d74c Δημ. April 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2005 καλά κάνετε και μου την λέτε γιατί έχετε δίκιο. 1 .δοκίμασα αυτό που λες μινώταυρε και οντος είναι έτσι. 2. η ο οδός σοφούλη τελικά δεν έχει πρόβλημα , βλακεία μου πως το κατάλαβα αυτό. έχω όμως ένα μικρό παραπονάκι έτσι λίγο που το σκάλισα και σήμερα. όταν πάω πλοήγηση ,νέα διεύθυνση και βάζω περιοχές της θεσσαλονίκης δεν μπορώ να διαλέξω οδό και αριθμό! στον δήμο θεσσαλονίκης μπορώ αλλα αν βάλω τούμπα,χαριλαου,40 εκκλησιες κλπ μου λέει "δεδομένα δρόμων δεν βρέθηκαν" . bug report στο site υπάρχει το ξέρω . αυτό τώρα είναι bug? επειδή η δουλειά μου είναι να γυρίζω με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και γύρω από αυτή, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν πάρα πολλά λάθη στο destinator τα οποία αυξάνονται όσο απομακρυνεται κάποιος απο το κέντρο της πόλης. Απ' ότι έχω καταλάβει η NGI έχει κάνει απλώς μια αντιγραφή ενός παλιού χάρτη της Θεσσαλονίκης έχοντας δουλέψει ελάχιστα. Με λίγα λόγια αν κάποιος θέλει το destinator αποκλειστικά και μόνο για να κινήθεί μέσα στην Θεσσαλονίκη νομίζω ότι δεν αξίζει ακόμα να δώσει αυτά τα χρήματα. Όσο για τις περιοχές τούμπα και χαριλάου σίγουρα μπορεις να διαλέξεις και οδό και αριθμό. Δοκίμασε να μετακινηθείς λίγο και ξανακάνε πλοήγηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
saroy1982 Δημ. April 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2005 λάθος θέμα σορρυ. Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/61ds253tht5lqjmqm8sd.jpg "Οι έρωτές μου είναι γεμάτοι από σταυρούς..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phobos Δημ. April 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 καλά κάνετε και μου την λέτε γιατί έχετε δίκιο. 1 .δοκίμασα αυτό που λες μινώταυρε και οντος είναι έτσι. 2. η ο οδός σοφούλη τελικά δεν έχει πρόβλημα , βλακεία μου πως το κατάλαβα αυτό. έχω όμως ένα μικρό παραπονάκι έτσι λίγο που το σκάλισα και σήμερα. όταν πάω πλοήγηση ,νέα διεύθυνση και βάζω περιοχές της θεσσαλονίκης δεν μπορώ να διαλέξω οδό και αριθμό! στον δήμο θεσσαλονίκης μπορώ αλλα αν βάλω τούμπα,χαριλαου,40 εκκλησιες κλπ μου λέει "δεδομένα δρόμων δεν βρέθηκαν" . bug report στο site υπάρχει το ξέρω . αυτό τώρα είναι bug? Στο χάρτη της NGI δεν αναζητάς περιοχές Θεσ/νίκης αλλά δήμους πρώτα και στην συνέχεια οδό και μετά αριθμό.Η Τουμπα, Χαριλαου , κτλ δεν υπάρχουν.Βάλε πρώτα Θεσ/νίκη(η Νεάπολη κτλ) και στην συνέχεια την οδό. Για την πόλη της Θεσ/νίκης δουλεύει άψογα εκτός από πολύ λίγα λάθη στην πλοήγηση, στους 7 μήνες που το τεστάρω είναι το απόλυτο εργαλείο για πλοήγηση στην Θεσ/νίκη... Αν στην νεα έκδοση που περιμένουμε αυτές τις μέρες έχει επικαιροποιηθεί και το επαρχιακό δίκτυο τότε θα έχουμε τον καλύτερο ''Τσιπιρίπο'' για συνοδηγό.. Παράθεση sinapidisantonis.spaces.live.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phobos Δημ. April 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 επειδή η δουλειά μου είναι να γυρίζω με το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και γύρω από αυτή, έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν πάρα πολλά λάθη στο destinator τα οποία αυξάνονται όσο απομακρυνεται κάποιος απο το κέντρο της πόλης. Απ' ότι έχω καταλάβει η NGI έχει κάνει απλώς μια αντιγραφή ενός παλιού χάρτη της Θεσσαλονίκης έχοντας δουλέψει ελάχιστα. Με λίγα λόγια αν κάποιος θέλει το destinator αποκλειστικά και μόνο για να κινήθεί μέσα στην Θεσσαλονίκη νομίζω ότι δεν αξίζει ακόμα να δώσει αυτά τα χρήματα. Όσο για τις περιοχές τούμπα και χαριλάου σίγουρα μπορεις να διαλέξεις και οδό και αριθμό. Δοκίμασε να μετακινηθείς λίγο και ξανακάνε πλοήγηση. Νομίζω ότι αδικείς την NGI φίλε μου. Αυτή την στιγμή είναι μακράν η εταιρεί με την καλύτερη παρουσία ψηφιακου χάρτη στην Ελλάδα. Πες μας καποια απο τα λάθη που βρήκες για την πόλη της Θεσ/νίκης για να τα προωθήσουμε στην NGI ώστε να τα διορθώσει στην έκδοση που έρχεται... Τώρα αν εσύ γνωρίζεις καλα την Θεσ/νίκη σίγουρα δεν σου χρειάζεται πλοήγηση ουτε destinator. Για φαντάσου όμως για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά την πόλη , τι βοήθεια του προσφέρει στις μετακινήσεις. Ας μην αναθεματίζουμε τις εταιρείες που ξεκινάνε να υλοποιήσουνε τέτοια προγράμματα γιατί τότε θα παραμείνουμε στους οδηγούς πόλης που πουλάνε τα βιβλιοπωλεία... Παράθεση sinapidisantonis.spaces.live.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d74c Δημ. April 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 Νομίζω ότι αδικείς την NGI φίλε μου. Αυτή την στιγμή είναι μακράν η εταιρεί με την καλύτερη παρουσία ψηφιακου χάρτη στην Ελλάδα. Πες μας καποια απο τα λάθη που βρήκες για την πόλη της Θεσ/νίκης για να τα προωθήσουμε στην NGI ώστε να τα διορθώσει στην έκδοση που έρχεται... Τώρα αν εσύ γνωρίζεις καλα την Θεσ/νίκη σίγουρα δεν σου χρειάζεται πλοήγηση ουτε destinator. Για φαντάσου όμως για κάποιον που δεν γνωρίζει καλά την πόλη , τι βοήθεια του προσφέρει στις μετακινήσεις. Ας μην αναθεματίζουμε τις εταιρείες που ξεκινάνε να υλοποιήσουνε τέτοια προγράμματα γιατί τότε θα παραμείνουμε στους οδηγούς πόλης που πουλάνε τα βιβλιοπωλεία... Δεν αναθεματίζω καμιά εταιρεία και δεν μιλάω για τους χάρτες της NGI για όλη την Ελλάδα αλλά συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου ότι έχει την καλύτερη παρουσία ψηφιακού χάρτη στην Ελλάδα, αφού έχω δοκιμάσει και άλλες εταιρείες. Απλά λέω ότι στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει καλή δουλειά, τί άλλο θες να πω από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι υπάρχουν πάρα πολλά λάθη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maximi01 Δημ. April 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 Δεν αναθεματίζω καμιά εταιρεία και δεν μιλάω για τους χάρτες της NGI για όλη την Ελλάδα αλλά συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου ότι έχει την καλύτερη παρουσία ψηφιακού χάρτη στην Ελλάδα, αφού έχω δοκιμάσει και άλλες εταιρείες. Απλά λέω ότι στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει καλή δουλειά, τί άλλο θες να πω από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι υπάρχουν πάρα πολλά λάθη? Στην Θεσσαλονίκη είχαμε συνεργεία για αρκετό διάστημα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέγραψαν όλο το δίκτυο των δρόμων που είναι μέσα από τον περιφερειακό. Επίσης στείλαμε και συνεργείο για δευτερογενή ποιοτικό έλεγχο πεδίου τον Ιούνιο του 2004. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε αλάθητοι και σίγουρα είναι η πόλη στη οποία θα επανέλθουμε σύντομα για έλεγχο και επέκταση απογραφής. Θα μας προσέφερες μεγάλη υπηρεσία αν μας επεσήμανες τα προβλήματα που κατέγραψες στο Destinator Bug Reporter http://www.ngi.gr/?pageid=40&languageid=2 Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί ότι στην επόμενη έκδοση θα έχουν διορθωθεί αλλά και ότι θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τις αιτίες που δημιούργησαν τα λάθη κατά την συλλογή για να λάβουμε τα μέτρα μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vladimiros78 Δημ. April 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2005 skeftome na agoraso to paketo tis NGI alla exo merikes apories ean tha litourgisi to destinator 3 kala sto ppc kai ean to GPS Hollux BT einai to kalatlilo kai gia to kinito mou kai gia to programma diladi na leitourgi apsoga perimeno nea sa kai fisika oti protasis einai dektes kai fisika ean mporei kapoios na pei apo pou mporo na ta promitheuto kai se kaliteri timi. sas euxaristo prokatabolika olous panta etsi paidia. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maikm Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Ua huela thn boiuia sas sxetika me ayth thn agora poy skeytome na kano. Apo oti gnorizo gia grhgores dromologisis prepei h cpu toy pda na einai sobari kai rotao to QTEK 9090 einai se uesi na antapokrinete grhgora stis apetisis toy destinator? Kai akoma epidi kapioi filoi exoyn to QTEK s100 ua huela kai ayton thn gnomh sxetika me thn taxythta dromologisis kai telika ean exoyn megales diafores ayta ta dyo PDA-PHONE! EYXARISTO MAIK. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
saroy1982 Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 μια χαρά δουλεύει σε σ100 χωρίς να κολλάει και ούτε να δείχνει σημάδια κόπωσης ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση :) Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/61ds253tht5lqjmqm8sd.jpg "Οι έρωτές μου είναι γεμάτοι από σταυρούς..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Για όσους με εννοούν, οι beta testers ποτέ δεν πληρώνουν ποτέ ένα software. Ακόμα και μέσα στην Αθήνα δεν υπήρξε ούτε μία διαδρομή που να μην υπάρχει τουλάχιστον ένα λάθος (ενδεικτικά αναφέρω Ψυχικό, Βασιλήσης Σοφίας). Πόσο μάλλον εκτώς (μέχρι και 400 μέτρα νωρίτερα ή αργότερα οι στροφές). Και προσωπικά δεν θα ανέφερα τίποτε, αλλά διάβασα τόσα posts για Θεσ/νίκη, Καβάλα κτλ που αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον οι κατασκευαστές των ελληνικών χαρτών δεν σέβονται όσους τους αγόρασαν. Καιρός να δουλέψουν και λιγάκι να δικαιολογήσουν το κόστος των χαρτών τους Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως καποιοι μεσα στο forum βρισκουν συνεχως λαθη σε ολες τις δρομολογησεις του Destinator ενω και εγω που το χρησιμοποιω σχεδον καθε μερα δεν βρισκω τετοιο ποσοστο λαθων.Προσοχη δεν λεω οτι ειναι αλανθαστο,διοτι δεν προκειται να υπαρξει ποτε τετοιο ,αλλα οτι υπαρχουν καποια λαθη τα οποια ειναι μεσα στα αποδεκτα ορια.Εξαλλου επειδη εχω χρησιμοποιησει και αλλα προγραμματα αυτου του ειδους στο εξωτερικο εχω διαπιστωσει και εκει οτι υπαρχουν λαθη Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
troublefun Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Το destinator δουλεύει πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλα προγράμματα (Navigon – το καλύτερο που έχω δουλέψει αλλά ΠΟΛΥ ‘βαρύ’). Δεν νομίζω να είναι θέμα επεξεργαστή. Εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα είναι οι απαιτήσεις σε RAM ! Βέβαια με ~10 Mb χάρτη (κάπου τόσο δεν είναι ?) δεν νομίζω να έχει πρόβλημα κανένα σημερινό μηχάνημα. Εδώ με το χάρτη της Αγγλίας στα ~ 150 Mb και μένουν γύρω στα 20+ από τα 30 όταν το πρώτο ανοίγω για να ‘φάει’ το destinator όσο τρέχει. EDIT: sorry γύρω στα 13 Mb μένουν. Όσο για το άλλο θέμα εντάξει η Ελλάδα είναι μικρή αλλά να χωράει αξιοπρεπώς σε 10 Mb λίγο δύσκολο. Από την άλλη από κάπου πρέπει να αρχίσουμε… Νομίζω πως το πρόγραμμα έπρεπε να το αγοράζουν όσοι το χρειάζονται αλλά οι χάρτες Ελλάδας θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ως beta – alpha ?? … Με μειωμένο κόστος και δωρεάν αναβαθμίσεις, σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, με ειδική συμφωνία για feedback. Αν γινόταν κάτι τέτοιο όλοι θα επαναστατούσαν και θα έλεγαν πως θέλουν να το αγοράσουν ακόμα και ημιτελές heheh … Παράθεση y4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ssarl Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Για όσους με εννοούν, οι beta testers ποτέ δεν πληρώνουν ποτέ ένα software. Ακόμα και μέσα στην Αθήνα δεν υπήρξε ούτε μία διαδρομή που να μην υπάρχει τουλάχιστον ένα λάθος (ενδεικτικά αναφέρω Ψυχικό, Βασιλήσης Σοφίας). Πόσο μάλλον εκτώς (μέχρι και 400 μέτρα νωρίτερα ή αργότερα οι στροφές). Και προσωπικά δεν θα ανέφερα τίποτε, αλλά διάβασα τόσα posts για Θεσ/νίκη, Καβάλα κτλ που αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον οι κατασκευαστές των ελληνικών χαρτών δεν σέβονται όσους τους αγόρασαν. Καιρός να δουλέψουν και λιγάκι να δικαιολογήσουν το κόστος των χαρτών τους Μαλλον είσαι πολύ άτυχος και πέφτεις συνέχεια σε διαδρομές με λάθη (μπας και έχεις κάποια σπασμένη έκδοση η οποία σου δημιουργεί τα προβλήματα ;) ). Επίσης αν δεν συμβαίνει το 2ο, καλό είναι να ελέγξεις το σήμα από το GPS σου. Επιπλέον αν το πρόγραμμα προτείνει μια άλλη διαδρομή από αυτή που έχουμε συνηθήσει να χρησιμοποιούμε, αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος. Γενικώς το πρόγραμμα και οι χάρτες είναι πραγματικά καλοί (τουλάχιστον για πλοήγηση εντός πόλης) και δεν νομίζω ότι οι κατασκευαστές του προγράμματος ή των χαρτών δεν σέβονται τους χρήστες. Απεναντίας μάλιστα μπορείς να ρωτήσεις και την γνώμη πολλών από το forum ότι έχουν τύχει καλής αντιμετώπισης από την NGI (η HTSC δεν απαντά και εύκολα σε e-mail...) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_DiMoN_ Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Σήμερα έβαλα το Destinator 3 και είναι πραγμματικά αξιόλογο.. Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να αγοράσω BT GPS, θα αγοράσω από το http://www.expansys.com.gr/ , το οποίο έχει αρκετά καλές τιμές. Αλλά δεν ξέρω ποιό να επιλέξω;; Έχω καταλήξει στα παρακάτω: Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Receiver Emtac Bluetooth GPS Receiver Emtac BTGPS II Trine Bluetooth GPS Receiver Υπάρχει κάποιο καλύτερο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Μαλλον είσαι πολύ άτυχος και πέφτεις συνέχεια σε διαδρομές με λάθη (μπας και έχεις κάποια σπασμένη έκδοση η οποία σου δημιουργεί τα προβλήματα ;) ). Επίσης αν δεν συμβαίνει το 2ο, καλό είναι να ελέγξεις το σήμα από το GPS σου. Επιπλέον αν το πρόγραμμα προτείνει μια άλλη διαδρομή από αυτή που έχουμε συνηθήσει να χρησιμοποιούμε, αυτό δεν είναι απαραίτητα λάθος. Γενικώς το πρόγραμμα και οι χάρτες είναι πραγματικά καλοί (τουλάχιστον για πλοήγηση εντός πόλης) και δεν νομίζω ότι οι κατασκευαστές του προγράμματος ή των χαρτών δεν σέβονται τους χρήστες. Απεναντίας μάλιστα μπορείς να ρωτήσεις και την γνώμη πολλών από το forum ότι έχουν τύχει καλής αντιμετώπισης από την NGI (η HTSC δεν απαντά και εύκολα σε e-mail...) Ψυχικό: Κατεβαίνοντας την 28ης Οκτωβρίου , την στροφή αριστερά προς Δάφνης την λέει σε 200 μέτρα την ώρα που σταματάω στο φανάρι. Δάφνης: Θεωρεί ότι πάει ευθεία μέσα στον μονόδρομο και όχι ότι κάνεις τον κύκλο του τριγώνου. Επίσης θεωρεί στροφή δεξιά την είσοδο στην Παρασκευά. Όποιος οδηγείσει όμως αντιλαμβάνεται ότι το "εκεί που΄πάει ο δρόμος" είναι η Παρασκευά και ότι η παραμονή στην Δάφνης είναι η στροφή δεξιά Βασ. Σοφίας: Θεωρεί ότι στρίβει στην Ηριδανού Μ. Δράκου (Αττικό άλσος) είναι διπλής κατεύθυνσης 2 χρόνια τώρα... άμα ξέρετε διαφορετικά, πείτε μου γιατί ήδη έχω κάνει καταγγελία ότι αφαίρεσαν τις πινακίδες και μου είπαν ότι ναι, τον κάνανε διπλής! Πελοπόνησος: Η Στροφή αριστερά στο σημείο 22.0983Ε, 37.5090 Πηγαίνοντας από Ελληνικό στην Δημιτσάνα, είναι 400 μέτρα πιό αργά απ' ότι λέει Το ίδιο ισχύει και στην διακλάδωση προς Ζιγόβιστι 22.058Ε 37.5809Ν Ο περιφεριακός δρόμος της Βυτίνας δεν υπάρχει καν στον Χάρτη Τα λάθη αυτά επαναλλαμβάνονται με ακρίβεια, και συνεπώς δεν οφείλονται σε εσφαλμένη εκτίμηση του GPS. Είναι μερικά από αυτά που συνάντησα πολύ συχνα τον τελευταίο μήνα, παρόλο που υπάρχουν και άλλα. Κατ' εμέ, αυτό δεν είναι αποδεκτό από ένα πρόγραμμα. Άσε που πχ, ακόμα και τα windows που είναι πιό φτηνά, δεν θα τα αγόραζες άμα έκαναν τέτοια λάθη! Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η μέχρι στιγμής δουλειά, όντως αξίζει, αλλά πιστεύω ότι για να βγεί ένα πρόγραμμα σε πώληση ΔΕΝ πρέπει να έχει τέτοιες ασυνέπειες. Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ssarl Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Ψυχικό: Κατεβαίνοντας την 28ης Οκτωβρίου , την στροφή αριστερά προς Δάφνης την λέει σε 200 μέτρα την ώρα που σταματάω στο φανάρι. Δάφνης: Θεωρεί ότι πάει ευθεία μέσα στον μονόδρομο και όχι ότι κάνεις τον κύκλο του τριγώνου. Επίσης θεωρεί στροφή δεξιά την είσοδο στην Παρασκευά. Όποιος οδηγείσει όμως αντιλαμβάνεται ότι το "εκεί που΄πάει ο δρόμος" είναι η Παρασκευά και ότι η παραμονή στην Δάφνης είναι η στροφή δεξιά Βασ. Σοφίας: Θεωρεί ότι στρίβει στην Ηριδανού Μ. Δράκου (Αττικό άλσος) είναι διπλής κατεύθυνσης 2 χρόνια τώρα... άμα ξέρετε διαφορετικά, πείτε μου γιατί ήδη έχω κάνει καταγγελία ότι αφαίρεσαν τις πινακίδες και μου είπαν ότι ναι, τον κάνανε διπλής! Πελοπόνησος: Η Στροφή αριστερά στο σημείο 22.0983Ε, 37.5090 Πηγαίνοντας από Ελληνικό στην Δημιτσάνα, είναι 400 μέτρα πιό αργά απ' ότι λέει Το ίδιο ισχύει και στην διακλάδωση προς Ζιγόβιστι 22.058Ε 37.5809Ν Ο περιφεριακός δρόμος της Βυτίνας δεν υπάρχει καν στον Χάρτη Τα λάθη αυτά επαναλλαμβάνονται με ακρίβεια, και συνεπώς δεν οφείλονται σε εσφαλμένη εκτίμηση του GPS. Είναι μερικά από αυτά που συνάντησα πολύ συχνα τον τελευταίο μήνα, παρόλο που υπάρχουν και άλλα. Κατ' εμέ, αυτό δεν είναι αποδεκτό από ένα πρόγραμμα. Άσε που πχ, ακόμα και τα windows που είναι πιό φτηνά, δεν θα τα αγόραζες άμα έκαναν τέτοια λάθη! Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή η μέχρι στιγμής δουλειά, όντως αξίζει, αλλά πιστεύω ότι για να βγεί ένα πρόγραμμα σε πώληση ΔΕΝ πρέπει να έχει τέτοιες ασυνέπειες. Αν και δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω, ελπίζω να τα έχεις αναφέρει στην NGI για να τα δούμε διορθωμένα στην επόμενη έκδοση :) . Πάντως επιμένω ότι αν έχεις κάποια σπασμένη έκδοση του DLL π.χ. από χάρτη Ουγγαρίας που έχει κυκλοφορήσει ευρέως, λάθη αποστάσεων θα δεις πολλά. Μάλλον έχει λάβει τα μέτρα της η NGI και έχει φτιάξει σε διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων τους νέους χάρτες και καλά κάνει. Όσο για τα Windows τα όσα έχουν δει τα μάτια μου δε λέγονται. Εγώ όπου μπορώ χρησιμοποιώ Linux :yahoo: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Για μια ακομη φορα θα αναφερω οτι η NGI εχει πει οτι το επαρχιακο δικτυο δεν ειναι ακομα πληρες και πρεπει να το χρησιμοποιουμε με προσοχη.Τωρα οπως ανεφερα και προηγουμενως λαθη θα υπαρχουν παντα Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sequent_c Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 δεν είναι μονο τα λάθη αλλα και οι ελλείψεις. παράδειγμα λείπουν σε μεγάλο ποσοστό δρόμοι στην θεσσαλονίκη. ακόμα κι οταν όντως φενονται κάνοντας μια απλή "πτήση" ,όταν δίνεις εντολή για μια συγκεκριμένη οδό ,που ομώνυμη της υπάρχουν 3-4 στην πολη ,πρέπει να κανεις τον σταυρο σου για να σε πάει σε αυτήν που θέλεις εσύ!! έπειτα αν θέλουμε να μιλήσουμε για επαρχία μπορούμε να δώσουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα έλλειψης χαρτογράφησης!! ένταξη εμείς οι θεσσαλονικείς, αλλα εσείς οι αθηναίοι αν θέλετε το καλοκαιράκι να πάτε χαλκιδική που είναι και τουριστικό μέρος πως θα σας καθοδηγήσει? από ότι είδα στο δεύτερο πόδι έχει μονο μαρμαρά και σάρτη ,τίποτα άλλο!! στο πρώτο πόδι αρκετα χωρια λείπουν!! ομολογώ πως δεν έμεινα ευχαριστημένος, κακά τα ψέματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sequent_c Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Για μια ακομη φορα θα αναφερω οτι η NGI εχει πει οτι το επαρχιακο δικτυο δεν ειναι ακομα πληρες και πρεπει να το χρησιμοποιουμε με προσοχη.Τωρα οπως ανεφερα και προηγουμενως λαθη θα υπαρχουν παντα πρέπει όμως πρώτα να γίνει πλήρες και μετά να το αγοράσουμε . έτσι? μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα ,όλοι μας αυτό θέλουμε. αν βλέπαμε λάθη μονο σε ότι αφορά ολοκαίνουριους δρόμους τότε και μονο τότε θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τα πράγματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ssarl Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 πρέπει όμως πρώτα να γίνει πλήρες και μετά να το αγοράσουμε . έτσι? μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα ,όλοι μας αυτό θέλουμε. αν βλέπαμε λάθη μονο σε ότι αφορά ολοκαίνουριους δρόμους τότε και μονο τότε θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τα πράγματα. Η κατάσταση είναι απλή: Αν κάποιος νομίζει ότι το χρειάζεται το αγοράζει. Αν νομίζει ότι δεν είναι πλήρες και δεν τον εξυπηρετεί δεν το αγοράζει. Εξακολουθώ πάντως να επιμένω ότι οι περισσότεροι στο forum αν μη τι άλλο το έχουν βρει πολύ χρήσιμο και αξιόπιστο. Άλλωστε αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα με καλύτερη συνολική εικόνα και χάρτες (Υ.Γ. Περιμένω να δω και το Alturion που κυκλοφορεί μέσα στον Απρίλη με ελληνικούς χάρτες από την Teleatlas). Πίστεψέ με έχω αγοράσει ότι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και μάλιστα πολλές φορές πιο ακριβά. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Αν και δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω, ελπίζω να τα έχεις αναφέρει στην NGI για να τα δούμε διορθωμένα στην επόμενη έκδοση :) . Πάντως επιμένω ότι αν έχεις κάποια σπασμένη έκδοση του DLL π.χ. από χάρτη Ουγγαρίας που έχει κυκλοφορήσει ευρέως, λάθη αποστάσεων θα δεις πολλά. Μάλλον έχει λάβει τα μέτρα της η NGI και έχει φτιάξει σε διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων τους νέους χάρτες και καλά κάνει. Όσο για τα Windows τα όσα έχουν δει τα μάτια μου δε λέγονται. Εγώ όπου μπορώ χρησιμοποιώ Linux :yahoo: Θα σου απαντήσω ως μηχανικός και θα σου πώ ότι ακόμα και σπασμένο dll να είχα, τα λάθη δεν θα ήταν τόσο επαναλλαμβανόμενα και σταθερά. Και αν είχαν διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων, τότε θα έκανε λάθη σε όλες τις στροφές! Γιατί άμα έχεις διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων... ε δεν το έχεις μόνο για 2 στροφές του χάρτη έτσι για να σπάς τα νεύρα του άλλου, δεν νομίζεις; Οπότε κάνε τον κόπο να περάσεις από μια από αυτές τις περιοχές και θα δείς και το δικό σου να κάνει τα ίδια... δυστυχώς! Α και ούτε το linux θα χρησιμοποιούσες με τέτοια σφάλματα..... Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 δεν είναι μονο τα λάθη αλλα και οι ελλείψεις. παράδειγμα λείπουν σε μεγάλο ποσοστό δρόμοι στην θεσσαλονίκη. ακόμα κι οταν όντως φενονται κάνοντας μια απλή "πτήση" ,όταν δίνεις εντολή για μια συγκεκριμένη οδό ,που ομώνυμη της υπάρχουν 3-4 στην πολη ,πρέπει να κανεις τον σταυρο σου για να σε πάει σε αυτήν που θέλεις εσύ!! έπειτα αν θέλουμε να μιλήσουμε για επαρχία μπορούμε να δώσουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα έλλειψης χαρτογράφησης!! ένταξη εμείς οι θεσσαλονικείς, αλλα εσείς οι αθηναίοι αν θέλετε το καλοκαιράκι να πάτε χαλκιδική που είναι και τουριστικό μέρος πως θα σας καθοδηγήσει? από ότι είδα στο δεύτερο πόδι έχει μονο μαρμαρά και σάρτη ,τίποτα άλλο!! στο πρώτο πόδι αρκετα χωρια λείπουν!! ομολογώ πως δεν έμεινα ευχαριστημένος, κακά τα ψέματα. Εγώ ευτυχώς με 10 χρόνια παραμονή στην Θεσσαλονίκη... μάλλον θα έλεγα ότι το destinator μου χρειάζεται περισσότερο στην Αθήνα καρντάση ;) Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 πρέπει όμως πρώτα να γίνει πλήρες και μετά να το αγοράσουμε . έτσι? μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα ,όλοι μας αυτό θέλουμε. αν βλέπαμε λάθη μονο σε ότι αφορά ολοκαίνουριους δρόμους τότε και μονο τότε θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τα πράγματα. Αυτό εννοούσα όταν μίλησα για beta testers :cool: Και δεν είπα ότι δεν είναι καλό. Θεωρώ ότι είναι σε beta μορφή ακόμα. Απλά. Συγχαίρω την δουλειά που γίνεται, θεωρώ απλά ότι θα έπρεπε να γίνει πολύ καλύτερη και πιστεύω ότι απλά αργεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ssarl Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Θα σου απαντήσω ως μηχανικός και θα σου πώ ότι ακόμα και σπασμένο dll να είχα, τα λάθη δεν θα ήταν τόσο επαναλλαμβανόμενα και σταθερά. Και αν είχαν διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων, τότε θα έκανε λάθη σε όλες τις στροφές! Γιατί άμα έχεις διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων... ε δεν το έχεις μόνο για 2 στροφές του χάρτη έτσι για να σπάς τα νεύρα του άλλου, δεν νομίζεις; Οπότε κάνε τον κόπο να περάσεις από μια από αυτές τις περιοχές και θα δείς και το δικό σου να κάνει τα ίδια... δυστυχώς! Α και ούτε το linux θα χρησιμοποιούσες με τέτοια σφάλματα..... Φίλε μου, επειδή και εγώ μηχανικός είμαι (Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής) εδώ και πολλά χρόνια μπορώ να σου αποδείξω ότι το σπασμένο dll με τον καινούργιο χάρτη δουλεύουν κατά πάσα πιθανότητα σε άλλο σύστημα συντεταγμένων. Επειδή όμως το destinator προσπαθεί να σε τοποθετήσει πάνω σε δρόμο, πολλές φορές αυτό δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Για να έρθουμε τώρα στο ζουμί, δεν αμφιβάλω βέβαια ότι μπορεί να υπάρχουν λάθη σε αυτές τις δύο στροφές που αναφέρεις όπως και σε πολλά άλλα σημεία του χάρτη. Η χαρτογράφηση είναι μην ξεχνάς μια δύσκολη διαδικασία. Ακόμα και στρατιωτικοί χάρτες έχουν λάθη. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα, εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι report τα λάθη στην εταιρεία που φτιάχνει τους χάρτες (και εγώ έχω κάνει ουκ ολίγες αναφορές). Πάντως τη συλλογιστική σου περί beta δεν την καταλαβαίνω: Με αυτό το σκεπτικό τα Windows θα πρέπει να μας τα δίναν τζάμπα σαν beta για να τα δοκιμάζουμε ή να μην τα χρησιμοποιούσαμε καθόλου (σαν μηχανικός ξέρεις που θα βρεις τη λίστα λαθών τους). Το ίδιο και τα WM2003SE που τρέχει το PPC σου. Το ίδιο και το Linux (και καλά αυτό είναι free as speech). Το ίδιο και όποιο άλλο πρόγραμμα ή λειτουργικό σύστημα μπορείς να αναφέρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vdimos Δημ. April 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Παραμένουν πάρα πολλά τα λάθη και άμεσα αναγνωρίσημα, για ένα πρόγραμμα που κυκλοφορεί στα ράφια. Δεν νομίζω ότι οι απλοί χρήστες μπορούν να αντηληφθούν τα bugs των προγραμμάτων που αναφέρουμε, αλλά στο destinator τα βλέπουν άμεσα και .. δεν είναι bugs. Εϊναι πραγματικά λάθη. Έχει μεγάλη διαφορα. Δεν με πείθεις Παράθεση Σε μια βάρκα στο γυαλό λιάζεται ένα giagoloth και στην πλάτη του βαρκάρη κρέμεται ένα tanari Μια Αγγλίδα βυζαρού την κολάει το batezu κι ένα orc με ροζ μπικίνι κάνει spell σ' ένα πιπίνι Εν' aperitif ζητάει ένας τουρίστας Githzerai κι ο σερβιτόρος που είναι lich του το φέρνει πριν πει κιχ. Σ' ένα pocket space στην Πάρο θα 'ρθω Troll μου να σε πάρω Μ' ένα Illithid Κινέζο κι ένα Draw Γιαπωνέζο που με spells και μια minolta στο Αιγαίο βγήκαν βόλτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts