Jump to content

Isdn modem, ποιο;

Gka
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποιο isdn modem μου προτείνετε με κριτήριο την ταχύτητα & την αξιοπιστία (να μη βγάζει 1.000.000 errors σε κάθε σύνδεση); Πάντως το crypto στα 56k external που έχω τουλάχιστον 5 χρόνια τώρα είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό (μόνο που βγάζει πολλά errors) και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα :D Λέτε να "υποστηρίξω και πάλι την Ελληνική crypto; :)

Δεν θα το συνιστούσα. Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία, αρκετά χρόνια τώρα διαβάζω και ακούω πολλά προβλήματα για την crypto γενικότερα και τα TAs της ειδικότερα.

Θεωρώ με διαφορά καλύτερες λύσεις αυτές της AVM.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Και κάποιες άλλες απορίες. Για να συνδεθώ με 64κ είναι απαραίτητη η σύνδεση του netmod με το pc ή μπορώ να παρακάμψω την σύνδεση netmod-pc και να συνδέομαι με 64k με άλλο modem (όχι το ενσωματομένο του netmod); Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση θα πρέπει απλώς να συνδέσω το modem στην γραμμή απλά όπως και τώρα με την 56k; :confused:

Σημείωση: Aν γίνεται η δεύτερη περίπτωση θα βάλω το netmod στην κεντρική παροχή και θα το συνδέσω με την κεντρική πρίζα, έτσι θα έχουν γραμμή όλες οι πρίζες του σπιτιού. Aν ισχύει το πρώτο θα πρέπει αναγκαστικά να το βάλω κοντά στο pc,που να τραβάω τόσα μέτρα σειριακό καλώδιο; :confused:

Ας απαντήσει κάποιος γιατί δεν ξέρω που να τοποθετήσω το netmod :o

Στο internet θα συνδέεσαι είτε μέσω netmod, είτε μέσω κάποιου ISDN TA. Στην δεύτερη περίπτωση το ΤΑ πρέπει βεβαίως να συνδέεται πάνω στο netmod. Το καλώδιο σύνδεσης είναι UTP, οπότε πραγματικά δεν θα έχεις κανένα περιορισμό σχετικά με το μήκος του. Και βεβαίως υπάρχουν και ασύρματες-bluetooth λύσεις μεμεγαλύτερο κόστος. Μιλάω πάντα για ISDN σύνδεση, γιατί βεβαίως μπορείς να συνδέεσαι και μ' ενα απλό modem, χρησιμοποιόντας πιθανόν την υπάρχουσα καλωδίωση, αλλά στα 56k...

Όσο για το netmod, αν τελικά καταλήξεις να συνδεεσαι μέσω αυτού, μπορείς να το συνδέσεις με USB, όπου θα βρεις καλώδια μεγαλύτερα απ' ότι τα αντίστοιχα σειριακά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος c_arroyo (14 Ιαν. 2005 , 15:13)

OXI netmod στα windows XP !!!!!! Εγω εχω τεραστια προβληματα εξ'αιτιας του :angry:

Γενικά δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο. Ανεξαρτήτως λειτουργικού. Αν και με τα τα τελευταία firmwares νομίζω υπήρξε βελτίωση.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (14 Ιαν. 2005 , 14:38)

Στο internet θα συνδέεσαι είτε μέσω netmod, είτε μέσω κάποιου ISDN TA. Στην δεύτερη περίπτωση το ΤΑ πρέπει βεβαίως να συνδέεται πάνω στο netmod. Το καλώδιο σύνδεσης είναι UTP, οπότε πραγματικά δεν θα έχεις κανένα περιορισμό σχετικά με το μήκος του. Και βεβαίως υπάρχουν και ασύρματες-bluetooth λύσεις μεμεγαλύτερο κόστος. Μιλάω πάντα για ISDN σύνδεση, γιατί βεβαίως μπορείς να συνδέεσαι και μ' ενα απλό modem, χρησιμοποιόντας πιθανόν την υπάρχουσα καλωδίωση, αλλά στα 56k...

Όσο για το netmod, αν τελικά καταλήξεις να συνδεεσαι μέσω αυτού, μπορείς να το συνδέσεις με USB, όπου θα βρεις καλώδια μεγαλύτερα απ' ότι τα αντίστοιχα σειριακά.

Κατάλαβα. Θα πράξω αναλόγως. Μπερδεύτικα γιατί ρώτησα 2 τεχνικούς του ΟΤΕ και μου είπαν 2 διαφορετικά πράγματα :blink: . Το netmod συνδέεται κάπου standard ή μπορώ να το βάλω σε όποιο δωμάτιο θέλω. Απ' ότι μου είπαν μπαίνει στην κεντρική παροχή...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος c_arroyo (14 Ιαν. 2005 , 15:13)

OXI netmod στα windows XP !!!!!! Εγω εχω τεραστια προβληματα εξ'αιτιας του :angry:

Τα έχουμε πει πολλές φορές... Το netmod μόνο σε serial έχει σοβαρές πιθανότητες να δουλέψει σωστά. Σε usb κάνει διάφορα παλαβά, δυστυχώς.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Gka (14 Ιαν. 2005 , 19:03)

Το netmod συνδέεται κάπου standard ή μπορώ να το βάλω σε όποιο δωμάτιο θέλω. Απ' ότι μου είπαν μπαίνει στην κεντρική παροχή...

Στην κεντρική παροχή, την οποία όμως μπορείς να μετακινήσεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (15 Ιαν. 2005 , 00:19)

Στην κεντρική παροχή, την οποία όμως μπορείς να μετακινήσεις.

Καλά αυτό εξυπακούεται, απλώς ψάχνω μια λύση ώστε να κάνω τις λιγότερες δυνατό μετατροπές. Μάλλον θα αφήσω την κεντρική παροχή με το netmod εκεί που είναι μακριά από το το pc...

Ποιο isdn modem μου προτείνετε με κριτήριο την ταχύτητα & την αξιοπιστία (να μη βγάζει 1.000.000 errors σε κάθε σύνδεση); Πάντως το crypto στα 56k external που έχω τουλάχιστον 5 χρόνια τώρα είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλό (μόνο που βγάζει πολλά errors) και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα :D Λέτε να "υποστηρίξω και πάλι την Ελληνική crypto; :)

Αυτό που δίνει ο ΟΤΕ δεν κάνει??????? :o

Εγώ έχω 25 μέτρα Χ2 καλώδιο τηλεφώνου στο σπίτι για να το δουλέψω.

Θέλεις τό μοντεμ δίπλα στο πισι. Παίρνεις τηλεφωνικό καλώδιο. Την μία την ακρούλα την βάζεις στην παροχή και την άλλη άκρη στην απο κάτω μεριά του μόντεμ. Μιλάμε πάντα για του ΟΤΕ. Μετά παίρνεις από την ΑΒ2 και βάζεις ένα άλλο καλώδιο και επιστρέφεις το σήμα πίσω στο τηλέφωνό σου στο σαλόνι ή στην βάση του ασύρματου. :cool:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

[off topic]Υπάρχει τρόπος να συνδέσω netmod-pc με Bluetooth; Θα χρειαστώ 2 αντάπτορες; Ποιο είναι το κόστος;[/off topic]

Απευθείας netmod-PC όχι.

Κοίταξε τα bluetooth προϊόντα της AVM (τα fritz!). Για τιμές δεν ξέρω να σου πω.

Στο internet θα συνδέεσαι είτε μέσω netmod, είτε μέσω κάποιου ISDN TA. Στην δεύτερη περίπτωση το ΤΑ πρέπει βεβαίως να συνδέεται πάνω στο netmod. Το καλώδιο σύνδεσης είναι UTP, οπότε πραγματικά δεν θα έχεις κανένα περιορισμό σχετικά με το μήκος του.

Aυτό έχει ενδιαφέρων. Δηλαδή αν έχουμε ένα άλλο μόντεμ isdn και το συνδέσουμε στο netmod μεσω του isdn καλωδίου δεν έχουμε περιοριορισμό στην απόσταση;

Αν είναι έτσι αυτό σώζει μελοντικές καταστάσεις.

Τώρα για άλλο isdn μόντεμ καλό είναι να υπάρχει ένα αφού το netmod δεν μπορεί ακόμα και συνδεμένο στην usb να μας δώσει πολλά από αυτά που ζητάμε όπως αναγνώριση κλήσης και κάτι τέτοια.

Εγώ παραλίγο να την πατήσω και πήρα ένα crypto isdn TA pci . Πρόκειται για ένα καταπληκτικό προϊόν με Ελληνικούς drivers που στο τέλος θα αποδώσουν απίθανες μπλέ οθόνες !!!!!!!!!!!!!! :geek:

Ευτηχός και υπήρχε λύση και χρησιμοποίησα drivers από την billion

Τώρα μπορώ να πω ότι δουλεύει άψογα αν και με ταλαιπώρησε αρκετά και ήμουν έτοιμος να το πετάξω. :whistle:

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

Aυτό έχει ενδιαφέρων. Δηλαδή αν έχουμε ένα άλλο μόντεμ isdn και το συνδέσουμε στο netmod μεσω του isdn καλωδίου δεν έχουμε περιοριορισμό στην απόσταση;

Αν διαβάσεις το manual του nemod έχει αρκετές πληροφορίες σχετικά. Γενικά το μέγιστο μήκος του S-bus μπορεί να είναι από 200 έως 1000 μέτρα, ανάλογα με τη τοπολογία που θα ακολουθήσεις, και το πλήθος τον συσκευών.

Αυτό που δίνει ο ΟΤΕ δεν κάνει??????? :o

Εγώ έχω 25 μέτρα Χ2 καλώδιο τηλεφώνου στο σπίτι για να το δουλέψω.

Θέλεις τό μοντεμ δίπλα στο πισι. Παίρνεις τηλεφωνικό καλώδιο. Την μία την ακρούλα την βάζεις στην παροχή και την άλλη άκρη στην απο κάτω μεριά του μόντεμ. Μιλάμε πάντα για του ΟΤΕ. Μετά παίρνεις από την ΑΒ2 και βάζεις ένα άλλο καλώδιο και επιστρέφεις το σήμα πίσω στο τηλέφωνό σου στο σαλόνι ή στην βάση του ασύρματου. :cool:

Δηλαδή εγώ έχω κάνει βλακεία??????? Πως μπορώ να αλλάξω την παρούσα κατάσταση που προανέφερα????

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Απευθείας netmod-PC όχι.

Κοίταξε τα bluetooth προϊόντα της AVM (τα fritz!). Για τιμές δεν ξέρω να σου πω.

Προσπαθώ να βρω τρόπο να συνδέσω το netmod με το pc για να το χρησιμοποιήσω ως modem και επειδή θα είναι στο άλλο δωμάτιο λέω να μην τραβήξω σειριακό καλώδιο. Αν δεν γίνεται απευθείας η σύνδεση πως γίνεται; Με αυτό θα κάνω την δουλειά μου ή θα χρειαστώ έξτρα εξοπλισμό;

Γιατί μπερδεύεστε τόσο πολύ δεν καταλαβαίνω. Το netmod έχει 6 θύρες: 1 RS232 (serial), 1 USB, 2 POTS, 2 S0 bus. Στην RS232 και στην USB συνδέεται υπολογιστής με τους περιορισμούς μήκους που έχουν τα καλώδια που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες θύρες. Στις POTS συνδέονται απλές αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές. Όπως τηλέφωνα, modems, fax κλπ. Στo S0 bus συνδέονται ISDN συσκευές, που μπορεί να είναι ISDN τηλέφωνα, ISDN fax, ISDN modems. Στο S0 bus το μήκος του καλωδίου μπορεί να είναι αρκετά μακρύ, περίπου όπως και στα απλά τηλέφωνα.

Με αυτό θα κάνω την δουλειά μου ή θα χρειαστώ έξτρα εξοπλισμό;

Από μόνο του όχι.

Χρειάζεσαι είτε το BlueFritz! ISDN SEΤ, είτε το BlueFRITZ! Starter Pack. Αυτά είναι ολοκληρωμένα πακέτα και περιλαμβάνουν τοBlueFritz! USB. Το πρώτο είναι απλώς ISDN TA. Το δεύτερο σου δίνει και ένα μικρό τηλεφωνικό κεντράκι με 4 pots.

Ακόμα νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα εάν αγοράσεις μόνο το σημείο πρόσβασης από την AVM, δηλαδή το BlueFritz! AP-ISDN ή το BlueFRITZ! AP-X (περιλαμβάνονται αντίστοιχα στα παραπάνω πακέτα) και να αγοράσεις κάποιο οικονομικότερο USB stick άλλης μάρκας.

...βέβαια με τα χρήματα που θα πρέπει να διαθέσεις για τέτοιες λύσεις ασύρματης δικτύωσης, θα έχεις φέρει ενα τεχνικό να σου φέρει το netmod στο δωμάτιο του υπολογιστή σου, με δυο-τρεις μικρες τρυπούλες και λίγα πηχάκια...

Aν έχουμε ένα εσωτερικό isdn που είναι και ποιό φτηνά δεν χρειάζεται να προβούμε στις ακριβές ασύρματες λύσεις.

Εκείνο που με βασανίζει εμένα τώρα είναι άλλο. Για τη στιγμή χρησιμοποιώ το netmod σαν μόντεμ και το εσωτερικό isdn μόντεμ για αναγνώριση κλήσης ή σαν τηλέφωνο ή τηλεφωνητή και κάτι τέτοια.

Αν όμως χρησιμοποιήσω το εσωτερικό σαν μόντεμ τότε ενώ είμαι συνδεμένος στο δίκτυο θα έχω αυτά τα καλά ή όχι αφού η γραμμή πλέον θα χρησιμοποιείται;

Δεν είμαι σε εκείνο το pc τώρα και δεν το έχω δοκιμάσει.

Καλά θα ρίξω το βραδάκι μια δοκιμούλα να δώ τι γίνεται :whistle:

Μεγάλο μπελάς τούτος ρε παιδιά. Φτιάχνεις ένα σπίτι το καλωδιώνεις για να μην τυχόν το ξανασκάψεις και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι τα πάντα βγαίνουν απο την ανάποδη μεριά. :o

Στην ανατολή το πριζάκι τηλεφώνου στη δύση το pc :wacko:

Και αν σκεφτείς να βάλεις isdn τότε γίνεται ο χαμός γιατί πάντα η κεντρική παροχή είναι παρασάγγες μακριά από το pc.

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

...και να αγοράσεις κάποιο οικονομικότερο USB stick άλλης μάρκας.

Εννοείς bluetooth adaptor άλλης μάρκας. Πάντως δεν συμφέρει καθόλου οικονομικά. Βλέπω να πηγαίνω αρχικά το pc στο netmod κοντά και να τελειώνει η ιστορία χωρίς μεταφορές, καλώδια κτλ :p Μετά βλέπω τι θα κάνω...