Jump to content

Huawei Mate 8 ή S7 Edge

merkon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα, ειμαι κατοχος του Huawei Mate 8 απο τον Ιουλιο και πραγματικα ειμαι πολυ ικανοποιημενος! Μπαταρια τερας, οθονη πολυ καλη και μεγαλη με πραγματικα ελαχιστα bezels, αλαγκαριστο και ταχυτατο! Μονο η καμερα του δεχεται βελτιωσεις!

Ωστοσο σκεφτομαι να μεταβω στο S7 edge, κυριως για τον λογο οτι απλα εχω το μικροβιο της αλλαγης μεσα μου!

Κατα την γνωμη σας, αξιζει η μεταβαση σε S7 edge απο Mate 8;

Παλιοτερα ημουν κατοχος Note 5 και γνωριζω το UI της Samsung.

Θα ηθελα ομως να ρωτησω, πως τα πηγαινει απο αποψη διαχειρισης μνημης, κολληματων και διαρκεια μπαταριας;

Κυριως το τελευταιο με ενδιαφερει σε σχεση με το Mate 8 αν γνωριζει κανεις, χρησιμοποιω μονιμως 4G on μεσα στην μερα και βγαζω ανετα 2 μερες χρησης με σερφαρισμα στο ιντερνετ, social media apps και κλησεις περιπου 1 ωρα την ημερα.

Στο S7 edge πως θα ειναι η μπαταρια με τετοια χρηση;

Ευχαριστω πολυ

Αφού αλλάζεις κινητό μόνο for the sake of change, δηλαδή έχεις χρήματα να αλλάζεις ακριβά κινητά όποτε γουστάρεις, προφανώς κάνε την αλλαγή. Ακόμα και να μην σου αρέσει, το ξαναλλάζεις βρε παιδί μου!

Αφού αλλάζεις κινητό μόνο for the sake of change, δηλαδή έχεις χρήματα να αλλάζεις ακριβά κινητά όποτε γουστάρεις, προφανώς κάνε την αλλαγή. Ακόμα και να μην σου αρέσει, το ξαναλλάζεις βρε παιδί μου!

Κοιτα, προσπαθω να χανω οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα στην οποιαδηποτε αλλαγη θα κανω, για αυτο το σκεφτομαι, στην συγκεκριμενη περιπτωση η διαφορα θα μου βγει στα 120 ευρω, αρκετο ποσο και για αυτο δισταζω λιγο.

Κοιτα, προσπαθω να χανω οσο το δυνατον λιγοτερα χρηματα στην οποιαδηποτε αλλαγη θα κανω, για αυτο το σκεφτομαι, στην συγκεκριμενη περιπτωση η διαφορα θα μου βγει στα 120 ευρω, αρκετο ποσο και για αυτο δισταζω λιγο.

Πολύ δυνατό κινητό το S7 Edge σίγουρα, αλλά δεν ξέρω πως θα αισθανθείς που θα αφήσεις την μεγάλη οθόνη του Mate 8. Μήπως να πήγαινες να δεις σε ένα κατάστημα πως σου φαίνεται το S7 Edge? Από άποψη επιδόσεων σίγουρα δεν χάνεις με το S7 Edge (ίσως κερδίζεις κιόλας ειδικά στη gpu) όμως από άποψη μεγέθους-οθόνης δεν ξέρω τι θα σου αρέσει.

Εγώ θα πω αυτό.αν γουστάρεις να κάνεις το γούστο σού,κανε το χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις.

Είναι κάτι πού δε σηκώνει τρίτες γνώμες.

Κατά τα άλλα,δε συγκρίνω το mate με το edge,ανώτερό το δεύτερό.ειδικά στην κάμερα,αν είναι εκεί το ζητούμενο.

Επίσης για τα γούστα μου,ελικοδρόμιο το mate 8.

Χώρια πού θα χάσει κι άλλο με την έλευσή του 9.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

s7 edge το καλυτερο κινητο 2016 και οταν λεμε σε ολα εννοουμε σε ολα ομως.εχω χτυπησει και κατι 7 ωρα!!τωρα το mate 8 περασε,βγαινει το 9!για εμενα το mate 8 ειναι υπερβολικα μεγαλο και αβολο,ημουν σε s6 edge plus και δεν βολευε.s7 edge νορμαλ κινητο με οθοναρα,φωτο,μπαταρια,τιμη πρεπει να βιαστεις γιατι λογω αποσυρσης του note 7 θα παρει την ανηφορα.και το ποιο σημαντικο η samsung θα ριξει ολο το βαρος της σε διορθωτικα updates για το s7 edge..ειναι το μονο κινητο της και παει τρενο σε πωλησεις εν ανμονη s8!!
I Want To Believe

Δεδομένου πως η μεταπωλητική αξία του Mate 8 είναι στα καλύτερα δυνατά επίπεδα καθότι έρχεται ο διάδοχος, νομίζω είναι η κατάλληλη ώρα να το αποχωριστείς.

Το S7 edge έχει αντίστοιχες και καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς, με ίσως λίγο χειρότερη απόδοση στον τομέα της μπαταρίας. Εκεί οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος. Mate 8 με full HD οθόνη και 4000mAh vs S7 edge με 2k και 3600mAh. Παίζει αν η AMOLED και μικρότερων διαστάσεων θα είναι αρκετά σαν ισοδύναμα για να αντισταθμίσουν τα 400mAh.

Από εμένα S7 edge δαγκωτό στην παρούσα φάση.

Σας ευχαριστώ πολυ όλους για την γνώμη σας!

Είδα απο κοντα και περιεργάστηκα λίγο το s7 edge σε ενα κατάστημα κινητής! Εχω να πω οτι ειναι παρα πολυ ελαφρύ, πολυ όμορφο κινητό, φοβερή οθονη και καμερα! Ομως μετά απο την συμβίωση με το mate 8, το μέγεθος της οθόνης μου φανηκε περιέργως μικρό! :p Επισης όσο κουλό και αν ακούγεται, σε ενα πρόχειρο τεστ που έκανα σύγκρισης ταχύτητας κτλ, το mate 8 άνοιγε με ελάχιστη διαφορα πρωτο τις περισσότερες εφαρμογές! Όσον αφορά την μπαταρία δεν μπορώ να ξερω μέχρι να το χρησιμοποιήσω!

Σίγουρα με την έλευση του mate 9 ειναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω το Mate 8!

Ευχαριστώ πολυ για την γνώμη όλων σας και παλι, θα το σκεφτώ και θα δω τι θα κανω!

Σας ευχαριστώ πολυ όλους για την γνώμη σας!

Είδα απο κοντα και περιεργάστηκα λίγο το s7 edge σε ενα κατάστημα κινητής!

Επισης όσο κουλό και αν ακούγεται, σε ενα πρόχειρο τεστ που έκανα σύγκρισης ταχύτητας κτλ, το mate 8 άνοιγε με ελάχιστη διαφορα πρωτο τις περισσότερες εφαρμογές!

Τα καταστήματα κινητής έχουν το τηλέφωνο σε συνεχή καταπόνηση [αν όχι σε Demo Mode], κάτι που δεν αντιστοιχεί στην χρήση που κάνεις στο δικό σου κινητό. Οπότε δεν είναι συγκρίσιμες οι ταχύτητες που είδες, καθότι εσύ θα τρέχεις διαφορετικές εφαρμογές και με διαφορετική συχνότητα όταν/αν το αποκτήσεις... ;)

Η μπαταρία τι αυτονομία έχει σε πραγματική χρήση με δεδομένα μονίμως ανοιχτά;

Είναι πολύ βασικό για μένα αυτό...

Επίσης η οθόνη edge και το always on προσφέρει κάτι το ουσιαστικό; Ή είναι εφετζίδικο κυρίως;

Ανάλογα την χρήση πού θα κάνεις,τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανονικά δε πρέπει να πάρεις απάντηση.

Ο καθένας κάνει την δική του χρήση.άλλοι τα έχουν απλά ενεργοποιημένα χρησιμοποιώντας το αραιά και πού,άλλοι το λιώνουν,άλλοι ταυτόχρονα κάνουν και κλήσεις και άλλα πράγματά.

Το να σού πω ότι με δεδομένα εμένα μου βγάζει 5 με 5:30 ώρες,είναι απλά ακυρο.καθένας με την χρήση του.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ναι συμφωνώ, ειναι υποκειμενικό το ποσο θα κρατήσει η μπαταρία μεςα στην μερα... Όσον αφορά την λειτουργία always on και edge, καταναλώνει πολυ μπαταρία;

Συμφωνώ με τον ταξιδιώτη ως προς την διάρκεια μπαταρίας. Το μόνο σίγουρο, είναι πως με όσο απαιτητική χρήση και να του έκανα, πάντα μου έβγαζε την μέρα με 10-5% υπόλοιπο.

Η πιο απαιτητική διαδικασία (ενεργειακά) για οποιαδήποτε συσκευή (ανεξάρτητα από τη χρήση) είναι πιστεύω το αδύναμο σήμα. Δεδομένου, λοιπόν, πως είχα ανοιχτά data σε 4g αλλά έπιανε 2-3 στις 5 γραμμές H+ για τουλάχιστον 10 ώρες τη μέρα και παρ' όλα αυτά έφτανα σπίτι με 25-30% μπαταρία με μέτρια χρήση (όχι παιχνίδια, πολύ ίντερνετ, 1-1,5 ώρα hotspot) και 4 ώρες screen on time, θεωρώ πως αυτή η μπαταρία καλύπτει οποιονδήποτε, αν εξαιρέσουμε το σενάριο του heavy gamer όπου η μπαταρία φεύγει αέρα σε οποιοδήποτε τηλέφωνο.

Το always on και το edge όταν τα απενεργοποίησα δεν είδα αισθητή διαφορά. Τα είχα ενεργά για αρκετό καιρό για να δω μήπως είναι χρήσιμα, και τελικά μετά από 1 μήνα τα έκλεισα γιατί δεν μου χρησίμευαν (μη σου πω πως το edge πολλές φορές το άνοιγα καταλάθος κάνοντας swipe σε μερικές εφαρμογές).

Δεν ειμαι gamer, ζητημα να παιξω 15' καποιο παιχνιδι ολη την μερα... Με ενδιαφερει χρηση με 4G ανοικτο ολη την μερα, πολυ ιντερνετ, email, social media apps κτλ να βγαζει την ημερα και να εχω υπολοιπο ακομα σε περιπτωση που κατι συμβει ή χρειαστει να βγω εξω το βραδυ.

Το mate 8 πολλες φορες μου αφηνει 40% υπολοιπο με τετοια χρηση αν το σκισω μεσα στην μερα, αλλες φορες τελειωνει η μερα μου με 70-75% αν απλα κανω νορμαλ χρηση.

Προσωπικα εχει την καλυτερη μπαταρια απο οσα smartphones ειχα.

Κυριως το μικροβιο της αλλαγης ειναι αυτο που με τρωει και οχι η αναγκη του να αλλαξω κινητο γιατι αυτο που εχω τωρα δεν με ικανοποιει...

Από την στιγμή που το αλλάζεις καθαρά και μόνο από περιέργεια και έχεις και την δυνατότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη πας, τώρα αν αξίζει ή όχι λίγη σημασία έχει.

Το edge σε μένα πχ για δύο λόγους δεν μου άρεσε

Βγάζω πολλές φωτογραφίες (σε manual κλπ) και με την amoled απλά δεν ήξερα τι τραβάω καθος στην οθόνη της Dell έβλεπα τέλειος διαφορετικά πράγματα σπίτι μετά

Κάποια κολλήματα που έχει το λογισμικό του ειδικά αν δεν κάνεις κάποιες μέρες restart

Σε όλα τα άλλα κανένα παράπονο

Edited by egodemis

Νομίζω την μπαταρία του Mate 8 δεν θα τη βρεις σε κανένα άλλο (τουλάχιστον όχι σε ναυαρχίδα). Όντως το fullHD με 4000mAh είναι πολύ καλός συνδιασμός, ειδικά για τέτοια χρήση.

Μου έχει τύχει να γυρίσω σπίτι με 55% με ελάχιστη χρήση (αλλά στο σενάριο αυτό που σου είπα με το αδύναμο σήμα. Ενδεχομένως με καλύτερη λήψη να είχα 60-65% υπόλοιπο, σε ένα σενάριο παρόμοιο με το δικό σου 70-75%...)

egodemis: συμφωνώ μεν για την πιστότητα χρωμάτων της AMOLED, αλλά δεν υπήρχε γρηγορότερo καμεροτηλέφωνο στο auto. Αυτό το άμεσο double tap home που άνοιγε την φωτογραφική σε κλάσματα δευτερολέπτου μου έλειψε στα μετέπειτα τηλέφωνά μου.

Φοβερό το mate 8 .και το samsung πολυ δυνατό αλλά φυσικό είναι στο κατάστημα να ήταν πιο αργό.αν έκλεισες της εφαρμογες και το δούλεψες είναι αυτο που ειδες(εντάξει το λογισμικό της δεν θα στρώσει ποτέ)..φαντασου ότι είναι και μαμά ,δεν έχει φορτωμένες εφαρμογές ούτε βαρεια θέματα στην οθόνη..η καμε Ρα του είναι πολυ καλή αν και η υπερεκθεση τα κάνει λίγο μαντάρα

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

.η καμε Ρα του είναι πολυ καλή αν και η υπερεκθεση τα κάνει λίγο μαντάρα

Εντάξει, το mate 8 δεν έχει καμια φοβερή καμεράρα, οπότε και βελτίωση αν μην δει από Mate 8 σε S7 edge, τότε σίγουρα θα είναι στα ίδια επίπεδα πάρε-δώσε.

Μπα μπροστά στην κάμερα του mate θα δει μεγάλη βελτίωση

Φιλικά Γιώργος

Εντάξει, το mate 8 δεν έχει καμια φοβερή καμεράρα, οπότε και βελτίωση αν μην δει από Mate 8 σε S7 edge, τότε σίγουρα θα είναι στα ίδια επίπεδα πάρε-δώσε.

Η καμερα στο Mate 8 σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη, ειναι ικανοποιητικη το πρωι με φως και το βραδυ μετρια θα ελεγα.

Το Note 5 που ειχα παλιοτερα ειχε αισθητα καλυτερη καμερα!

Η αληθεια ειναι πως με τρωει η περιεργεια να δω τι παιζει με το edge, δηλαδη στο απλο s7 δεν θα πηγαινα.

Ενα Note 5 πιθανον να ηταν η καλυτερη λυση, μεγαλη οθονη σε σχεση με το s7 edge, απο μπαταρια ομως τι γινεται εκει; Ποιο ειναι καλυτερο;

Πειτε με τρελο, αλλα μου εχει λειψει το UI της Samsung που ειναι φανταχτερο, με ωραια χρωματα και ωραια εικονιδια και widgets.

Βεβαια η διαφορα για το s7 edge ειναι συν 150 ευρω, για αυτο το σκεφτομαι αρκετα πρωτα.

Meh. Τα Note σταμάτησαν να είναι ενδιαφέροντα όταν έπαψαν και να είναι καλύτερες οι επιδόσεις τους από τις συσκευές της σειράς S.

Π.χ. το Note 4 ήταν το τελευταίο που άξιζε κατ' εμέ. Κυκλοφόρησε όταν είχαμε S5 και η μπαταρία και η κάμερά του ήταν industry-leading.

Το Note 5 ήταν speed bump του Note 4, με καλύτερη μπαταρία του S6 (και προβληματικό πενάκι, που αν το έβαζες ανάποδα δεν έβγαινε -lol)

Το Note 7 ήταν ένα μεγαλύτερο S7 edge με πενάκι και USB-c. Οπότε η σύγκριση S7 edge με Note 5 για εμένα δεν υφίσταται καθότι το S7 edge είναι πιο "φρέσκο".

Meh. Τα Note σταμάτησαν να είναι ενδιαφέροντα όταν έπαψαν και να είναι καλύτερες οι επιδόσεις τους από τις συσκευές της σειράς S.

Π.χ. το Note 4 ήταν το τελευταίο που άξιζε κατ' εμέ. Κυκλοφόρησε όταν είχαμε S5 και η μπαταρία και η κάμερά του ήταν industry-leading.

Το Note 5 ήταν speed bump του Note 4, με καλύτερη μπαταρία του S6 (και προβληματικό πενάκι, που αν το έβαζες ανάποδα δεν έβγαινε -lol)

Το Note 7 ήταν ένα μεγαλύτερο S7 edge με πενάκι και USB-c. Οπότε η σύγκριση S7 edge με Note 5 για εμένα δεν υφίσταται καθότι το S7 edge είναι πιο "φρέσκο".

Ειχα και το Note 4, σε σχεση με το Note 5 μου φανηκε πολυ κατωτερο.

Η ποιοτητα κατασκευης για τα γουστα μου ηταν πολυ κακη, φουλ πλαστικο ενω το Note 5 μεταλλο και γυαλι.

Επισης μεγαλο συν στο Note 5 ειδα στην μπαταρια, καμια σχεση με την μπαταρια του Note 4, απειρως καλυτερη.

Γενικοτερα μου αφηνε μια πολυ καλυτερη αισθηση σαν συνολο απο οτι το προηγουμενο μοντελο.

Το θεμα μου τωρα σχετικα με το S7 edge που το συγκρινω με το Note 5 ειναι οσον αφορα την οθονη και το μεγεθος της...

Α, είχες και Note 5 κάποια στιγμή; Ή απλά συγκρίνεις τα specs;

Το S7 edge, τώρα, δεν είναι μεγάλο τηλέφωνο. Είναι "μακρόστενο", και μάλιστα λόγω κυρότητας φαίνεται και πιο μακρόστενο από 5,3"... :P

Αν το screen real estate αποτελεί προταιρεότητα, τότε να στραφείς στα Note, ναι. Αλλά αν θες μια overall καλή συσκευή με σωστή μεταπωλητική αξία και μελλοντική ζήτηση, τότε το S7 edge είναι η κατάλληλη, θεωρώ. Το λέω αυτό δεδομένου πως και το mate 8 το αλλάζεις από "μικρόβιο" :P

-για εμένα που θέλω μεν μεγάλα τηλέφωνα, αλλά να μπορώ να τα χρησιμοποιώ με ένα χέρι, και έχοντας περάσει από Xperia Z3 compact 4,6" σε Nexus 6 με 6", οι 5,5" [5,3", έστω] του S7 edge ήταν οι καταλληλότερες. Απολαυστικές οι 5,7" και οι 6" αλλά πιο εργονομικό βρήκα το S7 edge, όσο το σκέφτομαι.

Α, είχες και Note 5 κάποια στιγμή; Ή απλά συγκρίνεις τα specs;

Το S7 edge, τώρα, δεν είναι μεγάλο τηλέφωνο. Είναι "μακρόστενο", και μάλιστα λόγω κυρότητας φαίνεται και πιο μακρόστενο από 5,3"... :P

Αν το screen real estate αποτελεί προταιρεότητα, τότε να στραφείς στα Note, ναι. Αλλά αν θες μια overall καλή συσκευή με σωστή μεταπωλητική αξία και μελλοντική ζήτηση, τότε το S7 edge είναι η κατάλληλη, θεωρώ. Το λέω αυτό δεδομένου πως και το mate 8 το αλλάζεις από "μικρόβιο" :P

-για εμένα που θέλω μεν μεγάλα τηλέφωνα, αλλά να μπορώ να τα χρησιμοποιώ με ένα χέρι, και έχοντας περάσει από Xperia Z3 compact 4,6" σε Nexus 6 με 6", οι 5,5" [5,3", έστω] του S7 edge ήταν οι καταλληλότερες. Απολαυστικές οι 5,7" και οι 6" αλλά πιο εργονομικό βρήκα το S7 edge, όσο το σκέφτομαι.

Ναι φιλε ειχα Βαγγελη (αν κρινω καλα απο το username) ειχα και Note 4, για λιγο διαστημα ομως γιατι δεν το αντεξα :P και ειχα και Note 5! Και μαλιστα το εχω μετανιωσει πολυ που το εδωσα!!! Θα περασω να το ξαναδω απο κοντα σε καταστημα παλι το S7 edge, θα το ξεζουμισω οσο μπορω εκει για να καταλαβω αν μου κανει ή οχι... Αν και μαλλον το θεμα οθονη ειναι καπως, μου φαινεται στενη για 5.5!

Βαγγέλης, σωστά ;)

Αααα ε τότε εσύ είσαι ταγμένος στις οθόνες μεγαλύτερες των 5,5". Ακόμα και οι 5,5" θα σου φαίνονται μικρές...

Οπότε δες το Note 5 που μετάνιωσες κιόλας που έδωσες, και καθάρισες. Δυστυχώς δεν παίζει τέτοια οθόνη σε τόσο πλήρες πακέτο.

Οι μόνες εναλλακτικές που μου έρχονται στις 5,7"+ είναι το V20 (αν έρθει Ευρώπη/Skroutz), το V10 που είναι σε καλή τιμή (αλλά με χάλια μπαταρία), το Mate 9 (που θα είναι πανάκριβο) άαααααντε και το κινέζικο LeEco Le Max 2 (που είναι Κινέζικο αλλά πολύ καλό όπως διαβάζω, για τα λεφτά του πάντα).