Jump to content

Βοήθεια για κινητό φίλου!

nikkal
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Φίλος ψάχνει τηλέφωνο, δίχως να βιάζεται. Προσωπικά, έχω μείνει πίσω ως προς το τι παίζει στην αγορά, γι' αυτό και απευθύνομαι σε εσάς!

Η αγορά μπορεί να γίνει από Ελλάδα ή Κίνα και το διαθέσιμο budget είναι στα 100€, που μπορεί να ανέβει max στα 150€ για εγχώρια αγορά (με καμιά δόση με κάρτα).

Θέλει android, 4g, τουλάχιστον 5 ιντσών, με αξιοπρεπή επεξεργαστή και ram.

Τα δίκαρτα είναι καλοδεχούμενα, δίχως να είναι must.

Κυρίως, όμως, τον ενδιαφέρουν τα εξής, για τα οποία γνωρίζει ότι είναι δύσκολο να τα έχει σε αυτό το budget, πλην όμως λόγω χρήσης είναι σημαντικά για αυτόν:

- Καλές φωτογραφίες από την πίσω κάμερα (η μπροστά δεν τον ενδιαφέρει).

- Καλή αυτονομία.

Από Ελλάδα, κάπου πήρε το μάτι μου σε προσφορα το HTC 620 στα 119€, αλλά δεν έχω άποψη.

Έστω υπόψιν ότι:

- Μπορεί να χαραμίσει άλλα specs για χάρη των δύο κυρίως ζητούμενων, ειδικά για την κάμερα.

- Δέχεται και προτάσεις για τηλέφωνα που θεωρούνται ιδανικα για γυναίκες (θα το κάνει τράμπα με την σύζυγο).

Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το samsung j5 πρώτο με καλή κάμερα, αυτονομία, ελάχιστο bloatware κ φλας στην μπροστινή για selfies :D ή κάνα moto g 3rd gen τα 16GB κατά προτιμηση...;)

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα εδώ μέσα, το j5 δείχνει καλή επιλογή. Διάβασα καλά λόγια και για το Lg Zero, το οποίο υπερτερεί και στην rom...

Σε κάποιο post κατόχου διάβασα ότι και το Zero κάνει καλή διαχείριση ενέργειας. Γνώμες και για Lg K10 που παίζει σε παρεμφερή τιμή;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα ως προς το Motorola Moto G που προτάθηκε και το οποίο στην έκδοση 1 gb ram/8 gb rom της 3ης γενιάς είναι αρκετά οικονομικό... Ποιά εταιρία είναι ο επίσημος εισαγωγέας του (για να δούμε αν υπάρχει εξουσιοδοτημένο service στην Πάτρα);

Καλημέρα!

Νομίζω ότι για αγορά από Ελλάδα, οι επιλογές είναι:

- Motorola Moto G 3ης γενιάς (λόγω κόστους προκρίνεται η έκδοση 2/8)

- Samsung Galaxy J5 (λόγω budget το μοντέλο του 2015)

- LG Zero

- LG K10

Τί λέτε για ένα από τα παραπάνω, με κυριότερα ζητούμενα τις φωτογραφίες από την οπίσθια κάμερα και την αυτονομία;

Edited by nikkal

Το j5 2016 στα 180 αξίζει? Ποια ειναι η καλύτερη επιλογή έως 180 μαξ? Ούτε ευρώ παραπάνω όμως και αγορά από ελλαδα
Samsung Note 9 Black

• 2 weeks later...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα συνεχίσω εδώ...

Ο φίλος τελικά επέλεξε το Moto G κ επειδή ξεκίνησα το ψάξιμο για κινητό για την σύζυγο επανήλθα...

Βασικά κριτήρια είναι η αξιοπρεπής κάμερα και το περιορισμένο budget.

Και ρωτάω το εξής απλό: είναι όντως υπαρκτή η διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών μεταξύ του Moto G 3ης γενιάς και ενός οποιοδήποτε κινέζικου low cost (π.χ. Leagoo M5), ώστε να δικαιολογείται η διπλάσια τιμή του πρώτου;

Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν έχω άποψη, ενω ως προς τις φωτογραφίες που τραβάει το δικό μου κινεζοτηλέφωνο των 5 πραγματικών mp και 8 mp κατόπιν του software (ένα καθ' όλα τίμιο Thl t6s των 68€), όντας μόνιμα ρυθμισμένο στα 5 mp, οφείλω να πω ότι υπό συνθήκες καλού φωτισμού είναι αξιοπρεπέστατες, ενώ υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού από κακές έως ανύπαρκτες.

Και συνεχίζω το ερώτημά μου...

Αξίζουν τα 60€ παραπάνω που κοστίζει το Moto G 3rd gen, σε σύγκριση με κάποιο κινέζικο τύπου Leagoo M5-Ulefone 007-Hom Tom ht5, αποκλειστικά και μόνο για την κάμερα του και την ποιότητα των φωτογραφιών του;

Σαφώς και είναι ερώτηση και μάλιστα ξεκάθαρη... Εάν η ποιότητα των φωτό του moto είναι τέτοια που δικαιολογεί ένα κόστος αγοράς διπλάσιο από τις low cost κινέζικες εναλλακτικές.

οι φωτο του μοτο έχουν ποιοτητα.

των κινεζικων του "κιλου" απλα φοραν μια καμερα(?)

βεβαια αν δεν είσαι φωτογραφικός τυπος, κρατας το 60ευρω και είσαι μια χαρά

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

οι φωτο του μοτο έχουν ποιοτητα.

των κινεζικων του "κιλου" απλα φοραν μια καμερα(?)

βεβαια αν δεν είσαι φωτογραφικός τυπος, κρατας το 60ευρω και είσαι μια χαρά

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Κοίτα μέχρι 200 ευρώ τα περισσότερα κινητά έχουν κάτο από μέτρια Camera, ποιο πάνω έχουν μέτρια και αν θέλεις καλή ανεβαίνει πολύ το ποσο

Άρα, για κάποιον που τραβά φωτογραφίες περιστασιακά, δεν αξίζει να δώσει τα διπλά, για να πάει από μία κάμερα του 5/10 σε μία κάμερα του 7/10...