DENIOR Δημοσιεύτηκε February 24, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 24, 2005 Poios Ellhnas logotexnhs ths sighronhs ellhnikhs logotexnias(1800+) theoreite oti einai o shmantikoteros; Poion Ellhna logotexnh ektimatai perissotero;Giati; Poio einai to agaphmeno sas ergo toy; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. February 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2005 Ενδιαφερον θεμα, αλλα δε πιστευω οτι υπαρχει απαντηση. Πολοι ειναι κορυφαιοι σε διαφορετικους τομεις, αλλοι ειναι διδιμοι Πυργοι κλπ! Απο τους εν ζωη παντως, εκτιμω ιδιαιτερως το Νικο Δημου. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ismini20 Δημ. February 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2005 Για να πω την αλήθεια, η συγγραφέας που θα πω δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, αλλά εγώ πραγματικά την θαυμάζω. Είναι η Ίρμη Μητροπούλου και έχω εντυπωσιαστεί με το βιβλίο της "Ανοιχτό παράθυρο". Παράθεση ...And yet I know the worst is still to come... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. February 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2005 (edited) O korifaios Ellhnas logotexnhs pisteyo pos einai o Kosths Palamas.Proth fora enas logotexnhs syndethhke toso poly me toys pothoys kai ta oneira toy Ellhnikoy laoy. Edited January 25, 2022 by DENIOR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
botilas Δημ. February 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2005 Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χαρρυ Κλιν). Παράθεση fake! :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. February 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2005 Ρίτσος με διαφορα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 καζαντζακης και σαμαρακης ή σαμαρακης και καζαντζακης εξαιρετικοι και οι δυο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 καζαντζάκης.φοβερή φιλοσοφία ζωής,που την εφάρμοσε μέχρι την τελευταία του στιγμή. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Αγαπημένοι μου λογοτέχνες ε; Λοιπόν, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και Γεώργιος Βιζυηνός. Θα έλεγα και τον Ρίτσο, αλλά προτιμώ τα ποιήματά του παρά τα διηγήματά του. Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Δε μας λέτε και το γιατί, αντί να αραδιάζετε ονόματα; Μόνο ο DENIOR έχει δικαιολογήσει κάπως την απάντησή του... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. October 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2006 Οκ(αλλά θα πω πολλά), ο Παπαδιαμάντης μου αρέσει γιατί μπορεί και συνδιάζει τόσο όμορφα στα διηγήματά του τον λυρισμό και τον ερωτισμό. Ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του (Σκιάθος) ο οποίος και υπήρξε πηγή έμπνευσής του. Δεν ήταν από αυτούς που καταπιάνονται με τη μεγάλη ζωή. Αντίθετα, ποτέ δεν έκρυψε την αδυναμία του στους απλούς ανθρώπους. Ο Βιζυηνός, πάλι, έχοντας σπουδάσει πάνω στην ψυχολογία (που αργότερα δίδαξε κιόλας) και στην ανατομία της ψυχής του ανθρώπου, μέσα από τα διηγήματά του μας δίνει να καταλάβουμε τα ακριβή συναισθήματα του κάθε ήρωα. Επίσης, οι διάφορες τεχνικές που έχει (πλοκή, κορυφώσεις αγωνίας, η λεπτή γραμμή ενοχής και λύτρωσης ε.κ.λ.ε.ρ)σε μαγεύουν από το πρώτο λεπτό και θες να "ρουφήξεις" κάθε λέξη του κειμένου. Υποσημείωση:Το "ε.κ.λ.ε.ρ", είναι το κατά κόσμον "κ.ο.κ":p Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 Εμένα, λόγω ίδιου επιθέτου, ενδιαφέρθηκα στον Γεώργιο Σουρή και μου άρεσε ιδιαίτερα η σάτειρά του Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 Δε μας λέτε και το γιατί, αντί να αραδιάζετε ονόματα; Μόνο ο DENIOR έχει δικαιολογήσει κάπως την απάντησή του... καζαντζακης: φοβερη γλωσσα και πραγματα που δε θα περιμενες ποτε να ακουσεις... σαμαρακης: ενα απιστευτο ταλαντουχο μυαλο που γραφει λες και σκηνοθετει ταινια (π.χ.: το λαθος).ενας πραγματικα αιωνιος εφηβος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 σαμαρακης: ενα απιστευτο ταλαντουχο μυαλο που γραφει λες και σκηνοθετει ταινια (π.χ.: το λαθος).ενας πραγματικα αιωνιος εφηβος. Ο Αντώνης Σαμαράκης είναι ο νονός του Γυμνασίου μου.:) Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifrit Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 Καζαντζάκης λόγω απόψεων και στάσης ζωής. Στο κάτω-κάτω, χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε και έναν "Τελευταίο Πειρασμό" Απίστευτο έργο. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 Καζαντζάκης λόγω απόψεων και στάσης ζωής. Στο κάτω-κάτω, χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε και έναν "Τελευταίο Πειρασμό" Απίστευτο έργο. και ο ζορμπας αλλα και η αναφορα στο γκρεκο ειναι εξαιρετικα εργα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifrit Δημ. October 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2006 Σίγουρα, και ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και ο Φτωχούλης του Θεού είναι άψογα (ειδικά το πρώτο είναι συγκλονιστικό) Και τα ταξιδιωτικά του είναι φοβερά! :) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Μυριβήλης, Τσιρκας δυο απο τους πιο αγαπημενους μου. Μαρω Δουκα, η αρχαία σκουριά της, κι αυτο, πολυ αγαπημενο βιβλίο όπως και τα ψαθινα καπέλα της Λυμπεράκη. Παπαδιαμάντης, μεγάλο κόλλημα απο την παιδικη μου ηλικία, ο έντονος συναισθηματισμός του Λουντέμη επισης με συγκινεί, όπως και τα ποιηματα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Οι Πολωνέζες της Ιωάννας Καρατζαφέρη ειναι εκπληκτικές, και έτσι θα μπορουσα να συνεχίσω επ' αόριστον :p Καλύτερος συγγραφέας για μενα δεν υπάρχει, οπως και χειρότερος επισης. Καλυτεροι και χειρότεροι, ναι. Φυσικα και δεν θα αναλυσω τι μου αρέσει στον καθένα, πιο βαρετό πραγμα δεν υπαρχει απο το να διαβάζεις τετοιου ειδους αναλυσεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Μυριβήλης, Τσιρκας δυο απο τους πιο αγαπημενους μου. Μαρω Δουκα, η αρχαία σκουριά της, κι αυτο, πολυ αγαπημενο βιβλίο όπως και τα ψαθινα καπέλα της Λυμπεράκη. Παπαδιαμάντης, μεγάλο κόλλημα απο την παιδικη μου ηλικία, ο έντονος συναισθηματισμός του Λουντέμη επισης με συγκινεί, όπως και τα ποιηματα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Οι Πολωνέζες της Ιωάννας Καρατζαφέρη ειναι εκπληκτικές, και έτσι θα μπορουσα να συνεχίσω επ' αόριστον :p Καλύτερος συγγραφέας για μενα δεν υπάρχει, οπως και χειρότερος επισης. Καλυτεροι και χειρότεροι, ναι. Φυσικα και δεν θα αναλυσω τι μου αρέσει στον καθένα, πιο βαρετό πραγμα δεν υπαρχει απο το να διαβάζεις τετοιου ειδους αναλυσεις! παρα πολυ σωστη! για να πω μια αληθεια δε μου αρεσει παρα πολυ ο αναγνωστακης και αυτο γιατι επηρεαζοταν πολυ απο τις πολιτικες του ιδεες, αλλα πολυ ομως! ασχετα βεβαια αν το "σκακι" ειναι ενα εξαιρετικο ποιημα και αργοτερα εγινε ενα παρα πολυ καλο τραγουδι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
garfield Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Εμενα πάλι ειναι η αδυναμία μου.. Μέχρι στο μεσα μερος της ντουλαπας μου είχα γράψει ενα ποιημα του "κι όμως Δημήτρη πισω δεν πρεπει να γυρισουμε, χρεος μας ειναι πια να μη γυρισουμε..", ετσι, που όταν την άνοιγα το πρωί για να παρω τα ρουχα μου, να το βλεπω και να μου φτιάχνει η διαθεση.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. October 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2006 Ο Καζαντζάκης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Όπως και ο Τριβιζάς μου αρέσει πάρα πολύ, για το παραμυθένιο του κόσμο. Αδυναμία μου βέβαια-βέβαια η Φρουτοπία και οι Πειρατές της Καμινάδας. Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. October 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2006 Ο Καζαντζάκης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Όπως και ο Τριβιζάς μου αρέσει πάρα πολύ, για το παραμυθένιο του κόσμο. Αδυναμία μου βέβαια-βέβαια η Φρουτοπία και οι Πειρατές της Καμινάδας. :respect: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. October 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2006 Ο Καζαντζάκης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Όπως και ο Τριβιζάς μου αρέσει πάρα πολύ, για το παραμυθένιο του κόσμο. Αδυναμία μου βέβαια-βέβαια η Φρουτοπία και οι Πειρατές της Καμινάδας. +κι απο μενα.:) Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts