Jump to content

FIFA 2005 και προβληματα καρτας γραφικών

gerakas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πηρα τον νεο μου υπολογιστή με μια καρτα γραφικών GeForce 6600 με 256ΜΒ μνήμη!!!!

Πρώτη μου κίνηση ήταν να βάλω το FIFA 2005 που στον παλιό μου δεν έπαιζε ή μαλλον έπαιζε πολύ αργα και μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα: Ξεκινάει μια χαρά να φωρτώνει δείχνει και τα μενού κανονικά αλλά μολις ξεκινάει το παιχνίδι ολη η οθόνη παίζει με αποτέλεσμα να μην φαίνεται καλά σε πολλές περιπτώσεις δεν φαίνονται καλά οι παίκτες (τους λοίπουν κεφάλια πόδια....). Εβαλα τους τελευταίους drivers της nvidia, αλλαξα και αναλύσεις στην οθόνη. Καθάρισα και τη μνήμη από διάφορα προγράμματα που έτρεχαν ταυτόχρονα αλλά καμία βελτίωση δεν είδα.

Μήπως κανείς έχει κάποια ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω?

Βασικα το fifa 2005 εχει προβλημα με τους τελευταιους drivers της nvidia,μιλαω για τους 66.93.

Δοκιμασε τπτ παλιοτερους μπας και διορθωθει...

Τι FIFA και ********... PRO ρε μούτρα

Τι να τα κανεις 256MB memory στην γραφικών? 128 ρε μουτρα :lol:

Πάντως γενικα τα fifa εχουν προβληματα με τα γραφικα... δοκιμασε καποιο patch του παιχνιδιου η κατεβασε τους προηγουμενους drivers της καρτας... :rolleyes:

Οι τελευταίοι drivers της nvidia "σκότωσαν" και το δικό μου fifa... Μόλις τους έβαλα και πήγα να παίξω ενω το μενού πήγαινε καλύτερα μέσα στο παιχνίδι μου έκανε και εμένα βλακείες έκοβε κεφάλια, έβγαζε γραμμές κλπ...

Άρα η μόνη λύση είναι να βάλεις προηγούμενους drivers

(έχω την GeForce4 Ti 4200)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Το FIFA 2005 θέλει DIRECTX 9C. Oπως και το NEED FOR SPEED 2

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Εχω την αίσθηση ότι δεν λειτουργεί το 9c στη συγκεκριμένη κάρτα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

• 2 weeks later...
Epanerxomai pali sto 8ema giati antimetopizw to idio problhma kai me alla paixnidia.Arketa malista. Eixa steilei mnm sthn EA sports kai mou apanthsan oti oi driivers tis nvidia exoun problhma kai kalo einai na balw kati palioterous. To 8ema einai oti oi palaioteroi htan arketa palioi kai den tous anagnwrize h karta mou!! Yparxei mhpws kapoia lush? Yparxei periptwsh na einai ellatwmatiki h karta? (an kai mporei kai paizei aneta alla paixnidia opws doom3, hallo ka)

Ναι με αυτους ειχα ξεκινήσει.Τελικα σημερα αλλάζοντας το antialiasing από auto σε 8xS δουλεύει κανονικα χωρίς πρόβλημα. Ξέρει κανείς τι ακριβώς κάνει αυτή η επιλογή και αν το γεγονός ότι η κάρτα δουλεύει στη ρύθμιση αυτή μόνο (για ορισμένα παιχνίδια) σημαίνει ότι ίσως είναι προβληματική η κάρτα?

Πάντως δεν πιστεύω ότι η κάρτα σου έχει πρόβλημα.... (το παιχνίδι λογικά φταίει)
http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Πάντως δεν πιστεύω ότι η κάρτα σου έχει πρόβλημα.... (το παιχνίδι λογικά φταίει)

Βάλε τότε τους drivers των Windows. Εαν έχεις xp υπάρχουν. Επίσης μπες στο BIOS και άλλαξε την ρύθμιση που έχει για την μνήμη που χρησιμοποιεί η κάρτα σου για γραφικά. Νομίζω λέγεται AGP APERTURE SIZE.(Η κάπως έτσι) Βάλε το διπλάσιο από την μνήμη που έχει η κάρτα σου).

Η καρτα είναι PCI Express δεν βρηκα επιλογη aperture size στο ΒΙΟS. Επισης δεν το κάνει μόνο στο FIFA, το κάνει σε αρκετά παιχνίδια τελικα και παντού το πρόβλημα λύνεται με τον ίδιο τρόπο. Οι Drivers από τα ΧΡ είναι παλιοί και δεν τους αναγνωρίζει η κάρτα.

Η καρτα είναι PCI Express δεν βρηκα επιλογη aperture size στο ΒΙΟS. Επισης δεν το κάνει μόνο στο FIFA, το κάνει σε αρκετά παιχνίδια τελικα και παντού το πρόβλημα λύνεται με τον ίδιο τρόπο. Οι Drivers από τα ΧΡ είναι παλιοί και δεν τους αναγνωρίζει η κάρτα.

Τώρα μας το λές φίλε?????????????? Λάθος οδηγία τότε σου έδωσα. :cry:

Μιλάμε για αυτή την κάρτα έτσι???? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516531

Κι εγώ έχω την MSi NX6600 256MB κι έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Φίλε gerakas μπορείς να μου πεις από που αλλάζουμε το antialiasing γιατί δν θυμάμαι... Καποια στιγμή το είχα βρει αλλά ξέχασα που... :o
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Υπαρχουν δυο τροποι ο ένασ είναι απο τα display properties πας στα settings πατάς advanced και πηγαίνεις στο μενού της GeForce, από το υπομενού Performance and quality settings μπορείς να αλλάξεις το antiliasing, ο δεύτερος και πιο εύκολος τρόπος είναι από το εικονίδιο της nvidia στην task bar πάλι από το ίδιο μενου (Performance and quality settings )

• 2 weeks later...

Παιδια μια βοηθεια Plz!

Εγκατεστησα το Fifa 05 σημερα (αντιγρ*μενο) δουλευει κανονικα κ μολις μπει στο παιχνιδι το πανω κομματι της οθονης εχει χαλια γραφικα κ κοβει την εικονα...

αντι να βλεπω δηλαδη τους παιχτες κ το γηπεδο βλεπω ενα πρασινο φοντο!

Εριξα τα γραφικα στο minimum αλλα παλι τα ιδια...

αφησα το pc να κρυωσει παλι τα ιδια!

Εχω Geforce FX 5600 128MB , RAM 512MB , PIV 2,4G

Το παιχνιδι θα πρεπε να παιζει κανονικα!

τι φταιει?

oi drivers της καρτας μου ειναι σχετικα καινουργιοι...τους ανανεωνω τακτικα τωρα κατεβαζω τους τελευταιους.

Μηπως φταιει κανα directX...Εχω το 9,0c.

μηπως η copia δεν ειναι καλη??

α ξεχασα να πω οτι η οθονη μου δεν ειναι καλη αλλα δεν εχει ξανακανει τπτ σε αλλα παιχνιδια. πχ NFS U2.

Αναφερω την οθονη γιατι αραια κ που εκει που χαλανε τα γραφικα φαινονται γραμμες να ανεβοκατεβαινουν...σαν να φταιει το refresh rate δεν ξερω τι ναπω...

HEEELLLP!

το μηνυμα μου μεταφερθηκε εδω γιαυτο ειναι τοσο ξεκαρφωτο μην με περασετε για βλακα...

διαβασε σου λεει ο αλλος ολο αυτο κ δεν καταλαβε...

θα προσπαθησω να βαλω παλιους drivers!

• 4 weeks later...
Σε μένα με την λειτουργία 8xS παίζει σαφώς καλύτερα αλλά όχι όπως θα έπρεπε να παίζει... Να θυμίσω ότι η κάρτα μου έχει το ΝΧ6600 αλλά είναι υλοποίηση της MSI.
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!