Jump to content

βοηθεια για δημιουργια raid

sokonik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λοιπον εχουμε και λεμε, εχω ηδη εναν σατα σκληρο στο pc και ο δισκος ειναι σπασμενος σε 2 partition, αγορασα κι εναν ακομα ιδιο ακριβως με σκοπο να τον κανω raid 0,η μητρικη μου υποστηριζει raid (asus p4p800 deluxe) θα ηθελα να με βοηθησετε στα εξης: τι πρεπει να κανω για να τους κανω να δουλεψουν raid 0? στον παλιο σκληρο πρεπει να σβυσω το δευτερο partition? πρεπει να γινει φορματ?

εκανα search αλλα βρηκα μονο πληροφοριες για τις ιδιοτητες του raid αλλα οχι για το πως το στηνω :o

παρακαλω οποιος ξερει να με βοηθησει :worry:

To εγχειρίδιο της μητρικής περιλαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις format για να βάλεις δύο δίσκους σε RAID αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως κάποιος απο εδώ ξέρει.

Γειά σου φίλε μου,

για να φτιάξεις ένα Raid Set , πρέπει να κάνεις format τους δίσκους σου.

Για να στήσεις το Raid Set , κατά το Boot , σου βγάζει το initialization του SATA Controller.

Και γράφει π.χ. Press F4 to enter configuration.

Εκεί θα διαλέξεις Raid 0 [ Stripping ] { αναφέρεται και ως Performance Mode } , και έτσι θα δημιουργηθεί το set.

Αν σου ζητήσει να διαλέξεις και Strippe Size διάλεξε 64kb.

Πιστεύω ξέρεις ότι αν ένας από τους 2 δίσκους που θα έχεις στο Raid Set πάθει κάτι , χάνεις τα δεδομένα σου.

τοποθετησα τον σκληρο και τα win τον ειδανε κανονικα εκανα εγκατασταση τον driver toy raid και ενα προγραμματακι το via RAID tool, τρεχω το προγραμμα το οποιο εχει επιλογη greate mirror k.a. αλλα δεν ειναι ενεργοποιημενα σαν να μην βλεπει τους δισκους, επισης κατα το boot τρεχει το initialization του SATA Controller που κανει σκαν και δεν βλεπει κανεναν σκληρο και απο κει δεν μπορω να κανω τπτ αφου οι επιλογες δεν εχουν ενεργοποιηθει (αφου δεν βλεπει hd)

δοκιμασα να κανω εγκατασταση τα win απο την αρχη παταω το f6 και περναω τον driver κανονικα αλλα οταν φτανει στο σημειο του φορματ βλεπει 2 σκηρους και μου λεει που θελω να εγκαταστησω το ος (δεν θα πρεπε να βλεπει ενα hd?) η ετσι ειναι το σωστο?

παρακαλω βοηθηστε!

Το ότι δεν σου βρίσκει τους δίσκους στο Initialization του Controller, σημαίνει είτε:

α) Ότι έχεις από τους πρώτους SATA που είχαν και jumpers , και θα πρέπει είτε να τους βάλεις το jumper σαν Master [ αν το έχεις ήδη Master , παίξε με τα Slave & Cable Select & Spare Driver ]

β) Μήπως έχεις δύο SATA Controllers στην μητρική σου και τους έχεις συνδέσει στον άλλον?

Υποθέτω πως έχεις και τους δύο δίσκους συνδεδεμένους στον ίδιο SATA Controller.

Υ.Γ. Πες μας ποιό motherboard έχεις ώστε να στα πω όσο πιο καλά γίνεται.

oi sata ειναι μαχτορ 80gb και δεν ειδα jumper να εχει πανω, απ'οτι ειδα στο manual η μ/β εχει 2 raid controller 1. via RAID kai 2, intel raid εγω κατορθωσα να το κανω raid 0 με τον intel controller και τωρα με αυτον ειμαι , δεν ξερω γιατι δεν μου βλεπει hd ο αλλος controller.

το μ/β ειναι asus p4p800 deluxe