Jump to content

Επιλογή κατεύθυνσης στο Ενιαίο Λύκειο

gregorisvas
 Κοινοποίηση

Ποια?  

84 members have voted

1. 1. Ποια?

• Θεωρητική
      18
    • Θετική
      24
    • Τεχνολογική
      42

Recommended Posts

Όπως κατάλαβα δεν ξέρεις τι θέλεις, οπότε προτείνω να πας στη β΄λυκείου θετική και μετά να σκεφτείς αν θα συνεχίσεις ή αν θα πας τεχνολογική.

Καλύτερα απόφυγε την τεχνολογική στη β΄λυκείου.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 57
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (13 Ιαν. 2005 , 05:06)

Όπως κατάλαβα δεν ξέρεις τι θέλεις, οπότε προτείνω να πας στη β΄λυκείου θετική και μετά να σκεφτείς αν θα συνεχίσεις ή αν θα πας τεχνολογική.

Καλύτερα απόφυγε την τεχνολογική στη β΄λυκείου.

Συμφωνώ 100%

Αυτο δεν το ηξερα.Οτι δηλαδη απο Θετικη στη Β' μπορεις να πας Τεχνολογικη στη Γ'.Υπαρχει καποια επιπτωση μετα απο αυτη την αλλαγη?

Όχι, το έλεγξα και κάνεις εσύ λάθος ενώ εγώ έχω δίκαιο.

Άν πάρεις οικονομία:

Θετική: 2/3/4/5 & 1 χάνοντας μόρια

Τεχνολογική: 2/4/5 & 1/3 χάνοντας μόρια

Αν δεν πάρεις οικονομία, χάνεις μόρια και από το 5.

[Περισσότερα, εκεί που λέει «επιστημονικά πεδία»]

Εμάς πάντως πριν 2 μήνες μας είπαν όπως ανέφερα πιο πάνω

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (13 Ιαν. 2005 , 17:55)

Αυτο δεν το ηξερα.Οτι δηλαδη απο Θετικη στη Β' μπορεις να πας Τεχνολογικη στη Γ'.Υπαρχει καποια επιπτωση μετα απο αυτη την αλλαγη?

Καμία απολύτως... :)

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, η τεχνολογική γιατί είναι πιο εύκολη από τη θετική;Στην 2α λυκείου, τα διαφορετικά μαθήματα είναι η Χημεία και η Τεχνολογία επικοινωνιών. Από την πείρα μου βλέπω ότι οι καθηγητές δεν πιέζουν το ίδιο τους μαθητές της θετικής και της τεχνολογικής...της τεχνολογικής στο σχολείο μου κανουν τουρθσμό...Γι'αυτό ειναι πιο εύκολη η τεχνολογική;Τη στιγμή της κρίσεως όμως, οι "Τεχνολογικοί" και οι "Θετικοι" εξετάζονται στα ίδια ακριβώς θέματα σε μαθηματικά και φυσική..

File na vgaleis 19.5 einai adinato,ektos an eisai fainomeno....Toses sxoles iparxoun sth theorhtikh kateuthinsi,kamia den se endiaferei;

Einai kathara diko sou thema to ti tha dialeskeis...Oles oi kateuthinseis exoun thetika kai arnhtika.Dialeske thn kateuthinsi sthn opoia pisteueis oti tha ta pas kalitera kai ase tous allous na lene.Douleia,an eisai sostos ston tomea sou, arga h grhgora tha vreis....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Michelle (12 Ιαν. 2005 , 23:50)

2ον: Στην Θετικη στη Β' πάνε πιο καλοί μαθητες στα περισσοτερα σχολεία, όποτε γινεται πιο σοβαρή δουλεια.

3ον: Αμα αλλάξεις γνώμη και θες να πας σε σχολή του 3ου πεδίου δεν θα μπορεις αμα εισαι Τεχνολογική

2.Γι αυτό στην 2 πήγα κι εγώ.

3.Τσου. ;) Απλά θεωρητικά πέφτει ο βαθμός σου. Αλλά εξαρτάται το πως θα γράψεις. Εγώ προσωπικά έβγαλα περισσότερα στο 3ο από τα 2 και 4 που στην 3 λυκείου πήγα τεχνολογική. Κάπου στα 500 μόρια περισσότερο. ;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iNCubO (14 Ιαν. 2005 , 16:23)

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, η τεχνολογική γιατί είναι πιο εύκολη από τη θετική;Στην 2α λυκείου, τα διαφορετικά μαθήματα είναι η Χημεία και η Τεχνολογία επικοινωνιών. Από την πείρα μου βλέπω ότι οι καθηγητές δεν πιέζουν το ίδιο τους μαθητές της θετικής και της τεχνολογικής...της τεχνολογικής στο σχολείο μου κανουν τουρθσμό...Γι'αυτό ειναι πιο εύκολη η τεχνολογική;Τη στιγμή της κρίσεως όμως, οι "Τεχνολογικοί" και οι "Θετικοι" εξετάζονται στα ίδια ακριβώς θέματα σε μαθηματικά και φυσική..

Τα μαθήματά της τεχνολογικής (τουλάχιστον εμένα) μου φαίνονται πιο εύκολα από αυτά της θετικής (προσωπικά εγώ ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω την χημεία). Οπότε δεν νομίζω να είναι θέμα πίεσης...όταν έχει όρεξη ο μαθητής να μάθει, τότε γίνεται δουλειά (ούτως ή άλλως, για αυτό κάνουμε και φροντιστήριο ;) ).

Τέσπα, δυστυχώς έχει δημιουργηθεί ένα στερεότυπο για την τεχνολογική ότι είναι η τάξη του αραλικιού. Το θέμα είναι ότι οποιαδήποτε κατεύθυνση (δηλαδή θετική ή τεχνολογική) θα μπορούσε να επιτελέσει αυτό το ρόλο. Απλά προφανώς έτυχε και είναι η τεχνολογική...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gregorisvas (13 Ιαν. 2005 , 17:55)

Έχω δει άτομο να αλλάζει από τεχνολογική, σε θεωρητική. Όχι δεν έχεις επιπτώσεις.

Εγώ είχα καταλήξει σε τεχνολογική. Οι λογοι; Πρώτος και κύριος είχα αποκλείσει τις σχολές του 1ου και 3ου πεδίου. Δευτερος θεωρώ την τεχνολογική όχι μόνο πιο εύκολη και και πιο αναμενόμενη-βέβαιη σε σχέση με την βαθμολογία. (Τουλάχιστον με τα τότε μαθήματα. Δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις) Βλέπεις, καλώς ή κακώς, εντάσεσαι σε μια βαθμοθυρική νοοτροποία, ειδικά εάν στοχεύεις σε υψηλόβαθμη σχολή και τέτοιες "στρατηγικές" μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα. Ίσωε περισσότερο από όσο νομίζεις.

(Αν και δεν είναι απόλυτα σχετικό, για να σου δώσω ένα ακόμα παράδειγμα, στην 3η λυκείου έδωσα οικονομία χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 5ο πεδίο, γιατί θεωρούσα ότι είναι ένα πολύ εύκολο μάθημα. Έτσι θα μου ανέβαζε, έστω λίγο το μέσο όρο αν πήγαινα γενικά πολύ καλά, ή στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά αλλού, είχα ένα ακόμα σίγουρο μάθημα. Και όντως βοήθησε... ;) )

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 (15 Ιαν. 2005 , 00:13)

3.Τσου. ;) Απλά θεωρητικά πέφτει ο βαθμός σου. Αλλά εξαρτάται το πως θα γράψεις. Εγώ προσωπικά έβγαλα περισσότερα στο 3ο από τα 2 και 4 που στην 3 λυκείου πήγα τεχνολογική. Κάπου στα 500 μόρια περισσότερο. ;)

Καθόλου θεωρήτικά! Οι συντελεστές βαρύτητας είναι σημαντικά μειωμένοι για πρόσβαση στα μη "οικεία" πεδία. Δεν αναφέρω αριθμους γιατί έχω αρχίσει να τους ξεχνάω και δε θα ήθελα να αναφέρω ανακρίβειες, αλλά αν κάποιος τους θέλει και δεν μπορεί να τους βρει, θα το κοιτάξω.

Προφανώς εσύ είχες γράψει αρκετ έως πολύ καλύτερα στα μαθήματα των άλλων πεδίων, παρά σε αυτά της κατεύθυνσης σου. Αυτό δεν είναι ο κανόνας... (Μήπως είχες επιλέξει λάθος κατεύθυνση :rolleyes: ; Αστειευομαι. Σιγουρα μπορέι να συμβει αλλα...)

ίσα ίσα.. παίζει να ναι καλύτερα. στην θετική το επίπεδο των μαθητών είναι συνήθως πιο ψηλό όποτε αυτό σε τραβάει προς τα πάνω να στρωθείς και να διαβάσεις... στην τεχνολογική να το περιμένεις ότι σε σχεδόν όλα τα σχολεία είναι μεγάλο καφένειο. εγώ Β λυκείου ήμουν θετική κ Γ πήγα τεχνολογική και δεν το μετάνιωσα... δεν θα έχεις κάνενα πρόβλημα να παρακολουθήσεις τεχνολογική επείδη δεν ήσουν εκεί τον προηγούμενο χρόνο.

ίσα ίσα.. παίζει να ναι καλύτερα. στην θετική το επίπεδο των μαθητών είναι συνήθως πιο ψηλό όποτε αυτό σε τραβάει προς τα πάνω να στρωθείς και να διαβάσεις... στην τεχνολογική να το περιμένεις ότι σε σχεδόν όλα τα σχολεία είναι μεγάλο καφένειο. εγώ Β λυκείου ήμουν θετική κ Γ πήγα τεχνολογική και δεν το μετάνιωσα... δεν θα έχεις κάνενα πρόβλημα να παρακολουθήσεις τεχνολογική επείδη δεν ήσουν εκεί τον προηγούμενο χρόνο.

Συμφωνώ :)

Καθώς η φυσική και τα μαθηματικά είναι ίδια και τα δύο χρόνια για τις δύο κατευθύνσεις, μπορεί κανείς εύκολα να κάνει την μετάβαση Θετική->Τεχνολογική (αφού τα 2 μαθήματα της Τεχνολογικής Γ λυκείου δεν απαιτούν να έχεις παρακολουθήσει τα αντίστοιχα της Β).

Από την άλλη δεν νομίζω να είναι εξίσου εύκολη η μετάβαση από Τεχνολογική σε Θετική αφού πιστεύω πως για να αποδόσεις καλά στην Χημεία και την Βιολογία θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσει τα αντίστοιχα μαθήματα της Β.

Αλλά δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Τεχνολογική είναι καφενείο. Ψιλοκαλύτερα αν θες την γνώμη μου γιατί δεν αναλώνεσαι στα μαθήματα του σχολείου (που συχνά είναι σαχλαμάρες για διαφορους λόγους) και μπορείς να παρακολουθείς καλύτερα το φροντιστήριο (όπως έκανα εγώ τουλάχιστον).

Συμφωνώ :)

Καθώς η φυσική και τα μαθηματικά είναι ίδια και τα δύο χρόνια για τις δύο κατευθύνσεις, μπορεί κανείς εύκολα να κάνει την μετάβαση Θετική->Τεχνολογική (αφού τα 2 μαθήματα της Τεχνολογικής Γ λυκείου δεν απαιτούν να έχεις παρακολουθήσει τα αντίστοιχα της Β).

Από την άλλη δεν νομίζω να είναι εξίσου εύκολη η μετάβαση από Τεχνολογική σε Θετική αφού πιστεύω πως για να αποδόσεις καλά στην Χημεία και την Βιολογία θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσει τα αντίστοιχα μαθήματα της Β.

Αλλά δεν νομίζω πως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η Τεχνολογική είναι καφενείο. Ψιλοκαλύτερα αν θες την γνώμη μου γιατί δεν αναλώνεσαι στα μαθήματα του σχολείου (που συχνά είναι σαχλαμάρες για διαφορους λόγους) και μπορείς να παρακολουθείς καλύτερα το φροντιστήριο (όπως έκανα εγώ τουλάχιστον).

Στη δευτέρα η Βιολογία είναι γενικής παιδείας ...όποτε δεν τίθεται θέμα για τη βιολογία πάντως είναι γεγονός ότι στη ΘΕΤΙΚΗ μαζεύονται πιο καλοί μαθητές :geek: :geek:

Βέβαια το μάθημα επιλογής της Τεχνολογικής είναι πανεύκολο :happy: :happy: .Η τεχνολογία Επικοινωνία είναι a piece of cake ! (θα έχω και 1 20 βρε αδερφέ γιατί μετά τα τελευταία διαγωνίσματα … :X :wacko:

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Ουπς, όντως γράψε λάθος για την βιολογία :Ρ

BTW εμένα προσωπικά η τεχνολογία επικοινωνιών μου φαινόταν δύσκολη γιατί ήταν τρελή παπαγαλία :Ρ

Sorry που ξεφευγω λιγο απο το θεμα. Μπορει να μου εξηγησει καποιος περιπου σε τι σχολες μπορει να περασει καποιος απο καθε πεδιο;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Sorry που ξεφευγω λιγο απο το θεμα. Μπορει να μου εξηγησει καποιος περιπου σε τι σχολες μπορει να περασει καποιος απο καθε πεδιο;

1. AΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
  2. ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
  3. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
  5. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αναλυτικά όλες οι σχολές κάθε πεδίου και πολλές άλλες πληροφορίες (και για μαθήματα βαρύτητας καθώς και ειδικά μαθήματα) από το υπουργείο παιδείας εδώ.

Σημείωση: Είναι αρκετές οι σχολές που ανήκουν σε παραπάνω από ένα πεδία.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να με βοηθείσε τε κάτι!

Λοιπόν, θέλω να περάσω σε μία στρατιωτική σχολή στην Αθήνα (Ευελπίδων), Θεσσαλονικη (ΣΣΑΣ), Πάτρα οπωσδήποτε στρατιωτική (λέγε με λεφτά, σιγουρά, δημόσιο, το μήλο κάτω από την μηλιάθα πέσει και άλλα) Ξέρω τα αρνητικά του επαγγέλματος τα έχω ζήσει.

Πείτε μου πως μπορώ να περάσω πιο εύκολα εκεί που θέλω ποιά κατεύθυνση!

Ευχαριστώ!

Υστερόγραφο: Κανένα λίνκ για βάσεις αν έχετε ευπρόσδεκτο!

:) ;) :o

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Υστερόγραφο: Κανένα λίνκ για βάσεις αν έχετε ευπρόσδεκτο!

http://dide-v.thess.sch.gr/students/paneladikes.html

Ουπς, όντως γράψε λάθος για την βιολογία :Ρ

BTW εμένα προσωπικά η τεχνολογία επικοινωνιών μου φαινόταν δύσκολη γιατί ήταν τρελή παπαγαλία :Ρ

Εμένα μου φαίνεται πολύ εύκολη . :geek: Ίσως επειδή πολλά από τα πράγματα που λείοι το βιβλίο τα ξέρω ήδη ! πάντως σε όλα τα τεστ 100 % έχω γράψει :rolleyes: :cool: :D

Στη δευτέρα η Βιολογία είναι γενικής παιδείας ...όποτε δεν τίθεται θέμα για τη βιολογία πάντως είναι γεγονός ότι στη ΘΕΤΙΚΗ μαζεύονται πιο καλοί μαθητές :geek: :geek:

Βέβαια το μάθημα επιλογής της Τεχνολογικής είναι πανεύκολο :happy: :happy: .Η τεχνολογία Επικοινωνία είναι a piece of cake ! (θα έχω και 1 20 βρε αδερφέ γιατί μετά τα τελευταία διαγωνίσματα … :X :wacko:

Για την τεχνολογία επικοινωνιών δε θα ήμουν τόσο σίγουρος.

Και μόνο το μέγεθος του βιβλίου...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όντως...ήταν τρομακτικό. Και γω έλεγα ότι τα ήξερα τα περισσότερα, μέχρι τα διαγωνίοσματα που άρχισαν να μας ρωτάνε για το πως δουλεύουν τα μικρόφωνα και κάτι τέτοια. Αλλά εσείς τώρα δεν δίνετε πανελλήνιες οπότε είστε ΟΚ.

Για την τεχνολογία επικοινωνιών δε θα ήμουν τόσο σίγουρος.

Και μόνο το μέγεθος του βιβλίου...

Δεν είναι όλα τα κεφαλαία του τηλεφωνικού κατάλογου μέσα… όσο να ναι πιο εύκολη(και πιο χρήσιμη στη καθημερινότητα σου ) από τη Χημεία κατεύθυνσης είναι … ;)

• 8 months later...

Hello!Το ξεθαβω αλλα θελω να σας πω τα νεοτερα...Ημουν εδω και ενα μηνα τεχνολογικη (Β' Λυκειου) αλλα εδω και μιαμιση βδομαδα μεταπηδησα σε θεωρητικη.Τελικα εκανα σφαλμα που δεν διαλεξα θεωρητικη ευθυς εξ αρχης και εχασα "τζαμπα" το χρονο μου.Τελικα τα θετικα μαθηματα δεν ειναι του τυπου μου.Τωρα ευτυχως ειμαι πολυ καλυτερα στις υποχρεωσεις του σχολειου αλλα και με τον εαυτο μου.

Οσον αφορα τις σχολες...Σκεφτομαι για Στρατολογικο/Οικονομικο Σ.Σ.Α.Σ,Χρηματοοικονομικα και Τραπεζικη Δοιοικηση Πειραια,Νομικη Αθηνας/Θεσ/νικη.Αλλωστε δεν εχω και πολλες επιλογες απ' την κατευθυνση μου αλλα αυτα εχω σκεφτει..Καμια προταση για καλη σχολη οικονομικων με μελλον?

Hello!Το ξεθαβω αλλα θελω να σας πω τα νεοτερα...Ημουν εδω και ενα μηνα τεχνολογικη (Β' Λυκειου) αλλα εδω και μιαμιση βδομαδα μεταπηδησα σε θεωρητικη.Τελικα εκανα σφαλμα που δεν διαλεξα θεωρητικη ευθυς εξ αρχης και εχασα "τζαμπα" το χρονο μου.Τελικα τα θετικα μαθηματα δεν ειναι του τυπου μου.Τωρα ευτυχως ειμαι πολυ καλυτερα στις υποχρεωσεις του σχολειου αλλα και με τον εαυτο μου.

Οσον αφορα τις σχολες...Σκεφτομαι για Στρατολογικο/Οικονομικο Σ.Σ.Α.Σ,Χρηματοοικονομικα και Τραπεζικη Δοιοικηση Πειραια,Νομικη Αθηνας/Θεσ/νικη.Αλλωστε δεν εχω και πολλες επιλογες απ' την κατευθυνση μου αλλα αυτα εχω σκεφτει..Καμια προταση για καλη σχολη οικονομικων με μελλον?

Σε 2 χρόνια μέχρι να τελειώσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Να πας εκεί που θες να πας εσύ.

:)