Jump to content

Παραξενο Μηνυμα

zapper
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχθες ξεκινησα να ριπαρω ενα DVD. ΞΕκινησα με το DVD DEcrypter και μετα το περασα σε δισκακι με το Shrink. Ολα πηγαν αψογα και σε μολις 20 λεπτα ειχε τελειωσει η διαδικασια. Στο τελος ομως και αφου γραφτηκε κανονικα ειδα πως ειχε βγαλει δυο παραθυρα WARNING που ελεγαν κατι Copy Protection Error και κατι για I/O problems. Παρολα αυτα η ταινια επαιξε και στον υπολογιστη αλλα και στη τηλεοραση απροσκοπτα και χωρις προβληματα. Η αντιγραφη εγινε μαζι με τα μενου, φοβερο ηχο και εικονα και γενικα ουτε μια φορα δεν εκανε κοψιματα. Το μηχανημα μου ειναι AMD Athlon 64 3200+ , 1GB RAM, 120 GB HDD.

Αφου ολα πηγαν καλα, αυτα τα μηνυματα τι στο καλο ηταν; :blink: :blink:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zapper (21 Δεκ. 2004 , 10:28)

Εχθες ξεκινησα να ριπαρω ενα DVD. ΞΕκινησα με το DVD DEcrypter και μετα το περασα σε δισκακι με το Shrink. Ολα πηγαν αψογα και σε μολις 20 λεπτα ειχε τελειωσει η διαδικασια. Στο τελος ομως και αφου γραφτηκε κανονικα ειδα πως ειχε βγαλει δυο παραθυρα WARNING που ελεγαν κατι Copy Protection Error και κατι για I/O problems. Παρολα αυτα η ταινια επαιξε και στον υπολογιστη αλλα και στη τηλεοραση απροσκοπτα και χωρις προβληματα. Η αντιγραφη εγινε μαζι με τα μενου, φοβερο ηχο και εικονα και γενικα ουτε μια φορα δεν εκανε κοψιματα. Το μηχανημα μου ειναι AMD Athlon 64 3200+ , 1GB RAM, 120 GB HDD.

Αφου ολα πηγαν καλα, αυτα τα μηνυματα τι στο καλο ηταν; :blink: :blink:

Den xreiazete to DVD Decrypter gia tin douleia ayti!!! Mono me to Shrink kaneis poly kala ti douleia sou. To DVDShrink analyei, sympiezei, antigrafei ston skliro kseklidonontas ta arxeia, kai sto telos ta grafei sto DVD (me tin voitheia toy Nero).

Prospa8ise na to dokimaseis mono toy na deis an 8a sto bgalei jana!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jimpanourgias (21 Δεκ. 2004 , 10:49)

Den xreiazete to DVD Decrypter gia tin douleia ayti!!! Mono me to Shrink kaneis poly kala ti douleia sou. To DVDShrink analyei, sympiezei, antigrafei ston skliro kseklidonontas ta arxeia, kai sto telos ta grafei sto DVD (me tin voitheia toy Nero).

Prospa8ise na to dokimaseis mono toy na deis an 8a sto bgalei jana!!!!

Με το Σρινκ μονο ουτε καν μου εκανε την εγγραφη, δεν ξεκινουσε καν, μου ελεγε εξ'αρχης I/O problem device - copy protection error γιαυτο και κατεφυγα στην λυση του DVD Devrypter. Μου προχωρουσε την διαδικασια μεχρι το 45-50 % και μετα μου πετουσε το μηνυμα. Ιδιαιτερα οταν ξεκινουσα να κανω Full Backup τοτε ουτε καν ξεκινουσε, απο την αρχη το ιδιο μηνυμα.

Φυσικά ! Ποιος ο λογος να χρησιμοποιείς δυο προγράμματα ενω πολύ άνετα μπορεις να χρησιμοποιήσεις μόνο το DVD Shrink ? Εγω μόνο αυτό χρησιμοποιώ...

αυτο ξερω αυτό εμπιστευομαι :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zapper (21 Δεκ. 2004 , 10:56)

Με το Σρινκ μονο ουτε καν μου εκανε την εγγραφη, δεν ξεκινουσε καν, μου ελεγε εξ'αρχης I/O problem device - copy protection error γιαυτο και κατεφυγα στην λυση του DVD Devrypter. Μου προχωρουσε την διαδικασια μεχρι το 45-50 % και μετα μου πετουσε το μηνυμα. Ιδιαιτερα οταν ξεκινουσα να κανω Full Backup τοτε ουτε καν ξεκινουσε, απο την αρχη το ιδιο μηνυμα.

Μηπως το δισκάκι ήταν γρατζουνισμένο ? Και μένα μου το έχει βγάλει αυτο και το δισκάκι ήταν χάλια...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος billyavl (21 Δεκ. 2004 , 10:58)

Φυσικά ! Ποιος ο λογος να χρησιμοποιείς δυο προγράμματα ενω πολύ άνετα μπορεις να χρησιμοποιήσεις μόνο το DVD Shrink ? Εγω μόνο αυτό χρησιμοποιώ...

αυτο ξερω αυτό εμπιστευομαι :p

:cool: :cool: :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος billyavl (21 Δεκ. 2004 , 11:00)

Μηπως το δισκάκι ήταν γρατζουνισμένο ? Και μένα μου το έχει βγάλει αυτο και το δισκάκι ήταν χάλια...

Μα και γρατζουνισμενο να ηταν....το ενα προγραμμα γιατι το διαβασε και το αλλο με σταματησε;

Ε;;;; :cry: :cry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zapper (21 Δεκ. 2004 , 11:03)

Μα και γρατζουνισμενο να ηταν....το ενα προγραμμα γιατι το διαβασε και το αλλο με σταματησε;

Ε;;;; :cry: :cry:

Ας πουμε οτι το DVD Decrypter ήταν πιο "υπομονετικο" :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος billyavl (21 Δεκ. 2004 , 11:09)

:blink: :blink: :blink: ΣΩΣΤΟΣ.....;;;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος zapper (21 Δεκ. 2004 , 11:10)

:blink: :blink: :blink: ΣΩΣΤΟΣ.....;;;

Δηλαδή οτι προσπάθησε να το διαβάσει το δισκάκι περισσότερο απο το DVD Shrink... αν με κατάλαβε κανεις...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος billyavl (21 Δεκ. 2004 , 11:09)

Μόλις κατάλαβες και το λόγο γιατί να χρησιμοποιείς 2 και 3 προγράμματα για να κάνεις κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο ένα.

ripping: DVD Decrypter

authoring ή συμπίεση: Shrink

διαχωρισμός σε 2 δισκάκια : DVD Fab

δημιουργεία image για καψιμο: ImgTool

κάμιμο: DVD Decrypter

Από την άλλη χρησιμοποιείς το Shrink για όλα και "ξενοιάζεις"!!

(Υ.Γ. Τα δισκάκια μου ηλικίας ενός χρόνου (τότε πήρα το DVDRW) παίζουν απροβλημάτιστα)

Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

Δοκιμάστε και τον συνδυασμό Any DVD και μετά CloneDVD2. Εγώ έτσι το κάνω εύκολα και γρήγορα (DVD5 26 min "on fly").

Σημειώνω ότι και τα δύο μιλάνε Ελληνικά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dr_Wankell (22 Δεκ. 2004 , 16:33)

Μόλις κατάλαβες και το λόγο γιατί να χρησιμοποιείς 2 και 3 προγράμματα για να κάνεις κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο ένα.

Εγω μόνο ένα χρησιμοποιώ, το Shrink, και ειμαι χαλαραααααα.....

Καθε αντιγραφή μου παίρνει γυρω στα 25 λεπτά

Σωστός!! (Μέχρι να σου τύχει κάποιο δισκάκι που δεν μπορεί να διαβάσει και αρχίσεις να αναρωτίεσαι αν όσες ταινίες έχεις αντιγράψει περιέχουν errors..)

Σημείωση:όλα τα δισκάκια που αντιγράφουμε είναι με erros, το θέμα είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.

Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

Το θεμα ειναι τι εννοεις "errors"... αν δηλαδή δεν σου διαβάζει το αντιγραμένο δισκάκι κυρίως οφειλεται στο δισκάκι και οχι στο πρόγραμμα. Εγω σε μια 10αδα intenso που ειχα πάρει (επειδή ήταν φτηνά) τα 5 δεν μου έπαιζαν μετα απο λίγο καιρό... ετσι άλλαξα μάρκα και πήρα TDK και πιστευω να μου βγουν σε καλό...

Ενα άλλο error ειναι να κολάει η ταινία και να παιζει μόνο ο ήχος ή και καθόλου. Αυτό πάλι οφείλεται στο δισκάκι αλλα μπορεί να οφείλεται και στο γνήσιο δισκάκι που ειναι γρατζουνισμένο (οπως ειναι συνήθως στα Video Clubs) και απλώς το πρόγραμμα πρασπαθεί να καλύψει το κενο με το τελευταίο frame που παιζει "κανονικά"

* Ολα αυτα που έγραψα στη 2η παραγραφο ειναι απο ξένη πηγή και εγω απλώς τα μετάφρασα

Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσω γραπτώς τι είναι αυτά τα errors, ας πούμε ότι κάθε 1000bytes που αντιγράφονται, ένα γράφεται χαλασμένο και εξαρτάται από το πρόγραμμα αν θα "μαντέψει" σωστά πώς πρέπει να το γράψει στο δισκάκι για να είναι ομαλή η αναπαραγωγή μετά.

Κοίτα, ούτε μετοχές έχω στο Decrypter ούτε στο Fab ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, απλά την πάτησα και αφού μετά από λίγο καιρό τα μισά δισκάκια δεν μου έπαιζαν, ψάχτηκα και όλα όσα σου λέω τα διάβασα στο doom9, το γνωστό site..

Καταλαβαίνω πως από τη στιγμή που όλα σου γράφονται μια χαρά ποιος ο λόγος να κάνεις όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Απλά επειδή εμένα μου έτυχε η στραβή, θά'ναι τελείως ηλίθιο -για μενα- να συνεχίσω να γράφω δισκάκια με τον τρόπο τον οποίο έχασα τις μισές μου ταινίες.

Απ'τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα καλά κάνεις και επιμένεις, γιατί στο κάτω-κάτω άλλη μάρκα χρησιμοποιείς εσύ, άλλη εγώ, πιθανόν έχουμε διαφορετικό recorder, οπότε δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδηγός που κάνει για όλους μας.

Ναι τα intenso ούτε'γω τα πάω, προχτές πήρα από Πλαίσιο μια 25άδα 8,5ευρώ! μάρκας Acro Circle, μέχρι τώρα έκαψα 6, όλα καλά, αλλά μετά από μερικούς μήνες καταλαβαίνεις αν είναι καλά ή όχι. Δοκίμασε τα Taiyo Yuden, είναι κορυφαία αλλά μόνο σε e-shop τα βρίσκω.. Αυτά.

Καλά μας Χριστούγεννα!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dr_Wankell (23 Δεκ. 2004 , 16:22)

Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσω γραπτώς τι είναι αυτά τα errors, ας πούμε ότι κάθε 1000bytes που αντιγράφονται, ένα γράφεται χαλασμένο και εξαρτάται από το πρόγραμμα αν θα "μαντέψει" σωστά πώς πρέπει να το γράψει στο δισκάκι για να είναι ομαλή η αναπαραγωγή μετά.

Κοίτα, ούτε μετοχές έχω στο Decrypter ούτε στο Fab ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, απλά την πάτησα και αφού μετά από λίγο καιρό τα μισά δισκάκια δεν μου έπαιζαν, ψάχτηκα και όλα όσα σου λέω τα διάβασα στο doom9, το γνωστό site..

Καταλαβαίνω πως από τη στιγμή που όλα σου γράφονται μια χαρά ποιος ο λόγος να κάνεις όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα. Απλά επειδή εμένα μου έτυχε η στραβή, θά'ναι τελείως ηλίθιο -για μενα- να συνεχίσω να γράφω δισκάκια με τον τρόπο τον οποίο έχασα τις μισές μου ταινίες.

Απ'τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα καλά κάνεις και επιμένεις, γιατί στο κάτω-κάτω άλλη μάρκα χρησιμοποιείς εσύ, άλλη εγώ, πιθανόν έχουμε διαφορετικό recorder, οπότε δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδηγός που κάνει για όλους μας.

Ναι τα intenso ούτε'γω τα πάω, προχτές πήρα από Πλαίσιο μια 25άδα 8,5ευρώ! μάρκας Acro Circle, μέχρι τώρα έκαψα 6, όλα καλά, αλλά μετά από μερικούς μήνες καταλαβαίνεις αν είναι καλά ή όχι. Δοκίμασε τα Taiyo Yuden, είναι κορυφαία αλλά μόνο σε e-shop τα βρίσκω.. Αυτά.

Καλά μας Χριστούγεννα!!

Πωπω δεν το πιστεύω οτι πήρες και εσυ αυτα τα τιποτένια δισκάκια, τα Acro Circle ! Ενα φίλος μου πήρε μια 25αδα και αυτός και εως τώρα έχει κάψει τα 10 και τα υπόλοιπα δεν του παίζουν... και έχει περάσει μονο ενας μήνας !!!

Τα TDK ατα τη γνώμη μου ειναι μια απο τις καλύτερες μάρκες...

Όσες φορές πήρα ακριβά και επώνυμα δισκάκια δεν μου βγήκαν καλά..

Έχω μια θεωρία, οι άγνωστες μάρκες φτιάχνουν καλύτερα δισκάκια και τα πουλάνε φθηνά για να γίνουν γνωστές και μετά ρίχνουν την ποιότητα τους για λόγους απόσβεσης. πχ. ποιός ήξερε την princo ή την intenso ή την CSK (έτσι δεν λέγεται;) πριν μερικά χρόνια; Θυμάμαι όταν είχαν πρωτοβγεί όλοι λέγανε "μάπα θά'ναι για να είναι τόσο φθηνά" και τώρα οι ίδιοι λένε: "α εγώ μόνο intenso ή princo γιατί αυτήν εμπιστεύομαι"..!!

Δεν καταλαβαινω κατι... Πως με την πάροδο του χρόνου δηλαδή σας "χαλάνε" τα δισκάκια ενώ αρχικά λειτουργούσαν μια χαρά;
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν σου έχει τύχει να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις ένα δισκάκι που έχεις γράψει πριν 1-2 χρόνια και να έχει πρόβλημα; Δεν είναι πολύ περίεργο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (24 Δεκ. 2004 , 08:44)

Δεν σου έχει τύχει να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις ένα δισκάκι που έχεις γράψει πριν 1-2 χρόνια και να έχει πρόβλημα; Δεν είναι πολύ περίεργο.

Μα εδω δεν μιλάμε για 1-2 χρόνια αλλα για 1-2 μήνες...

Θα δώσω μια εξήγηση που ίσως προκαλέσει αντιδράσεις και δυσαρέσκεια. Η αντιγραφή σε CD-R/RW ή σε DVD-R/RW, μέσω συμβατικών μηχανημάτων πχ. recorder του υπολογιστή, μόνο digital ΔΕΝ είναι. Και αυτό θα το καταλάβει κανείς αν αντιγράψει ένα αυθεντικό δισκάκι και μετά το πάει σε πρέσσα να το κάνουν αντίτυπα. Το πιο πιθανό είναι να στο γυρίσουν πίσω ως μη αναγνωρίσημο ή με αμέτρητα errors.

Όλα αυτά τα erros δεν είμαστε σε θέση να τα ακούσουμε ή να τα δούμε αλλά κάποια στιγμή βγαίνουν και αναρωτιόμαστε γιατί το δισκάκι που πριν έπαιζε και δεν είναι γρατζουνισμένο, τώρα δεν το αναγνωρίζει καν.

Tα errors που λες μπορείς να τα διαπιστώσεις αν αφήσεις το πρόγραμμα εγγραφής να κάνει verify. Αυτό κάνω εδώ και καιρό και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα δισκάκια που περνάνε τον έλεγχο.

Ρε παιδια επειδη ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα

Μπορειτε να μου πειτε πως να αποθηκευω μια ταινια στο σκληρο μου και μετα να τη βλεπω χωρις το DVD?

Ευχαριστω!