alagon Δημοσιεύτηκε January 27, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 27, 2016 Καλησπέρα. Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη που ανοίγω θέμα για μια χιλιοειπωμένη απορία τόσο στο forum σας όσο και γενικά στο ίντερνετ. Σκοπεύω να ανοίξω ένα site από το οποίο θα έχω έσοδα μέσω συνδρομών. Δεν θα είναι κάτι χαζό όπως μπορεί να ακούγεται. Θα το στήσω όμορφα & έξυπνα, θα επενδύσω μερικά χρήματα και ελπίζω να ανταμειφθώ. Θέλω να δώσω πολλές επιλογές για πληρωμή ώστε να διευκολύνω το κοινό. α) Μέσω PayPal (Send Money, Request Money κτλπ.) β) Μέσω καρτών PaySafe γ) Μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό. δ) Οποιαδήποτε άλλη εφαρμόσιμη λύση έχετε να προτείνετε. :) Επίσης σκοπεύω να έχω έσοδα και από χορηγούς. Οι ερωτήσεις μου αφορούν τα λογιστικά/γραφειοκρατικά. Τώρα θα μου πείτε "Λογιστές είμαστε;" Όχι αλλά νομίζω πως και σε λογιστές να πάω δεν θα έχουν και μεγάλη σχέση με τον τομέα του ίντερνετ. Δεν ξέρω εάν όντως επηρεάζει αυτό αλλά ο πατέρας μου έχει την δικιά του μικρομεσαία επιχείρηση. Μπορώ να τις συνδέσω με κάποιο τρόπο ώστε να μη χρειάζεται εκ νέου έναρξη εταιρίας, ΤΕΒΕ κλπ; Θέλω εάν είναι εύκολο να μου περιγράψετε τα έξοδα και τα "εμπόδια" που θα συναντήσω. Thanks in advance, τα λέμε! Εάν οι admins το θεωρήσουν SPAM ή οτιδήποτε τότε τους ζητάω προκαταβολικά συγνώμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dtzgr Δημ. January 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2016 Αφού ο πατέρας σου έχει μικρομεσαία επιχείρηση, σίγουρα θα έχει και λογιστή. Ρώτα, λοιπόν, το λογιστή για να πάρεις υπεύθυνες απαντήσεις και μην παίζεις με αυτά τα πράγματα ή πας στα τυφλά, γιατί θα την πατήσεις και θα απογοητευτείς. Δεν είναι καιροί για ρίσκα αυτοί που διανύουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. January 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2016 Φίλε μου από τους τρόπους πληρωμής κράτησε το PayPal. Το έπιασες το υπονοούμενο. .. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alagon Δημ. January 29, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2016 Έχω διαβάσει πως μετά τα 200Ε η Paypal ειδοποιεί την τράπεζα σου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasgr86 Δημ. January 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2016 Θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει ο πατέρας σου έναρξη ώστε να αποφύγεις τεβε.Νομίζω μέχρι 2 πληρωμές και έως 10.000 ευρώ αν προέρχονται από διαφήμιση μπορείς να τα πάρεις χωρίς έναρξη με φορολογία περίπου 25%.Ένας λογιστής θα ξέρει καλύτερα. Το paypal μετά από κάποιο όριο συναλλαγών ζητάει σύνδεση με τον τραπεζικό σου λογαριασμό και από ότι ακούγεται μετά από ένα όριο στέλνει τις κινήσεις σου και στην τράπεζα/εφορία.Οπότε εδώ πρόσεχε τι κάνεις! Αυτό με τις συνδρομές που αναφέρεις μου φαίνεται απλά ως ανέκδοτο, ειδικά αν το site απευθύνεται στους κατοίκους του Ελλαδιστάν:D Προσωπική μου γνώμη, απασχολήσου στη δουλεία του πατέρα σου γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί και ξεκίνα το site ως χόμπι.Δε θα πετάξεις τα χρήματα σου τσάμπα και αν αργότερα σου βγει βλέπεις πως θα μπορούσες να το εκμεταλλευτείς. Ελπίζω να βοήθησα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anastasiszn Δημ. January 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2016 Όσο για το θέμα πληρωμής,εγώ έχω bitcoin,skrill,payza στη δικιά μου σελιδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alagon Δημ. January 30, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2016 Θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει ο πατέρας σου έναρξη ώστε να αποφύγεις τεβε.Νομίζω μέχρι 2 πληρωμές και έως 10.000 ευρώ αν προέρχονται από διαφήμιση μπορείς να τα πάρεις χωρίς έναρξη με φορολογία περίπου 25%.Ένας λογιστής θα ξέρει καλύτερα. Το paypal μετά από κάποιο όριο συναλλαγών ζητάει σύνδεση με τον τραπεζικό σου λογαριασμό και από ότι ακούγεται μετά από ένα όριο στέλνει τις κινήσεις σου και στην τράπεζα/εφορία.Οπότε εδώ πρόσεχε τι κάνεις! Αυτό με τις συνδρομές που αναφέρεις μου φαίνεται απλά ως ανέκδοτο, ειδικά αν το site απευθύνεται στους κατοίκους του Ελλαδιστάν:D Προσωπική μου γνώμη, απασχολήσου στη δουλεία του πατέρα σου γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί και ξεκίνα το site ως χόμπι.Δε θα πετάξεις τα χρήματα σου τσάμπα και αν αργότερα σου βγει βλέπεις πως θα μπορούσες να το εκμεταλλευτείς. Ελπίζω να βοήθησα. Στον τομέα αυτό οι πληρωμές γίνονται πολύ συχνά μέσω συνδρομών. Ευχαριστώ για την απάντηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
beastie Δημ. February 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2016 Αν ειναι για ελλαδα υπαρχουν και επιλογες IVR/SMS κλπ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alagon Δημ. February 7, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Γεια σας και πάλι. Το έψαξα αρκετά αυτές τις μέρες παρά την εξεταστική μου και πλέον νιώθω περισσότερο σίγουρος αλλά λιγότερο ενθουσιασμένος. Τα αρχικά έξοδα είναι αυτά: * Εισφορά απογραφής στον ΟΑΕΕ - 112€ * Εγγραφή στο Επ. Επιμελητήριο - 20€ * Αμοιβή λογιστή - (Ελπίζω κοντά στα) 150€ * Διάφορα - 50€ Η διαδικασία έχει χαρτούρα κτλπ αλλά εάν πας προετοιμασμένος με τα χαρτιά μπορείς σε 2-3 μέρες να έχεις ξεμπλέξει. Τα στάνταρ έξοδα είναι: * Κλάδος σύνταξης: 138,67€/μήνα * Κλάδος υγείας: 53,04€/μήνα * Υπέρ ΟΑΕΔ: 10€/μήνα Οι φόροι είναι οι κλασσικοί: * 23% ΦΠΑ * 29% Φόρος Εισοδήματος Άρα για το πρώτο δίμηνο έχουμε περίπου 730€ στάνταρ έξοδα (χωρίς φόρους). Με το νέο ασφαλιστικό (εάν περάσει που δεν τον βλέπω) αυτά αυξάνονται κατά 50Ε/μήνα περίπου. Επίσης: * Ισχύει η 5ετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος. * Ισχύει η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για το 2ο έτος σε περίπτωση τζίρου μικρότερου των 10 χιλ. Συνοψίζοντας τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Συνεχίζω να πιστεύω πως τα έσοδα μου θα είναι περισσότερα, δεν με ενδιαφέρει εάν είναι value ή όχι από άποψη χρόνου που θα σπαταλήσω γιατί και 200Ε κέρδος να έχω, κέρδος είναι. Έστειλα e-mail σε πολλούς λογιστές που βρήκα στο internet και οι μισοί ειλικρινά δεν είχαν ιδέα. Για όνομα του Θεού... Οι άλλοι μισοί μου απάντησαν πως με βρίσκουν διαβασμένο κτλπ και πως δεν είχαν κάτι να προσθέσουν. Αυτά είναι τα έξοδα. Θα συναντηθώ από κοντά και με κάποιον λογιστή για να κάνουμε συζήτηση και θα ξεκινήσω το στήσιμο της ιστοσελίδας. Επίσης για να πάρεις απαλλαγή από ΟΑΕΕ πρέπει κάποιος να σου κολλάει 25 ένσημα ολόκληρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν. 25 ολόκληρα; Δύσκολα θα τύχει κάτι τέτοιο τουλάχιστον όσο είμαι φοιτητής. Κάτι τελευταίο το οποίο έψαξα και με απογοήτευσε είναι πως τα προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ για νεοφυείς επιχειρήσεις απευθύνονται μόνο σε άτομα γεννημένα πριν το 1991. Με ποια λογική; Και μάλιστα τους καλύπτουν το 100% των εξόδων τους. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;;; Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, κάθε πρόταση/συμβουλή ευπρόσδεκτη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cna Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Με την λογική της μείωσης του δείκτη ανεργίας σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Παράθεση 1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763 2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alagon Δημ. February 7, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 (edited) Με την λογική της μείωσης του δείκτη ανεργίας σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Ναι ρε φίλε αλλά τι θα πει 100%; Να ιδρύσω κι εγώ μια *******, μία αποτυχημένη εταιρεία και να πάρω 100% επιδότηση. Είναι λογικό; Γιατί οι φοιτητές όπως εγώ να μη δικαιούμαστε ένα 20% κι αυτοί να παίρνουνε 80%; Άστοχο αυτό που λέω, ξέρω πως δεν λειτουργούν έτσι αυτά, αλλά μου φαίνεται παράλογο εμείς να μη δικαιούμαστε τίποτα και οι άνω των 25 100%. Edited February 8, 2016 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cna Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Γιατί ο φοιτητής δεν θεωρείται ενεργά εργαζόμενος. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η θεώρηση του κράτους. Από εκεί και μετά μην νομίζεις ότι και αυτοί που μπαίνουν σε τέτοια προγράμματα καλοπερνούν διότι θα πρέπει να διατηρήσουν την επιχείρηση για συγκεκριμένο διάστημα (3-4 χρόνια) ειδάλλως οφείλουν να επιστρέψουν την επιδότηση. Οπότε εάν αποτύχει η προσπάθεια τότε καταλήγουν υπερχρεωμένοι (πρώτα πρώτα με το ΤΕΒΕ - νυν ΟΑΕΕ). Παράθεση 1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763 2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alagon Δημ. February 8, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2016 Μίλησα και με άλλους λογιστές και μάλλον στρεφόμαστε προς Επέκταση Δραστηριοτήτων για την ΟΕ του πατέρα μου και δημιουργία της σελίδας στο όνομα του. Τα έξοδα είναι απειροελάχιστα αν και η διαδικασία κάπως πολύπλοκη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts