Jump to content

deep freeze ή toolwiz-time-freeze ή καποιο αλλο προγραμμα ;

JOHNMEGARYTHMOS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα διαβασα οτι το deep freeze μπορεις να κατεβασεις οτι θελεις και μολις κανεις επανεκκνηση χανονται , αυτο ειναι τελειο για να μην κολλαει ο υπολογιστης ιους και να ειναι αφθαρτος!! θα ηθελα να μαθω περισσοτερα , πιο συγκεκριμενα αμα το βαλω καθε φορα που θα ανοιγω τον υπολογιστη θα ξεκιναει σε deep freeze ; και πως θα ξερω οτι θα ειμαι στο deep freeze ; επισης μπορω να το κατεβασω δωρεαν; ή θα πρεπει να πληρωσω; , κολλαω ενα σωρο ιους ,ιδιαιτερα malware και μου αλλαζουνε την αρχικη ή παω να ανοιξω μια σελιδα και μου βγαζει οτι κερδισες κατι να βαλω αριθμο κινητου δηλαδη ελεος!! μου εχουνε σπασει τα νευρα.. και λεω να του βαλω το deep freeze αλλα θελω να ξερω πως θα μπορω να εγκαταστησω κατι στον υπολογιστη και πως θα μπορω να αποθυκευσω κατι στον σκληρο του υπολογιστη θα πρεπει να τον κομματιασω σε 2 μερη και να τα βαζω εκει; επισης αυτο ειναι καλο; ή οχι; διοτι το κομματι του σκληρου που θα εχω τα αρχεια δεν θα μπορει να κολλησει ιους; επισης τι θα με συμβουλευατε να κανω με το deep freeze ; . Τελος θελω να ρωτησω το εξης η επιλογη αναστολη λειτουργιας θα μπορω να την χρησιμοποιησω χωρις να κανω επανεκκινηση και να χανονται τα αρχεια αμα δεν εχω usb stick εκεινη την στιγμη; και μετα να τον ανοιξω την επομενη ημερα απο την αδρανοποιηση και να αντιγραψω τα αρχεια μου ; .

επισης βρηκα αυτο https://www.pcsteps....indows-εντελώς/ειναι παρομοιο με το deep freeze ?

επισης βρηκα και αυτο http://www.toolwiz.com/products/toolwiz-time-freeze/ δεν ξερω τι ειναι πιο καλο για αυτο που θελω τι θα με συμβουλευατε ; .

καλησπερα διαβασα οτι το deep freeze μπορεις να κατεβασεις οτι θελεις και μολις κανεις επανεκκνηση χανονται , αυτο ειναι τελειο για να μην κολλαει ο υπολογιστης ιους και να ειναι αφθαρτος!! θα ηθελα να μαθω περισσοτερα , πιο συγκεκριμενα αμα το βαλω καθε φορα που θα ανοιγω τον υπολογιστη θα ξεκιναει σε deep freeze ; και πως θα ξερω οτι θα ειμαι στο deep freeze ; επισης μπορω να το κατεβασω δωρεαν; ή θα πρεπει να πληρωσω; , κολλαω ενα σωρο ιους ,ιδιαιτερα malware και μου αλλαζουνε την αρχικη ή παω να ανοιξω μια σελιδα και μου βγαζει οτι κερδισες κατι να βαλω αριθμο κινητου δηλαδη ελεος!! μου εχουνε σπασει τα νευρα.. και λεω να του βαλω το deep freeze αλλα θελω να ξερω πως θα μπορω να εγκαταστησω κατι στον υπολογιστη και πως θα μπορω να αποθυκευσω κατι στον σκληρο του υπολογιστη θα πρεπει να τον κομματιασω σε 2 μερη και να τα βαζω εκει; επισης αυτο ειναι καλο; ή οχι; διοτι το κομματι του σκληρου που θα εχω τα αρχεια δεν θα μπορει να κολλησει ιους; επισης τι θα με συμβουλευατε να κανω με το deep freeze ; . Τελος θελω να ρωτησω το εξης η επιλογη αναστολη λειτουργιας θα μπορω να την χρησιμοποιησω χωρις να κανω επανεκκινηση και να χανονται τα αρχεια αμα δεν εχω usb stick εκεινη την στιγμη; και μετα να τον ανοιξω την επομενη ημερα απο την αδρανοποιηση και να αντιγραψω τα αρχεια μου ; .

επισης βρηκα αυτο https://www.pcsteps....indows-εντελώς/ειναι παρομοιο με το deep freeze ?

επισης βρηκα και αυτο http://www.toolwiz.com/products/toolwiz-time-freeze/ δεν ξερω τι ειναι πιο καλο για αυτο που θελω τι θα με συμβουλευατε ; .

Το Deep freeze είναι το must που χρησιμοποιούμε σε μηχανήματα Νετ Cafe. Δωρεάν δεν είναι αλλά με λίγο ψάξιμο κάτι θα βρεις.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι αρκετά απλός. εχεις επιλογή να freezαρεις δίσκο, partition. Δεν επηρεάζει usb ή οτιδήποτε έχεις επάνω στο μηχάνημα, εκτός αν το δηλώσεις. π.χ. αν ο δίσκος σου είναι ο C και d τα DATA σου, μπορείς απλά να έχεις freeze το C. Τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά. Ο τρόπος ελέγχου του είναι κάτω δεξιά στο ρολόι μια αρκούδα. Οταν η εικόνα είναι κανονική είσαι freeze ενώ αν έχει ενα μικρό Χ είσαι Thawned. Μπορείς να βάλεις ακόμα και κωδικό για να μην μπορεί να το τρέξει κανείς. Ζημιά δεν παθαίνει το μηχάνημα και στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το έχω δοκιμάσει σε 98, Me, XP, 8, 8.1 και 7. Σε 10 δεν έτυχε απλά. Οτι απορίες έχεις μπορώ να σε βοηθήσω. Αρκεί να το βρεις ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Το Deep freeze είναι το must που χρησιμοποιούμε σε μηχανήματα Νετ Cafe. Δωρεάν δεν είναι αλλά με λίγο ψάξιμο κάτι θα βρεις.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι αρκετά απλός. εχεις επιλογή να freezαρεις δίσκο, partition. Δεν επηρεάζει usb ή οτιδήποτε έχεις επάνω στο μηχάνημα, εκτός αν το δηλώσεις. π.χ. αν ο δίσκος σου είναι ο C και d τα DATA σου, μπορείς απλά να έχεις freeze το C. Τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά. Ο τρόπος ελέγχου του είναι κάτω δεξιά στο ρολόι μια αρκούδα. Οταν η εικόνα είναι κανονική είσαι freeze ενώ αν έχει ενα μικρό Χ είσαι Thawned. Μπορείς να βάλεις ακόμα και κωδικό για να μην μπορεί να το τρέξει κανείς. Ζημιά δεν παθαίνει το μηχάνημα και στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Το έχω δοκιμάσει σε 98, Me, XP, 8, 8.1 και 7. Σε 10 δεν έτυχε απλά. Οτι απορίες έχεις μπορώ να σε βοηθήσω. Αρκεί να το βρεις ;)

σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σου το Thawned σημαινει οτι δεν παγωνει το σκληρο δισκο; . εγω τα windows 7 και 8 ενδιαφερομαι.

εγω θελω να ρωτησω το εξης πες οτι εχω κανει το σκληρο μου 2 κομματια και στο πρωτο κομματι που εχει τα windows βαλω το προγραμμα αυτο και στο d οπως το εχεις ονομασει εσυ παραπανω βαλω τα αρχεια του υπολογιστη μου , πες οτι βαζω ενα torrent να κατεβει στο freeze θα πρεπει μετα το αρχειο οταν κατεβει να το αντιγραψω στο d για να μην χαθει ; δεν θα κολλησει ιους το d ; αρα εγω πως θα προστατευσω το συστημα μου απο ιους αφου μπορει το d να κολλησει ιους; κατανοω οτι επειδη αυτο το κομματι δεν εχει τα windows δεν θα μου δημιουργει προβλημα στα windows εαν υπαρχει ιος στο d ; καλα καταλαβα;

Εγω θελω να το βαλω στο λαπτοπ που κατεβασω διαφορα αρχεια απο το ιντερνετ και ολο κολλαω malware και μου σπανε τα νευρα ανοιγω μια σελιδα και ανοοιγουνε αλλες 3 και μου λενε οτι εχω κερδισει δεν ξερω τι και να βαλω τον αριθμο του κινητου μου ; συχνο φαινομενο το malware .

Απο την αλλη απλα αλλαζω την αποθυκευση των αρχειων μου στο δευτερο κομματι;

πχ αμα θελω να αποθυκευσω ενα word αρχειο που εχω επεξεργαστει θα το παω στο d ? , επισης αμα κλεινω τον υπολογιστη με αδρανοποιηση θα χανετε οτι εχω αποθυκευσει; στο deep freeze ; ή μπορω να κλεινω τον υπολογιστη μου παντα με αδρανοποιηση και οταν θελω να του κανω τερματισμο λειτουργιας εφοσον κρατησω back up τα αρχεια μου πχ σε ενα στικακι;

Αυτο το προγραμμα γενικα περα απο τα ιντερνετ καφε βολευει γιατι δεν κολλαει ιους το συστημα; ή απλα γιατι ο χρηστης δεν μπορει να εγκαταστησει κατι λογω οτι θα πρεπει να εχει δικαιωματα διαχειρηστη; το ξερω που μου το ειχε βγαλει εμενα σεν ενα ιντερνετ καφε για δικαιωματα διαχειρηστη για αυτο το λεω ! . Συγνωμη για τις παρα πολλες ερωτησεις μου αλλα αυτα τα malware δεν αντεχονται , επισης τωρα τελευταια το λαπτοπ μου μου βγαζει μια μπλε οθονη και ενα μυνημα 1023 και διαβαζω οτι μπορει να φταιει η μνημη της ραμ που φτανει στα ορια της για αυτο κανει επανεκκινηση το συστημα αλλα απο την αλλη σκεφτομαι για σκονη μηνπως εχει και δεν παιρνει αερα , τελος παντων αμα του βαλω το freeze θα εχω και εκει επανεκκινησεις; με την μπλε οθονη; οποτε απο μονο που θα σβηνει θα τα διαγραφει ολα ετσι δεν ειναι; Τελος θελω να ρωτησω το εξης πχ εχεις ενα προγραμμα που θελεις να περασεις ενημερωσεις μπορεις να περασεις τις ενημερωσεις και μετα να το παγωσεις; , υπαρχει περιπτωση να μην μπορω να εκτελεσω καποιο προγραμμα με το freeze και να υπαρχει ασυμβατοτητα; .

Πάμε λοιπόν ένα ένα από την αρχή !!

1. το Thawned σημαινει οτι δεν παγωνει το σκληρο δισκο; Ακριβώς, δεν παγώνει τον ή τους δίσκους το ή τα partition που θέλεις να παγώνεις (Frozen)

2. Θα εγκαταστήσεις το οποιοδήποτε πρόγραμμα torrent ή επεξεργασίας κειμένου στο C και απλά θα τα ρυθμίσεις να αποθηκεύουν ή να κατεβάζουν στο partiton ή στον δίσκο που θα το ή τα έχεις thawned.

3. Θα μεταφέρεις όλες τις βιβλιοθήκες (Εικόνες – Εγγραφα ) στο thawned partition ή δίσκο

4. Ολες οι εφαρμογές σου θα είναι εγκατεστημένες στο C που θα είναι freeze. Το ίδιο και τα παιχνίδια. Ετσι και μολυσμένο αρχείο να κατεβάσεις απλά δεν πρόκειται να κολλήσεις τίποτα διότι θα το διαγράψεις από το thawned partition ή δίσκο και θα είσαι έτοιμος με ένα restart.

5. Εαν θέλεις να ενημερώσεις το σύστημά σου π.χ antivirus, browsers, flash, games κτλπ) απλά το κάνεις thawned ενημερώνεις την κάθε εφαρμογή ή βάζεις το update να δουλέψει, κάνεις restart frozen (δηλαδή κλειδώνεις τον δίσκο σου) και είσαι έτοιμος.

6. Δεν υπάρχει θέμα δικαιωμάτων δχστη στο deep freeze αρκεί ο χρήστης που συνδέεσαι να είναι ή να έχει δικαιώματα δχστη

7. Μπορείς ακόμα και να τραβήξεις το καλώδιο !!! τροφοδοσίας !!! από το μηχάνημά σου χωρίς να σου βγάλει το παραμικρό μήνυμα ή σφάλμα τουλάχιστον στο C.

8. Δεν υπάρχει πρόγραμμα με γνωστό πρόβλημα συνεργασίας με το Deep Freeze.

9. Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το σφάλμα του μηχανήματός σου. Θα σου πρότεινα όμως αν είναι να εγκαταστήσεις το deep Freeze να κάνεις ένα καθαρό setup για να είσαι 100% σίγουρος.

10. Να αναφέρω ότι επίσης αν θέλεις να αλλάξεις και hardware (π.χ ποντίκι ή μνήμη ή οτιδήποτε ) θα πρέπει να είναι σε thawned mode.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Πάμε λοιπόν ένα ένα από την αρχή !!

1. το Thawned σημαινει οτι δεν παγωνει το σκληρο δισκο; Ακριβώς, δεν παγώνει τον ή τους δίσκους το ή τα partition που θέλεις να παγώνεις (Frozen)

2. Θα εγκαταστήσεις το οποιοδήποτε πρόγραμμα torrent ή επεξεργασίας κειμένου στο C και απλά θα τα ρυθμίσεις να αποθηκεύουν ή να κατεβάζουν στο partiton ή στον δίσκο που θα το ή τα έχεις thawned.

3. Θα μεταφέρεις όλες τις βιβλιοθήκες (Εικόνες – Εγγραφα ) στο thawned partition ή δίσκο

4. Ολες οι εφαρμογές σου θα είναι εγκατεστημένες στο C που θα είναι freeze. Το ίδιο και τα παιχνίδια. Ετσι και μολυσμένο αρχείο να κατεβάσεις απλά δεν πρόκειται να κολλήσεις τίποτα διότι θα το διαγράψεις από το thawned partition ή δίσκο και θα είσαι έτοιμος με ένα restart.

5. Εαν θέλεις να ενημερώσεις το σύστημά σου π.χ antivirus, browsers, flash, games κτλπ) απλά το κάνεις thawned ενημερώνεις την κάθε εφαρμογή ή βάζεις το update να δουλέψει, κάνεις restart frozen (δηλαδή κλειδώνεις τον δίσκο σου) και είσαι έτοιμος.

6. Δεν υπάρχει θέμα δικαιωμάτων δχστη στο deep freeze αρκεί ο χρήστης που συνδέεσαι να είναι ή να έχει δικαιώματα δχστη

7. Μπορείς ακόμα και να τραβήξεις το καλώδιο !!! τροφοδοσίας !!! από το μηχάνημά σου χωρίς να σου βγάλει το παραμικρό μήνυμα ή σφάλμα τουλάχιστον στο C.

8. Δεν υπάρχει πρόγραμμα με γνωστό πρόβλημα συνεργασίας με το Deep Freeze.

9. Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το σφάλμα του μηχανήματός σου. Θα σου πρότεινα όμως αν είναι να εγκαταστήσεις το deep Freeze να κάνεις ένα καθαρό setup για να είσαι 100% σίγουρος.

10. Να αναφέρω ότι επίσης αν θέλεις να αλλάξεις και hardware (π.χ ποντίκι ή μνήμη ή οτιδήποτε ) θα πρέπει να είναι σε thawned mode.

ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικες οδηγιες σου , αρα αμα κατεβασω καποιο αρχειο και το αποθυκευσω στο d και παω να το εγκαταστησω αμα ειναι να κολλησω καποιο malware δεν μου το δειξει; οταν θα παω να ανοιξω καποια σελιδα στο browser ; επισης αυτο που σε ρωτησα για το αν μπορω να κλεισω τον υπολογιστη με αδρανοποιηση και να μην χασω κανενα αρχειο απο το frrozen ; γινεται ; ή θα πρεπει αναγκαστηκα να κανω τερματισο λειτουργιας; αλλο προγραμμα εκτος του freeze εχεις δοκιμασει το toolwiz-time-freeze.

Ενα αλλο προγραμμα αναλογο του deep freeze αλλα και αυτο επι πληρωμης ειναι το Shadow Defender.

Το χρησιμοποιω για να δοκιμαζω νεα προγραμματα οπως browsers και antivirus και αν μου αρεσει καποιο βγαινω απο Shadow Mode και το κανω εγκατασταση.

Πριν με ρωτησεις κατι παραπανωγια το προγραμμα που ανεφερα θα ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα.

Χρησιμοποιεις antivirus και αν ναι ποιο;

Απο ποια σελιδα κατεβαζεις τορεντς;

Ενα αλλο προγραμμα αναλογο του deep freeze αλλα και αυτο επι πληρωμης ειναι το Shadow Defender.

Το χρησιμοποιω για να δοκιμαζω νεα προγραμματα οπως browsers και antivirus και αν μου αρεσει καποιο βγαινω απο Shadow Mode και το κανω εγκατασταση.

Πριν με ρωτησεις κατι παραπανωγια το προγραμμα που ανεφερα θα ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα.

Χρησιμοποιεις antivirus και αν ναι ποιο;

Απο ποια σελιδα κατεβαζεις τορεντς;

το comondo internet security που ειναι δωρεαν για ενα χρονο και καθε χρονο παρατεινεται αυτο! ( η ιδια η εταιρεια το δινει δωρεαν καθε χρονο ) , κατεβαζω απο το torrenz και απο το kick *** torents .

το comondo internet security που ειναι δωρεαν για ενα χρονο και καθε χρονο παρατεινεται αυτο! ( η ιδια η εταιρεια το δινει δωρεαν καθε χρονο ) , κατεβαζω απο το torrenz και απο το kick *** torents .

Πρωτα απ'ολα να ζητησω συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα τις τελευταιες ημερες ειχα αρκετες δουλειες.

Το torrenz και το kick ειναι μια χαρα για download.Παλια κατεβαζα και εγω απο το torrenz αλλα τωρα εχω αρκετο καιρο να το χρησιμοποιησω.

Δευτερο και καλυτερο, χρησιμοποιεις το Comodo Internet Security:D

Για να εχεις ιους με το Comodo σημαινει οτι δεν χρησιμοποιεις σωστα το sandbox που εχει.

Πριν το αναλυσω παραπανω σου προτεινω να μπεις στο youtube και να δεις βιντεο με το πως να σεταρεις σωστα το sandbox.

Υπαρχουν αρκετα και πιστευω θα σε βοηθησουν. Ριξε μια ματια και αν χρειαζεσαι βοηθεια εδω ειμαι.

Υ.Γ. Με το sandbox του Comodo δεν θα χρειαστεις deep freeze η shadow defender;)

Πρωτα απ'ολα να ζητησω συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα τις τελευταιες ημερες ειχα αρκετες δουλειες.

Το torrenz και το kick ειναι μια χαρα για download.Παλια κατεβαζα και εγω απο το torrenz αλλα τωρα εχω αρκετο καιρο να το χρησιμοποιησω.

Δευτερο και καλυτερο, χρησιμοποιεις το Comodo Internet Security:D

Για να εχεις ιους με το Comodo σημαινει οτι δεν χρησιμοποιεις σωστα το sandbox που εχει.

Πριν το αναλυσω παραπανω σου προτεινω να μπεις στο youtube και να δεις βιντεο με το πως να σεταρεις σωστα το sandbox.

Υπαρχουν αρκετα και πιστευω θα σε βοηθησουν. Ριξε μια ματια και αν χρειαζεσαι βοηθεια εδω ειμαι.

Υ.Γ. Με το sandbox του Comodo δεν θα χρειαστεις deep freeze η shadow defender;)

ελα; δεν το γνωριζα οταν το εγκαταστουσα μου εβγαζε ενα μυνημα για ρυθμιση του sandbox αλλα δεν καταλαβαινω τιποτα και δεν ασχολθηκα καθολου , παντως το comodo ειναι το μοναδικο free internet security για παντα αλλα δεν μου εχει δουλεψει καλα , ειχα κολλησει ιους και πολλα malwares στο λαπτοπ που το εχω εγκατεστημενο .

παντως καπου ειχα δει οτι υπαρχει μια επιφανεια εργασιας για να εκτελεις συναλλαγες απο το internet banking το ειχα χρησιμοποιησει παλια και ειχε και το google chrome εγκατεστημενο που εγω δεν τον ειχα περασει στον υπολογιστη μου , αλλα γενικα ειναι βαρυ προγραμμα . Θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτο που λες << Με το sandbox του Comodo δεν θα χρειαστεις deep freeze η shadow defender >> , κανουνε το ιδιο προγραμμα; .

Το sandbox δεν κανει το ιδιο ακριβως πραγμα που κανουν τα shadow defender και deep freeze αλλα αν χρησιμοποιηθει σωστα ει ναι τρομερο εργαλειο και δυσκολα θα κολλας ιους.

Το θεμα με το Comodo ειναι οτι πρεπει να να κανεις τις καταλληλες ρυθμισεις και μαζι με το sandbox δυσκολα θα κολλας ιους.

Οπως ειπα και πριν ριξε μια ματια σε διαφορα βιντεο στο youtube θα σε βοηθησουν να κανεις τις σωστες ρυθμισεις

και αν χρειαζεσαι βοηθεια εδω ειμαστε.

Επισης δεν εχω τον chrome εγκατεστημενο γιατι και στον δικο μου υπολογιστη δεν λειτοργουσε καλα.

• 1 year later...

δουλεύω το deep freeze χρόνια.

Τώρα σε ένα pc με windows 10 θέλω να φτιάξω απλά έναν guest user όπου μόνο αυτός θα είναι σε deep freeze mode.

Σκεφτόμουν το deep freeze αλλά δεν ξέρω αν μου κάνει εδώ.

Από την άλλη δεν θέλω να το πληρώσω "ακριβά" αλλά δεν θέλω και σπασμένα.

Τι προτείνετε?

Να φανταστώ ότι δεν έχουν τα w10 κάτι τέτοιο ενσωματωμένο.

Από αυτά που διάβασα υπάρχει λύση με virtual machine αλλά πως θα το κάνω απο την στιγμή που θέλω μόνο ο guest χρήστης να είναι παγωμένος ?