Jump to content

Πληροφορίες για Erasmus

wael
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδιά ενδιαφέρομαι για ερασμους, αλλα δε μπορώ να αποφασίσω γερμανία ή τσεχία? γερμανία μου είναι πιο οικεία η γλώσσα και το νόμισμα, αλλα η τσεχία μου φαίνεται παραμυθένια όμορφη.. έχει κανείς κάποια εμπειρία να με ενημερώσει?
"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδιά ενδιαφέρομαι για ερασμους, αλλα δε μπορώ να αποφασίσω γερμανία ή τσεχία? γερμανία μου είναι πιο οικεία η γλώσσα και το νόμισμα, αλλα η τσεχία μου φαίνεται παραμυθένια όμορφη.. έχει κανείς κάποια εμπειρία να με ενημερώσει?

1. Οικονομική πλευρά

Στην Τσεχία θα είσαι άρχοντας χάρη στο ότι δεν έχουν ευρώ.

Και η Γερμανία όμως, είναι πολύ φθηνή σε σχέση με Ελλάδα (αρκεί να μην πας Μόναχο).

2. Ευκολία μαθημάτων

Στη Γερμανία θα πρέπει να τα δεις σοβαρά τα μαθήματα, αφού θα κάνεις κανονικά με τους Γερμανούς φοιτητές.

Στην Τσεχία θα είναι πολύ πιο χαλαρά, γιατί θα κάνεις μαθήματα ειδικά για τους Ερασμίτες.

3. Αξία μαθημάτων

Σίγουρα έχει άλλη αξία για το βιογραφικό σου η Γερμανία

4. Γλώσσα

Στη Γερμανία θα έχεις την ευκαιρία να εξασκήσεις πάρα πολύ τα γερμανικά (θα τα μιλάς με Γερμανούς).

Στην Τσεχία θα εξασκήσεις πολύ λιγότερο τα αγγλικά (γιατί δε θα έχεις παρέες με μητρική γλώσσα τα αγγλικά).

5. Εμπειρία

Πιστεύω ότι και στις 2 χώρες θα ξεπαγιάσεις. :p

Κατά τα άλλα είναι ανάλογα με το μέρος. Πχ αν υπάρχει δυνατότητα για Βερολίνο, θα περάσεις τέλεια. Επίσης για Μίνστερ στο βορρά, που είναι ο ορισμός της φοιτητούπολης.

Στην Τσεχία από την άλλη, η Πράγα είναι παραμυθένια.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...
πως μπορώ να δω η σχολή μου με ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού συνεργάζεται η μπορώ να πάω απλά?σε ποιές χώρες κτλπ? είμαι πανεπιστήμιο αιγαίου. σχολη Πολιτισμική τεχνολογία και επικοινωνίες αιγαίου..

πως μπορώ να δω η σχολή μου με ποια πανεπιστήμια του εξωτερικού συνεργάζεται η μπορώ να πάω απλά?σε ποιές χώρες κτλπ? είμαι πανεπιστήμιο αιγαίου. σχολη Πολιτισμική τεχνολογία και επικοινωνίες αιγαίου..

http://www.uoi.gr/services/kek/leonardo.htm

Κοίταξε λίγο και αυτό είναι πολύ καλήτερο απο Erasmous

Για τα πανεπιστήμια που συνεργάζοντε με την σχολή σου, ρώτα αν έχει η σχολή σου γραφείο διασύνδεσης σε αυτό, αλλιώς στην γραμματεία της σχολής σου

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.

χμ.. ευχαριστώ.. θα πάω απο την γραμματεία να ρωτήσω. :)

edit: βασικά μήπως είναι αυτό ???

οχι απλά σε αυτήν την σελιδα που πόσταρες είναι πανεπιστημία τα οποία έχουν παρεμφερές αντικείμενο με το δικό σου,αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι μετέχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών,εξάλου μερικές φορές μπορεί αυτά τα πανεπιστήμια τα οποία συνεργάζονται μέσω Erasmus να μην έχουν και το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.

Τσέκαρε αυτό http://www.aegean.gr/career/

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.

• 4 months later...
Θα ήθελα πληροφορίες από όποιον έχει πάει Γερμανία για εράσμους, και συγκεκριμένα στο Ανόβερο....

His wicked sense of humour /// suggests exciting sex

his fingers focus on her /// touches /// Venus is a boy

Θα ήθελα πληροφορίες από όποιον έχει πάει Γερμανία για εράσμους, και συγκεκριμένα στο Ανόβερο....

Ήμουν στο Μόναχο. Πες μου τι ακριβώς θες να μάθεις για να σε βοηθήσω. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

ξερει κανεις αν υπαρχει οριο στο ετος που μπορεις να πας ερασμους??

πχ..μπορει καποιος στο 6ο ετος να παει?εξαρταται απο τη σχολη?

Ημουνα στη Βαυαρια. Σε τι μπορω να βοηθησω?

Ωραία καλημέρα... Βασικα ήθελα να ρωτήσω πως είναι εκεί τα πράγματα. Συγκεκριμένα:

-Τι καιρό κάνει?

-Τι κινητό είχατε? (καρτοκινητή εννοώ)

-Πρέπει να πάρω λαπτοπ?

-Μου παν θα μενω σε δωματιο του πανεπιστημιου, θα χει ιντερνετ?

-Πως είναι τα δωματια συνήθως? Facilities

-Ο κόσμος? Είναι για παράδειγμα τόσο ευγενικοι και εξυπηρετικοι οσο οι Άγγλοι? Οι συμφοιτητητές σας...

-Από πότε μέχρι πότε είναι τα εξάμηνα? Ποιο εξάμηνο είναι καλύτερο? Σκέφτομαι για σεπτέμβρη...

-Οι μεταφορές φτηνές? Και γενικα η αγορα...(ευτυχώς έχει ευρώ)

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος... Δεν μιλάω καθόλου γερμανικά.. Μου παν θα μου κάνουν εκεί, αλλά εγώ σκέφτομαι αν αρχίσω τώρα κάνα εντατικό.... Είναι εύκολα? Θα μπορέσω τουλάχιστον να επικοινωνήσω?

παιδια να ρωτησω κι εγω κατι... ηθελα κι εγω να παω ερασμους, ειμαι στο τριτο ετος αγγλικης φιλολογιας στη φιλοσοφικη και απο οτι εχω διαβασει αυτο που θελουν σε μας ειναι να εχεις περασει ολα τα μαθηματα καποιου ετους, πρωτου,δευτερου δεν τους νοιαζει... νομιζω οτι θα ειναι πολυ καλη εμπειρια και θα ηθελα να τη ζησω, αλλα πρωτον δεν ξερω αν επειδη του χρονου θα ειμαι τυπικα επι πτυχιω (και λεω τυπικα γιατι δεν εχουμε δωσει εξετασεις σε αυτο το ετος και δεν ξερω αν θα γινουν και μεσα στο καλοκαιρι) μπορω να το κανω και δευτερον και βασικοτερο δεν το εχω ψαξει πολυ, γιατι δεν ξερω τι παιζει με τα οικονομικα... τι σου δινουν απο το κρατος και τι χρειαζεται να εχεις εσυ;;; αν καποιος εχει παει μπορει να μας πει περιπου το συνολικο κοστος;; που εμεινε, τι πληρωνε κτλ...

οπου κι αν εχετε παει... μια γνωστη μου πηγε στο εαρινο τωρα στην τσεχια και δεν εχει γυρισει ακομα... ακουσα παντως οτι ειναι πολυ καλα!!!;) ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://freespiritnowtobe.blogspot.com/

Ανήκω σε μένα και στα όνειρα μου!

Ωραία καλημέρα... Βασικα ήθελα να ρωτήσω πως είναι εκεί τα πράγματα. Συγκεκριμένα:

-Τι καιρό κάνει?

Γενικά κρύο. Έχω δει και -29! Το καλοκαίρι ο καιρός είναι σχετικά ζεστός (περίπου 25) με κάποιες μέρες να έχει φοβερή υγρασία και βροχή (μιλάω για τον καιρό της Βαυαρίας). Από το Νοέμβρη ξεκινάνε τα χιόνια και κρατάνε μέχρι το Μάρτη περίπου.

-Τι κινητό είχατε? (καρτοκινητή εννοώ)

Προσωπικά D2

-Πρέπει να πάρω λαπτοπ?

Δεν είναι κι άσχημη ιδέα. Θα το συνιστούσα. Είναι διευκόλυνση.

-Μου παν θα μενω σε δωματιο του πανεπιστημιου, θα χει ιντερνετ?

Ναι, cable. Κόστος (όταν ήμουν εγώ) 5Ευρώ/μήνα (τονίζω ότι μιλάω για το Μόναχο).

-Πως είναι τα δωματια συνήθως? Facilities

Στην εστία που ήμουν είχα δικό μου δωμάτιο με δικιά μου τουαλέτα και μπάνιο (όχι κοινόχρηστα), δικιά μου κουζίνα και στοιχειωδώς επιπλωμένο (κρεβάτι, βιβλιοθήκη, τραπέζι). Υπάρχουν όμως και εστίες όπου τουαλέτα και κουζίνα είναι κοινά.

-Ο κόσμος? Είναι για παράδειγμα τόσο ευγενικοι και εξυπηρετικοι οσο οι Άγγλοι? Οι συμφοιτητητές σας...

Κανένα πρόβλημα και με τον κόσμο. Κοιτάνε τη δουλειά τους, κοιτάς τη δικιά σου. Αυτή είναι τουλάχιστον η δικιά μου εμπειρία. Με τους συμφοιτητές δεν είχα πρόβλημα. Κάποιοι βοηθούσαν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο.

-Από πότε μέχρι πότε είναι τα εξάμηνα? Ποιο εξάμηνο είναι καλύτερο? Σκέφτομαι για σεπτέμβρη...

Αν θα πας κάτι μου λεει ότι θα μείνεις δυο εξάμηνα. Η διάρκεια των εξαμήνων καθορίζεται με ακρίβεια από τη γραμματεία του τμήματος στο οποίο θα πας και τηρείται ευλαβικά. Ούτε συνελεύσεις, ούτε απεργίες, ούτε καταλήψεις.

Τώρα το πιο είναι το καλύτερο, τι να σου πω; Προσωπικά έμεινα ένα χρόνο για σπουδές κι άλλον έναν για δουλειά.

-Οι μεταφορές φτηνές? Και γενικα η αγορα...(ευτυχώς έχει ευρώ)

Γενικά όχι. Στο Μόναχο η πόλη χωριζόταν σε 13 συγκοινωνιακούς δακτυλίους και σε όσους πιο πολλούς κυκλοφορούσες τόσο πιο πολύ κόστιζε το εισητήριο. Κάτι παρόμοιο εφαρμόζεται και στις άλλες πόλεις. Το Μόναχο όμως θεωρείται, ίσως, η ακριβότερη πόλη της Γερμανίας οπότε μην τρομάζεις.

Τα τρένα έχουν αρκετές προσφορές οπότε με ψάξιμο βρίσκεις μερικές καλές τιμές.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος... Δεν μιλάω καθόλου γερμανικά.. Μου παν θα μου κάνουν εκεί, αλλά εγώ σκέφτομαι αν αρχίσω τώρα κάνα εντατικό.... Είναι εύκολα? Θα μπορέσω τουλάχιστον να επικοινωνήσω?

Από τη στιγμή που θα βρίσκεσαι σε ακαδημαϊκό περιβάλλον σε γενικές γραμμές δεν θα έχεις πρόβλημα. Παραέξω όμως, ίσως. Σαν γλώσσα είναι αρκετά δύσκολη. Θυμίζει αρχαία Ελληνικά (γραμματική και συντακτικό είναι στηριγμένα σε αυτά). Γενικά όμως μαθαίνεται.

Προσπάθησε να βρεις κάποιον Γερμανό που θέλει να μάθει Ελληνικά και ζήτησε του να σου μάθει Γερμανικά. Υπάρχουν αρκετά τέτοια προγράμματα (Tandem Sprache Programm)

Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε. :)

Σε ευχαριστώ πολύ... Υπάρχει κάποιο σάιτ η ξένο φορουμ

να ρωτήσω και εκεί συγκεκριμένα για την πόλη που θα πάω?

Σε ευχαριστώ πολύ... Υπάρχει κάποιο σάιτ η ξένο φορουμ

να ρωτήσω και εκεί συγκεκριμένα για την πόλη που θα πάω?

Κάποια ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη για αυτό το θέμα δεν ξέρω. Λογικά όμως το πανεπιστήμιο υποδοχής θα έχει κάποια ιστοσελίδα σχετικά με το Erasmus.

Νομίζω ότι στην Γερμανία οι διαφορές από τόπο σε τόπο είναι τεράστιες, επομένως το να ρωτάς πληροφορίες από άτομα που ήταν στη Βαυαρία για να συμπεράνεις πώς θα είναι η κατάσταση στο Ανόβερο είναι κάπως αστείο.

Ειδικά αυτό για τον καιρό. Εδώ Πατήσια Γλυφάδα έχουν εντελώς διαφορετικό κλίμα, και περιμένεις να δεις τι καιρό θα έχει στη βόρεια Γερμανία από τον καιρό του Μονάχου; :lol:

To μόνο που είναι ίδιο είναι τα κινητά. Πρότασή μου: Ο2 (α, και η D2 πλέον λέγεται Vodafone).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω ήμουν Πράγα το εαρινό εξάμηνο του 2006.

Οι καλύτεροι 5 μήνες της ζωής μου χωρίς υπερβολές.

Μη το ψάχνεις πολύ.Πάνε όπου και να ναι αξίζει

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Έπίσης σκέφτομαι, να πάω χειμερινό η εαρινο? Αν παώ χειμερινο θα παω απο Σεπτέμβριο μεχρι Μάρτιο... Ενώ το εαρινό από μαρτιο μεχρι καλόκαίρι... Απλώς δεν κρατιέμαι...

Πέρσυ ήμουν Ισπανία (Βαλένθια)... Δε θέλω να το συζητήσω... συγκινούμαι! Απλά ο,τι καλύτερο έχω ζήσει!!!!!!!

γειά σας κ πάλι, απο οτι είδα οι αιτήσεις για το emasmus ειναι μέχρι 15Μαίου οπότε άρχισα να το κοιτάω για του χρόνου. απο οτι βλέπω στο site της σχολής μου (update 30may2006? λέτε να έχει αλλάξει τπτ?) μπορώ να πάω Γαλλια, Ισπανία, Τσεχία, Ελβετία,Πολωνία, Αγγλια.. τι προτείνετε?

Υ.Γ. όσο για την γλώσσα, μόνο στα αγγλικά μπορώ να συνενοηθώ δυστηχώς, αλλα έχω ακούσει απο πολλούς οτι έχουν πάει σε χώρες χωρίς να έχουν ιδεά απο την γλώσσα..

• 2 years later...

Ενδέχεται να φύγω για Erasmus το Σεπτέμβρη σε μια από τις παρακάτω πόλεις. Τι προτίνετε και γιατί;

Trento:

http://en.wikipedia.org/wiki/Trento

Madrid:

http://en.wikipedia.org/wiki/Madrid

Corsica:

http://en.wikipedia.org/wiki/Corsica

Torun:

http://en.wikipedia.org/wiki/Toru%C5%84

Πολωνια με κλειστα ματια!

Ημουν ερασμους Τσεχια και στην Πολωνια που πηγα βολτα ειναι τουμπανο και εχει και ωραιες γυναικες και ειναι και πιο φτηνα απο τις αλλες χωρες.

tip:Δες το : ο Ροκο εισβαλει στην Πολωνια

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Όσο εγώ ημουν εράσμους στην Πράγα ένας καλός φίλος ήταν στην Βαρσοβία και τον επισκέυτηκα.Απίστευτη erasmus ζωή με καλό χαβαλέ.Go for it!

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

μας πετας 4 πολεις/χωρες και μας λες να αποφασισουμε.

ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?

τι σε ενδιαφερει?

καλη ζωη?ωραιες γυναικες?(ειναι τα μονα στις ανωθι απαντησεις που αναφερθηκαν).επιπεδο σχολων?τροπος ζωης?οικονομικες επιβαρυνσεις που ενδεχομενως να εχεις?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*