Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry


Spyweirdos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

[imgalign]http://www.myphone.gr/news/rim.gif[/imgalign]H RIM είναι μία από τις εταιρείες (Nokia, Sony Ericsson, Motorola, Samsung, Apple) που δεσμεύονται να υποστηρίξουν μια κοινή σχεδίαση φορτιστή, που ενδεχομένως να είναι διαθέσιμος στα ράφια των καταστημάτων εντός του 2010.

 

 

Υπέρ του μέτρου είχε ταχθεί προ ενός έτους περίπου και η GSMA, η ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπέρ της ενοποίησης τάσσονται και οι αρμόδιοι φορείς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.Ο φορτιστής θα διαθέτει μια θύρα USB για τη σύνδεσή του στον υπολογιστή και μια μικρή θύρα στην άλλη πλευρά του καλωδίου του, που θα συνδέεται στο κινητό τηλέφωνο.

 

 

Εταιρείες και Κομισιόν εκτιμούν πως το μέτρο θα συμβάλει στον περιορισμό του όγκου των «υψηλής τεχνολογίας» απορριμμάτων, ενώ καταναλωτικές οργανώσεις εξέφρασαν την άποψη πως ο ενιαίος φορτιστής θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως είναι οι μικρές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής αρχείων ήχου.

 

Πηγή: http://www.enet.gr

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά,χτές το βράδυ είχα αφήσει το blackberry να φορτίζει από την usb θύρα του υπολογιστή μου.

Σήμερα όταν πήγα να το δώ είδα ότι δεν ανοίγει δεν κάνει τίποτα....:(

έκανα batery pull κ πάλι τίποτα.Η συσκεή απλά ανάβει στιγμιαία κόκκινο φωτάκι κ μετά τίποτα...δεν αντιδράει σε τιποτα κ δεν ανάβει....

σασ έχει συμβεί?

έχει κανείς καμια ιδέα τι μπορεί να έγινε?

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα το ειχες συνδεδεμένο σε hub. Συμβαίνει αυτό.

 

Ακολούθησε τις οδηγίες για τα Nuked blackberries στο troubleshooting.

 

Όπως σου είχα στείλει, διάβαζε πρώτα τα troubleshooting και FAQ.

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε options-mobile network-bb button-diagnostics test-bb button-run.

 

Όταν τελειώσει δες στα service books αν γράφει BISClientConfig έχεις bis.

 

Bes έχουν τα blackberry που δίνουν οι εταιρίες στους υπαλλήλους τους για να μπορούνε να περιορίζουν κάποιες δυνατότητες της συσκευής (πχ bbm, pin messages)

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε options-mobile network-bb button-diagnostics test-bb button-run.

 

Όταν τελειώσει δες στα service books αν γράφει BISClientConfig έχεις bis.

 

Bes έχουν τα blackberry που δίνουν οι εταιρίες στους υπαλλήλους τους για να μπορούνε να περιορίζουν κάποιες δυνατότητες της συσκευής (πχ bbm, pin messages)

 

όχι μόνο αυτό. Όσο αφορά σε εταιρικό περιβάλλον ο bes σου δίνει πολλές δυνατότητες στην εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://www.myphone.gr/news/rim.gif[/imgalign]Η εταιρεία Research in Motion συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 267, 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανταγωνιστική Visto για να εξασφαλίσει την άδεια και την αγορά πατεντών και να διευθετήσει χωρίς ένδικα μέσα τη μεταξύ τους μακρόχρονη αντιδικία.

 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η εταιρεία RIM εξασφάλισε συνεχή χρήση όλων των πατεντών της Visto μαζί με κάποια από τα πνευματικά της δικαιώματα.

 

Η συμφωνία έδωσε τέλος στη δικαστική μάχη, η οποία ξεκίνησε το 2006 και είχε απειλήσει την διάθεση στην αγορά όλων των κινητών συσκευών BlackBerry.

 

Η Visto, η οποία πρόσφατα αγόρασε τον πάροχο ηλεκτρονικών μηνυμάτων Good Technology από την Motorola έχει ασκήσει αγωγές εις βάρος κι άλλων παρόχων ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε κινητά, όπως η Seven Networks και η Microsoft.

 

Το 2006 ο συνιδρυτής της Visto Ντάνιελ Μέντεζ είχε δηλώσει ότι οι αγωγές αποτελούν ένδειξη της αυξανόμενης ζήτησης για την υπηρεσία ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας

 

 

Πηγή: http://www.lawnet.gr

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://s.wsj.net/public/resources/images/MI-AX839_CELLHE_NS_20090719183141.gif[/imgalign]Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί ονομάζονται έξυπνα τηλέφωνα (smartphones). Όχι μόνο διαθέτουν εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούν να αποστείλουν emails, να λάβουν πληροφορίες θέσης, να αναπαραγάγουν αρχεία μουσικής, μπορούν επιπλέον να επιφέρουν τεράστια κέρδη στους κατασκευαστές τους.

 

Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone, την Apple και την εταιρεία που κατασκευάζει το BlackBerry, την Research In Motion. Οι δύο αυτές εταιρείες, αν και κατέχουν ποσοστό 3% επί του συνόλου των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων τον προηγούμενο χρόνο, αποκόμισαν το 35% των συνολικών κερδών από την λειτουργία τους, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Brian Modoff. Η διαφορά αναμένεται να παγιωθεί κατά το τρέχον έτος, όταν οι δύο αυτές εταιρείες θα κατέχουν πλέον το 5% της αγοράς όσον αφορά τις πωλήσεις συσκευών αλλά ταυτόχρονα το 58% όσον αφορά τα κέρδη από την λειτουργία τους.

 

Το μέγεθος των κερδών των δύο εταιρειών, το οποίο είναι ασύμβατο με το μέγεθος των πωλήσεων τους, υπογραμμίζει την μετατόπιση της του κλάδου της ασύρματης βιομηχανίας προς συσκευές με πληθώρα χαρακτηριστικών, με κυρίαρχο την εύκολη χρήση, σε αντίθεση με την έμφαση που δινόταν παλαιότερα στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά μίας συσκευής. Τα smartphones κατέχουν ποσοστό 13% του συνόλου της αγοράς κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως και παρουσιάζουν αυξανόμενη τάση ενώ, αντίθετα, το ποσοστό των υπόλοιπων συσκευών παρουσιάζει διαρκή συρρίκνωση. Η Apple και η RIM κατείχαν το 32% της αγοράς των smartphones κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με υπολογισμούς του IDC.

 

Την φύση της αγοράς, ότι δηλαδή ο "νικητής τα παίρνει όλα", ενισχύουν οι γενναίες επιδοτήσεις από τους παροχείς υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου μία έξυπνη συσκευή καταλήγει να πωλείται στον καταναλωτή για μόλις 100$, αποφέροντας στον κατασκευαστή υψηλό ποσοστό κερδών. Οι επιδοτήσεις στις συσκευές αυτές είναι μεγαλύτερες διότι επιτρέπουν μεγαλύτερα περιθώρια κερδοφορίας στους παροχείς, από την επιπρόσθετη χρήση υπηρεσιών δεδομένων και τα ακριβότερα μηνιαία πάγια.

 

Το iPhone, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά μέσω της AT&T και του οποίου οι χρήστες πραγματοποιούν την μεγαλύτερη κίνηση στο διαδίκτυο, έχει αποσπάσει την μεγαλύτερη επιδότηση, η οποία εκτιμάται στα ~400$ ανά συσκευή, σύμφωνα με υπολογισμούς του κ. Modoff. Τα BlackBerries επιδοτούνται σε χαμηλότερο βαθμό, κατά μέσο όρο με ~$200 από τους παροχείς στις ΗΠΑ. Τα απλά κινητά τηλέφωνα παίρνουν επιδοτήσεις της τάξεως των ~100$.

 

Οι κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων με βασικές λειτουργίες ουσιαστικά δεν έχουν κέρδη από την χρήση τους, εκτός κι αν πωλούν σε εξαιρετικά ευρεία κλίμακα. Η Nokia, η οποία κατέχει την πρώτη θέση επί των πωλήσεων, κατασκεύασε κατά το προηγούμενο έτος 46% των συνολικών συσκευών που πωλήθηκαν ωστόσο αποκόμισε μόνο το 55% επί του συνόλου των κερδών, σύμφωνα με υπολογισμούς του κ. Modoff.

 

Ακόμη και η Nokia βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Για πολλά χρόνια έχει διατηρηθεί στην πρώτη θέση όσον αφορά την διάθεση smartphones ωστόσο το ποσοστό της στην αγορά βρίσκεται σε ολοένα και αυξανόμενη κάμψη. Την Τρίτη ανέφερε 66% απώλειες στα κέρδη της. Ορισμένοι κατασκευαστές όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Nokia, παρατηρούν επίσης το μερίδιο τους να συρρικνώνεται· άλλοι προχωρούν σε μειώσεις στις τιμές ώστε να διατηρήσουν τον όγκο των πωλήσεων και άλλοι εργάζονται με ζημιές. Το ίδιο ισχύει και για την Sony Ericsson, η οποία την Τρίτη παρουσίασε σημαντικές ζημιές από τις εργασίες της κατά το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο.

 

Τόσο η Apple όσο και η RIM διαθέτουν πλεονεκτήματα τα οποία είναι δύσκολο για τους αντιπάλους τους να υπερνικήσουν. Το iPhone διαθέτει χιλιάδες εφαρμογές και σωρό από εξωτερικούς συνεργάτες-δημιουργούς ενώ η υπηρεσία email των BlackBerrys είναι εξαιρετικά δημοφιλής, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας της.

 

Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει τους υπόλοιπους από το να καταβάλουν προσπάθειες για να αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά. Η Palm, πρωτοπόρος στον τομέα των smartphones, κερδίζει συνεχώς προσοχή με την καινούρια της συσκευή το Palm Pre το οποίο τρέχει ένα εντελώς καινούριο λειτουργικό σύστημα, το Web OS. Ωστόσο, είναι αβέβαιο πόσοι δημιουργοί θα αφιερώσουν χρόνο στην προσπάθεια δημιουργίας εφαρμογών για μία πλατφόρμα με τόσο περιορισμένη διαθεσιμότητα.

 

Το μέλλον προμηνύεται αβέβαιο για όσες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών επιθυμούν να ενταχθούν στο παιχνίδι. Η Dell, η Acer και άλλες εταιρείες θα πρέπει να επεκτείνουν την αγορά τους, την παραγωγικότητα τους και να περιορίσουν τα περιθώρια κέρδους ώστε να αποκτήσουν μία βάση στην αγορά.

 

Πηγή: http://online.wsj.com/article/SB124805149501664033.html

 

Η είδηση αναδημοσιεύεται στο Forum της Apple:thanks:

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Link to comment
Share on other sites

Η RIM για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα της, αφού φαίνεται πως έχει σκοπό να μπει δυναμικά στη σκακιέρα των mainstream κινητών. Από το Σεπτέμβη, οι κάτοχοι υπολογιστών της Apple θα έχουν και αυτοί πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εφαρμογή αντίστοιχη του Desktop Manager για Windows. Η RIM μας υπόσχεται ότι η νέα αυτή εφαρμογή θα κάνει κανονικά τα πάντα, όπως και στα windows. Ακολουθούν screenshots της εφαρμογής την οποία περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, παρ’ολο που το Missing Sync έχει καλύψει το κενό αυτό μέχρι σήμερα με το καλύτερο τρόπο.

 

 

http://img23.imageshack.us/img23/1540/macdesktopsummary.th.pnghttp://img41.imageshack.us/img41/5186/macdtmappupdateprogress.th.pnghttp://img24.imageshack.us/img24/285/macdtmcalendars.th.pnghttp://img115.imageshack.us/img115/1350/macdtmsyncprogress.th.png

http://img23.imageshack.us/img23/828/macdtmaddremoveapps.th.pnghttp://img23.imageshack.us/img23/7030/macdtmbackup.th.pnghttp://img188.imageshack.us/img188/9/macdtmmusic.th.pnghttp://img17.imageshack.us/img17/8468/macdtmcontacts.th.png

 

 

Ένα ευχαριστώ στον @ngel για την πληροφορία

 

Πηγή: http://www.blackberryblog.gr

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

δεν ξέρω πόσους θα ενδιέφερε αλλά έχω γράψει ένα ενδιαφέρον άρθρο για σύγκριση μεταξύ blackberry enterprise server vs exchange outlook mobile access.

 

Είναι κυρίως τεχνικό άρθρο και απευθύνετε σε administrators σε εταιρικά περιβάλλοντα αλλά προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για όλους.

 

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν με αυτή τη συγκριτική δοκιμή ανάμεσα στις δυο πλατφόρμες mobile messaging, να δούμε από την πλευρά της μικρό μεσαίας έως μεγάλης επιχείρησης τι μας συμφέρει να υλοποιήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους IT managers και τους administrators μιας επιχείρησης να επιλέξουν τη κατάλληλη πλατφόρμα για την εταιρεία τους ή να κρίνουν αν η υπάρχων λύση που έχουν επιλέξει τελικά τους συμφέρει.

Όλα τα συμπεράσματα μας δεν προκύπτουν από το στείρο περιβάλλον ενός εργαστηρίου αλλά προσπαθούμε να μετρήσουμε πραγματικά τις ανάγκες που προκύπτουν σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

 

Όποιος θέλει να το διαβάσει το πλήρες άρθρο ας ακολουθήσει το παρακάτω λινκ

 

http://www.blackberry-experts.net/articles/blackberry-enterprise-server-vs-exchange-outlook-mobile-access

Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://yalibnan.com/site/archives/2007/12/24/etisalat%20logo.gif[/imgalign]Προ δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν 145.000 blackberry χρήστες της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας etisalat των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν ειδοποιήθηκαν από τη RIM ότι η αναβάθμιση που τους προέτρεπε η εταιρεία να περάσουν στη συσκευές τους δεν ήταν στην ουσία αναβάθμιση αλλά spyware.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η etisalat έστειλε στους blackberry χρήστες ένα μήνυμα κειμένου με το οποίο τους ενημέρωνε ότι θα έπρεπε να περάσουν μια αναβάθμιση στη συσκευή τους η οποία θα βελτιώνονταν σημαντικά την απόδοση της. Αντ' αυτού όμως πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι η συσκευή τους δυσλειτουργούσε ενώ η διάρκεια της μπαταρίας μειώθηκε αρκετά.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η RIM τονίζει ότι σε καμία περίπτωση η αναβάθμιση δεν ήταν εγκεκριμένη από την ίδια. Η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία SS8 με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σκοπός της εφαρμογής ήταν να παρακολουθεί τα μηνύματα των χρηστών και να αποστέλλει πληροφορίες προς έναν κεντρικό server.

 

Ύστερα από αυτό η RIM κυκλοφόρησε εφαρμογή για την απομάκρυνση της μη εγκεκριμένης αναβάθμισης.

 

Πηγή: Blackberry-Experts.net

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε το άρθρο. Μου έλυσε διάφορες απορίες που δεν είχα χρόνο/διάθεση να κάτσω να ψάξω από δω κι από κει, και ακόμα περισσότερο, πήρα μια γεύση σε πραγματικές συνθήκες της συμπίεσης του blackberry. Πολύ ενδιαφέρον!

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε το άρθρο. Μου έλυσε διάφορες απορίες που δεν είχα χρόνο/διάθεση να κάτσω να ψάξω από δω κι από κει, και ακόμα περισσότερο, πήρα μια γεύση σε πραγματικές συνθήκες της συμπίεσης του blackberry. Πολύ ενδιαφέρον!

 

Που να δεις πως κάνουν οι οικονομικοί όταν τους παρουσιάσεις αυτά τα στοιχεία. Πραγματικά η διαφορά είναι τεράστια ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε και με roaming. Για μένα όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια που σου παρέχει.

Link to comment
Share on other sites

Η ΒΒ είναι αρκετό καιρό στον χώρο και έχει βελτιώσει αρκετά τα συστήματα της bis και bes. Η Microsoft πάει να μπεί σε νέα χωράφια και λογικό είναι να μην έχει την ίδια επιτυχία με την ήδη καταξιομένη Rim.

 

Οι διαφορές είναι τεράστιες και σε όγκο και σε ταχύτητα λογικά. Δεν νομίζω να εκθρονιστεί τόσο εύκολα η Rim πάντως.

 

Πολύ ωραίο άρθρο

Link to comment
Share on other sites

Η ΒΒ είναι αρκετό καιρό στον χώρο και έχει βελτιώσει αρκετά τα συστήματα της bis και bes. Η Microsoft πάει να μπεί σε νέα χωράφια και λογικό είναι να μην έχει την ίδια επιτυχία με την ήδη καταξιομένη Rim.

 

Οι διαφορές είναι τεράστιες και σε όγκο και σε ταχύτητα λογικά. Δεν νομίζω να εκθρονιστεί τόσο εύκολα η Rim πάντως.

 

Πολύ ωραίο άρθρο

 

Σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Πάντως αν εγώ ήμουν microsoft θα τους εξαγόραζα. Τεράστια τεχνογνωσία στο κομμάτι και είναι μια πολύ κερδοφορά επιχείριση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να δεχτεί ποτέ κάτι τέτοιο η Rim, ήδη άρχισε τις επενδύσεις προκειμένου να μειώσει τον ανταγωνισμό. Πρίν απο λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι αγόρασε μέρος της Visto που θεωρείται απο τα νέα μεγάλα ονόματα στον χώρο των καινοτομιών σε ότι αφορά το net

 

Περισσότερα εδώ

 

Κατα την γνώμη μου η microsoft για άλλη μια φορά θα αποτύχει παταγωδώς (βλέπε windows mobile που όλοι τα αποφεύγουν), να μην σου πώ οτι νομίζω ότι άν γίνει κάποια αγοραπωλησία η Rim θα είναι αυτή που θα έχει το πάνω χέρι

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν αποφεύγουν και όλοι τα windows mobile. Έχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Βέβαια δεν έχει σχέση με τις πλατφόρμες που συζητάμε εδώ, εκεί μιλάμε για smartphones "γενικής χρήσης" ας το πούμε.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο το αρθο , και πολυ απλο ωστε να ειναι κατανοητο και απο σχετικα απλους χρηστες.

 

Οντως και στην εταιρια που εργαζομαι ειχε γινει μια παρομοια παρουσιαση για το τι να επιλεξουμε τελικα και καταληξαμε σε BB , η αποφαση αυτη ειχε να κανει βασικα με οτι πολλοι απο εμας ταξιδευουν το περισσοτερο χρονο τους στο εξωτερικο , και αρκετα Αμερικη , που εκει οι χρεωσεις περιαγωγης δεν παιζουνε.

Παντως και γω πιστευω οτι η επιλογη με RIM ειναι μονοδρομος , και η συμπιεση ειναι το μεγαλυτερο τους ατου.

Link to comment
Share on other sites

Φτιάξτε skin στα μέτρα σας με τη βοήθεια της musicskins. Μάλιστα οι τιμές είναι πολύ καλές.

MusicSkins a leader in premium quality vinyl skin products for BlackBerry devices, iPods, MP3 players, PDAs, laptops and gaming accessories, today announced the launch of its new Customizer, the latest in online tools that allows anyone to easily design and create unique one-of-a-kind personalized skins using their own favorite photos, graphics, and artwork to suit any taste and style. To celebrate the launch they are also giving away 5 skins to BlackBerry News readers.

http://www.blackberrynews.com/wp-content/uploads/2009/07/MusicSkins.jpg

 

http://www.music-skins.com/store/index.php?main_page=index&designer=designer

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο το αρθο , και πολυ απλο ωστε να ειναι κατανοητο και απο σχετικα απλους χρηστες.

 

Οντως και στην εταιρια που εργαζομαι ειχε γινει μια παρομοια παρουσιαση για το τι να επιλεξουμε τελικα και καταληξαμε σε BB , η αποφαση αυτη ειχε να κανει βασικα με οτι πολλοι απο εμας ταξιδευουν το περισσοτερο χρονο τους στο εξωτερικο , και αρκετα Αμερικη , που εκει οι χρεωσεις περιαγωγης δεν παιζουνε.

Παντως και γω πιστευω οτι η επιλογη με RIM ειναι μονοδρομος , και η συμπιεση ειναι το μεγαλυτερο τους ατου.

 

Το παράδειγμα που έχω μέσα στο άρθρο για το κόστος είναι αληθινό. Σε μια εταιρεία το mb σε roaming κοστίζει από 10 - 15 ευρώ. Υπολογίστε τώρα με τη μικρότερη συμπίεση που κάνει το bb να δεις πόσα κερδίζεις μιλάμε ότι άν έχεις χρήστες που ταξιδεύουν συχνά γλυτώνεις χιλιάδες ευρώ χωρίς υπερβολές. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες επιχειρίσεις επιλέγουν την πλατφόρμα bb.

Link to comment
Share on other sites

H vodafone (διεθνώς) είναι πολύ κοντά στο να φέρει το 8520 στην Ευρώπη.

http://i351.photobucket.com/albums/q480/cslaten/vodafone8520bbig.jpg

Έτσι εμφανίστηκε στον κατάλογο οπότε το αναμένουμε σιγά σιγά και προς τα μέρη μας.

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...