Jump to content

Samsung galaxy s6 vs lg g4

thor21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια βοήθεια παίδες αν έχετε την καλοσύνη.Έκλεψαν το κινητό ενός φίλου και θέλει να αγοράσει ένα άλλο μιας και το χρησιμοποιεί και επαγγελματικά.Είχε το lg g2 16 gb και σκέφτεται για τα κινητά του τίτλου.Αποκλειστικά αγορά από Ελλάδα μιας και θέλει εγγύηση από εδώ, επίσης δεν ασχολείται καθόλου με αλλαγές ρομ κλπ.

Το χρησιμοποιεί αρκετά για φωτογραφίες όπως επίσης και για αρκετή ομιλία μέσα στη μέρα (προμηθευτές κλπ).

Μιας και ζητάει τη γνώμη μου και εγώ δεν έχω δουλέψει κανένα από τα δύο, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια από κατόχους και μη.Ευχαριστώ και περιμένω γνωμες

Απο αυτονομια και ποιοτητα κλησης θεωρω πως το S6 ειναι λιγο καλυτερο,οσον αφορα το επαγγελματικο κομματι.Στα συν η γρηγορη φορτιση.

Απο καμερα καπου το ενα κερδιζει και το αλλο χανει.Με την διαφορα οτι το G4 εχει αρκετες χειροκινητες ρυθμισεις και μπορει να ασχοληθει περισσοτερο.Οποτε θα προτεινα το G4 οσο αφορα την καμερα.

Οθονη και τα 2 πολυ καλα αλλα οι 5,5" του G4 θεωρω ειναι πιο χρησιμες για οσους την χρειαζονται.

Ποιοτητα κατασκευης νικητης καθαρα το S6.

Πολυ δυνατο το G4 στο multitasking.Νικητης πεντακαθαρος εκει.Το S6 πασχει λιγο σε αυτο το κομματι.

Δεν θα προτεινω καποιο,δεν εχει νοημα αλλωστε ποιο αρεσει σε μενα.Ο φιλος σου θα αποφασισει.Καλο ειναι να τα δει κι απο κοντα σε καποιο πολυκαταστημα.

Ευχαριστώ για το μίνι συγκριτικό, αυτό του είπα και γω οποιο του κάνει κλικ ας το αποφασίσει.Ή αλήθεια είναι ότι κλείνει περισσότερο προς το s6 αλλά δεν ακούει και τα καλύτερα για την αυτονομία.Όπως καταλαβαίνεις ήταν πολύ ευχαριστημένος με την μπαταρία του g2 και θα ήθελε κάτι αντίστοιχο.

Μίας και με θεωρώ σχετικά ψείρα ειδικά στα τηλεφωνά και μίας και περάσαν οι συσκευές πού ενδιαφέρεσαι από τα χέρια μου θα γράψω την γνώμη μου.

Το lg στο μόνο πού υπερτερεί είναι,ηχείο,λίγο πιο δυνατό.

Στην κάμερα εγώ είδα από το s6 πού να σημειώσω ότι κράτησα περίπου 8 μήνες,καλύτερα στα σημεία αποτελέσματα.

Ακόμα και στις manual ρυθμίσεις το s6 είναι πιο φιλικό στον χρήστη και σίγουρα δίνει ένα πολύ κάλο αποτέλεσμά.

Στο g4 θέλησαν να του δώσουν ένα πιο φωτογραφικό ύφος στις manual ρυθμίσεις με αποτέλεσμά να είναι κάπως δύσχρηστο.

Η αφαιρούμενη μπαταρία και η υποστήριξή sd προσωπικά δεν με απασχόλησαν ποτέ,οπότε και δεν το μετράω κι ως θετικό στοιχείο,στο g4,γι άλλους είναι απαραίτητο.

Η οθόνη στο g4,δεν μου άρεσε ως προς την αίσθηση της αφής.κλάσης ανώτερό το s6.

Για τα χρώματα είναι υποκειμενικό το θέμα,του s6 για μένα είναι διαμάντι η οθόνη.

Ποιότητα κατασκευής,καμία σύγκρισή μεταξύ τους.το s6 είναι πολύ ανώτερό.

Στο multitasking το g4 προς το παρόν είναι μπροστά

Στο άνοιγμα εφαρμογών,βαριά παιχνίδια,μπροστά το s6,ταχυτερο.

Αυτονομία μπροστά το s6.

φέτος η lg δεν είχε ως αντίπαλο ένα galaxy s5,αλλά ένα πολύ καλύτερό τηλέφωνο,ποιοτικό και δυνατό.

Από θέμα επεξεργαστών τα βρήκαν σκούρα,ο 810 είχε βγάλει την φήμη του ζεστού επεξεργαστή,οπότε ο 808 μάλλον πως ήταν μονόδρομος.οχι όμως για κινητό ναυαρχίδα.

Ολα τα παραπάνω με συνδυασμό την αύξηση των bezels,κάτι πού η lg μας είχε κακομάθει καθώς τα προηγούμενα κινητά της σειράς g,είχαν πολύ λεπτά bezels,έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Δεν έκανε ιδιαίτερή αίσθηση η συσκευή.

Στην τιμή βέβαια πού πλέον παίζει,είναι μία καλή πρόταση.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Ωραία από τη στιγμή που ή αυτονομία γέρνει έστω και λίγο προς το s6 θεωρώ πως αυτή θα είναι ή επιλογή του.Χωρητικότητα δεν τον ενδιαφέρει εξάλλου με το g2 και ποτέ δεν παραπονέθηκε με τα 16 gb που είχε.Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας, άντε ευκαιρία να το δούλεψω και γω λίγο (μιας και τελευταία όλο με κινέζικα ασχολούμαι)

Αυτονομια άνετα υπέρ του G4, απορώ ειλικρινά πως βγάζετε αυτά τα αποτελέσματα που λετε.

Η κάμερα του G4 είναι πραγματικά αλλου. Πάλι αναρωτιέμαι γι αυτά που λετε. Επίσης οι χειροκινητεσ ρυθμίσεις που έχει είναι απίστευτα ευχρηστες μιας κι έχει και live view, δηλαδή κάθε φορά που αλλάζεις iso κλπ βλέπεις την επί δράση που θα έχει στην φωτογραφία πριν την τραβήξεις. Αφήστε το θέμα φωτογραφία καλύτερα όσοι δεν μπορέσατε να χειριστειτε αυτή την καμερα.

Επέκταση μνήμης . Δεν γίνεται να μιλάμε για φωτογραφία σε κινητό και να μην έχει επέκταση μνήμης. Όσοι ασχολούνται με το θέμα φωτογραφία , θέλουν σίγουρα χώρο για να έχουν την άνεση να βγάζουν όσες φωτογραφίες θέλουν.

Αποσπωμενη μπαταρία.

Έχει πάρει ήδη την 6 mm.

Απίστευτη ορατοτητα κάτω από τον ηλιο.

Το καλύτερο σήμα που έχω βρει ποτέ σε συσκευή android, καλύτερο και από το Ζ3 και έτη φωτός μπροστά από τα άθλιο σήμα του S6 edge που ειχα, που έκλεινε την γραμμή επειδή δεν είχε σήμα κι έκανε 2-3 λεπτά να το ξαναβρεί. Δεν κάνει ούτε για πλάκα για επαγγελματική χρήση και αυτό στο λέει εξωτερικος πωλητής που είναι όλη την ημέρα στον δρόμο και σώθηκε με το G4. Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να φάει σουτ το edge, κατά κύριο λόγο για το κάκιστο σήμα του. Το να κάνω την καθαρότητα όταν την μισή ημέρα δεν έχει σημα?

Όχι ότι δεν είναι τηλέφωναρα το s6, αλλά γι αυτά που έγραψα για την δική μου χρήση και μιας και ανέφερες την επαγγελματική χρήση, θεωρώ το G4 μακράν καλύτερη επιλογη.

Edited by giannis12a

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Με την τελευταια αναβαθμιση που πηρε το s6 /edge η αυτονομια αυξηθηκε αρκετα.

Σε συνδυασμο με την βελτιστοποιηση εφαρμογων που προστεθηκε ειναι εμφανες καλυτερο.

Παντως λογω της μεγαλυτερης οθονης και της καρτας sd θεωρω πως το G4 κανει περισσοτερο για επαγγελματικη χρηση.

s6 και απο μενα...πολυ ομορφο κινητο απο επεξεργαστη δεν εχει αντιπαλο κανεναν!!!στην καμερα ειναι ακριβως και τα δυο ιδια,αλλα θα ελεγα ενα κλικ ποιο πανω του s6..στην mm που θα δωσει θα παρει ολα τα manual του g4 στην καμερα..το μονο λαθος που εκανε για εμενα φετος δεν χρειαζοταν τοσες συσκευες..ουτε ede,edge plus..το s6 κανει παπαδες..το multitasking εχει διορθωθει αλλα θα τελιοποιηθει πιστευω
I Want To Believe

Φίλε μου μιας και είχα το g4 και ξαναπηρα το g2 θα σουπω τα εξής..την αυτονομία του g2 δεν θα την βρει σε κανένα από τα 2..Εκεί που τα άλλα θα είναι 5% το g2 θα είναι 30%... το g4 αν δουλεύει αρκετά με το ζόρι μια μέρα..Ωραία κάμερα δεν λέω αλλά και το g2 είναι πολύ καλή..για το s6 δεν έχω άποψη μιας και δε το έχω δουλέψει..αν με το g2 ήταν ευχαριστημένος με της φώτο του τότε ας ξαναπάει σε στο G2... :p

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S10+ SM-G975F/DS / Galaxy S9+ ;)

Παραπλήσιων επιδόσεων κινητά.

Από ένα μήνα χρήσης του καθενός προσωπικά κατέληξα πως το μόνο στο οποίο υπερτερεί το S6 είναι η ποιότητα κατασκευής και ότι είναι amoled η οθονάρα του.

Το G4 ήταν ελάχιστα καλύτερο στην κάμερά του (χειρισμός και πιστότητα φωτογραφιών στο auto) και ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη μπαταρία (1 μέρα vs 8 ώρες του S6 με ίδια χρήση και SOT).

Τα δυο παραπάνω κατ' εμέ είναι τα κυριότερα κριτήρια, οπότε σαφώς προτείνω G4.

s6 και απο μενα...πολυ ομορφο κινητο απο επεξεργαστη δεν εχει αντιπαλο κανεναν!!!στην καμερα ειναι ακριβως και τα δυο ιδια,αλλα θα ελεγα ενα κλικ ποιο πανω του s6..στην mm που θα δωσει θα παρει ολα τα manual του g4 στην καμερα..το μονο λαθος που εκανε για εμενα φετος δεν χρειαζοταν τοσες συσκευες..ουτε ede,edge plus..το s6 κανει παπαδες..το multitasking εχει διορθωθει αλλα θα τελιοποιηθει πιστευω

Εσύ περνά μια βόλτα από το νήμα ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες Νο2. Καλό θα σου κάνει, θα μάθεις και τιποτε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

νομιζεις μεγαλε..εσυ κοιτα καλυτερα ..τα εχω και τα δυο και ξερω καλυτερα ..περιμενε λιγο να ερθει το mm στο s6 και τα λεμε!!!
I Want To Believe

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια, τελικά επέλεξε το samsung s6 μιας και του άρεσε περισσότερο και στην εμφάνιση.Ελπίζουμε να μην το μετανιώσει και να το ευχαριστήθει όπως και το g2 που είχε..

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη βοήθεια, τελικά επέλεξε το samsung s6 μιας και του άρεσε περισσότερο και στην εμφάνιση.Ελπίζουμε να μην το μετανιώσει και να το ευχαριστήθει όπως και το g2 που είχε..

Μόνο στην αυτονομία θα δει διαφορά προς τα κάτω, σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει σύγκριση.

Προς τα πάνω θέλεις να πεις μίας και το g4 έχει ακόμα χειρότερη αυτονομία ενώ έχει μεγαλύτερη μπαταρία,στα χαρτιά.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Μακάρι να του βγει καλό και να μείνει ευχαριστημένος.

Το κακό σήμα του δέκτη το επιβεβαιώνω και εγώ. Το p8 που εχω τώρα είναι ετη φωτός μπροστά στον δέκτη. Και επειδή για μένα είναι βασικος παράγοντας (τηλέφωνο πήρα διαολε) το έδωσα στην σύζυγο μέσα σε μια εβδομάδα.

Εφόσον ειναι σε κίνηση να το προσέξει ιδιαίτερα αυτό το σημείο.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) :classic_tongue:

Οι manual ρυθμίσεις του G4 είναι απίστευτα εύκολες στην κάμερα. Το βράδυ αν θέλεις το κάτι παραπάνω κατεβάζεις iso ανεβάζεις f και βγάζει φοβερές φωτογραφίες για κινητό. Την ημέρα auto.

Σιγά τις ρυθμίσεις που είναι δυσκολες, αν θέλετε αφήστε τα στο auto μέχρι να διαβάζετε κάνα οδηγό 10 ' θα σας πάρει.

Από αυτονομία τα ίδια είναι με την ίδια χρήση τις ίδιες εφαρμογές η το βράδυ ή το άλλο βράδυ θα τα φορτίζετε και τα 2.

Στο G4 αλλάζει η μπαταρία πανεύκολα.

νομιζεις μεγαλε..εσυ κοιτα καλυτερα ..τα εχω και τα δυο και ξερω καλυτερα ..περιμενε λιγο να ερθει το mm στο s6 και τα λεμε!!!

Κι εγώ τα είχα και τα δυο. Είπα ότι είχα το edge κι έχω λοιπόν άποψη.

Όταν με το καλό έρθει η mm εδώ είμαστε να το δούμε τι ψάρια θα πιάνει. Αλλά όπως και να χει το 1.9 του S6 υπολειπεται του 1.8 του G4 στις βραδινές. Και στο βίντεο ή διαφορά είναι μεγαλη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

το f1,9 με f1,8 δεν ειναι μεγαλη διαφορα..απλα περναει λιγο περισσοτερο φως ακομα απο τον αισθητηρα του g4.να μου ελεγες f2.0 τοτε ενταξει,..ειναι μικρες οι διαφορες στο s6 με g4
I Want To Believe

Κάτοχος και των δύο μοντέλων (από 2 φόρες το καθένα) και με ταυτόχρονη χρήση για μεγάλο διάστημα, ωστέ να καταλήξω σε ποιο τηλέφωνο τελικά με εξυπηρετεί καλύτερα.

Aπο S6 αρχικά είχα το μοντέλο 32GB και μετέπειτα των 128GB. Από LG G4 αρχικά το single sim h815 και μετέπειτα το dual sim h818p.

Τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής:

1) Αυτονομία: Το G4 έχει με διαφορά καλύτερη μπαταρία. Πότε δεν κατάφερα με το s6 να πλησίασω τους χρόνους αυτονομίας του G4. Ένα επίσης μεγάλο ατού του G4 και η αποσπώμενη μπαταρία.

2) Οθόνη: Το S6 έχει συνολικά πιο εντυπωσιακή οθόνη λόγω samoled, αλλά από την άλλη το G4 διαθέτει καλύτερο λευκό και αλλοιώνει πολύ λιγότερο τα χρώματα υπό γωνίες θέασης. Επίσης βρίσκω τις 5.5" πιο πρακτικό μέγεθος για all around χρήση, αν και αυτό ειναι κάτι υποκειμενικό.

3) Κάμερα: τo G4 είναι νικητής στο κομμάτι της φωτογραφίας και το S6 στο κομμάτι του video (κυρίως λόγω ποιοτικότερων μικροφωνων). Η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη υπερ του G4 , αν σας "τυχει" S6 με isocell αισθητήρα και όχι Sony, όπως είχε το 2ο samsung μου.

4) Software: Εδώ βγάζω το καπέλο στην LG....μεγάλη υποστηριξη με απροβλημάτιστες αναβαθμίσεις. Αντίθετα η Samsung καταφέρε να "θάψει" σε απόδοση ένα τηλέφωνο που διέθετε το καλύτερο Hardware της αγοράς. 1 χρόνο μετά και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να διορθώσουν το πρόβλημα με το memory leak.

5) Multitasking: Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Σαφής υπεροχή υπερ του G4.

6) Ηχος: Δυνατός ήχος και από τα δύο κινητά, όχι κάτι σπουδαίο ποιοτικά.

7) Ποιότητα κατασκευής: Υπερέχει το S6 λόγω αλουμινίου και γυαλιού. Δυστυχώς όταν του τοποθετήσουμε θήκη, λόγω σχεδιασμού δεν διαφέρει αισθητικά απο οποιοδήποτε άλλο samsung των 100-150 ευρώ.

Προσωπικά θεωρώ το LG G4 πιο ολοκληρωμένο τηλέφωνο συνολικά και με πιο απροβλημάτιστη απόδοση (παρόλο τον υποδυέστερο επεξεργαστή). Ακόμη και στην ίδια τιμή το G4 θα επέλεγα και πάλι.

Y. Γ:.. και από ότι είδα νωρίτερα συμφωνούν με την άποψη αυτή και οι περισσότεροι χρήστες στο myphone, αναδυκνυωντας το G4 καλύτερο smartphone 2015 και καλύτερο Value for money.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=428691

Edited by panosf