Jump to content

Πρόβλημα με Hardware λαπτοπ

ParafronGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συγγνώμη για τον τίτλο, αλλά δεν ήξερα τι να σκεφτώ. :lol:

Βρήκα σήμερα το netbook μου να κάνει μπάνιο στο τραπέζι, το σήκωσα και έβγαιναν από όλες τις τρύπες - πλην των USB καθώς ήταν στην άλλη μεριά - νερά. Αφού το χτύπησα πόσες φορές στο παντελόνι μου δεν λειτούργησε ποτέ εκτός από μια φορά μετά από τρεις προσπάθειες που άναψε το Power button. Αφού το άφησα 2 ώρες στη ζέστη έξω το άνοιξα και λειτούργησε. Bootαρε στα Windows κανονικά αλλά λόγω δουλειάς το έκλεισα αμέσως.

Τώρα γύρισα ξανά σπίτι, το βάζω να ανάψει, κολλάει στο λογότυπο της εταιρείας, ακούγεται ένας ήχος και μετά από λίγη ώρα εμφανίζει μήνυμα "Operating System not found". Πριν γράψω εδώ προσπάθησα να κάνω τα πάντα (bootable USB με Windows 8.1, επαναφορά από το partition του σκληρού που έχει τα μαμά Windows 7) χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το USB δεν ανάβει ποτέ (δεν αναγνωρίζεται) και όποτε πατάω το F10 για να αρχίσει το restore μου κάνει έναν ήχο όπως όταν κολλάει τελείως (η μητρική είναι?)

Τώρα τι κάνουμε? Τι πιστεύετε ότι χτύπησε, ο σκληρός?

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Δεν έπρεπε να το ανάψεις, αντιθέτως έπρεπε να βγάλεις την μπαταριά και να το αφήσεις.

Είσαι αρκετά τυχερός που λειτουργεί, αν και αυτό δεν είναι στανταρ, μπορεί να δημιουργηθούν άλατα σε κάποια επαφή και να σταματήσουν τα πάντα μέχρι και να καεί!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις μητρική, δίσκος, μνήμη και επεξεργαστή από τα σλοτ τους και με ένα πινέλο ζωγραφικής μικρό, να ξεκινήσεις και να κάνεις τα πάντα από σλοτ, επαφές, ακόμα και από τις δύο επιφάνειες της μητρικής, με οινόπνευμα.

Μόλις τελειώσεις πάρε το πιστολάκι για τα μαλλιά και φύσα το μέχρι να εξατμιστεί εντελώς. Μην βάλεις οινόπνευμα στο δίσκο. Τώρα το τί έχει ίσως τίποτα ίσως το νερό να που έπεσε μέσα να δημιούργησε πρόβλημα :worry:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Φίλε μου, σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς δεν ξέρω από laptop ούτε έχω τα εργαλεία για να το ανοίξω οπότε αναγκαστικά πρέπει να το στείλω έξω. Ευτυχώς τη μπαταρία δεν την είχα πάνω διότι είναι χαλασμένη.

Για το "Operating system not found" που ανέφερα τελικά χτύπησε ο σκληρός καθώς την πρώτη φορά, παρ'όλο που έβαλα το USB πρώτο στο BIOS, είχε προαπενεργοποιημένη τη δυνατότητα να bootάρει από εξωτερική πηγή. Αφού το άλλαξα και φόρτωσε το setup των 8.1, έδειξε όλο το χώρο του σκληρού διαθέσιμο με μήνυμα "Τα Windows δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό το σκληρό" ή κάτι τέτοιο.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Φτιάξε ένα bootable USB που θα έχει κάποια διανομή Linux (π.χ. Lubuntu) και bootαρε από εκεί για να δεις αν όλα τα υπόλοιπα μέρη λειτουργούν κανονικά.