Jump to content

RAID ETHERNET

krizkazu
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας

Πριν προχωρησω να αναφερω οτι δεν ξερω καν αν εδω ειναι το σωστο μερος για την ερωτηση. Την εχω υποβαλει σε πολλα φορουμ μπας και καταφερω μια ικανοποιητικη απαντηση. Αν καποιος Moderator νομιζει οτι κακως ειναι εδω ας κανει οτι χρειαζεται. Ευχαριστω.

Προσφατα αγορασα ενα nas dlink και το εχω συνδεσει πανω στο ρουτερ. Ετσι εχω προσβαση στα αρχεια μου απο παντου. Κινητο, ταμπλετ, λαπτοπ, διαδυκτιο. Του εβαλα 2 toshiba σκληρους συνολο 6ΤΒ και το εχω κανει mirror raid (3ΤΒ). Εχω ομως καποιους παλιους σκληρους με διαφορετικες χωρητικοτητες (απο 120GB μεχρι 2ΤΒ και απο διαφορετικες εταιρειες) και θελω να τους βαλω και αυτους σε καποιο παρομοιο RAID μεσω ethernet παντα. Δεν ειμαι ομως γνωστης και δεν γνωριζω τι ακριβως να ψαξω. Για να σας δωσω μια ιδεα ψαχνω ενα μηχανημα ή παραπανω, που θα μπορει να παρει 6 σκληρους με οποιαδηποτε μορφης raid και φυσικα να ειναι οικονομικο οσο γινετε μιας και προκειται για οικιακη χρηση. Μπορει ολα τα παραπανω να μην βγαζουνε νοημα για τους ειδημονες αλλα σας παρακαλω εχετε υποψιν οτι σε ολα τα παραπανω ειμαι αυτοδιδακτος (εχω χαλασει πολλα hardware στο παρελθον δηλαδη :) ). Αν υπαρχει λοιπον καποια λυση ή εστω και μια διαφορετικη αποψη, θα ηθελα να την ακουσω. Επισης, αν μου επιτρεπουν οι moderators, αν νομιζετε οτι αυτο το φορουμ δεν ειναι το καταληλλο για αυτην την ερωτηση, τοτε να μου πειτε καποιο που ειναι.

Σας ευχαριστω

Ο Κυριος Προεδρος

Καταρχην πες μας τι χωρητικοτητες εχουν ολοι οι δισκοι. Θες τα αρχεια που εχουν μεσα; Πως θα διαχωρισεις τους δισκους σε τι Raid

Επισης πρεπει να ξερεις πως γενικα για να φτιαξεις raid με διαφορετικες χωρητικοτητες θα πρεπει ο "δευτερος" να ειναι μεγαλυτερος του πρωτου.

Ειναι προτιμοτερο να παρεις ενα Nas 2 ή 4 bay με νεους δισκους ή να κρατησεις τους μεγαλυτερους που εχεις ~500GB ή αλλιως να φτιαξεις ενα πολυ φτηνο PC και να στησεις εναν απλο FTP server.

Δωσε μας ομως παραπανω πληροφοριες.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!