mousi Δημοσιεύτηκε January 17, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 17, 2005 Γεια σας παιδιά... Επειδή θέλω να πάρω έναν AMD Athlon 64 μπορείτε να μου εξηγήσετε τι διαφορά έχει ο socket 754 από τον socket 939; Επίσης τι διαφορά έχει ο 90nm από τον 130nm... Thanks in advance! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. January 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2005 http://www.amd.com Ολες σου οι αποριες θα βρουν απαντηση... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kentoner2000 Δημ. January 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2005 O 939 εχει περισσοτερα pins απο οτι ο 754,δηλαδη απο την κατω πλευρα εχει περισσοτερες ακρες.Επισης οι 939 συνηθως εχουν καλυτερες επιδοσεις απο τους 754 Τωρα οσον αφορα τα nm οσο λιγοτερα τοσο μικροτερο μεγεθος εχει η CPU. Πηγαινε και μια βολτα απο το link του samoapark.Σιγουρα θα σου απαντηθουν πολλα ερωτηματα :!: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!CPU με αρχιτεκτονικη 939 δεν μπαινει σε mo/bo για 754 :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 17, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2005 Τωρα οσον αφορα τα nm οσο λιγοτερα τοσο μικροτερο μεγεθος εχει η CPU. Και παίζει κανα ρόλο αυτό στις επιδόσεις; Πήγα στο Link αλλά δε βρήκα άκρη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Οι 939 είναι η τελευταία πλατφόρμα της AMD, που σημαίνει ότι αγοράζοντας τέτοιον θα μπορείς να τον αλλάξεις με καινούριο αργότερα (όσο θα χρησιμοποιείται αυτή η πλατφόρμα). Αντίθετα οι 754 είναι η πλατφόρμα που εγκαταλείπεται, άρα δε θα μπορείς να τον αναβαθμίσεις (αν θυμάμαι καλά μέχρι και στα 3400+ υπάρχει 754). Επίσης αν σου χαλάσει ο 754 θα πρέπει να ψάξεις για μεταχειρισμένο, αφού δε θα βγαίνουν καινούριοι. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα αν βάλεις 754. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kentoner2000 Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Και παίζει κανα ρόλο αυτό στις επιδόσεις; Στις επιδοσεις οχι αλλα στη θερμοκρασια ναι! Οσο μικροτερος τοσο περισσοτερα τρανζιστορς σε μικροτερο χωρο και ετσι μεγαλυτερη παραγωμενη θερμοτητα και αναγκη για ισχυροτερο συστημα ψυξης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Άρα δηλαδή να πάρω 130 nm. Είδα όμως να λένε σε πολλά posts ότι ο 90nm είναι καλύτερος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Καλά, δεν έχει ακουστεί κανένα πρόβλημα με τους 754 (130nm). Μια χαρά τα καταφέρνουν με τη θερμότητα. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panarab77 Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Αν θυμάμαι καλά, ο 939 έχει ενσωματωμένο τον memory controller μεσα στο CPU με αποτέλεσμα την αύξηση των επιδόσεων. Επίσης νομίζω ότι υποστηρίζει Dual DDR, ενώ ο άλλος όχι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Καμία σχέση η θερμοκρασία των Prescott με αυτή των Winchester κι ας είναι κι οι δύο 90nm. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Ο Prescott που κολλάει με την AMD; :confused: Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Λάθος διατύπωση, Fixed :) Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. January 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2005 Καμία σχέση η θερμοκρασία των Prescott με αυτή των Winchester κι ας είναι κι οι δύο 90nm. Σωστός. Η AMD έχει λύσει τα προβήματα θερμότητας, σε αντίθεση με την Intel που δεν τα καταφέρνει, και μάλιστα φήμες λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft αργεί την επίσημη κυκλοφορία των 64bit Windows, ώστε να μην πάρει κεφάλι η AMD. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SSShodan Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Athlon 90nm να πάρεις γιατί είναι πιο ψυχρός απ' των 130! Μπάβο στην AMD. Παράθεση http://www.softimage.com/community/xsi/events/siggraph_2002/media/Logo_ATI.jpg ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 3DFX, ζεις, εσύ μας οδηγείς! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
halvas69 Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Επίσης νομίζω ότι υποστηρίζει Dual DDR, ενώ ο άλλος όχι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος Εμ λάθος κάνεις. :cool: Το βασικό είναι να αγοράσεις εκτός από έναν καλό επεξεργαστή (όχι απαραίτητα τον ακριβότερο) και ένα άριστο motherboard, από πλευράς ταχύτητας και διαχείρησης, μνήμης. Θα με θυμηθείς ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yandr Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Άρα δηλαδή να πάρω 130 nm. Είδα όμως να λένε σε πολλά posts ότι ο 90nm είναι καλύτερος... Άρα να πάρεις Athlon 64 Winchester 90nm σε socket 939, γιατί το 754 προορίζεται από την AMD για low end συστήματα Shempron Παράθεση http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/ Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 19, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Τελικά αποφάσισα να πάρω τον 3000+ (754). Έτσι κι αλλιώς δε θέλω και κορυφαίες επιδόσεις (δεν πολυπαίζω παιχνίδια) και ο 3200+ έχει 50 ευρώ διαφορά. Οι 939 ξεφεύγουν πολύ (όπως και η ΜΒ 939). Από ΜΒ κατέληξα στην MSI K8N-NEOFSR. Σύνολο (CPU-MB-RAM 512-Κουτί-τροφοδοτικό 350W) θα μου βγει 350 ευρώ απο Infoshop. Καλή τιμή τη βρίσκω :) Τι λέτε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Καλή αλλά πρόσεχε με το τροφοδοτικό, όσο κι αν το υποτιμούμε συνήθως είναι πολύ σημαντικό! Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 19, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Τι εννοείς "πρόσεχε"; Θα χρειαστώ περισσότερα Watt; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kfran Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Τώρα εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατι οι επεξαργαστές τισ Amd ενώ χρονίζονται σε πολύ λιγότερα Hz, έχουν αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από αυτούς της Ιντελ? Δεν μπορεί η Ιντελ να κάνει κάτι αντιστοιχο? H Amd δεν μπορεί να χρονίσει πιο ψηλά? 'Ετσι για να χουμε το καλό ερώτημα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 19, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2005 Τώρα εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατι οι επεξαργαστές τισ Amd ενώ χρονίζονται σε πολύ λιγότερα Hz, έχουν αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από αυτούς της Ιντελ? Δεν μπορεί η Ιντελ να κάνει κάτι αντιστοιχο? H Amd δεν μπορεί να χρονίσει πιο ψηλά? 'Ετσι για να χουμε το καλό ερώτημα...Έχει να κάνει με την σχεδίαση του κάθε επεξεργαστή, αλλά είναι μεγάλο και πολύ εξειδικευμένο θέμα και δεν έχει να κάνει με την συζήτηση που έχουμε εδώ. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Τώρα εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατι οι επεξαργαστές τισ Amd ενώ χρονίζονται σε πολύ λιγότερα Hz, έχουν αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από αυτούς της Ιντελ? Δεν μπορεί η Ιντελ να κάνει κάτι αντιστοιχο? H Amd δεν μπορεί να χρονίσει πιο ψηλά? 'Ετσι για να χουμε το καλό ερώτημα... Έχει να κάνει με την σχεδίαση των Athlon64. Πάντως το γεγονός οτι είναι 64bit ΔΕΝ είναι αυτό που τον κάνει πιο γρήγορο. Και 32bit να ήτανε θα ήταν το ίδιο γρήγορος, τα 64bit είναι προς το παρόν αχρισημοποίητα. Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rocky13 Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Άρα να πάρεις Athlon 64 Winchester 90nm σε socket 939, γιατί το 754 προορίζεται από την AMD για low end συστήματα Shempron egw exw ta eksis: Athlon64 3000+ (754) K8N-E Deluxe 512MB DDR Kingston ValueRam PC3200 350W Case me psu (apo ta multirama) ola mazi irthan 445Euros.. to 939 den simferei logo twn timwn pou exoun kai oson afora gia tis anavathmiseis pou les den nomizo na pas na pareis FX-55 dioti kanoun 1000Euro, opote doron adoron giati otan tha pesei h timi tou tha "aposithei" kai autos an valeis tin stock psikra kai kamia "Artic Silver 5" ise ok ta dika mou temps se full load ine 41~38 oson afora tis apodoseis, oi diafores anamesa se 754 kai 939 einai midamines kai periorizontai kirios sta temps.. ta opia den se niazoun an exeis kali psiksi.. elpizo na voithisa :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rocky13 Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Τώρα εμένα μπορείτε να μου πείτε γιατι οι επεξαργαστές τισ Amd ενώ χρονίζονται σε πολύ λιγότερα Hz, έχουν αντίστοιχες ή και καλύτερες επιδόσεις από αυτούς της Ιντελ? Δεν μπορεί η Ιντελ να κάνει κάτι αντιστοιχο? H Amd δεν μπορεί να χρονίσει πιο ψηλά? 'Ετσι για να χουμε το καλό ερώτημα... dioti se enan epeksergasti den metrane mono ta MHz einai kai alla pragmata pou ton kathistoun kalitero px. HyperTransport sigkekrimena o 3000+ mou pataei enan 3,6 P4 (northwood) sto Super Pi kata 8 Sec :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. January 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Όσο για τον Thread Starter, πάρε έναν Athlon 64 3000+ ή 3200+ ή 3500+ , με τον πυρήνα WinChester. Και μια μητρικούλα MSI K8N Neo2 Platinum , και θα είσαι άρχοντας. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των WinChester είναι το πολύ καλό overclocking. Σαφώς είναι και άλλα [ Dual Channel Memory Controller , χαμηλότερες θερμοκρασίες , χαμηλότερη τάση λειτουργίας , overclockάρουν και χωρίς να δώσεις τάση , κλπ κλπ ] Επειδή όπως εξήγησα και σε προηγούμενο post οι διαφορές στις τιμές είναι αρκετά μεγάλες και επειδή δεν ενδιαφέρομαι για overclocking είμαι έτοιμος να παραγγείλω αυτά που έγραψα. Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα μ' αυτά μια που δεν παίζω τρελλά παιχνίδια (κανα AOE στο ΝΕΤ μόνο). Πιστεύω πως αν είναι να δώσω παραπάνω φράγκα, καλύτερα να τα δώσω για 512MB επιπλέον RAM (1024 σύνολο). Ακούω απόψεις... :) ΥΓ: Επίσης θέλω να μου πείτε για την ΜΒ που διάλεξα. Τι λέει αυτή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts