Jump to content

εξοδος καρτας γραφικων σε τηλεοραση...... προβλημα

jzand
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει ??? εχω καρτα γραφικων sparkle

gforce 4 64mb και θελω να βγαλω εξοδο στην τηλεοραση για να βλεπω

τις ταινιες dvd σαν ανθρωπος. Η καρτα εχει βυσμα s-video εχω παρει καλωδιο και ενα scart adaptor για την τηλεοραση, η εικονα φτανει κανονικα αλλα ασπρομαυρη μονο στο software της καρτας πρεπει να ρυθμισω αν η τηλεοραση ειναι ntsc η pal αλλα οτι και να επιλεξω δεν υπαρχει διαφορα..... οποιος εχει ιδεα τι μπορει να φταιει ας μου πει

jzand

Αρχικό Μήνυμα από τον jzand

παιδια μπορει καποιος να με βοηθησει ??? εχω καρτα γραφικων sparkle

gforce 4 64mb και θελω να βγαλω εξοδο στην τηλεοραση για να βλεπω

τις ταινιες dvd σαν ανθρωπος. Η καρτα εχει βυσμα s-video εχω παρει καλωδιο και ενα scart adaptor για την τηλεοραση, η εικονα φτανει κανονικα αλλα ασπρομαυρη μονο στο software της καρτας πρεπει να ρυθμισω αν η τηλεοραση ειναι ntsc η pal αλλα οτι και να επιλεξω δεν υπαρχει διαφορα..... οποιος εχει ιδεα τι μπορει να φταιει ας μου πει

Μου έχει τύχει με το Laptop μου όταν χρησιμοποίησα μετατροπέα από S-Video σε Composite Video να δείχνει ασπρόμαυρα ενώ με καλώδιο S-Video σε Scart να παίζει με τη μία. Δες μήπως κάποιο από τα καλώδια που χρησιμοποιείς έχει πρόβλημα. Στο software επέλεξε το PAL που είναι και το πρότυπο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη.

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Δύο περιπτώσεις:

-Έχεις επιλέξει composite και όχι Svideo από το πρόγραμμα που ελέγχεις το tv-out

-Απλά η τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει Svideo.

Φυσιολογικά η κάρτα θα είχε και ένα βύσμα composite (rca, σαν και αυτά του ήχου). Επέλεξε composite από το πρόγραμμα και συνέδεσε την τηλεόραση μέσω ενός μετατροπέα scart-composite

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έξοδο s-video τόσο στο pc όσο και στο laptop και είσοδο scart. Μου βγάζει την εικόνα ασπρόμαυρη και το έχω δοκιμάσει σε τρεις τηλεοράσεις στο σπίτι, παίζοντας με όλες τις δυνατές ρυθμίσεις της κάρτας. Κατέληξα στο ότι φταίει το καλώδιο και τα παράτησα.
Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Αρχικό Μήνυμα από τον Sergios

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έξοδο s-video τόσο στο pc όσο και στο laptop και είσοδο scart. Μου βγάζει την εικόνα ασπρόμαυρη και το έχω δοκιμάσει σε τρεις τηλεοράσεις στο σπίτι, παίζοντας με όλες τις δυνατές ρυθμίσεις της κάρτας. Κατέληξα στο ότι φταίει το καλώδιο και τα παράτησα.

Μην τα παρατάς, απλά πάρε άλλο καλώδιο :-)

Από που; Το καλώδιο που είχα πάρει έφαγα τον κόσμο για να το βρω και τελικά το αγόρασα από τον Κατουμά στην πλατεία Κλαυθμώνος που υποτίθεται είναι το Νο1 μαγαζί στην Αθήνα για τέτοια θέματα. Αν ξέρεις κάπου να πάω, πες μου

δεν φταιει ουτε το καλωδιο ουτε το scart adaptor εχω δοκιμασει και με αλλα. οσο για την καρτα μου δεν εχει εξοδο rca μονο s-video και στο software πρεπει να επιλεξω χωρα η περιοχη γιατι υποστηριζει πολλες μορφες (pal b,pal g,pal m) ομως ως συνηθως δεν υπαρχει στη λιστα η ελλαδα και οτι αλλο και να επιλεξω δεν υπαρχει αλλαγη στην εικονα.

οσο για την τηλεοραση ειναι sony trinitron και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι συμβατη...

αυριο θα δοκιμασω κατι αλλο και θα σας πω, εχω βρει μια sony vega trinitron αρκετα καινουργια και εχει υποδοχη s-video θα δοκιμασω εκει απ`ευθειας χωρις scart γιατι υποψιαζομαι πως εκει βρισκεται το προβλημα

jzand

Αρχικό Μήνυμα από τον jzand

δεν φταιει ουτε το καλωδιο ουτε το scart adaptor εχω δοκιμασει και με αλλα. οσο για την καρτα μου δεν εχει εξοδο rca μονο s-video και στο software πρεπει να επιλεξω χωρα η περιοχη γιατι υποστηριζει πολλες μορφες (pal b,pal g,pal m) ομως ως συνηθως δεν υπαρχει στη λιστα η ελλαδα και οτι αλλο και να επιλεξω δεν υπαρχει αλλαγη στην εικονα.

οσο για την τηλεοραση ειναι sony trinitron και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι συμβατη...

αυριο θα δοκιμασω κατι αλλο και θα σας πω, εχω βρει μια sony vega trinitron αρκετα καινουργια και εχει υποδοχη s-video θα δοκιμασω εκει απ`ευθειας χωρις scart γιατι υποψιαζομαι πως εκει βρισκεται το προβλημα

Opws sou eipa kai pio panw... Epsakses tis ry8miseis tis thleorashs sou? H dikia mou Thomson exei gia kathe 8yra Scart ry8mish an theleis na dexetai shma Video h S-Video. To DVD player xreiazetai Video, omws gia to PC prepei na to dhlwseis san S-Video. Den nomizw oti yparxei periptwsh na min to yposthrizei h thleorash sou...

Infinite loneliness

ego exo allo prob.

kano kanonika tin sindesi alla ola ta videakia tremopezoun??

i ipolipoi othoni mia xara alla se kathe video sou spaei ta veura

karta grafikon mia gforce 32ara exo :whistle:

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

• 2 weeks later...

Είδατε τι καλός που είμαι; Για να μην γεμίζουμε με θέματα ξέθαψα το παλιό :p

Λοιπόν πήγα και αγόρασα καλώδιο s-video 2 scart και το συνέδεσα και μου τα βγάζει πάλι ασπρόμαυρα... Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Η κάρτα είναι καινούρια όπως και το laptop. Όποιος έχει καμμία ιδέα, ευπρόσδεκτος...

αγορασα σημερα τα καλωδια για να κανω το ιδιο.

Αυριο θα κανω πειραματα και θα ενημερωσω για την εξεληξη... :)

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Eιχα το ιδιο προβλημα με μια Radeon 8500,ασπρομαυρη εικονα.τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα πως αν δεν χρησιμοποιειται το ειδικο καλωδιο svideo-->RCA των Radeon δουλεια δεν γινεται.Εγω δε το ειχα&ευτυχως μου το χαρισε ενας φιλος μου.Σε σχετικη αναζητηση που εκανα με εναν θειο μου ηλεκτρονικο καταληξαμε πως οι Radeon δεν ειχαν νορμαλ εξοδο svideo αλλα ειδικη γι'αυτο θελανε και το δικο τους καλωδιο.Τωρα πια ολες οι Radeon ερχονται με τετοιο καλωδιο,ισως ισχυει και το ιδιο με τις Geforce (σε μια MSI Ti4200 ενος φιλο μου παντως υπηρχε τετοιο ειδικο καλωδιο).
dum spiro spero

@KostasV: Από που πήρες το καλώδιο; Αναμένω αποτελέσματα.

@stred: Δηλαδή πρέπει να βρω αντιπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας της κάρτας γραφικών; :wacko: Good wines...

ΟΚ παιδιά, μετά από μια σύντομη αναζήτηση έχουμε το εξής:

http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/

Πείτε μου πως πήγε :)

ok gia ths Gforce kartes to ekana kai doylepse mia xaroyla ( meta apo ligo paidema bebea)

feygo tora, alla tha sas grapso leptomeries se kana 5oro....

Mahatma Gandhi

Τα κατάφερα!!!!!! :) :) :) Πήγα στο Μίχο στην Αγ. Παρασκευή και μου έδωσε το σωστό καλώδιο :) Πάντως μου είπε ότι μερικές φορές αν δεν παίζει μπορεί να φταίει η μη συμβατότητα της τηλεόρασης με το s-video

Κάποιες φορές φταίει και το macrovision ή εν πάσει περιπτώσει, κάποιες προστασίες που χρησιμοποιούν τα DVD. Με τα απλά καλώδια αυτές οι προστασίες δεν μπορούν να παρακαμφθούν και γι αυτό "πρέπει" να τα σκάσετε για τα "ειδικά" καλώδια. Υπάρχουν πάντως και προγραμματάκια DeMacrovision που παρακάμπτουν αυτές τις προστασίες και λογικά θα μπορείτε να δείτε κανονικά και χωρίς τη χρήση των "ειδικών" καλωδίων.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Loipon na sas po ego ti ekana...

Phra SCart adaptora ki aton ebala sth TV. Pano ekei katelhje kalodio S-VHS apo th karta grafikon kai dikanalo hxoy apo th karta hxoy.

Otan anoi3a th TV eida fysika mayroaspra , kathos syndeete by default sth rythmish AV3 ( oti kai an simenei ayto) Apo to remote ths TV to gyrnas se YC2 kai eisai atoimos!

Mahatma Gandhi

Εγώ πάλι πήρα καλώδιο s-video 2 composite, δεύτερο καλώδιο για τον ήχο και ένα μετατροπέα από composite σε scart και δούλεψε. Ας είναι καλά το παιδί που το σκέφτηκε στο μαγαζί