Jump to content

Τρεμοπαίζει η οθόνη του laptop

parapara
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξαφνικά σήμερα τρεμοπαίζει η οθόνη του laptop ενός φίλου μου. Τρέμει σχεδόν συνέχεια σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα αν... γίνει κάποια απότομη κίνηση. π.χ. το κλείσιμο του συρταριού του γραφείου.

Τι μπορεί να φταίει και τι να ελέγξω;

Αν τρεμοσβήνει, ιδίως μετά από κάποιο κούνημα, δεν έχει καεί το backlight. Απλά, το καλώδιο που το τροφοδοτεί, κάπου δεν κάνει καλή επαφή.

Άλλη αιτία:

όλα τα laptops έχουν σε διακριτικό σημείο ένα πολύ μικρό κουμπί, που πατίεται όταν κλείνεις το flip, ώστε να σβήνει και ο φωτισμός της οθόνης. Συνήθως βρίσκεται στο σημείο που "διπλώνει" το laptop, πάνω δεξιά από το πληκτρολόγιο, ενώ σε αντίστοιχο σημείο στην εσωτερική πλευρά του φλιπ θα βρεις μια μικρή προεξοχή. Με τον καιρό, συχνά το κουμπί αυτό αρχίζει να κάνει επαφή σε τυχαίες στιγμές, ακόμη και με ανοικτό το κάλυμμα, με αποτέλεσμα να τρεμοπαίζει ο φωτισμός. Πρέπει να το βρεις και να το ψεκάσεις με ένα σπρέυ καθαρισμού επαφών, που μπορείς να βρεις σε όλα τα μαγαζιά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Αυτές είναι οι δύο κυριότερες αιτίες, για τις οποίες έχω παρατηρήσει το πρόβλημα αυτό σε πολλά laptops. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το δικό μου, και τελικά έφταιγε το κουμπί του flip. Δεν είναι κάτι σοβαρό πάντως και δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Αν δεν καταφέρεις κάτι καθαρίζοντας τις επαφές μέχρι εκεί που μπορείς, καλύτερα είναι να το πας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service.

this signature is under heavy construction