρα να δούμε πότε θα λύσουν τα θέματα που βρήκαν και θα το ξαναδιαθέσουν...

Και σε μενα μετα απο αναβαθμιση σε Ν και επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων,νομιζω ειναι πολυ καλυτερο!!Σε μπαταρια σιγουρα,σε καμερα σιγουρα,σε διαχειριση κλεισεων που δεν ειχε αποκλεισμο καποιου αριθμου ανεπιθυμητου-αν ειναι δυνατον-τωρα το βαλαν και ισως εγινε λιγο πιο δυνατος ο ηχος!!Α δειχνει και αριθμο ειδοποιησεων στο facebook που πρωτα δεν ειχε!!Μονο ηχο ειχε αν σχολιαζε καποιος... ;)

Apple iPhone 14 Pro Max

καλησπερασ παιδια φιλος πηρε καρτουλα Q την εβαλε εχει κανονικοτατα internet αλλα δεν εμφανιζει την ενδειξει 3g.4g κτλ την εβαλα στο δικο μου ενα samsung note 5 και σε εμενα κανονικα εμφανισε το 4g. εχει τυχη σε κανεναν αλλο? εχει την 6 εκδοση και εχει και τις ρυθμισεις της Q
[sIGPIC][/sIGPIC]

καλησπερασ παιδια φιλος πηρε καρτουλα Q την εβαλε εχει κανονικοτατα internet αλλα δεν εμφανιζει την ενδειξει 3g.4g κτλ την εβαλα στο δικο μου ενα samsung note 5 και σε εμενα κανονικα εμφανισε το 4g. εχει τυχη σε κανεναν αλλο? εχει την 6 εκδοση και εχει και τις ρυθμισεις της Q

Δηλαδή έχει κατεβάσει τις ρυθμίσεις για την Q στο XA (Settings > More > Mobile networks > Internet Settings) και δεν μπορεί να συνδεθεί?

Αν πάει Settings > More > Mobile networks > Preferred network type είναι επιλεγμένο το 4G (preferred)/3G/2G?

Στο Settings > More > Mobile networks > Access Point Names υπάρχουν σεταρισμένα APN ?

• The title was changed to Sony Xperia XA Ultra