Jump to content

MyGuide: Μεταφορά επαφών από iPhone σε Android


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://content.myphone.gr/photo/full/56449/icloud-contacts.png?today=1469960922

 

Υπήρχε κάποτε μια εποχή, όπου η μεταφορά επαφών μεταξύ των συσκευών μας ήταν μια επίπονη και σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, ιδίως αν ο χρήστης είχε μέσα στο κινητό του τηλέφωνο πολλά ονόματα και αριθμούς. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, οι συσκευές από απλό αντικείμενο πραγματοποίησης κλήσεων και αποστολής μηνυμάτων έχουν μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργαλείο επιτέλεσης διαφόρων λειτουργιών.

 

Πλέον τα smartphones αναλαμβάνουν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, ενώ υπάρχουν και υπηρεσίες που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά των επαφών μας. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε πως μπορούμε να μεταφέρουμε εύκολα και γρήγορα τις επαφές μας από μια iPhone συσκευή σε μια με λειτουργικό Android στη περίπτωση που επιλέξετε να μεταβείτε από το ένα στο άλλο λειτουργικό. Ο οδηγός αυτός θα εστιάσει στις ευκολότερες μεθόδους που υπάρχουν για να σας βοηθήσει κατά τη διαδικασία της μεταφοράς.

 

Προσοχή: Ο οδηγός αυτός έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και εγώ ή το myphone.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τυχόν απώλεια των επαφών σας κατά τη διάρκεια που ακολουθείτε αυτόν τον οδηγό.

 

Ας δούμε συνοπτικά τα βήματα:

 

1. Συγχρονισμός επαφών με το Google Account

 

Σίγουρα, κατά την μετάβασή σας σε Android, θα χρειαστείτε ένα Google account για να μπορέσετε να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο τις δυνατότητες της συσκευής σας. Αν δεν έχετε ήδη έναν λογαριασμό, σας προτείνουμε να προβείτε στη δημιουργία του. Ο τρόπος δημιουργίας του λογαριασμού Google είναι απλός. Μπορεί να γίνει μέσα από την συσκευή του χρήστη ή μέσω του υπολογιστή. Προσωπικά, προτιμώ μέσω του υπολογιστή, γιατί η εμπειρία είναι πολύ καλύτερη και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα στοιχεία πληρωμής, εναλλακτική διεύθυνση email και πολλά άλλα.

 

Από την στιγμή που θα ολοκληρώσετε τη δημιουργία του λογαριασμού Google, στο iPhone σας, πηγαίνετε στην επιλογή Mail, Contacts, Calendars των Ρυθμίσεων. Εδώ είναι η περιοχή όπου θα προσθέσουμε το account μας που δημιουργήσαμε πριν από λίγη ώρα. Επιλέγουμε Add Acount - Προσθήκη Λογαριασμού, στη συνέχεια επιλέγουμε το Gmail και πληκτρολογούμε τα στοιχεία πρόσβασης. Η επόμενη κίνηση που θα κάνει η συσκευή σας είναι να σας ρωτήσει ποια στοιχεία του λογαριασμού σας Google θέλετε να συγχρονίσετε. Αρχικά βεβαιωθείτε ότι επιλογή Contacts είναι επιλεγμένη. Αυτό ήταν. Θα ξεκινήσει ο συγχρονισμός των επαφών. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ενεργή σύνδεση internet κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

 

2. Μεταφορά μέσω iCloud

 

Ο δεύτερος εύκολος τρόπος είναι μέσω του iCloud. Αν το έχουμε ήδη ενεργοποιημένο και το έχουμε σετάρει τότε η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη. Αρχικά στο iPhone μας πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις, επιλέγουμε Mail, Contacts, Calendars -> Accounts όπου εκεί θα δούμε να υπάρχει η επιλογή iCloud. Πατήστε πάνω σε αυτή την επιλογή και έπειτα στρέψτε το κουμπί για το Contacts, δηλαδή τις επαφές. Το iPhone θα σας κατευθύνει προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία συνένωσης των εφαρμογών της συσκευής με το iCloud.

 

Εφόσον ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο του βήματος, θα πρέπει να πάμε στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας iCloud, μέσω ενός browser ηλεκτρονικού υπολογιστή. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εξάγουμε ένα Vcard για να το εισάγουμε μελλοντικά στο Gmail. Αφού ανοίξουμε το iCloud σε ένα browser, συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας με τα στοιχεία του Apple ID που έχουμε στην κατοχή μας. Στη συνέχεια επιλέγουμε το Contacts (επαφές). Επιλέγουμε το εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία και πατάμε Select All (Επιλογή όλων). Στη συνέχεια επιλέγουμε “Export vCard”.

 

Τώρα αυτό το αρχείο που κατεβάσαμε θα πρέπει να το ανεβάσουμε στο gmail. Όταν ολοκληρώσουμε την εισαγωγή του αρχείου μας μέσα στο Gmail, θα σας εμφανίσει αμέσως τις επαφές που έχετε εισάγει. Φυσικά θα υπάρχουν κάποιες διπλές επαφές, αλλά μπορούμε εύκολα να απαλλαχθούμε από αυτές.

 

Tip 1= Αν υπάρχει δυσκολία στο να ανεβάσουμε το αρχείο που μόλις έχουμε εξάγει στο Gmail, τότε ο χρήστης καλείται να ακολουθήσει τα παρακάτω απλά βήματα. Πηγαίνουμε στο gmail.com και ειδικότερα στην περιοχή Contacts. Από εκεί επιλέγουμε το κουμπί More -> Import -> Choose file και επιλέγουμε το αρχείο Vcard που είχαμε κατεβάσει.

 

3. Μεταφορά μέσω iTunes

 

Αν οι επαφές σας είναι τοπικά αποθηκευμένες, ή χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό διαφορετικό από το Gmail, μπορείτε να μεταφέρετε τις επαφές σας μέσω του iTunes, στον υπολογιστή σας με Windows ή Mac ως λειτουργικό σύστημα. Πρώτα συνδέουμε το iPhone στον υπολογιστή μας, ανοίγουμε το iTunes και πλοηγούμαστε στην περιοχή του iPhone. Από εκεί επιλέγουμε το tab Info, τσεκάρουμε το κουτάκι Sync Contacts with και επιλέγουμε Google Contacts από το dropdown menu. Πλέον θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία του Google Account για να συνεχίσουμε.

 

Όταν το iPhone σας τελειώσει το συγχρονισμό των επαφών σας, συνδεθείτε στην Android συσκευή σας με το συγκεκριμένο Google Account και πλέον όλες οι επαφές σας θα βρίσκονται εκεί.

 

4. Χρησιμοποιείστε μια εφαρμογή τρίτων

 

Αν κάποια από τις προαναφερθείσες μεθόδους δεν λειτουργήσει, ή συναντήσετε προβλήματα που δεν αναλύονται στον συγκεκριμένο οδηγό, τότε ίσως τη λύση μπορεί να σας δώσει ένα τρίτο app. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με δυο εφαρμογές και θα προσπαθήσουμε να δούμε σύντομα τη διαδικασία μεταφοράς των επαφών μας. Το πρώτο app είναι το PhoneSwappr.

 

Α.PhoneSwappr

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορούμε απλά και γρήγορα να στείλουμε όλες τις επαφές στο cloud και να τις επαναφέρουμε σε οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούμε. Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το PhoneSwappr και σε Android αλλά και iOS. Αρχικά την ανοίγουμε στο iPhone και επιλέγουμε το Send Contacts to Cloud, θα χρειαστεί λίγη ώρα μέχρι να μεταφερθούν όλες. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εμφανιστεί στην οθόνη ένας κωδικός. Να τον σημειώσετε για να μην το ξεχάσετε, είναι πολύ σημαντικό.

 

Ακολούθως, ανοίγουμε την εφαρμογή στο Android, επιλέγουμε το Get Contacts from Cloud και πληκτρολογούμε τον κωδικό που σώσαμε πριν από λίγη ώρα. Έπειτα περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός. Αν όλα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, θα πρέπει να είστε σε θέση να βλέπετε τις επαφές σας στην εφαρμογή των επαφών της συσκευής σας.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/56447/katagrafi.jpg?today=1469959210

 

Β. My Contacts Backup

 

Το My Contacts Backup είναι μάλλον το πιο δημοφιλές εργαλείο για την εύκολη και γρήγορη μεταφορά των επαφών μας. Αλλά απαιτεί λίγα περισσότερα βήματα από την προαναφερθείσα εφαρμογή. Αρχικά κατεβάστε τη συγκεκριμένη εφαρμογή από το Apple App Store. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής, ανοίξτε την και επιλέξτε το Backup. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του Backup, επιλέξτε το πλήκτρο send και πληκτρολογείστε το email σας. Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή θα στείλει στη διεύθυνση email ένα .vcf αρχείο το οποίο θα πρέπει να ανοίξετε από την Android συσκευή σας για να προστεθούν οι επαφές.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/56448/katagrafi.jpg?today=1469960652

 

Αυτές είναι μερικές μόνο συμβουλές και τρόποι για την μεταφορά των επαφών μας από μια iPhone συσκευή σε Android. Ο οδηγός σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης, απλά έγινε μια προσπάθεια να λύσει κάποιες απορίες χρηστών που ίσως έλθουν σε αυτή δεινή θέση κατά τη διαδικασία μεταφοράς των επαφών.

 

[via]

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 4 weeks later...
Καλημέρα σας ! Υπάρχει κάποιος οδηγός και για τις σημειώσεις ; Είναι το μόνο εμπόδιο για μένα να πάω στο ανδροιδ

Live now , stop thinking yesterday and tomorow...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας ! Υπάρχει κάποιος οδηγός και για τις σημειώσεις ; Είναι το μόνο εμπόδιο για μένα να πάω στο ανδροιδ

Copy paste απο Το pc στο Google keep

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...