sallax Δημοσιεύτηκε October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 8, 2003 Γνωρίζει κανείς κάποιο καλό και σίγουρο πρόγραμμα για να κάνω unformat το σκληρό? για DOS εννοείται γιατί παίχτηκε ένα καταλάθος format στο c: partition με τα windows και με'χουν πιάσει τα νεύρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αν είχες κάνει full format (όχι quick) τότε σχεδόν σίγουρα δεν γίνεται (εκτός κι αν πας τον δίσκο για data recovery και τέτοια). Παλιά κυκλοφορούσαν utilities για unformat αλλα δεν νομίζω να τα βρίσκεις πια, άσε που μάλλον δεν θα δουλεύουν στους σημερινούς σκληρούς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sergios Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Το data recovery χρειάζεται ειδικό hardware και δεν νομίζω να βρεις στην Ελλάδα. Μόνο στη ΓΑΔΑ υπάρχει ένα στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απ' όσο ξέρω Παράθεση Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Υπάρχει πρόγραμμα της Ontrack για το σκοπό αυτό. Κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις. Εδώ θα μπορέσεις να δεις συγκριτικά τα χαρακτηριστικά της κάθε έκδοσης. http://www.ontrack.com/easyrecovery/compeditions.asp Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 8, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αφού κατέβασα 1-2 μαλακίτσες από διάφορα σάιτ που βρήκα στο γκουγκλ, εννοείται πως δεν έβγαλα άκρη και ξανάκανα με το τουλ της Μάξτορ κανονικό φορμάτ σ'ολα τα παρτίσιον, νέα εγκατάσταση των Εξπί κλπ (αφού πλέον το κακό είχε γίνει)... Για την ιστορία το καταλάθος φορμάτ ήταν κουίκ :wacko: Ξενέρωμα πάντως, πάνε τα τελευταία μέηλ, αρχεία του ντέσκτοπ κλπ. Κι όλα αυτά επειδή είχα τη φαεινή ιδέα να φορμάρω από ντος 2 παρτίσιον (συνολικά έχω καμιά 5 ο μάλλαξ :blink: ). Κι ενώ φόρμαρα κανονικά το G και το F που ήθελα (τα είχα ελένξει και με dir να σιγουρευτώ πως ήταν αυτά), τελικά διαπίστωσα πως τα συγκεκριμένα παρτίσιον είχαν μείνει ανέπαφα και το φορμάτ το'φαγε μονάχα ο C... Άβυσσος η ψυχή των Η/Υ και μια μούτζα στα μούτρα μου που δε μου'κανε ένα απλό φορμάτ μέσα απ΄τα γουίντοουζ... :down: ΥΓ. Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις. ΥΓ2. Βαλέριε 200$ το φθηνότερο απ'ολα τα EasyRecovery?... :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sallax ΥΓ2. Βαλέριε 200$ το φθηνότερο απ'ολα τα EasyRecovery?... :whistle: Εκτός κι αν ψωνίζεις σε καταστήματα εκπτώσεων τύπο Kazaa και δε σημαζεύεται, η αν κατεβάσεις μια evaluation version. Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sallax Κι όλα αυτά επειδή είχα τη φαεινή ιδέα να φορμάρω από ντος 2 παρτίσιον (συνολικά έχω καμιά 5 ο μάλλαξ :blink: ). Απορία... γιατί τα έχεις όλα αυτά; :wacko: Αρχικό Μήνυμα από τον sallax ΥΓ2. Βαλέριε 200$ το φθηνότερο απ'ολα τα EasyRecovery?... :whistle: Είπαμε, εξαρτάται από που θα το αγοράσεις ;) . Πάντως το easy recovery είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα που έχει σώσει πολλά σβησμένα αρχεία. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 9, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον mcde Απορία... γιατί τα έχεις όλα αυτά; :wacko: Έλα μου ντε... έχω συνηθίσει από παλιά βλέπεις σε ξεχωριστά παρτίσιον για τα γουίν, τα ντιβέξ, τα εμπιθρί, τα ευαίσθητα προσωπικά ντοξ & πιξ... :wacko: Αρχικό Μήνυμα από τον valerio Εκτός κι αν ψωνίζεις σε καταστήματα εκπτώσεων τύπο Kazaa και δε σημαζεύεται, η αν κατεβάσεις μια evaluation version.Βαθύτατο το σχόλιο Βαλέριε :happy: απλά εκείνη την ώρα μου είχε φανεί για πολύ ειδικευμένο προγραμματάκι... :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον sallax Έλα μου ντε... έχω συνηθίσει από παλιά βλέπεις σε ξεχωριστά παρτίσιον για τα γουίν, τα ντιβέξ, τα εμπιθρί, τα ευαίσθητα προσωπικά ντοξ & πιξ... :wacko: Πάνω από 2 partitions είναι υπερβολή... ένα για το λειτουργικό και ένα για τα αρχεία και είσαι μια χαρά. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeppelin Δημ. October 9, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2003 http://www.r-studio.com Παράθεση οι android εφαρμογές μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sallax Δημ. October 10, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον mcde Πάνω από 2 partitions είναι υπερβολή... ένα για το λειτουργικό και ένα για τα αρχεία και είσαι μια χαρά.Προσωπικά θεωρώ τα 3 παρτίσιον ιδανικά, αν πούμε πως το 1ο είναι μόνο για το λειτουργικό, να'χεις όλα τα υπόλοιπα μαζί ίσως είναι λίγο ρίσκο... αλλά ντάξει είναι υποκειμενικό αυτό. Το σίγουρο είναι πως τα δικά μου 5 τα βρίσκω και γω ο ίδιος υπερβολή αλλά είναι λόγου μεγάλης φοβέρας που'χω φάει στο παρελθόν και θέλω να'χω ήσυχο το κεφάλι μου ότι διάφορα θέματα τα'χω ξεχωριστά... :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2003 Aν θέλεις μεγαλύτερη ασφάλεια, τότε τα επιπλέον partition δεν είναι λύση. Καλύτερα κάνε backup συχνά σε κάποιο cdrw π.χ. τα σημαντικότερα αρχεία. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Εγώ πάλι έχω dual boot system οπότε μετρατε: 1 partition για win me 1 για win xp 1 για software (δε τα εγκαθιστώ στο κλασικό program files) 1 για mp3 (μάλλον περιττό) και 1 για κάθε τύπου αρχεία.... Σύνολο 5 ! Δηλαδή τα 2 τελευταία είναι τα πολύτιμα partition μου... Αλλά και το software βοηθά γιατί πολλά προγράμματα τρέχουν χωρίς να θέλουν ξανά install. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Εγώ πάλι έχω έναν δίσκο που έχει μόνο τα xp (τα οποία χρησιμοποιώ πιο συχνά) και έναν άλλο που έχει ένα partition με τα 2000 και ένα για τα αρχεία. Γενικά είναι καλύτερο να έχεις σε άλλο δίσκο το λειτουργικό και σε άλλο τα αρχεία. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 θα με βοηθούσατε πολύ, αν μου δίνατε πληροφορίες για καλά utilities making partitions, καθώς εχω 2ntfs και θέλω να δημιουργήσω 1 ακόμη για να κανω boot τα win98 κάτι έχω ακούσει για το partition magic, το εχει κανεις? και πως λειτουργει @ kostas@sl45i: για να κάνω dual boot system χρειάζομαι καποια εφαρμογη? και αν ναι, που θα τη βρώ, ευχαριστώ Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jojo θα με βοηθούσατε πολύ, αν μου δίνατε πληροφορίες για καλά utilities making partitions, καθώς εχω 2ntfs και θέλω να δημιουργήσω 1 ακόμη για να κανω boot τα win98 @ kostas@sl45i: to dual boot system από πού το κατέβασες? Εγώ θα σου συνιστούσα το Partition Magic μια και το έχω δουλέψει για partition resizing επιτυχώς και είναι πολύ καλό. Επίσης περιλαμβάνει και Boot manager τον οποίο όμως δεν έχω δει εν δράση. Για περισσότερες πληροφορίες:Partition Magic Τα windows NT/2000/XP εγκαθιστούν το δικό τους Boot Manager κατά την εγκατάστασή τους. Αν κατά την εγκατάσταση τους βρουν κάποια έκδοση Win9x τότε δημιουργούν την αντίστοιχη καταχώρηση στο boot μενού. Υπάρχουν πολλοί άλλοι Boot Managers αλλά έχω δοκιμάσει μόνο τον LILO (LInux LOader). Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 δε προλαβα να το διωρθώσω και μου απαντησες! μιας και 8έλω να κανω ένα fat partition θα χρειαστώ το magic,τελικα. υπάρχει και σε "freeware" edition? 8a κατεβάσω το trial, αλλα δε ξέρω τι δυνατότητες εχει(είναι και 23ΜΒ) Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Πιστεύω το καλύτερο είναι 3 partitions και όχι 2 (ή 2 δίσκοι όπου στον έναν υπάρχουν 2 partitions).. 1 partition για Windows 1 partition για όλα τα προγράμματα που δεν πρέπει να χαθούν 1 partition ασφαλείας που βάζεις αρχεία που δε χρειάζεσαι ή έχεις κάνει ήδη backup Ο λόγος πολύ απλός.. Αν γίνει κάποια στραβή και δε φορτώνουν τα Windows και έχεις αρχεία στο partition των Windows που δεν έχεις προλάβει να σώσεις τότε απλά εγκαθιστάς τα Windows στο partition ασφαλείας και μέσα από την καινούρια εγκατάσταση σώζεις ότι αρχεία θέλεις και μετά κάνεις format στο partition ασφαλείας και ξαναστήνεις τα Windows κανονικά.. Το γεγονός ότι έχω 3 partitions με έσωσε πρόσφατα γιατί έπαθα μεγάλη ζημιά (έχω Windows Xp Pro SP1) και μπόρεσα να σώσω όμως τα περισσότερα αρχεία.. ΠΡΟΣΟΧΗ Δε σώζονται τα αρχεία στο Documents and Settings εκεί την πάτησα εγώ και χάθηκαν και τα πληκτρολόγια που είχα ετοιμάσει για το p800 και θα ανέβαζα εδώ (τα είχα στο desktop) :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sv1cvt Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Μια ερώτηση σχετικά με τους 2 δίσκους. Έχω 2 δίσκους 1) O πρώτος έχει 2 partitions, 1 για τα Win98 και 1 για τα WinXP 2) O δεύτερος έχει 2 partitions, 1 για την Virtual Memory των 2 λειτουργικών και 1 για όλα τα υπόλοιπα. Είμαι με την εντύπωση τόσο καιρό ότι βάζοντας τα αρχεία της Virtual Memory σε άλλο δισκο κερδίζω σε ταχύτητα. Εχει κανείς άποψη πάνω σε αυτό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. October 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2003 Μιας και γράφουμε για τα διάφορα partitions, πριν απο μερικούς μήνες είχα 6 partitions σε εναν 60άρη δίσκο (3 για διάφορες εκδόσεις των Windows, 2 ext3 για Mandrake και Red Hat Linux και ένα κοινό Linux swap). Tώρα έχω πετάξει το Red Hat, ξαναμοίρασα τον ελεύθερο χώρο και έχω μόνο 5. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostassl45i Δημ. October 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον jojo @ kostas@sl45i: για να κάνω dual boot system χρειάζομαι καποια εφαρμογη? και αν ναι, που θα τη βρώ, ευχαριστώ Ο γενικός κανόνας λέει πρώτα να εγκαταστήσεις τα παλιότερα και μετά τα νεότερα λειτουργικά. Έτσι το νέο λειτουργικό θα αναγνωρίσει το παλιό και θα εγκαταστήσει το δικό του boot manager. Αναφέρομαι σε λειτουργικά windows αλλιώς θα πρέπει να βρεις boot manager τρίτης εταιρίας πχ από partition magic. Νομίζω ότι μόνο τα xp και τα 2000 αναγνωρίζουν λειτουργικό ήδη εγκατεστημένο και δημιουργούν boot manager. Εγώ προσωπικά ακολούθησα της εξής διαδικασία όταν αγόρασα το σκληρό(καλοκαίρι 2002): -format -χωρισμός δίσκου σε partition με το fdisk (fat system) -εγκατάσταση win me στο c: -εγκατάσταση winxp στο d: (τα xp αναγνωρίζουν και fat32 + ntfs και σε ρωτάνε με ποιο σύστημα θες να ναι διαμορφωμένο το partition στο οποίο θα μπουν) -με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης είχα αυτομάτως ένα dual boot system! :cool: Αρχικό Μήνυμα από τον kplr ΠΡΟΣΟΧΗ Δε σώζονται τα αρχεία στο Documents and Settings εκεί την πάτησα εγώ και χάθηκαν και τα πληκτρολόγια που είχα ετοιμάσει για το p800 και θα ανέβαζα εδώ (τα είχα στο desktop) :( Ακριβώς. Για να μπορώ να κάνω format ανα πάσα στιγμή στα c και d και να μπορώ να ξαναπερνάω λειτουργικά χωρίς ...απώλειες έχω επιλέξει όχι μόνο να κρατάω όλα μου τα αρχεία στο g: και mp3 στο f:, αλλά επίσης να αποθηκεύω όλα μου τα προγράμματα στο e: κι όχι στα κλασικά "program files". Όσον αφορά το πρόβλημα που αναφέρεις, με το tweakui της micro$oft ορίζω οι φάκελοι "τα έγγραφα μου", "οι εικόνες μου", "τα βίντεο μου" ακόμα και τα "αγαπημένα" του internet explorer να αποθηκεύονται στο G: που είναι η ψηφιακή μου αποθήκη, και ο φάκελος "η μουσική μου" στο F:. Με αυτόν τον τρόπο το φορμάτ γίνεται πολύ εύκολα απλά φορμάροντας τα 2 πρώτα κομμάτια μέσω dos και μετά ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία για να βάλεις λειτουργικά. Ελπίζω να διαφώτισα κάπως το θέμα. :) :) ΑΑΑ, και ο λόγος που άργησα να απαντήσω είναι ότι έκανα πριν λίγες μέρες επιτυχές φορμάτ κι επανεγκατάσταση λειτουργικού με τη μέθοδο που περιγράφω πανω. Ενάμισι περίπου χρόνο χωρίς φορμάτ είναι νέο προσωπικό ρεκόρ για μένα :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Παιδια καλημερα. Ζητώ τη βοηθεια σας, ειμαι σε απογνωση. Το σ/κ αποφασισα να οργανωσω λιγο τα αρχεια στον υπολογιστη μου και τελικα καταφερα το εντελως αντιθετο. Τα εχασα όλα. Εχω 2 δισκους sata 120mb χωρις λειτουργικο. Ο ενας είναι χωρισμενος σε 2 partition και τον χρησιμοποιω για αποθηκευση των αρχειων μου. Στο δευτερο δισκο περναω κατά καιρους χειροκίνητα τα αρχεια του πρωτου για backup. Εκανα format το δευτερο δισκο με το partition magic με σκοπο να περασω ξανα όλα τα αρχεια. Πριν κανω τη μεταφορα από τον πρωτο δισκο στο δευτερο αποφασισα να ενωσω τα partition του πρωτου δισκου παλι μεσα από το partition magic(merge partitions). Ακολουθησα τα βηματα του wizard και όπως το καταλαβα εγω τουλαχιστον αυτό που θα γινοταν είναι να δημιουργησει ένα δισκο με το ονομα του πρωτου partition και θα μετεφερε όλα τα αρχεια του δευτερου partition σε ένα νέο φακελο με το ονομα του δευτερου partition. Εκανα εφαρμογη, το pc εκανε restart και αρχισε να κανει τη διαδικασια που λεω παραπανω. Όταν μετα από πολύ ωρα τελειωσε και ανοιξε το μονο που υπηρχε μεσα στον ενοποιημενο πλεον δισκο ηταν ενας κενος φακελος με το ονομα Η( που ηταν το γραμμα που ειχα ορισει για το δευτερο partition) Δεν εχω τιποτα πλεον. 75GB εγγραφων, μουσικης, εικονων, ταινιες και software που μαζευα πολλα χρονια τωρα δεν υπαρχουν πουθενα. Υπαρχει καμια περιπτωση να επαναφερω τα δεδομενα μου τουλαχιστον στον ένα από τους δυο δισκους? Κατά προτιμηση βεβαια στον πρωτο που ηταν και όλα. Το partition magic εχει καμια τετοια δυνατοτητα? Αν όχι πιο προγραμμα από τα παραπανω που αναφερονται μπορει να κανει κατι? Δεδομενου ότι δεν εχω net στο σπιτι(ας είναι καλα ο ΟΤΕ) και τωρα ειμαι στη δουλεια και δεν υπαρχει χρονος να ψαξω τιποτα, (ουτε καν αυτο το thread δεν διαβασα με προσοχη) περιμενω τις απαντησεις σας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Έχω 2 δίσκους και στον καθένα 2 partition. Τα έφτιαξα με το partition magic. Ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Στο partition που έχω τα xp έχω κάνει αρκετές φορές format. Απλά πριν ξεκινήσω να κάνω format κάνω back up και πριν πατήσω την επιβεβαίωση για να ξεκινήσει, είμαι σίγουρος ότι κάνω format στο σωστό partition. Θα ήταν χρήσιμο να δώσετε όνομα σε κάθε partition (π.χ. το όνομα WINDOWS στο partition με το λειτουργικό και το όνομα DATA στο partition με τα τραγούδια, τις φωτογραφίες κ.λ.π.) ώστε να ξέρετε κάθε φορά που κάνετε format. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psybill Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 μα και γω το χρησιμοποιω το partition magic αρκετο καιρο. δεν εκανα καποιο λαθος ως προς τους δισκο που ηθελα να κανω format. προβλημα δημιουργηθηκε στο merge partitions που δεν το εχω ξανακανει. ετσι κι αλλιως ομως αυτα ειναι ιστορια τωρα. αλλο ειναι το προβλημα και ρωτω αν μπορω να κανω κατι...:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Εγώ πάλι έχω ακούσει πολλές φορές να εμφανίζονται προβλήματα με αυτή τη διαδικασία. Το έχουμε γράψει και εδώ ότι τέτοιοι πειραματισμοί με partitions που περιέχουν δεδομένα είναι επικίνδυνοι. Δεν είσαι ο πρώτος που του συμβαίνει να χάσει τα δεδομένα του με αυτό τον τρόπο και φοβάμαι πως δεν θα είσαι και ο τελευταίος. Αν και αμφιβάλλω ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεις κάτι, μπορείς να δοκιμάσεις ένα πρόγραμμα όπως το easy recovery. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts