Jump to content

προτάσεις για αγορά κάρτας γραφικών

vaspy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Geiasas :D

Thelo na agoraso karta grafikon alla provlhmatizomai os pros thn etaireia kai to montelo to opoio tha epilekso.

Vasika endiaferomai gia gf fx 5600 256ram, perimeno tis protaseis sas :)

Tres aves setebant

Καλύτερα δες καμία Radeon 9600 PRO (προσοχή στις LE). Αν τώρα θες οπωσδήποτε FX5600, τότε πάρε καμία με 128MB (φτηνότερη και με τις ίδιες επιδόσεις -εκτός κι αν παίζεις τα παιχνίδια σε αναλύσεις πάνω των 1600x1200).

Κι εγώ θα έλεγα να αποφύγεις τις geforce. Έχουν μείνει πίσω εδώ και πολύ καιρό. Πάρε καλύτερα μια 9600pro.

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Κι εγώ θα έλεγα να αποφύγεις τις geforce. Έχουν μείνει πίσω εδώ και πολύ καιρό. Πάρε καλύτερα μια 9600pro.

Κι εγω! :p :p

Ανάλογα με το πόσα θες να δώσεις διάλεξε από τη σειρά αυτή των προιόντων:

radeon 9600, radeon 9600 pro, radeon 9700, radeon 9700 pro, radeon 9800, και φυσικά η radeon 9800 pro.

Καλύτερη απόδοση προς τιμή η όπως είπαν και τα άλλα παιδιά η 9600 pro

Πραγματικά η nvidia με όλα αυτά τα optimisations=cheats που κάνει έχει χάσει εντελώς τις εντυπώσεις.... και την αξιοπιστία της...

Αρχικό Μήνυμα από τον kostas@sl45i

Πραγματικά η nvidia με όλα αυτά τα optimisations=cheats που κάνει έχει χάσει εντελώς τις εντυπώσεις.... και την αξιοπιστία της...

Δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει κάρτες γραφικών που δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε επιδόσεις αυτές τις ΑΤΙ. Ακόμα και η πολυαναμενόμενη geforceFX τελικά δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο. Ειδικά μετά από τόσες κθυστερήσεις, για να μη θυμίσω πως ήταν τα πρώτα μοντέλα και τι ψύξη ήθελαν... :p

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Δεν είναι μόνο αυτό. Εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει κάρτες γραφικών που δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε επιδόσεις αυτές τις ΑΤΙ. Ακόμα και η πολυαναμενόμενη geforceFX τελικά δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο. Ειδικά μετά από τόσες κθυστερήσεις, για να μη θυμίσω πως ήταν τα πρώτα μοντέλα και τι ψύξη ήθελαν... :p

Κι εγώ να προσθέσω ότι εκτός από το ότι οι ψύκτρες ήταν τεράστιες και έπιαναν και το pci slot κάτω από το agp, έκαναν και θόρυβο σαν ηλεκτρική σκούπα ! :alien:

Και παρ' όλα αυτά πάλι η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή που ούτε overclocking μπορείς να κάνεις (για όσους ενδιαφέρονται ;) )

Καλησπέρα. :)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι GF δεν θεωρούντε περισσότερο ποιοτικές και αξιόπιστες από αυτές της ΑΤΙ;

Τι εταιρεία προτείνεται; :wacko:

Tres aves setebant

Αρχικό Μήνυμα από τον vaspy

Καλησπέρα. :)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι GF δεν θεωρούντε περισσότερο ποιοτικές και αξιόπιστες από αυτές της ΑΤΙ;

Τι εταιρεία προτείνεται; :wacko:

Η αλήθεια είναι ότι παλιά είχαν σοβαρά προβλήματα με τους drivers. Κι όταν λέω "παλιά" αναφέρομαι στη σειρά rage της οποίας κομμάτι είχα κι εγώ μέχρι πρόσφατα (είχα all in wonder rage 128 16mb sdram agp2x). Οι drivers ποτέ δε μπορώ να πω ότι ήταν απροβλημάτιστοι, πάντος εγώ πάλι τη δουλειά μου την έκανα. :whistle:

Τώρα έχω την κάρτα all in wonder 9700 pro 128mb agp8x και ομολογουμένως είναι η νύχτα με τη μέρα όχι όσον αφορά την ταχύτητα που αυτό είναι δεδομένο αλλά όσον αφορά την ωριμότητα των drivers και του συνοδευτικού software! Oi catalyst drivers κάνουν θαύματα! :cool: :cool:

H nvidia από εκείνη την εποχή της αρχαίας rage φημίζονταν για τους φοβερούς drivers που έβγαζε κάτι που συνέβαλε πολύ στο να ρίξει από το θρόνο της και να εξαφανίσει την τότε πρωτοπόρο στα γραφικά και αξέχαστη 3dfx. :'(

Όλα αυτά όμως ίσχυαν μέχρι τη σειρά gf4. Η σειρά fx αποδείχτηκε ότι πάσχει πολύ στο hardware και ό,τι κόλπα κι αν κάνανε για να βελτιώσουν την εικόνα της μέσω drivers (βλέπε τα παραπάνω ποστ) απλά δεν βοήθησαν, αντίθετα μείωσαν την αξιοπιστία της εταιρίας.

:!: Τι να κάνω μια κάρτα που στα benchmarks θα βγάζει υψηλά framerates αλλά θα σέρνεται στα παιχνίδια;

:!: Τι να κάνω μια κάρτα που για να εξασφαλίσει καλό framerate ρίχνει την ποιότητα απεικόνισης γραφικών σε τέτοια επίπεδα που να ναι ανάξια να λέγεται ότι υποστηρίζει directx 9;

Καλησπέρα. :alien:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν συγκρίνουμε την GF fx 5600 128mb με την ATI 9600 128mb, (συγκρίνω αυτές τις γιατί οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες και είναι η επόμενη επιλογη από το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας), ποια από αυτές τις δύο είναι η καλύτερη; :wacko:

Tres aves setebant

Καλησπέρα. :alien:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν συγκρίνουμε την GF fx 5600 128mb με την ATI 9600 128mb, (συγκρίνω αυτές τις γιατί οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες και είναι η επόμενη επιλογη από το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας), ποια από αυτές τις δύο είναι η καλύτερη; :wacko:

Για να δεις και με τα μάτια σου και να κρίνεις:

http://www.tomshardware.com/graphic/20030930/radeon_9800-14.html

Στο τέλος της σελίδας πάτα next και συνέχισε την περιήγηση μέχρι να βαρεθεις ή μέχρι το τέλος των τεστ.

Πάντος γενικότερα ισχύει ότι ανεξαρτήτως κατηγορίας οι κάρτες της άτι είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες προτάσεις της nvidia.

Η σειρά των FX έχει ένα τεράστιο πρόβλημα με το DirectX9 (κοινώς οι FX είναι γρήγορες -όσο και οι Radeon στα παιχνίδια με DirextX8.1, αλλά απο 'κει και πέρα παίρνουν την κάτω βόλτα). Επίσης η ποιόητητας της εικόνας των FX είναι από τις χειρότερες (οι κάρτες της ATI πάντα φημίζονταν για την ποιότητα των χρωμάτων της). Φυσικά όλα αυτά έχουν διορθωθεί στο κορυφαίο μοντέλο FX5900 (αλλά κοστίζει ο κούκος, αηδόνι). προσωπικά έχω κι εγώ παρόμοιο δίλλημα... Να πάρω τη Radeon 9600 ή να περιμένω για την επόμενη γενιά -έρχεται μέσα στο μήνα... πάντως FX δε παίρνω -εκτός κι αν μου τη χαρίσουν :-)

Ερώτηση: την 9800 που τη βρήκατε 270?

Πάντως σε λίγο που θα πέσει η τιμή της Radeon 9600 Pro στα 150 θα αξίζει.

ΣΥΓΝΩΜΗ που γίνομαι τοσο ενοχλητικός αλλά, όταν ξέρεις ελάχιστα από κάρτες γραφικών προσπαθείς να βρείς την καλύτερη και οικονομικότερη λύση.

Εΰχαριστώ για την σελιδά ήταν διαφωτιστική.

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε και καμία καλή εταιρεία; :)

Tres aves setebant

Μπορείτε να με διαφωτίσετε(τιμή επιδόσεις κτλ) σε σχέση με την νέα γενειά που θα βγάλει η ΑΤΙ; Μπήκα στην ιστιοσελιδα της ΑΤΙ αλλά δεν βρήκα τίποτα.Αξίζει να περιμένω ή.............................;;;;;; :wacko: :wacko:
Tres aves setebant

Μπορείτε να με διαφωτίσετε(τιμή επιδόσεις κτλ) σε σχέση με την νέα γενειά που θα βγάλει η ΑΤΙ; Μπήκα στην ιστιοσελιδα της ΑΤΙ αλλά δεν βρήκα τίποτα.Αξίζει να περιμένω ή.............................;;;;;; :wacko: :wacko:

Όχι δεν αξίζει να περιμένεις γιατί το μόνο που θα γίνει είναι αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος.

Για εταιρία κατασκευής της πλακέτας προσωπική μου γνώμη είναι πρώτα να ψάξεις τι κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε 9600 προ και μετά να μας ρωτήσεις να σου πούμε αν είναι καλές οι μπράντες που βρήκες. Και αυτό γιατί οι εταιρίες είναι πάρα πολλές και παρόμοια καλές και αν αρχίσει να λέει ο καθένας ποια προτιμά θα ξεφυγουμε όπως στο θρεντ για τις μητρικές όπως κατέληξε. :!:

:!: :!: of topic commment: πάντος η αναφορά προσωπικών εμπειριών κάθε άλλο παρά πρέπει να αποφεύγεται γιατί πέρα από την απόδοση και των χαρακτηριστικών κάποιου προιόντος καλό είναι να αναφέρονται και τα κουσούρια που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του ώστε να αποφεύγουμε την αγορά "ελατοματικών" προιόντων

'Η να σου λέμε τουλαχιστον τι να μην αγοράσεις. Απέφυγε τελείως την manli.

Εγώ πάντως έχω αποφασίσει να περιμένω κανένα μήνα (έχω μία ταπεινή ΜΧ) γιατί σίγουρα θα είναι γρηγορότερες οι νέες (έρχονται εντός του μηνός -ήδη βγήκε η νέα μεγάλη 9800), και ακόμα και αν δεν συμφέρουν από άποψη τιμής/απόδοσης, δίγουρα θα ρίξει τις τιμές στις υπάρχουσες 9600PRO, οπότε και πάλι κερδισμένος.

Ερώτηση: Τι επεξεργαστή έχεις?

Καλημέρα. :)

Βασικά θα προτιμούσα να με διαφωτίσετε εσείς σχετικά με εταιρείες,(έστω και εμπειρίες που εχετε),εψαχνα για GF FX 5600 πια εταιρεία να διαλέξω και σάλταρα. :wacko:

Η τωρινή κάρτα γραφικών που έχω είναι η GF4 MX 460 64ΜΒείναι αρκετά καλή κάρτα, αλλά σε μερικά παιχίδια συναντάει δυσκολίες. Ο επεξεργαστής μου είναι INTEL PENTIUM4 1800 με RAM 768 DDR266 μητρική της GIGABYTE, ελπίζω να σε κάλυψα. :)

Tres aves setebant

Ωραία, ο υπολογιστής σου δεν αντέχει κάτι παραπάνω από Radeon 9600 Pro (προσοχή στις LE -ξέρω ότι το έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά πολλοί παρουσιάζουν τις LE ως PRO) ή GF FX5600 (άντε και την Ultra).

Αν διαβάσεις το RAM θα δεις ότι οι GF FX 5600 και οι Radeon -ακόμα και η LE->Light edition->Κοινώς NO PRO- είναι στα ίδια επίπεδα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ειναι βασισμένα στο DirectX8. Δυστυχώς για την nVidia στα DirectX9 παιχνίδια, η ψαλίδα ανοίγει υπέρ της ATI. τώρα εσύ μένει να αποφασίσεις τι σε ενδιαφέρει (DirectX9 ή DirectX8).

Όλες οι εταιρίες είναι πάνω κάτω οι ίδιες, εκτός απο τη MANLI!!! Μακριά της!!!! έχουν ειπωθεί τα χείριστα για την εικόνα των καρτών της.

Πάντως όπως είδες όλοι προτείνουν τη Radeon 9600. (εγώ πάντως καλοβλέπω εκείνη που έχει το RAM, την απλή, χωρίς το ανεμιστηράκι... για να είναι και αθόρυβη, και άμα λάχει της κοτσάρω και ένα ανεμιστηράκι και τησ κάνω και overclocking -εντάξει δεν αντέχει και πολύ αλλά όλο και κάτι θα πάρω. Απλά περιμένω να πέσει στα 150 τελική (ήδη στο Πλαίσιο έχει πέσει από τα 188 στα 178... άλλα 28 θέλω και την πέρνω.... ά έχει και το Tomb Raider το καινούριο -όχι δε μου αρέσει, αλλά όταν το δεις στη Radeon και σε μία FX, καταλαβαίνεις τη διαφορά!!!)

Επειδη και εγω αντιμετωπιζω το ιδιο διλημμα,και επειδη ΔΕΝ θελω να πεταξω ξανα τα λεφτα μου οπως επαθα με την τελευταια μου αναβαθμιση(GeForce4 MX 440 - κατασκευαστρια--->MANLI, ναι,καλα διαβασατε),

εψαξα στα περισσοτερα forums και εξειδικευμενα sites(guru3d,tomshardware,hothardware etc),και σας παραθετω αυτα που μου ειπανε.

H Radeon9600 PRO ειναι καρτα εξειδικευμενη για DX9 εφαρμογες(ας πουμε Half-Life II),δεν ξερω ωστοσο τι ρολο βαραει σε OpenGL εφαρμογες( καλη ωρα DOOM III),και χρησιμοποιει shader v2.0.Οι GeForce4 Ti series ειναι πολυ πισω(DX 8.1 καρτες),οποτε τις βγαζουμε εκτος συναγωνισμου.

Απτην αλλη,σε ολα τα sites μου ειπαν να αποφυγω οπωσδηποτε την Fx5600 Ultra(δεν ξερω γιατι,κατι παραπανω θα ξερουν,αποκλειεται να ηταν ολοι συνενοημενοι).

Σε σχεση με αναλογια τιμης/αποδοσης, και παλι ολοι μου προτειναν την Radeon 9600 PRO.

Οσο αφορα κατασκευαστριες εταιριες, λιγο που ψαχουλεψα στο greek internet,κυκλοφορουν powercolor,gigabyte,manli(χεχε,δεν την ξαναπαταω) και φυσικα ati.

Εδω θα ηθελα τη βοηθεια σας,αν δηλαδη ξερετε να μου προτεινετε καποιο on-line shop,ή καποιο καλο σχετικα φτηνο καταστημα στη Θεσσαλονικη(δεν ειναι τα μερη μου εδω πανω και δεν ξερω πολλα) οπου μπορω να βρω,με αξιοπιστεια,μια ωραιοτατη Radeon 9600 PRO (οχι 230Ε που μου ζηταει το ΠΛΑΙΣΙΟ - αν ειχα τοσα δε θα ημουν εδω).

ΥΓ:ΠΡΟΣΟΧΗ--->Οσοι χρηστες εχουν motherboard της MSI,καλο θα ηταν να flashαρουν το BIOS πριν περασουν καρτα με ATI chipset,γιατι εχουν αναφερθει conflicts(και για το λογο αυτο εβγαλε η MSI στο site της downloadable upgrades του BIOS).

Αυτα.Ελπιζω να σας διαφωτισα.

Αρχικό Μήνυμα από τον Dead_Kennedy Εδω θα ηθελα τη βοηθεια σας,αν δηλαδη ξερετε να μου προτεινετε καποιο on-line shop,ή καποιο καλο σχετικα φτηνο καταστημα στη Θεσσαλονικη(δεν ειναι τα μερη μου εδω πανω και δεν ξερω πολλα) οπου μπορω να βρω,με αξιοπιστεια,μια ωραιοτατη Radeon 9600 PRO (οχι 230Ε που μου ζηταει το ΠΛΑΙΣΙΟ - αν ειχα τοσα δε θα ημουν εδω).
Μιας και το'χεις ψάξει τόσο και θες λογικά ένα μαγαζί που επίσης την ψάχνει, πάνε στο Ματσούκα με κλειστά μάτια. Μητροπόλεως 98.

Υπάρχουν κάποιες GeForceFX5600 Ulta Version 2, που αξίζουν ωστόσο είναι πανάκριβες. Οι Radeon 9600 XT ήρθαν, η τιμή είναι γύρω στα 200 κάτι euroπουλα και οι τιμές των PRO -ελπίζω- να πάρουν την κατηφόρα :-) (ΜικεΜ μη γελάς)

Ego exo tin MSI Ti4600,aksizei na paro Radion 9600 pro??Skeptome gia Ati i Gigabyte san kataskeuastries eteries.Pia einai i gnomi sas??

Σαν θα πεθάνω βάλτε μου,το κινητό στ'αυτάκι,για να μιλάω στα βαθιά με κανα πιπινάκι!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3 KBytes.

Ολα είναι συνάρτηση του πόσα χρήματα διαθέτει κανείς και σε τι εφαρμογές θέλει να χρησιμοποιήσει την κάρτα. Για παράδειγμα οι χρήστες του Flight Simulator 9 είχαν τεράστια προβλήματα με τις ATI (κακή απεικόνιση, χαμηλη αποδοση, κολλήματα), και η εταιρία άργησε πολύ να βγάλει το patch. Μέχρι να βγεί, είχαν πάει όλοι οι φανατικοί simmers στην Nvidia. Σε άλλες εφαρμογές η ΑΤΙ δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Τα forums είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών. Μαθαίνεις από τις εμπειρίες των άλλων γιατί αν περιμένεις από τις δικές σου, άστα. :)

Μπες στα φόρουμ των εφαρμογών και των παιχνιδιών που θελεις να τρεξεις. Εκει θα μαθεις πως συμπεριφερεται η καθε καρτα στο προγραμμα που σε ενδιαφερει.

Ελπίζω να βοήθησα

Κώστας

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Καήσπέρα:

Εγώ τα παιχνίδια που παίζω είναι στρατηγικής(π.χ SIM CITY GENERALS κ.τ.λ) που από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι γίνετε αρκετά βαρύ, δηλαδη αρχίζουν τα ψιλοκολήματα (ένα φιλαράκι μου είχε φέρει το unreal και με φουλ όλα το είχε τρέξει αν όχι τέλεια αρκετά καλά χωρίς να κολήσει. Άρα εγώ ενδιαφερομαι για κάρτα γραφικών που να είναι καλή στα στρατηγικής (όχι όμως να πατώνει στα υπολοιπα). Η ΑΤΙ σε αυτών τον τεμέα είναι κάλή; :blink:

Tres aves setebant

Ειδικά για το Sim City είχαν παρατηρηθεί προβλήματα, που λύθηκαν με patch. Πάντως το Generals πετά!!!

Τώρα για την Τι4600, εγώ δεν θα την άλλαζα ακόμα. Σε κανένα χρόνο ίσως. Τώρα όμως, αν την έβρισκα σε μια τιμή μέχρι 150 Euro ίσως και να την αγόραζα (Ok δεν έχει DirectX9, αλλά στο 8.1 πετά -για να μην πω τίποτα άλλο :-)