Jump to content

Moto G4 play

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://cdn2.gsmarena.com/vv/bigpic/motorola-moto-g4-play.jpg

Μία νέα συσκευή:

Σχετικά καλή τιμή http://www.skroutz.gr/s/10002261/Motorola-Moto-G4-Play-Dual-16GB.html

Διαστάσεις 144 x 72 x 10 mm

Βάρος 137 g

Micro-SIΜ

Οθόνη 5.0" 720x1280

Κάμερα 8MP 1080p

Μνήμη 2GB RAM Snapdragon 410, βγαίνει και με 1 GB

Μπαταρια 2800mAh Removable

FM radio

Εσωτερική μνήμη 8 ή 16 GB, παίρνει και κάρτα microSD.

Αν το παρέλαβε κανείς περιμένουμε εντυπώσεις.

Edited by nikosxeng3

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 191
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το αγορασα μολις σημερα σε προσωρινή (?) αντικατασταση του Nexus 5 που μου κανει προβληματα με την οθονη και ετσι η συγκριση θα κινηθει και σε σχεση με αυτο

Ελλειψεις/μειονεκτηματα που φωναζουν ειναι το disabled NFC (παρολο που το chip υπαρχει και απο οσο διαβασα ειναι ενεργο στην αγγλικη εκδοση) και η lowbudget σχεδιαση, με αποτελεσμα το κινητο στις ιδιες ιντσες οθονης να ειναι μεγαλυτερο σε διαστασεις και σε αισθηση, με μια σχεδιαση...βαρκας στις ακρες του all around

Tελευταια σε specs αδυναμια, η οθονη που δεν ειναι FullHD αλλα παραμενει ικανοποιητικη με ζωντανα χρωματα (υπαρχει και σχετικη ρυθμιση) και επαρκη ppi (~300)

Αλλα δεν μπορω να μην πω οτι τα ευχαριστα ειναι μαλλον περισσοτερα στην ζυγαρια!

Καθαρο 6.0.1 android χωρις bloatware (παρα μονο εναν file manager, την απαραιτητη εφαρμογη για το FM radio και την καμερα) ισως και βελτιωμενο συνολικα με τις προσθηκες του εξαιρετικου Moto app με το active display (που αναπληρωνει επαξια την ελλειψη notification LED) και την εφαρμογη για την καμερα που ειναι απειρως καλυτερη σε δυνατοτητες απο την Google camera

Εγγυημενο upgrade στην 7.0 - και μαλλον συντομα στο Q42016 (http://motorola-blog.blogspot.gr/2016/10/n-is-for-nougat-android-70-is-coming-to.html)

Μεγαλη σχετικα χωρητικοτητας αφαιρουμενη(!!) μπαταρια 2800mah - περισσοτερες εντυπωσεις βεβαια μετα απο μια εβδομαδα χρησης

Εξαιρετικη απόκριση στην χρηση με τον Snap410 και τα 2GB RAM - lags, redraws κλπ ανυπαρκτα και μια γρηγορη δοκιμη με το asphalt adrenaline επαιξε απόλυτα smooth χωρις framedrops

Υποστηριξη MicroSD με την γνωστη δυνατοτητα να γινει adopt λογω Marshmallow, αρα τα 16GB δεν θα ειναι ποτε προβλημα

Dual SIM support

Bonus 2 χρονια δωρεαν upload σε original HD ποιοτητα στο Google Photos!!

Τιμη - πιο τιμια δεν γινεται! Από 130-160€ με υπαρκτο service και αντιπροσωπεια

Ειλικρινα αν το 5αρι επισκευαζεται με λογικο κοστος θα δυσκολευτω να διαλεξω ποιο να κρατησω...! Well done Moto! :respect:

Edited by dbal

Sony logo.gif

• 2 weeks later...
Να ρωτήσω λίγο κατι μιας και το κοιτάω τελευταία για να το παρω . Τι διάφορες έχουν το XT1602 με το XT1604 ;

Dual sim (1602) vs single (1604). Προσοχή μόνο γιατί σε single sim κυκλοφορεί και έκδοση με 1gb RAM. Τσεκαρε πριν αγορασεις

Sony logo.gif

Dual sim (1602) vs single (1604). Προσοχή μόνο γιατί σε single sim κυκλοφορεί και έκδοση με 1gb RAM. Τσεκαρε πριν αγορασεις

Α μάλιστα , σε κάποια καταστήματα πρέπει να τα έχουν μπερδέψει λίγο . Ωραία ευχαριστώ για την ενημέρωση :)

Btw, τωρα που εχουν περασει αρκετες μερες χρησης, να πω οτι η μπαταρια ανταποκρινεται πληρως στις προδιαγραφες της και στο hardware που καλειται να κρατησει...ζωντανο! Με το κινητο να ειναι το δεξι μου χερι non stop, βγαζει πολυ ανετα ολη την ημερα με 50% ακομα υπολοιπο στις δεκα το βραδυ και οχι στις 5 το απογευμα οπως επι Nexus :) Edited by dbal

Sony logo.gif

Και μία δοκιμή με πολλά τεχνικά στοιχεία:

http://www.notebookcheck.com/Test-Lenovo-Moto-G4-Play-Smartphone.173998.0.html

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PD-S602 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

• 2 weeks later...

Ηρθε χθες και ενα μικρο update με τα security patches μεχρι και Οκτωβριο - αντε να παιρνει σειρα και η 7.0 μια και που οπως διαβασα ηδη ξεκινησε στην Ινδια αργο rollout για τα Moto G4 & Plus

edit: Ανεβασε την ειδηση πριν λιγα λεπτα και το myphone :)

Edited by dbal

Sony logo.gif

Μιας και απέκτησα την dual sim εκδοση του συγκεκριμένου, έχω παρατηρήσει μερικά πράγματα που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικά.

1) Αρχικά,το ηχείο του για τα προσωπικά μου δεδομένα ειναι αρκετά σιγάνο,προέρχομαι απο lumia όπου και το ηχειο και το ακουστικό του ηταν αρκετά δυνατότερα(αλλα οχι τοσο ποιοτικά)

2) έχω εναν φορτιστή του Galaxy S6(τον πουλαγε το eshop)με καλώδιο blitzwolf. Το τηλέφωνο απ οτι καταβαίνω μπαίνει σε fast charge αλλα εχει ενα μικρό θέμα την αφή(ghost touching ? )

3) Μερικές φορες κατα την κλήση κυρίως στη σιμ που εχω για δεδομενα και πιανει 4G,οταν κλείσω την κλήση,η σιμ χάνει πλήρως το σημα και επανέρχεται.Σε δευτερη φάση μιλούσα στη δευτερη σιμ(με ειχαν καλέσει) και μετά απο ενα διάστημα μου κόβει την κλήση και ειχαν κλείσει και οι 2 σιμ.

4)η εγγραφή βίντεο στις εφαρμογές viber,whatsapp ειναι τραγική,μιλάμε τραβάει με 5-10 καρέ,αλλα όχι πάντα. Εχω παρατηρήσει αν κάνω εναλλαγή τις κάμερες 7/10 φορές θα γράψει μετα κανονικά καρέ.Αντίθετα σε instagram γράφει αψογα.

Nokia 3210//Nokia 7110 //Nokia 5210 //Nokia 8310 //Nokia N-Gage //SE K700i //SE W800i //SE W550i //SE K850i //SE Aino //Nokia 206 DS //Lumia 435 DS //Moto G4 Play 2/16 // Mi A2 Lite 4/64 // 1+ Nord 8/128 // 1+ 11 16/256

Ισως να ειναι ελαχιστα πιο χαμηλης εντασης αλλα ειναι crystal clear...!

Για τα υπολοιπα δεν το εχω ως δικαρτο ουτε εχω Viber & Whatsapp οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω...

Σημερα παντως μας...πηρα δωρο και μια ταχυτατη SD Sandisk Extreme UHSI / U3 και την εκανα adopted storage format, οπότε πανε και τα οποια αγχη με τα 16GB storage!

Μαλιστα, για δοκιμη εγκατεστησα και Real Racing 3 και απλα παιζει τελεια και απόλυτα smooth :)

Ποσο πετυχημενη αγορα αυτο το κινητο τελικα...!

Καλες γιορτες σε όλους!

Sony logo.gif

Το πήρα και εγώ το δικαρτο αν και δεν χρειάζομαι τη δεύτερη sim, πραγματικά καλό ειδικά στα 110€ που το πήρα.

Για σύγκριση είχα το J5 και μου φαίνεται καλύτερο όχι πολύ, αν και για εμμένω τα 16gb και ο ambient light sensor είναι πολύ σημαντικοί.

Παύλος

Παιδια η ελλειψη gyroscope sensor επηρεαζει σε κατι ?

Γυρναει η οθονη πχ ?

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Η οθονη αλλαζει προσανατολισμο κανονικα με την χρηση του accelerometer sensor

H ελλειψη gyroscope (ανιχνευση στροφης/περιστροφης) δεν μας επιτρεπει να βγαζουμε πχ photosphere φωτο σε εφαρμογες που το υποστηριζουν οπως η Google camera. Eπισης το κινητο δεν διαθετει magnet sensor αρα δεν παιζουν εφαρμογες πυξιδας πχ τα περιφημα smart tools ειναι πλεον "Incompatible with your device" και δεν εγκαθιστανται.

Sony logo.gif

παιδία σε μένα το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει.

Χρησιμοποιώ και vodafone και cosmote,μάλιστα αλλαξα sim vodafone Μηπως και ηταν αυτο το πρόβλημα αλλα δεν αλλαξε κάτι.

Ξαναγράφω αναλυτικά το πρόβλημα.

εχω βονταφον 4G,και πάω να κάνω κλήση. ΤΟ σήμα γυρνάει σε Η και μένει κατα την διάρκεια της ΄κλήσης ολα άψογα. Κλείνω την κλήση και 7/10 φορές το Η γίνεται 3G,κλείνει τελείως η σιμ και ανοίγει πάλι δείχοντας 4G.

Αντίθετα με 4G cosmote δεν κάνει το παραπάνω πρόβλημα.

Μπορεί κανεις να επιβεβαιώσει/απορρίψει τα παραπάνω; Η συσκευή είναι αγορασμένη απο eshop και ειναι γαλλική.

Ευχαριστώ.

Nokia 3210//Nokia 7110 //Nokia 5210 //Nokia 8310 //Nokia N-Gage //SE K700i //SE W800i //SE W550i //SE K850i //SE Aino //Nokia 206 DS //Lumia 435 DS //Moto G4 Play 2/16 // Mi A2 Lite 4/64 // 1+ Nord 8/128 // 1+ 11 16/256

Δοκιμασες να κανεις swap τις δυο sim μεταξυ τους?

Θα μπορουσε να ειναι θεμα συσκευης (διαχειριση κλησεων σε dual sim) και να διορθωθει σε επομενο fw update βεβαια...

Sony logo.gif

Δοκιμασες να κανεις swap τις δυο sim μεταξυ τους?

Θα μπορουσε να ειναι θεμα συσκευης (διαχειριση κλησεων σε dual sim) και να διορθωθει σε επομενο fw update βεβαια...

ναι εχω αλλαξει θεση και δεν έγινε κάτι.Το θέμα είναι οτι και με κλειστή την κοσμοτε και μονο ανοιχτη βονταφον,αν ειναι σε Η σε κληση και γυρίσει 3G κλείνει η σιμ(μαλιστα γραφει χωρις υπηρεσία,ουτε κληση κανει ούτε τίποτα)

Αντίθετα με κοσμοτε 4G γυρνάει σε 3G για να καλέσει και μετά επανέρχεται 4G.

η βονταφον δεν έχει 3G γενικότερα η παίζει μόνο σε Η;

δοκίμασα να διαγράψω το ΑΡΝ και να βαλω ξανα απο την αρχή αλλα δεν άλλαξε κάτι.

Ακόμα και με μονη της την βονταφον κάνει το ίδιο.

Σα να ειναι ασύμβατη η συσκευη με το δικτυο της βονταφον ενα πράγμα.

Το περίεργο ειναι οτι στο google play απο υπολογιστή μου γράφει στην συσκευή (vodafone motorola moto G4 play) παίζει να ειναι ΚΑΙ branded η συσκευή;

εχω αρχίσε και φρικάρω σιγά σιγά με αυτά που ανακαλύπτω.

Οσον αφορα το branded (Που δεν αποκλειεται κιολας) ανεβασε αν μπορεις ενα screenshot από το about των ρυθμισεων ωστε να φαινεται από το μοντελο και κατω

Για το κυριως προβλημα πιστευω ειναι ή δικτυακη ιδιοτροπια της Vodafone (πιθανοτερο) ή καποιο bug στη δικαρτη λειτουργια ενδεχομενως που αφορα το κινητο. Δε χανεις παντως να το δηλωσεις τεχνικη βλαβη στη Voda εφοσον το κανει και με μοναδικη sim. Το ξερω σου φαινεται χασιμο χρονου κατι τετοιο αλλα πριν λιγο καιρο αντιμετωπισα σε αυτο το κινητο παρομοιο (δικτυου ή bug συσκευης) προβλημα με την Cosmote και αφου αναγκασα την εξυπηρετηση να το δηλωσει βλαβη στο τεχνικο τμημα, μου το ελυσαν over the air σε 1 ωρα και δεν πιστευα στα ματια μου...!

Sony logo.gif

Οσον αφορα το branded (Που δεν αποκλειεται κιολας) ανεβασε αν μπορεις ενα screenshot από το about των ρυθμισεων ωστε να φαινεται από το μοντελο και κατω

Για το κυριως προβλημα πιστευω ειναι ή δικτυακη ιδιοτροπια της Vodafone (πιθανοτερο) ή καποιο bug στη δικαρτη λειτουργια ενδεχομενως που αφορα το κινητο. Δε χανεις παντως να το δηλωσεις τεχνικη βλαβη στη Voda εφοσον το κανει και με μοναδικη sim. Το ξερω σου φαινεται χασιμο χρονου κατι τετοιο αλλα πριν λιγο καιρο αντιμετωπισα σε αυτο το κινητο παρομοιο (δικτυου ή bug συσκευης) προβλημα με την Cosmote και αφου αναγκασα την εξυπηρετηση να το δηλωσει βλαβη στο τεχνικο τμημα, μου το ελυσαν over the air σε 1 ωρα και δεν πιστευα στα ματια μου...!

Screenshot_20170101_235114.jpg

αν ηταν θέμα δικτύου όμως δεν θα ειχαν πρόβλημα και αλλες συσκευές;

ολη μου η παρέα σχεδόν έχει βονταφον στην ιδια περιοχη και δεν έχει συναντήσει ποτέ κανεις κάτι παρόμοιο.

το παράξενο είναι οτι δεν το κάνει με την κοσμοτε αν ηταν προβλημα συσκευής θα το εκανε παντου(λεω εγω)

Το model number ειναι ακριβως πανω απο το software channel που αχνοφαινεται στο screenshot, οποτε αν εκει δεν γραφει τιποτα και στο startup δε σου εμφανιζει τιποτα σηματα της vodafone, δεν θα εμπιστευομουν απολυτα την σελιδα του Google Play.

Το παραξενο που βλεπω στο δικο σου Γαλλικο μοντελο και στο δικο μου που ειναι αγορασμενο από skroutz και εγραφε φυσικα στο site "EU model", ειναι οτι το software channel ειναι μεν RetailEU αλλα στο baseband (εκδοση βασικου φασματος) φαινεται καθαρα η ενδειξη APAC που ως γνωστον σημαινει AsiaPacific και οχι κατι σε EMEA (EuropeMiddleEast and Africa) οπως θα περιμενε κανεις...τεσπα απλα το αναφερω μια που το προσεξα, οσον αφορα το φαινομενο των "παραεισαγωγων" γενικα και την αξιοπιστια τους...

Sony logo.gif

Το model number ειναι ακριβως πανω απο το software channel που αχνοφαινεται στο screenshot, οποτε αν εκει δεν γραφει τιποτα και στο startup δε σου εμφανιζει τιποτα σηματα της vodafone, δεν θα εμπιστευομουν απολυτα την σελιδα του Google Play.

Το παραξενο που βλεπω στο δικο σου Γαλλικο μοντελο και στο δικο μου που ειναι αγορασμενο από skroutz και εγραφε φυσικα στο site "EU model", ειναι οτι το software channel ειναι μεν RetailEU αλλα στο baseband (εκδοση βασικου φασματος) φαινεται καθαρα η ενδειξη APAC που ως γνωστον σημαινει AsiaPacific και οχι κατι σε EMEA (EuropeMiddleEast and Africa) οπως θα περιμενε κανεις...τεσπα απλα το αναφερω μια που το προσεξα, οσον αφορα το φαινομενο των "παραεισαγωγων" γενικα και την αξιοπιστια τους...

Moto G play γράφει σκέτο,και στη εκκίνηση έχει κανονικα λογοτυπο μοτο και τις τελιτσες που κανουν κατι περιεργα και αλλαζει χρωμα(πρασινο,μωβ κλπ)

ΤΟ δικό μου ειναι αγορασμένο απο eshop.gr όπως εχω γράψει ξανά και του κουτί γράφει στο κατω μερος(εκει που λεει για τα bands κλπ)XTO1602,RETAIL,BLK,FR,16GB,DS

επισης μια πρωτη ιδεα πηρα οτι ειναι γαλλικο καθως τα βιβλιαρακια του μεσα ειναι ολα στα γαλλικα,δεν υπάρχει τιποτα στα αγγλικα.

μεχρι στιγμης πάντως που το εχω σε Η αντι για 4G δουλευει αψογα στο σημα του,ουτε κλεινουν οι σιμ ουτε τιποτα.

Θα δοκιμάσω και απο εβδομάδα να αλλαξω τη σιμ της κοσμοτε(μιας και θέλω την ετοιμη που δινουν με τον ανταπτορα για nano,micro,mini)ώστε αν χρειαστεί να παει στο σερβις να γυρισω σε αλλη συσκευη με Mini sim

Στο Google play δεν έχει σημασία τι γράφει. Μάλλον εξαρτάται από την κάρτα SIM που έχει τοποθετημένη όταν ξεκινάει πρώτη φορά και κάνει σύνδεση με το λογαριασμό Google. Εδώ έχω δει την ίδια συσκευή άλλη φορά να την έχει ως Cosmote και άλλη ως Vodafone. Στο δίκαρτο ένα νούμερο φαίνεται ως κύριο.

Αυτό για την έκδοση φάσματος δεν το ήξερα. Η πλάκα είναι πως στο δικό μου moto x play που έχω περάσει λογισμικό από την Ασία (γράφει στην έκδοση συστήματος και retasia), στην έκδοση φάσματος γράφει ΕΜΕΑ. Πάντως δεν έχει πρόβλημα με εγγύηση αν είναι ευρωπαϊκό. Σε δική μου συσκευή από σκρουτζομάγαζο (εισαγωγή από Ισπανία) μια χαρά με κάλυψε η cellcom.

Sent from my XT1562

Συνεχιζοντας την ερευνα για λογους...περιεργειας να προσθεσω οτι σε χρηστες από Γεωργια και Βραζιλια που βρηκα σε XDA και αλλα φορουμ, το firmware του baseband ηταν παντα το ιδιο (M8916_20250106.08.0514R) με το δικο μας, αλλα διεφερε η περιγραφη όπου αλλαζε σε BRAZIL / APAC κλπ. Εχω μια υποψια οτι αυτο ισως εχει να κανει με το εργοστασιο παραγωγης (Βραζιλια / Κινα / Ευρωπη) αλλα σιγουρα δεν αναφερεται στην ROM του τηλεφωνου οπου βασικη ενδειξη ειναι η προηγουμενη καταχωρηση (software channel) που την θελουμε σε "reteu", εκτος αν εχει περαστει αλλο firmware οπως εσυ που εβαλες Ασιατικο και ορθα γραφει εκει "retasia" :)

Και φυσικα τωρα πια, τα επισημα service δεν φερνουν αντιρρησεις αν η συσκευη ειναι αγορασμενη/προοριζεται για Ευρωπη όπως αποδεικνυεται απο το sticker στο κουτι και την ορθη ταυτοποιηση IMEI κινητου/συσκευασιας. Στην περιπτωση του φιλου ειναι FR (Γαλλια) σε μενα ειναι SEE (Νοτιοανατολικη Ευρωπη) σε σενα υποθετω γραφει SP κοκ.

Σε αλλα νεα btw, σημερινο αρθρο του IBTimes Ινδιας http://www.ibtimes.co.in/moto-g4-g4-plus-get-android-nougat-when-will-moto-x-style-x-play-get-new-v7-0-os-update-710731 επιβεβαιωνει παραθετωντας το επισημο tweet της Moto India το πλήρες rollout 7.0 σε Ινδια για Moto G4 & Plus και σημειωνει οτι τωρα θα παιρνει σειρα το δικο μας και τα flagships του 2015. Μαλιστα, αφηνει να εννοηθει οτι μπορει αυτες οι συσκευες να παρουν και απευθειας πλεον 7.1.1 (!) κατα το...γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος :lol:

Εδω https://motorola-mobility-en-in.custhelp.com/app/answers/prod_answer_detail/a_id/115401 και η σελιδα με το επισημο changelog

Edited by dbal

Sony logo.gif

ενημερώνοντας και γω την δική μου κατάσταση,ειμαι απο χτες σε 3G vodafone και 2G στην κοσμοτέ.

τα δίκτυα λειτουργούν άψογα απο τη μια σιμ στην αλλη και ουτε σπασίματα ούτε κάτι άλλο παρατηρείται.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα για 2-3 μέρες 4G cosmote και πάλι η συσκευή δεν παρουσίασε το συγκεκριμένο θέμα.

Να φανταστώ ειναι θεμα της vodafone Η της ρομ (η και τα 2; )

οχι τιποτα εχω 17GB στη vodafone και δεν μπορώ να μην τα φαω δυστυχώς:lol:

Αυτό που σκέφτομαι ειναι πως αν είχε θέμα η βονταφον δεν θα το παρατηρούσαν κ άλλοι φίλοι με ιδια εταιρια(και με αλλες συσκευες; ) δεν έχω δοκιμάσει να βάλω και τριτη σιμ στο τηλέφωνο για δοκιμή καθώς οι αλλες που υπάρχουν στην οικογενεια ειναι mini sim δυστυχώς.

Παιδιά επειδή το κινητό είναι άδειο απο εφαρμογές .

Ποια εφαρμογή έχετε βάλει για μουσική και ποιον file manager ?

Στάλθηκε από το D5803 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Ευτυχώς που είναι άδειο :p

File manager πάντως έχει, αν όμως θέλεις κάτι καλύτερο, solid explorer με κλειστά μάτια. Music player παλι, εχει προεγκατεστημένο Google play music που εμενα προσωπικά μου αρκεί.

Edited by dbal

Sony logo.gif

• The title was changed to Moto G4 play