Jump to content

Dream Theater

jamez29
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 118
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σήμερα ο Mike έχει γενέθλια! Και μας κάνει ένα δωράκι...http://www.mikeportnoy.com/420/teaser.wmv Για όποιον δεν το κατάλαβε το σημείο των λίγων sec που ακούγεται όλη η μπάντα είναι παιγμένο ανάποδα, αλλά εγώ το άκουσα και κανονικά... ;) Το album θα σκοτώνει!!! Happy birthday Mike! You are the best!
Better to save the mystery than surrender to the secret

Ρε παιδιά στη Θεσσαλονικη πού ακριβώς θα παίξουν?Στο official site λέει κάτι για Theater Galas!Γνωρίζει κανείς πού είναι αυτό?!

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το live της Θεσ/νίκης αλλά για όποιον ενδιαφέρεται ας τηλ. στο ακόλουθο νούμερο της διοργανώτριας εταιρείας: 2310 240549

• 3 weeks later...

Οι διάρκειες των κομματιών του νέου album:

1 The Root Of All Evil 8:07

2 The Answer Lies Within 5:26

3 These Walls 6:59

4 I Walk Beside You 4:29

5 Panic Attack 7:16

6 Never Enough 6:33

7 Sacrificed Sons 10:42

8 Octavarium 24:00 :w00t:

Όσοι γουστάρετε Dream Theater και LTE τσεκάρετε με κάθε τρόπο :rolleyes: το solo album του Petrucci. Είναι απίστευτο, ΙΜΟ ένα από τα καλύτερα κιθαριστικά album όλων των εποχών. Βέβαια αν είστε κιθαρίστας προσέξτε, παίξει να σας κάνει να παρατήσετε την κιθάρα μια για πάντα (σας μιλάω εκ πείρας!) :lol: Κρίμα πάντως που κυκλοφορεί μόνο μέσω net. Περισσότερα στο http://www.johnpetrucci.com

Όσοι γουστάρετε Dream Theater και LTE τσεκάρετε με κάθε τρόπο :rolleyes: το solo album του Petrucci. Είναι απίστευτο, ΙΜΟ ένα από τα καλύτερα κιθαριστικά album όλων των εποχών. Βέβαια αν είστε κιθαρίστας προσέξτε, παίξει να σας κάνει να παρατήσετε την κιθάρα μια για πάντα (σας μιλάω εκ πείρας!) :lol: Κρίμα πάντως που κυκλοφορεί μόνο μέσω net. Περισσότερα στο http://www.johnpetrucci.com

Μπα. Εγω παιζω πιο πολυπλοκα κομματια και ας μην πιανω tempo 170 :rolleyes: .Εξαλλου αυτος ειναι ενας λογος για τον καθε κιθαριστη να γινει καλυτερος.Να ξεπερασει τους καλυτερους.

Που ειναι το theater Galas ρε παιδια? :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

8 Octavarium 24:00 :w00t:

poli vareto kommati... :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

poli vareto kommati... :(

Ναι, να το' χες ακούσει κιόλας...Πληροφοριακά δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε καν μέσω net! Άσ' το φιλαράκο, ειδικά το συγκεκριμένο προβλέπεται να είναι απ'τα καλύτερα των DT.

Μπα. Εγω παιζω πιο πολυπλοκα κομματια και ας μην πιανω tempo 170 .Εξαλλου αυτος ειναι ενας λογος για τον καθε κιθαριστη να γινει καλυτερος.Να ξεπερασει τους καλυτερους.

Που ειναι το theater Galas ρε παιδια?

Δεν μιλάω μόνο για τεχνική/ταχύτητα. Αυτά από μόνα τους δεν σημαίνουν τίποτα. Μιλάω για την απίστευτη συνθετική ικανότητα του Γιαννάκη, μιλάω για leads που σε κάνουν να ανατριχιάζεις...Και μην ακούσω πάλι μαλ...του στυλ ότι ο Petrucci δεν έχει συναίσθημα στο παίξιμό του.

Πληροφοριακά δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε καν μέσω net! Άσ' το φιλαράκο, ειδικά το συγκεκριμένο προβλέπεται να είναι απ'τα καλύτερα των DT.

Κυκλοφορεί και παρακυκλοφορεί και μάλιστα το έχω εδώ και μέρες. :p

Δεν είναι ανάγκη να γίνει release σ' ένα album για να διατίθεται στο net... :rolleyes: :X

Κυκλοφορεί και παρακυκλοφορεί και μάλιστα το έχω εδώ και μέρες. :p

Αλήθεια ε? Τι κρίμα όμως που δε σε πιστεύω...Prove me wrong! :shifty:

Δεν είναι ανάγκη να γίνει release σ' ένα album για να διατίθεται στο net... :rolleyes: :X

Έλα ρε σοβαρά? Εσύ ξέρεις πολλά! :p Μήπως είσαι hacker??? :lol:

Κακό του κεφαλιού σου. :lol:

Επειδή δε συνηθίζω ούτε ψέμματα να λέω, ούτε την έξυπνη να κάνω πως και καλά είμαι η 1η και η μοναδική που έχω κάτι (γκουχ γκουχ :p), πάρε ένα SS να χαρείς. :p

Btw, το album δεν το έχω από net. ;)

Υπάρχουν και περιοδικά και sites που γράφουν reviews και προμηθεύονται πρώτα από όλους τα CDs πολύ πριν φθάσουν στο κοινό. :rolleyes:

Αλλά μάλλον σου διέφυγε αυτή η λεπτομέρεια, ε; :p

Mάλλον δεν θα ασχολείσαι και πολύ με dream theater, αλλιώς θα ήξερες ότι απ'το SDOIT έχουν σταματήσει να στέλνουν promos σε περιοδικά ακριβώς επειδή δεν γουστάρουν να κυκλοφορούν τα albums στο νετ πριν κυκλοφορήσουν επίσημα. :rolleyes: EDIT: Και το ότι βλέπω κάποια αρχεία απ'το E-mule με τους τίτλους των τραγουδιών δε μου λέει απολύτως τίποτα. ;)

Mάλλον δεν θα ασχολείσαι και πολύ με dream theater, αλλιώς θα ήξερες ότι απ'το SDOIT έχουν σταματήσει να στέλνουν promos σε περιοδικά ακριβώς επειδή δεν γουστάρουν να κυκλοφορούν τα albums στο νετ πριν κυκλοφορήσουν επίσημα.

So... Μου είπε ψέματα ο φίλος που μου έφερε το album. Θα τον μαλώσω! :lol:

Aaaah! :lol:

Η ουσία είναι μία (μην ξεχνιόμαστε :p) το album κυκλοφορεί στο net κι έτσι ο Lefterian και όχι μόνον, δεν αποκλείεται να το έχουν ακούσει και να πιστευουν πως είναι πράγματι βαρετό. :)

Και ναι, δεν έχω ασχοληθεί με το group, ούτε φανατική δήλωσα ποτέ, αν πρόσεξες δεν έχω postάρει καν σε αυτό το θέμα, παρά μόνον το παρακολουθώ. :)

Πέραν από 2-3 albums τους που έχω ακούσει και από μερικά τους τραγούδια που μου αρέσουν πολύ, δεν μπορώ να πω πως είναι του είδους μου. :p

Πειράζει; :p

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας όμως, χωρίς ειρωνείες και εξυπνάδες πλέον. :)

Δεν είχα σκοπό ούτε να σε ειρωνευτώ, ούτε να κάνω τον έξυπνο (τουλ. όχι περισσότερο από όσο εσύ). Αλλά επειδή συχνάζω σχεδόν κάθε μέρα στο site του Portnoy (το πλέον ενημερωμένο forum για DT), έχω δικαίωμα νομίζω να αμφισβητώ τα όσα υποστηρίζεις. Τουλ. μπορείς να μας πεις πού δουλεύει ο φίλος σου (εφόσον υποστηρίζεις πως δεν είναι κατεβασμένο από net) και είναι ένας απ' τους ελάχιστους στον κόσμο που έχει το album στα χέρια του?

Εννοείται πως δεν μπορώ να πω details. :)

Μπορείς να αμφισβητείς τα πάντα, αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. :)

Sorry... :rolleyes:

Πάντως δε νομίζω πως είναι από τους ελάχιστους. :)

Εννοείται πως δεν μπορώ να πω details. :)

Μπορείς να αμφισβητείς τα πάντα, αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα. :)

Sorry... :rolleyes:

Πάντως δε νομίζω πως είναι από τους ελάχιστους. :)

Για να λήξει το θέμα να πω τα εξής: πιθανώς να ισχύουν αυτά που λες όμως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχεις το Octavarium (τουλ. ολόκληρο γιατί κάποια samples γύρω στα 30 sec/κομμάτι έχουν όντως διαρρεύσει). Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι μας δουλεύεις, πιθανώς να έχεις πέσει θύμα (και ο φίλος σου ίσως) της άγνοιάς σας για αυτό το group (μόνη σου το παραδέχτηκες ότι δεν έχεις ασχοληθεί). Είναι πολλοί οι επιτήδιοι του file-sharing που πλασάρουν το νέο solo album του LaBrie (τραγουδιστή των DT) και άλλα άκυρα ως Octavarium... :) Πάντως ενημερωτικά για να μου φύγει και η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν έχουν σταλεί promo στα περιοδικά (και ούτε πρόκειται όπως σου είπα) πριν λίγο μίλαγα με συντάκτη του Metal Hammer και μου το επιβεβαίωσε. ;) Γι' αυτό μην είσαι απόλυτη για κάτι που δεν κατέχεις.

• 4 weeks later...

Αν κ είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πω κάτι με σιγουριά, καθώς το έχω ακούσει μόλις 2 φορές, το album μου αρέσει χωρίς όμως να μπορώ να πω πως έχω ενθουσιαστεί - τουλ. προς το παρόν. Θέλει αρκετές ακροάσεις καθώς για άλλη μια φορά οι Theater ξαφνιάζουν, αφού κινούνται ξανά σε νέα μονοπάτια... :)

Τα κομμάτια είναι πιο μικρά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν (εκτός του Sacrificed Sons κ φυσικά του 24-λεπτου Octavarium) κ τα υπερ-τεχνικά σημεία/όργια έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ όπου υπάρχουν κινούνται σε πιο γήινα επίπεδα. Όπως αναμενόταν το album έχει αρκετή ποικιλία, 2 αρκετά heavy κ γρήγορα κομμάτια (The Root Of All Evil-η συνέχεια των TGP κ TDS, Panic Attack), ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο πειραματικά/μελωδικά. Το ομώνυμο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πολύ επηρεασμένο από 70s prog rock (Pink Floyd, King Crimson, Camel κτλ.) :cool: Σημειωτέον ότι η πολύ όμορφη εισαγωγή του δεν είναι κιθάρα αλλά το νέο,εντυπωσιακό παιχνίδι του Jordan ονόματι Continuum :w00t:

EDIT: Όσο το ακούω, το γουστάρω όλο κ περισσότερο. Έχω ξεχωρίσει τα These Walls, Panic Attack, Sacrificed Sons κ φυσικά το Octavarium. Αντικειμενικά δεν μπορεί να απειλήσει την "Αγία Τριάδα" των I&W, Awake κ SFAM, όμως η γνωστή αστείρευτη φαντασία, η ποιότητα κ ο συνεχής πειραματισμός που χαρακτηρίζει το γκρουπ σε όλες του τις κυκλοφορίες ισχύουν κ γι' αυτό το album. :)

Ρε παιδιά στη Θεσσαλονικη πού ακριβώς θα παίξουν?Στο official site λέει κάτι για Theater Galas!Γνωρίζει κανείς πού είναι αυτό?!

Θεατρο Γης! :rolleyes:

το album μου αρέσει χωρίς όμως να μπορώ να πω πως έχω ενθουσιαστεί

Το ιδιο μπορω να πω και εγω με την πρωτα ακροαση...

τα υπερ-τεχνικά σημεία/όργια έχουν περιοριστεί σημαντικά, ενώ όπου υπάρχουν κινούνται σε πιο γήινα επίπεδα.

προς -οχι και τοσο- μεγαλη μας απογοητευση :O

Αντικειμενικά δεν μπορεί να απειλήσει την "Αγία Τριάδα" των I&W, Awake κ SFAM

Τετραδα θα ελεγα, μετα και το Train of Thought!

Αντε αγωνιω να τους δω ζωντανους @ Σαλονικη!! :w00t: :w00t:

Το ιδιο μπορω να πω και εγω με την πρωτα ακροαση...

Άκουσε το καλά γιατί κ εγώ μετά την πρώτη ακρόαση είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Πλέον όμως με έχει κερδίσει ;)

Και το ομώνυμο είναι κομματάρα! :cool: Ίσως ότι καλύτερο έχουν γράψει απ'την εποχή του Scenes... :w00t: Οι prog rock fans πρέπει να το ακούσουν όπωσδηποτε!

Συνολικά το θεωρώ πολύ καλό, ΙΜΟ κινείται σε ανάλογα ποιοτικά επίπεδα με τα 2 προηγούμενα. Όμως επειδή (όπως κάθε album των Theater) είναι κάτι διαφορετικό κ ξεχωριστό, ανεξάρτητα απ'την άποψη σας για τα τελευταία τους -αντικειμενικά πολύ καλά αλλά όχι κορυφαία για το επίπεδό τους- album, ακούστε το! :)

• 2 weeks later...

Επειδή υπάρχει μία σχετική διχοχνωμία για το Octavarium (δε μου κάνει εντύπωση αφού οι αλλαγές από δίσκο σε δίσκο είναι σημαντικές, όμως η ποιότητα της δουλειάς τους δικαιώνει τις επιλογές τους) να ένα review με το οποίο συμφωνώ απόλυτα http://rocking.gr/review416.html

Απλά να σημειώσω ότι τα πρώτα 4 κομμάτια του δίσκου όντως δεν είναι ιδιαίτερα progressive (με την έννοια που έχει το prog σήμερα, δηλ. πολύ υψηλή τεχνική, συνεχείς εναλλαγές, μεγάλη διάρκεια κομματιών) για τα δεδομένα των Theater όμως: 1. prog δε σημαίνει να γράφεις κομμάτια με συγκεκριμένες φόρμες κ καλούπια, ούτε να επαναλαμβάνεσαι αλλά ακριβώς το αντίθετο και 2. και σημαντικότερο είναι πολύ καλά κομμάτια.

Συνολικά για μένα είναι άλλος ένας δίσκος εξαιρετικής μουσικής από το συγκρότημα μου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούω μουσική (ανοιχτομυαλιά παίδες)! :up: