Jump to content

Sindesh 2 ypologistwn me UTP

onefluffycloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

exw ena kalwdio UTP to opoio DEN einai crossover. simfwna me osa exw akousei den mporw na sindesw dio ipologistes me kartes diktyou me ayto. ki omws, an kai me dyskolia, ta katafera.mporeite na mou eksigisete pws ginetai?

kanw attach ena screenshot.

Τι εννοείς δυσκολία; Επικοινωνούν κανονικά μεταξύ τους; Γιατί αυτό δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε από το screenshot που έδωσες.

Εάν ναι, φαντάζομαι οι κάρτες σου έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τη συνδεσμολογία του καλωδίου.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Tα crossover cables δινουν την δυνατοτητα να επικοινωνουν ταυτοχρονα τα 2 pc μεταξύ τους ενω τα patch cables οχι, γιαυτο και θελεις hub για κατι τετοιο.

Επομένως μπορουν να συνδεθούν τα δύο Pc για απλο file transfer.

Για δοκιμασε να στειλεις δεδομενα απο το ενα στο αλλο ταυτοχρονα και πες τι γινεται.

Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!!

Από το screenshot που δίνεις φαίνονται μόνο κάποιες διευθύνσεις ip. Αυτό δεν λέει κάτι, διεύθυνση ip μπορείς να δώσεις σε ένα μηχάνημα και να μην είναι συνδεδεμένο σε κανένα δίκτυο. Θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο μηχανημάτων και αυτό εξαρτάται από το καλώδιο που πρέπει να είναι cross και δεν είναι software θέμα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος onefluffycloud (20 Δεκ. 2004 , 00:50)

ok.tha to dokimasw kai tha sas pw//

an kai h diafora tou crossover einai apla oti ta kalwdia einai anestramena..so isws na mhn exei sxesh..

:eek: :eek: :eek: Το θεωρείς δηλαδή ασήμαντη διαφορά;

Αλήθεια επειδή το έχω απορία, από που κατάλαβες ότι επικοινωνουν;

Είμαι σίγουρος οτι με την καμία δεν είναι δίκτυο αυτό. Σε ορισμένες κάρτες δικτύου που δεν καταλαβαίνουν πότε αποσυνδέεται το καλώδιο το δίκτυο βλέπεις αυτές τις ip και το subneτ mask. Δοκίμασε να κάνεις ping ή ipconfig.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος onefluffycloud (20 Δεκ. 2004 , 11:51)

ping exw kanei,exw dei to allo pc sto workgroup kai exoume antalaksei kai arxeia.

:confused: :confused: :confused:

Με το straight καλώδιο????? :wacko:

Απίστευτο!! :lol: :lol:

Έχουμε πει και σε άλλο τόπικ ποιο καλώδιο συνδέει τι...

Με straight συνδέεις υπολογιστή σε switch/hub και με cross over υπολογιστή με υπολογιστή και switch με switch ή hub αντίστοιχα ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Ναι, αλλά υπάρχουν συσκευές που αντιλαμβάνονται και προσαρμόζονται και στις 2 συνδεσμολογίες...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (20 Δεκ. 2004 , 12:16)

Ναι, αλλά υπάρχουν συσκευές που αντιλαμβάνονται και προσαρμόζονται και στις 2 συνδεσμολογίες...

Όταν λες συσκευές; :confused:

Μπορείς να μας το προσδιορίσεις; :rolleyes:

Μιλάς για τις κάρτες δικτύου;

Αντιλαμβάνονται και προσαρμόζονται; :worry:

Και τα standards γιατί τα κάνανε τότε;

Στο λεω γιατί άμα είναι έτσι, τότε να μη φτιάχνω άλλο cross καλώδια στη δουλειά μου. :rolleyes: ;)

Φιλικά. ;)

Για να είμαι ειληκρινής δεν έχω (είχα εάν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο onefluffycloud) ακούσει για κάρτες δικτύου. Αρκετά dsl routers όμως...

Ναι, μπορείς να σταματήσεις. Τα switches είναι πια πολύ φθηνά. Άσε που είναι και βαρετή διαδικασία.... ;) Στα πόσα αρχίζουν τα χέρια σου να τρέμουν από τα νεύρα; Εμένα που είμαι νευρόσπαστο πολύ πολύ γρήγορα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (20 Δεκ. 2004 , 15:35)

Για να είμαι ειληκρινής δεν έχω (είχα εάν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο onefluffycloud) ακούσει για κάρτες δικτύου. Αρκετά dsl routers όμως...

Ναι, μπορείς να σταματήσεις. Τα switches είναι πια πολύ φθηνά. Άσε που είναι και βαρετή διαδικασία.... ;) Στα πόσα αρχίζουν τα χέρια σου να τρέμουν από τα νεύρα; Εμένα που είμαι νευρόσπαστο πολύ πολύ γρήγορα.

Προσοχή Οι κάρτες έχουν auto sense για το speed 10/100/1000(την ταχύτητα του Ethernet) καθώς και για το duplex full ή half (αν θα είναι αμφίδρομη ή μονομερής η επικοινωνία) και όχι για το τι τύπος είναι το καλώδιο... :wacko: :lol:

Αν είναι το καλώδιο σωστό συνδεσμολογικά και υπάρχει η σωστή χρήση του θα δουλέψει... Αν δεν είναι, τότε πολύ απλά δεν θα δουλέψει...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μπερδεύουμε κόσμο που δεν ξέρει με ανακρίβειες :rolleyes:

@Ύπαρχος : Φίλε μου δεν έχω πρόβλημα να φτιάχνω καλώδια :) Το μόνο που με τσατίζει (στην κυριολεξία) είναι το κατά πόσο είναι χοντρό το καλώδιο και μετά θα πρέπει να κάνουμε πατέντες για να μπαίνει στο Rj-45. :)

Τρέμουλο κανένα because I just love my job :D ;)

Υπάρχουν πολλές κάρτες που έχουν sensing για τον τύπο του καλωδίου και αυτόματη προσαρμογή.Μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα γιατί μια από τις 2 κάρτες που έχω εγκατεστημένες στον υπολογιστή μου (μια D-Link) το υποστιρίζει

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (20 Δεκ. 2004 , 16:49)

Υπάρχουν πολλές κάρτες που έχουν sensing για τον τύπο του καλωδίου και αυτόματη προσαρμογή.Μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα γιατί μια από τις 2 κάρτες που έχω εγκατεστημένες στον υπολογιστή μου (μια D-Link) το υποστιρίζει

Τι να πω... :rolleyes: Μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος... :o Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση.

Θα το ψάξω πάντως και θα επανέλθω. :) ;)

υ.γ:Όταν λες αυτόματη προσαρμογή τι εννοείς; Προσαρμογή στον τύπο του καλωδίου;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος NikTG (20 Δεκ. 2004 , 17:08)

Προσαρμόζει το RX pair και το TX pair όστε να λαμβάνει και να εκπέμπει σωστά...

Να σου πω δεν έχεις και άδικο έτσι όπως το διαβάζω. :rolleyes:

Όταν δοκιμάζεις ένα καλώδιο στον tester αυτός στέλνει bits από τη μια πλευρά στην άλλη. Δεχόμενη η άλλη πλευρά τα bits του Tx βλέπει αν όντως αντιστοιχούν στη σωστή πλευρά του Rx . Από την άλλη βέβαια έχουμε και την περίπτωση του straight καλώδιου όπου δεν έχει σημασία πως θα βάλεις τα καλώδια αρκεί να τα βάλεις ίδια τόσο από τη μια πλευρά όσο από την άλλη(μου έχει τύχει).

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει βέβαια στο cross over αφού πρέπει να βάλεις το 1 στο 3,το 2 στο 6 και ούτω κάθ' εξής...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M (20 Δεκ. 2004 , 15:56)

Προσοχή Οι κάρτες έχουν auto sense για το speed 10/100/1000(την ταχύτητα του Ethernet) καθώς και για το duplex full ή half (αν θα είναι αμφίδρομη ή μονομερής η επικοινωνία) και όχι για το τι τύπος είναι το καλώδιο... :wacko: :lol:

Κι εγώ εξακολουθώ να μιλάω για τον τύπο του καλωδίου, όχι της σύνδεσης.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ipparxos (20 Δεκ. 2004 , 17:21)

Κι εγώ εξακολουθώ να μιλάω για τον τύπο του καλωδίου, όχι της σύνδεσης.

Μπορεί να έβαλα σε quote κάτι δικό σου αλλά σε αυτή τη παράγραφο αναφερόμουν γενικότερα κι όχι σε 'σένα... :rolleyes: :o

Σε εσένα αναφέρθηκα όταν έβαλα το @ .

Τώρα είπαμε πως αν έκανα κάποιο λάθος σχετικά με το auto sense για το καλώδιο θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση :D :o

Φιλικά. :)