Jump to content

Τροφοδοτικά και Devices....

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειδικοί, τα φώτα σας παρακαλω. Λοιπον ένα pc sto οποίο έχω φορτώσει τα κ@ρ@τ@ μου ( 3 σκληρούς, 2 dvd, wifi, modem, ethernet, αμέτρητα usb devices ). Ερώτηση μου είναι, αν υπάρχει κανένας τρόπος να υπολογισω αν το 350άρι τροφοδοτικό μου θα τα βγάλει πέρα και με 4ο σκληρό.

Ευχαριστώ πολύ.

Το βάζεις και άμα το σηκώσει το σήκωσε...

Προφανώς όχι...

α). με κάποιο monitoring εργαλείο δες τις τάσεις που έχεις τώρα στο σύστημά σου (12V, 5V, 3,3V...) ή μέσα από το bios. Αυτές πρέπει να βρίσκονται μέσα σε ένα περιθώριο 10%. Αν τώρα δεν είσαι μέσα θες οπωσδήποτε τροφοδοτικό.

β). κάθε μέρος του υπολογιστή λέει στο manual πόσο ρεύμα τραβάει σε κάθε τάση. Κάνε τις προσθέσεις και δες τι ρεύματα δίνει το τροφοδοτικό σου (έχει ένα πινακάκι στο πλάϊ).

Θα σου πρότεινα ένα 420άρι πάντως... (μόνο και μόνο για την ασφάλεια)

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spanaks ( 7 Ιαν. 2005 , 20:09)

Προφανώς όχι...

α). με κάποιο monitoring εργαλείο δες τις τάσεις που έχεις τώρα στο σύστημά σου (12V, 5V, 3,3V...) ή μέσα από το bios. Αυτές πρέπει να βρίσκονται μέσα σε ένα περιθώριο 10%. Αν τώρα δεν είσαι μέσα θες οπωσδήποτε τροφοδοτικό.

β). κάθε μέρος του υπολογιστή λέει στο manual πόσο ρεύμα τραβάει σε κάθε τάση. Κάνε τις προσθέσεις και δες τι ρεύματα δίνει το τροφοδοτικό σου (έχει ένα πινακάκι στο πλάϊ).

Θα σου πρότεινα ένα 420άρι πάντως... (μόνο και μόνο για την ασφάλεια)

το asus probe λέει

12,22V

5,134V

3,312V

1,488Vcore

πως με βλέπεις γιατρέ μου?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spanaks ( 7 Ιαν. 2005 , 20:09)

Προφανώς όχι...

Τι εννοείς όταν λές περιθώριο? Μέσα / Πάνω / Κάτω από 10%?

Μέσα προφανώς. Τώρα άμα είναι λίγο πιο πάνω δεν χάθηκε ο κόσμος. Στο πιο κάτω είναι το πρόβλημα.
People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

Σε μια κατάσταση έντονης δραστηριότητας μπορεί να πέσουν αρκετά οι τάσεις και να καούν κάρτες γραφικών, μνήμες, επεξεργαστές.... (αν το τροφοδοτικό δεν δει έγκαιρα το πρόβλημα ώστε να σβήσει)

Πάντως τα Watt καλό είναι να υπάρχουν ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιείς.

Συμφωνώ και συμπληρώνω ότι σε πολλά τροφοδοτικά,δεν αντιστοιχεί η πραγματική τιμή των WATT που έχουν με την ονομαστική, ή αυτή που πιθανόν χρειαζόμαστε ,διότι μετριούνται με διαφορετική κλίμακα ανά εταιρία και με ορισμένα περιφερειακά κλπ

alfa 156

Eisai kata poly ektos oriwn

allaxe trofodotiko

Exw metaxy allwn:

AMD 64 3G

3xKingston 1x512 + 1x256 +1x128 ~1024Gig RaM (M@L@Ki@ e?)

3x200GB Hard Disk

1xNV 5200 128MB

1GB Lan

5xUSB 2 syskeyes

1SCSI 2940 U2W LVD

1TV TUNER

1MODEM

1xIDE CDRW 40x

1xIDE DVD-RAM DL 16x

1XSCSI CD-ROM 40x

1xSCSI CD-Rec 24x

3 anemisthria mesa sto kouti na to krywnoun (2 gomaria dika tou +1 diko mou gia just in case) :p

k exw 550Watt trofodotiko (egw katanalwnw konta sta 460!!!)

gia na ideis ti 8es go there

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Εμενα το σιτε μου εβγαλε 399 αλλα εγω νομιζω οτι το πιεζω ηδη το τροφοδοτικο μου (420) γιατι ειδα οτι βγαζει συνεχως καυτο αερα απο πισω, ενω πριν κανω καποιες...αλλαγες ηταν κυριλλε.
Mutilator :shifty:

Εμενα μου το εβγαλε 363 ενω εχω 350 W τροφοδοτικο. Δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα παντως.