Jump to content

hp pavilion laptop χτυπησε chipset και θελω βοηθεια


toyotafe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εδω και αρκετο καιρο εχω στην κατοχη μου (μεταχειρο και σε οχι και τοσο καλη κατασταση) ενα λαπτοπ hp pavilion της σειρας g62 που εχει χτυπησει chipset. περαν των γραφικων που κολλαγανε και της υπερθερμανσης το πηγα για σερβις (πιο πολυ για overclock τον πηγαιναμε με τον τεχνικο) οπου και του βρηκαν θεμα στο σκληρο (κατεστραμενα sectors ειπε (ναι καλα για να το ξεφορτωθει ηθελε λογω παλαιοτητας καθως με ενα καλο defrag ο σκληρος πεταει) συγκεκριμενα καθως του ειχα βαλει εναν αλλο ο οποιος ειχε φαει το φορματ αφου τον δικο του του τον ειχε καψει ο κατοχος βλ. γουιντοους φον) περαν των usb ports και φυσικα δεν τον ανελαβαν. λεω οκ. του κανανε εκει ενα καθαρισμο και οτι τελοσπαντων μπορουσανε για να ναι λειτουργικο το μηχανημα και οσο κρατησει.

 

πλεον αποκτησα πολυ μεγαλυτερο θεμα. αφου ειδα πως ζοριζοταν απιστευτα στο μπουτ αλλα και γενικως αγκομαχουσε του εσβησα οτι εφαρμογη ειχα περασει εντος και αρχεια κρατωντας μονο νορτον και κρομ. το μεγαλυτερο θεμα ειναι οτι δεν γινεται σωστα το μπουτ καθως οταν παταω το κουμπι ακουγεται ο ανεμιστηρας ο οποιος ξαφνικα αρχιζει να κοβει στροφες - ενδειξη υπερθερμανσης cpu - και η οθονη παραμενει μαυρη. θα ανοιξει κατοπιν 4-5 προσπαθειων. δε γινεται ομως να συμβαινει αυτο συνεχως καθως θα καει. αλλο θεμα ειναι οτι κολλαει απιστευτα ακομα και οταν στριμαρω καποια ταινια. καταληξη να σβηνει απο υπερθερμανση ασχετως αν υπαρχει κουλερ απο κατω.

 

πλεον τον εχω σπανια μονο για μπροουζινγκ και στριμινγκ καθαρα γιατι οι δυνατοτητες του φαινονται να περιοριζονται εκει. και ρωταω... γινεται να μπορεσω να κανω κατι ωστε να διευκολυνω τη λειτουργια του?? θερμαγωγιμη αλαχθηκε και καθαριστηκε εσωτερικα απο σκονες. παιζει να εκανε καμια χαριτωμενια ο "σερβιτορος" και να ακουμπησε σημεια στο μηχανημα ωστε να δημιουργηθηκε αρκετο φορτιο στατικου ηλεκτρισμου που να κατεστρεψε καποια cells στη cpu??

 

os win7 home (ειχα περασει τα linux unbutu αλλα επειδη το μηχανημα χρισημοποιειται και απ το στεφανι ηθελε ντε και καλα να περασω ξανα τα win7 καθως του φαινοταν ελαφρυτερα και ευκολοτερα :blink: )

cpu amd athlon quad core @ 2.26ghz

gpu ati radeon 4200 (νομιζω)

ram 2 gb

hdd 230 gb (αδειος ειναι ουσιαστικα - οτι χωρο πιανει το λειτουργικο το antivirus και ο chrome)

 

οποια βοηθεια περαν του καδου (το χω σκεφτει αλλα θελω να εξαντλησω καθε πιθανοτητα πρωτα) δεκτη. ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :)

Link to comment
Share on other sites

καντου κανενα φορματ. μπορει να μην εκατσε καλα η εγκατασταση

τσεκαρε μνημες ραμ

τσεκαρε σκληρο δισκο

Link to comment
Share on other sites

καλημερα φιλε μου!!

 

φυσικα και εχω δοκιμασει ξανα φορματ και με ενα benchmark που εκανα το μονο ανησυχτητικο που εδειξε ηταν υψηλη θερμοκρασια σε cpu (50αρια κοντα) - πραγμα που φυσικα φαινεται. δεν μπορω να καταλαβω ομως για ποιο λογο γινεται αυτο μιας και εχει μπει ολοφρεσκη θερμαγωγιμη. επισης ετρεξα μεσω του boot loader τα τεστ στα ζωτικα σημεια και δεν περασε σε κανενα. ενω το defrag norton deep scan και το benchmark τα εβγαλαν καθαρα.

 

εξ αρχης οταν ειδα να κολλαει και μετα να χει θεμα σκαμπανευασματος του λογκο των παραθυρων κατα την εκκινηση και στα καπακια να μην αναγνωριζει τα usb ports ειπα αυτο ειναι τσιψετ καραμπινατο οπως κ επιβεβαιωθηκα απο ατομα με πτυχια.

 

δοκιμασα bios update και γενικως update σε ολα αλλα δεν κατεληξα καπου. μηπως μπορει καποιος αν δωσω εκτενη στοιχεια του τσιψετ (η ακομα κ λοιπων αμεσα εξαρτωμενων εξαρτηματων) καταφερει να μου δωσει καποιο update η και καποιο καλυτερο προγραμμα η και λειτουργικο να περασω ωστε να μη καει στην τελικη το μηχανημα (κριμα ειναι μιας και δεν εχω αλλο λαπτοπ) πραγματικα θα του ειμαι ευγνωμων.

 

εγω εκανα τα παντα ολα εντος των γνωσεων μου. απο εκει κ υστερα θα χρειαστω μια μικρη βοηθεια μπας και βγαλει κανα χρονο παραπανω καθως δεν προβλεπεται στο αμμεσο μελλον να αποκτησω καινουριο λαπτοπ.

 

ευχαριστω πολυ :)

Link to comment
Share on other sites

πλεον τον εχω σπανια μονο για μπροουζινγκ και στριμινγκ καθαρα γιατι οι δυνατοτητες του φαινονται να περιοριζονται εκει. και ρωταω... γινεται να μπορεσω να κανω κατι ωστε να διευκολυνω τη λειτουργια του?? θερμαγωγιμη αλαχθηκε και καθαριστηκε εσωτερικα απο σκονες. παιζει να εκανε καμια χαριτωμενια ο "σερβιτορος" και να ακουμπησε σημεια στο μηχανημα ωστε να δημιουργηθηκε αρκετο φορτιο στατικου ηλεκτρισμου που να κατεστρεψε καποια cells στη cpu??

 

To να μην εχει πατησει καλα η ψυκτρα το εχεις σκεφτει; Μπορει και ο ανεμιστηρας να μην λειτουργει σωστα.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

μετα το σερβις που το ειχα παει δουλεψε κανονικοτατα για περιπου δυο μηνες. φρεσκο ειναι αυτο που συμβαινει με την υπερθερμανση. γινεται κατι η το τελος πλησιαζει και θα ναι ματαιο οτι και να προσπαθησω?? :(
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πρότεινα λύσιμο και αλλαγή θερμοπαστας με καμμία της προκοπης , λογικά αυτό που κάνει είναι να κάνει συνέχεια throttle λόγω υπερθέρμανσης .
Link to comment
Share on other sites

καλημερα

 

λινουξ ειχα περασει πριν το σερβις και σκεφτομαι να το ξανακανω μιας και δε μπορει με τα παραθυρα. τετοιο κολλημα πια. ομως υπαρχει ενα ερωτιματικο και γι αυτο δεν εχω κανει κατι. οταν του τα ειχα μεσα (και μονο αυτα εννοειται δεδομενων των συνθηκων) δουλευαν ολα μεσα νορμαλ. ομως το οτι κολαγε (περαν των προτροπων απ τον user 2 να τα αντικαταστησω με το προηγουμενο και πιο ευκολο os - ασχολιαστο) ηταν ο master reason που το γυρισα σε win 7.

 

ερωτηση 2. ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να βαλουν θερμαγωγιμη για τα πανηγυρια σε σερβις?? επειδη οντως δεν ειχε το μηχανημα το ανοιξα και του εβαλα θερμαγωγιμο αυτοκολλητο και συνηλθε αρκετα. πηγε για σερβις και του το αντικατεστησαν γιατι ειπαν πως δεν εκανε εκει αυτοκολλητο αλλα παστα. τεσπα δε ξερω τι αλλο να κανω.

 

το να δωσω ομως χρηματα για ανταλλακτικα σε ενα μηχανημα που δε ξερω αν θα δουλευει την επομενη ειναι ολιγον ατοπο. τον πηγα εκει για σερβις. αφου εριξε μια γρηγορη ματια ο τεχνικος λεει παει για αναβαθμιση στο μισο του συστημα. οκ λεω προχωρα το. την επομενη ομως παιρνει τηλ και λεει λυπαμαι το προβλημα στο τσιψετ ειναι πολυ μεγαλο και δε μπορω να κανω τιποτα. οσο σου κρατησει.

 

το καθαρισε εντος (εδω ειναι που αναρωτιεμαι αν εγινε κατα λαθος τιποτα με στατικους) και του εβαλε θερμαγωγιμη.

Link to comment
Share on other sites

Οτι και να το κάνεις το μηχάνημα είναι άχρηστο, αν θέλεις μπορείς μέσω ebay να αγοράσεις μητρική. Μην ασχολείσαι άλλο, ούτε με τους τεχνικούς που το πήγες, ούτε με το τί πάστα θα βάλεις. Σκέψου ότι μια καλή πάστα κάνει περίπου 10 € ή thermal Pads των 4 €, ενώ με κόστος <90 € θα έχεις πάλι το μηχάνημα που είχες. Αρκεί να πέσεις σε καλό κινέζο :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω πολυ.

 

απ οτι φαινεται δε μπορει να γινει τιποτα αλλο περαν του να αναμενω το τσαφ πλεον. :(

 

πριν που προσπαθησα δεν ενεργοποιειται καθολου η οθονη για να προσπαθησω να του περασω τα λινουξ.

 

rip :( :(

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...