Jump to content

Η Palm παρουσιάζει τα Tungsten T3, E, and Zire 21

Alexkass
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως βλέπω έχει πολλά και χοντρά προβλήματα

Μάλλον τώρα που δύσκολα θα το παρει καποιος

Εγώ την έξεις απορία ! :worry:

Υπάρχει πρόγραμμα για Palm που να χρειάζεται 400MHz ?

Από τι ξέρω δεν υπάρχει ούτε gia PPC άρα αν έβαζαν κάποιο μικρότερο CPU δεν θα είχε πετύχει καλλίτερη αυτονομία μικρότερη τιμή και ίδιες επιδώσεις ?

Η Palm αποζημίωσε τους χρηστές που το Τ3 «έφαγε» τις SD ? :o :D :whistle:

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από τον Exposed_Bone

Όπως βλέπω έχει πολλά και χοντρά προβλήματα

Μάλλον τώρα που δύσκολα θα το παρει καποιος

Εγώ την έξεις απορία ! :worry:

Από τι ξέρω δεν υπάρχει ούτε gia PPC άρα αν έβαζαν κάποιο μικρότερο CPU δεν θα είχε πετύχει καλλίτερη αυτονομία μικρότερη τιμή και ίδιες επιδώσεις ?

Η Palm αποζημίωσε τους χρηστές που το Τ3 «έφαγε» τις SD ? :o :D :whistle:

αν όντως αυτά που λέγονται είναι αληθινά τότε απλά ποτέ ξανά παλμ. παρόλα αυτά ένα παλμ με 4 ώρες αυτονομία όταν το 5450 με bt και internet είχε 5 ώρες τι να πω... ενω με απλό text edtiting είχε 7+ ώρες... :worry:

το θέμα είναι αν κάποιος πιστεύει ότι η παλμ είναι η καλύτερη (άποψή του και την καταλαβαίνω) και βλέπει αυτή την αποτυχία. μάλιστα ήμουν ο πρώτος στο φόρουμ που αφού κοίταξα λίγο προσεκτικότερα τα specs είδα ότι όχι μόνο δεν θα το παραγγείλω αλλά ούτε καν δεν θα το σκεφτώ... :confused:

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Σίγουρα υπάρχουν απαιτητικές εφαρμογές. Φαντάζομαι ένα μεγάλο και πολύπλοκο Excel αρχείο ή η αναπαραγωγή video απαιτούν δυνατό επεξεργαστή. Όσον αφορά την κατανάλωση, υποτίθεται ότι ο Xscale κάνει "εξυπνότερη" κατανομή και σε λιγότερο απαιτητικές εργασίες καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

L' enfer c' est les autres

Αρχικό Μήνυμα από τον punky

Σίγουρα υπάρχουν απαιτητικές εφαρμογές. Φαντάζομαι ένα μεγάλο και πολύπλοκο Excel αρχείο ή η αναπαραγωγή video απαιτούν δυνατό επεξεργαστή. Όσον αφορά την κατανάλωση, υποτίθεται ότι ο Xscale κάνει "εξυπνότερη" κατανομή και σε λιγότερο απαιτητικές εργασίες καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

πραγματικά δεν καταλαβαίνω. :(

το λέω απλά... ένα 5450 έχει αναμονή 7+ ώρες... ένα τέτοιο παλμ 4+ το πολύ... οκ? :o

:rolleyes: :happy: :whistle:

Alex = the best!

Σίγουρα υπάρχουν απαιτητικές εφαρμογές. Φαντάζομαι ένα μεγάλο και πολύπλοκο Excel αρχείο ή

Ένα μεγάλο excel θα χρησιμοποιεί λογικά περισσότεροι ram παρά cpu

Ένα μεγάλο excel θα χρησιμοποιεί λογικά περισσότεροι ram παρά cpu

Όταν κάνει recalculate τις φόρμουλες σίγουρα χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ.

Όταν κάνει recalculate τις φόρμουλες σίγουρα χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ.

δεν βλέπω να απαντάς στο δικό μου ποστ... :whistle: :happy:

φιλικά πάντα ε. :o

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass

δεν βλέπω να απαντάς στο δικό μου ποστ... :whistle: :happy:

φιλικά πάντα ε. :o

Αναφέρεσαι σε αυτό;

"το λέω απλά... ένα 5450 έχει αναμονή 7+ ώρες... ένα τέτοιο παλμ 4+ το πολύ... οκ?"

Εξαιρώντας τους υπόλοιπους λόγους (τους οποίους δεν γνωρίζω :p ) σίγουρα το γεγονός ότι το Τ3 έχει διπλάσια ανάλυση και συνεπώς διπλάσια pixels να φωτίσει και να διαχειριστεί παίζει τον σημαντικότερο λόγο.

Όπως είχα γράψει (και σε λιγότερο....ψύχραιμο thread) όπου κάποιοι χρήστες Palm θεώρρησαν ότι τους βρίσαμε το σπίτι λέγοντας πως η Palm ακολουθεί την εξέλιξη των PPC, είναι τουλάχιστον αστείο πως αυτή την στιγμή οι "φανατικοί" χρήστες της Palm κομπάζουν για αυτό που επί χρόνια τα PPC υπερτερούσαν: υπολογιστική ισχύ και οθόνη. Με τραγικό κόστος φυσικά στην αυτονομία και το βάρος. Και η λύση φυσικά που δίνουν είναι: brightness στο 1/3 και κλειστό το slider. Συν την αγορά της παντόφλας που πουλάει η Palm (κάτι σαν sleeve-φορτιστής).

Το χειρότερο είναι ότι όσο ο καιρός περνάει και η εμπειρία χρήσης αυξάνεται, οι κάτοχοι του Τ3 αναφέρουν πως ακόμη και οι 4 ώρες δεν είναι εφικτές. Και μιλάνε για "σύνηθη" χρήση και όχι αναπαραγωγή multimedia.

Νομίζω πως ήταν λάθος επιλογή στην προσπάθεια να πετύχουν ίδια τιμή με το 2215, να κάνουν συμβιβασμό στην μπαταρία. Αυτό φαίνεται να είναι η αχίλλειος πτέρνα του Τ3. Και το γεγονός ότι τρέφεται με SD....

πν ίδια τιμή με το 2215, να κάνουν συμβιβασμό στην μπαταρία.

den nomizo na pezete kati tetio

ego pisteuo oti den ixan skopo na exei tosi mikri anamoni apla tous bgike stin poria san back

kai as poume oti i8elan na ftiajoun ena 2210 me palm lititourgiko tote to proto pou epre na valooun ine cf kai telia bataria

πολυ σωστο και οι δυο. το τ3 εχει τοσο μικρη αναμονη... χειροτερη και απο το νηπιο loox 600... εδω φαινεται η τεχνολογια και οχι στις τιμες... ;)

καλως η κακως τα PPC κονταρονται με τα τωρινα παλμ, η PalmOne το διαλεξε ετσι... και λογικα χανουν τα παλμ. γιατι δεν εχον τεχνονωσια σε τετοιες συσκευες οπως τα PPC αλλα στις κλασικες (παλια παλμ) που εκει κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. ;)

Alex = the best!

Αρχικό Μήνυμα από τον Alexkass

αλλα στις κλασικες (παλια παλμ) που εκει κανουν μια χαρα τη δουλεια τους. ;)

ti enoeis?

ti enoeis?

στις κλασικές εργασίες εννοώ... :whistle:

PIM :happy:

Alex = the best!

Αγόρασα το Tungsten E από Xpansys. Θα το πάρω, θα παίξω ξαι θα δώσω εντυπώσεις

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Αρχικό Μήνυμα από τον BestMan

Αγόρασα το Tungsten E από Xpansys. Θα το πάρω, θα παίξω ξαι θα δώσω εντυπώσεις

καλορίζικο φίλε μου. :luck: περιμένουμε :o

Alex = the best!

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

Αλλαγές στα νέα Tungsten T3 & E

This web guide will provide an overview of the new features of the Personal Information Management (PIM) applications included with your Tungsten T3 or Tungsten E handheld. These PIM applications consist of Calendar, Contacts, Tasks and Memos. They replace the PIM applications Date Book, Address Book, To Do List and Memo Pad present on many Palm handhelds. Palm has written these applications to provide new and enhanced features while maintaining the same ease of use to which Palm users have become accustomed.

Contacts

Contacts has replaced Address Book on your handheld. Some of the enhancements included with Contacts are:

• Multiple Addresses
  • Birthday Field
  • 9 New Fields: Mobile, E-mails, Additional Phone Numbers
  • Web Site Field
  • Instant Message Field with Quick Connect
  • Backward Compatibility
  • Contacts Beam and Receive

Calendar

On the handheld, Date Book has changed to Calendar. The following enhancements have been made to Calendar:

• Calendar View
  • Display Category
  • Edit Category
  • Beam/Send Category
  • Event Location
  • Events That Span Midnight
  • Event Details
  • Birthdays as Untimed Events
  • Backward Compatibility
  • Calendar Beam and Receive

Tasks

Tasks replaces To Do. The following enhancements have been made to Tasks:

• New Interface
  • Repeating Tasks
  • Alarms
  • Improved List View
  • “Today” as Default
  • Backward Compatibility

Memos

Memos replace Memo Pad. The following enhancements have been made to Memos:

• Increased Record Size
  • Backward Compatibility
  • Memos Beam and Receive

Palm Desktop for Windows

The following enhancements have been made to Palm Desktop for Windows:

• Conduits
  • Desktop Help Update
  • Calendar
  • Contacts
  • Tasks
  • Memos

Περεταίρω πληροφορίες εδώ

Πήρα στα χέρια το Tungsten E χτες το βράδυ και μπορώ να δώσω τις πρώτες εντυπώσεις, κυρίως σε οτι αφορα το πακέτο και την ποιότητα κατασκευής, μια και δεν το έχω δουλέψει ακόμα!

Στο πακέτο περιλαμβάνονται:

• Palm Tungsten|E
  • Φορτιστής
  • Καλώδιο USB για σύνδεση με τον υπολογιστή
  • Ένα "Read me First" βιβλιαράκι
  • 2 CDs με εφαρμογές και manuals (ένα για PC και ένα για Mac)
  • Κάλυμμα για το Palm
  • 1 Screen Protector
  • Adaptors για τον φορτιστή (Ευρωπαικός, Αμερικάνικος, Βρετανικός)

Αρκετά μικρό μέγεθος. Χωράει στην παλάμη μου (σχεδόν) χωρίς να υπάρχει δυσκολία χρήσης των κουμπιών, τα οποία είναι φοβερά. Γενικά έχω χαζέψει με την ποιότητα κατασκευής.

Edited

Μειονέκτηματα:

• Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι εμφανή όποτε αγγίζεις πάνω στο Ε΄, όπως στο Nokia 8810.
  • Επίσης δυστυχώς δεν υποστηρίζει Bluetooth, ούτε μέσω της Palm Bluetooth SD Card, η οποία δεν υποστηρίζει Palm OS 5.
  • Δεν υποστηρίζει Unversal Connector (δεν μπορείς να συνδεσεις πληκτρολόγιο,GPS,cradles και άλλα περιφερειακ)

Αυτά προς το παρόν. Θα το δουλέψω λιγάκι μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα δώσω περισσότερες εντυπώσεις και mini-review. Ίσως προχωρήσω σε κάποιο review.

άντε καλορίζικο. δεν μας είπες όμως γιατί διάλεξες το Ε και όχι κάτι άλλο :)

πχ ένα zire 71 που για μένα είναι καλύτερο :)

Alex = the best!

To Zire 71 είναι πιο ακριβό διοτι προσφέρει κάμερα, την οποία εγώ δεν θέλω, και δεν προσφέρει κάποιο software όπως το DocumentsToGo

Επίσης το Ε εχει 32 ΜΒ μνήμη έναντι 16 Mb του Zire71.

Aπο την άλλη βέβαια το 71 έχει Universal Connector και καλύτερη αυτονομία...

To Zire 71 είναι πιο ακριβό διοτι προσφέρει κάμερα, την οποία εγώ δεν θέλω, και δεν προσφέρει κάποιο software όπως το DocumentsToGo

Επίσης το Ε εχει 32 ΜΒ μνήμη έναντι 16 Mb του Zire71.

Aπο την άλλη βέβαια το 71 έχει Universal Connector και καλύτερη αυτονομία...

τα δύο τελευταία όμως δεν είναι που κάνουν τη διαφορά? :( :worry:

Alex = the best!

Θα σου πω εν καιρώ... :)

kaloriziko katarxas!

ego perimeno entiposeis apo to palm os, ti prosthetes efarmoges ebales , ipostiriksi ellinikon , paixnidia , kai genika pos sou fenete san os!

Έντυπώσεις μετά απο αρκετή χρήση:

Οθόνη πολύ καλη και με φοβερή ευκρίνεια

Graffiti 2, αρχίζω να το συνιθίζω

Χωρίς να έχω δοκιμάσει τα MP3 , η ποιότητα ήχου είναι πολυ καλή.

Η δυνατότητα επιλογής συγχρονισμού με Outlook ή Palm Desktop θα λύσει τα χέρια σε πολλούς.

Εφαρμογές:

Έχω εγκαταστήσει απο το CD το Palm Reader, Adobe Reader, Palm Photos.

Ελληνικά δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα. Θα τα εγκαταστήσω εντός των ημερών.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η αυτονομία. 2 ημέρες με αρκετά έντονη χρήση (όχι συνέχεια ανοικτό, αλλά πολλά HotSync)

Αυτά προς το παρόν

Αυτό που με προβληματίζει είναι η αυτονομία. 2 ημέρες με αρκετά έντονη χρήση (όχι συνέχεια ανοικτό, αλλά πολλά HotSync)

και θα δεις ότι μόλις βάλεις παιχνίδια, βίντεο και τραγούδια θα γίνει από δύο μέρες... ούτε μία... :(

Alex = the best!

mm

emena to 1940 mou krataei max 2 meres alla me poli xrisi bluetooth kai kamia ora paixnidi

@bestman mou fene iperfolika ligo i anamoni tou

les na ir8e xalasmeni i battaria?