Jump to content

Δημιουργια bootdisk η κατι αλλο;

Ezequiel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

εχω ενα P4 3.20 Prescott με 512 MB μνημη, 256MB καρτα γραφικων και 3 σκληρους πανω, 40 και 120 GB αντιστοιχα Western Digital,200 GB Baracuda.

Επισης ενα DVD RW 16x NEC και 1 DVD ROM της Pioneer.

Στον 120 και στον 200 δεν εχω windows, τα ειχα στον 40, με αποτελεσμα σημερα κατι να γινει παιζοντας Football Manager και σβηστηκαν, δεν μπορω να τα ανοιξω.Προσπαθησα να κανω boot απο το CD των XP, ειτε αυτα ειναι Αγγλικα ειτε Ελληνικα, αλλα σταματαει εκει που λεει μετα τα RAID κλπ, στο Setup is starting windows, πεταει μια οθονη μπλε που λεει οτι εχω ιο και οτι πρεπει να κανω /chkdsk -f κλπ.

Ξερει κανεις τι μπορω να κανω για να βαλω windows xp pro eng;

ΟΤΙ και αν εκανα με το boot απο cd-rom, δεν καταφερα τιποτα. :cry:

Μηπως να προσπαθησω με bootdisk απο floppy;

Καποιο site ια να φτιαξω μια;

Ευχαριστω

Δοκιμασε repair console (console repair πως λεγεται τεσπα) απο το windows cd.
Στο χώρο αυτό υπήρχε εικόνα που παραβαίνει τους Ο.Π.Χ. :X :X :X

Κατέβασε το h**p://62.253.162.19/hiren.thanki/bootcd.html (Hiren's boot cd) και δεν θα ξαναχρειαστεις οτιδήποτε άλλο :D
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

καλύτερα να δοκιμάσεις με το CD των XP έχει επιλογή για format. Δεν ξέρω τι παίζει με τις bootdisks τελευταία αλλά νομίζω κάτι bootdisk των Windows98 ή Millenium ίσως σου βγάλουν πρόβλημα
always look on the bright side of life :whistle:

Καλησπερα σε ολους,

εχω ενα P4 3.20 Prescott με 512 MB μνημη, 256MB καρτα γραφικων και 3 σκληρους πανω, 40 και 120 GB αντιστοιχα Western Digital,200 GB Baracuda.

Επισης ενα DVD RW 16x NEC και 1 DVD ROM της Pioneer.

Στον 120 και στον 200 δεν εχω windows, τα ειχα στον 40, με αποτελεσμα σημερα κατι να γινει παιζοντας Football Manager και σβηστηκαν, δεν μπορω να τα ανοιξω.Προσπαθησα να κανω boot απο το CD των XP, ειτε αυτα ειναι Αγγλικα ειτε Ελληνικα, αλλα σταματαει εκει που λεει μετα τα RAID κλπ, στο Setup is starting windows, πεταει μια οθονη μπλε που λεει οτι εχω ιο και οτι πρεπει να κανω /chkdsk -f κλπ.

Ξερει κανεις τι μπορω να κανω για να βαλω windows xp pro eng;

ΟΤΙ και αν εκανα με το boot απο cd-rom, δεν καταφερα τιποτα. :cry:

Μηπως να προσπαθησω με bootdisk απο floppy;

Καποιο site ια να φτιαξω μια;

Ευχαριστω

Από αυτά που γράφεις υποθέτω ότι έχεις μητρική που έχει μία επιπλέον θέση IDE που έχει raid controller. Θα σου έλεγα να αποσυνδέσεις προσωρινά τους επιπλέον δίσκους και να αφήσεις μόνο αυτόν στο οποίο θέλεις να βάλεις το λειτουργικό. Αυτόν σύνδεσε τον σε κάποια άλλο IDE και όχι σε αυτό που υποστηρίζει RAID.

εγω παντως οποτε κανω format απο bootdisk 98 παντα πιανει αλλα αμα θες κατι αλλο δωσε mail να σου στειλω μερικα αρχεια για να κανεις boot απο δισκετα

φιλικα

Αν έχει βάλει τον δίσκο πάνω σε raid controller, θα πρέπει να περάσει drivers στην αρχή της εγκατάστασης των windows για να βάλει εκεί λειτουργικό (όταν εμφανίζεται το μήνυμα Press F6 to install a third-party adapter). Με τη δισκέττα εκκίνησης που λες, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπει καν τον δίσκο.