emmanuelle Δημοσιεύτηκε July 2, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 2, 2015 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που έχει προκύψει με ένα λάπτοπ.Εχω ένα λαπτοπ το ΗΡG62-450SV το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να ανεβάζει τρελες θερμοκρασίες και και να κλεινει λιγα δευτερολεπτα αφ'οτου ανάψει.Το μηχανημα ειναι πενταετιας και εκτος εγγύησης.Κάνονταςε μια ψακτική στο δύκτιο ανακάλυψα οτι το λαπτοπ αυτο εχει προιστορια και ειναι καταγεγραμένο το οτι εχει συγκεκριμενο θεμα υπερθερμανσεων,αλλα και συγκεκριμένο τροπο λύσης του προβλήματος. Επειδη λεφτά δεν υπάρχουν για να το πάω σε μαγαζι οπου θα μου αλλαξουν τις μαμισιες θερμοπαστες και θερμικα επιθέματα(αυτο γινεται στην ουσια)αποφάσισα να κάνω την αλλαγη στο μηχάνημα μονος μου.Ξεκινησα σχολαστικότατα και με τρομερη μεθοδικότητα να λυνω το μηχανακι βίδα βιδα,όσπου όταν έφτασα στην κυριώς μητρική και κάρτα γραφικών βρήκα κάτι που με μπέρδεψε και με προβληματισε. Ο Επεξεργαστής και η Καρτα γραφικών ήταν μεν πάνω στην πλακέτα ,αλλα ήταν πανω στην πλακέτα κολλημένα με κάτι σαν Κολλα;Σιλικόνη; δεν μπορώ να ορισω ακριβώς το διάφανο σκληρό υλικο το οποιο συγκρατει τα τσιπάκια. Επειδή δεν ειμαι εντελώς άσχετος κ κατέχω καποια πράγματα,σχετικα με τα τμήματα ενος υπολογιστη θέλω να με βοηθήσετε με τα εξης. Α)Για τους επεξεργαστες και τις καρτες γραφικών που ειναι πάνω σε μια πλακέτα,λογικά δεν πρέπει να έχει μία άσπρη τετράγωνη βάση πάνω στην οποία πρέπει να κάθετε ο επεξεργαστής;Εδω γιατι λειπει; Β)Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση και πλέον οι επεξεργαστές κολλιουνται πάνω στις πλακέτες καθ'αυτό τον τρόπο;Και δέν μπαινουν οι βάσεις; Γ)Ενδέχεται να ειναι μακακία της ΗΡ έτσι ώστε να ρίξει το κόστος; Δ)Διορθώνεται αυτο; Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοω,μπορειτε να δειτε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες και παρατηρειστε καλά στις γωνιες οπου αυτες οι κολλήσεις ειναι εμφανεις. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά Μανωλης Παράθεση The question is not...when i'll stop, but who's going to stop me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. July 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2015 Έχεις δίκιο. Λείπει το socket. Πάντως πριν αλλάξεις πάστες, σιγουρέψου ότι η ψύκτρα σου είναι καθαρή απο τρίχες και χνούδια. Πάρε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα και φύσα απο τις γρίλιες. Πάντως αν το πας σε μαγαζί, πάνω από 20-25 ευρώ αποκλείεται να σου ζητήσουν, και θα σου αλλάξουν και τις πάστες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. July 2, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2015 Επισης σιγουρέψου ότι δουλευει το ανεμιστηράκι. ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κατσε γιατί τωρα το προσεξα:η παστα δεν παει αναμεσα σε επεξεργαστη και ψύκτρα;Εσύ δεν έβγαλες την ψυκτρα;Tι σε νοιάζει αν είναι κολλημενα στην μητρική; Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό και απλά ρωτάς.Το κάνουν έτσι και δεν μπορεις να κάνεις αναβάθμιση σε αυτα τα μέρη.Επίσης νεα μοδα είναι να κολλάνε και το τσιπάκι της ραμ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emmanuelle Δημ. July 2, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2015 Έχεις δίκιο. Λείπει το socket. Πάντως πριν αλλάξεις πάστες, σιγουρέψου ότι η ψύκτρα σου είναι καθαρή απο τρίχες και χνούδια. Πάρε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα και φύσα απο τις γρίλιες. Πάντως αν το πας σε μαγαζί, πάνω από 20-25 ευρώ αποκλείεται να σου ζητήσουν, και θα σου αλλάξουν και τις πάστες. Γεεια σου φιλε μου.Το τετραγωνο που κάθεται επανω ο επεξεργαστης λειπει,αρα το σοκετ.Η Ψύκτρα ειναι καθαρισμένη και πλυμενη με ισοπροπιλικη αλκοολη και δεν υπάρχει τιποτε επανω. Επισης σιγουρέψου ότι δουλευει το ανεμιστηράκι. Αυτο ναι ειναι στο προγραμμα,απλα θελω να βγαλω ακρη πρωτα με την παστα ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κατσε γιατί τωρα το προσεξα:η παστα δεν παει αναμεσα σε επεξεργαστη και ψύκτρα;Εσύ δεν έβγαλες την ψυκτρα;Tι σε νοιάζει αν είναι κολλημενα στην μητρική; Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό και απλά ρωτάς.Το κάνουν έτσι και δεν μπορεις να κάνεις αναβάθμιση σε αυτα τα μέρη.Επίσης νεα μοδα είναι να κολλάνε και το τσιπάκι της ραμ. Προσεξε εγω εχω βγαλει την ψυκτρα,και και εχω καθαρισει την ψυκτρα,βγαζοντας την ψυκτα ειδα οτι απο κάτω,η καρτα γραφικών κ ο επεξεργαστης ειναι κολλημενα πανω στην πλακέτα,κ λειπει το σοκετ.Επειδη ως γνωστον οπου επεξεργαστης και σοκετ λεω κατσε πως γινεται να ειναι κολλημενο και να μην εχει σοκετ;;;μηπως παιζει ******* και και γιαυτο το μηχανακι ανεβαζει θερμοκρασιες.θελω να το φτιαξω γιατι δεν εχω λεφτα για αλλο κ για εμενα το μηχανημα ειναι εργαλειο. Παράθεση The question is not...when i'll stop, but who's going to stop me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. July 3, 2015 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2015 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που έχει προκύψει με ένα λάπτοπ.Εχω ένα λαπτοπ το ΗΡG62-450SV το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να ανεβάζει τρελες θερμοκρασίες και και να κλεινει λιγα δευτερολεπτα αφ'οτου ανάψει.Το μηχανημα ειναι πενταετιας και εκτος εγγύησης.Κάνονταςε μια ψακτική στο δύκτιο ανακάλυψα οτι το λαπτοπ αυτο εχει προιστορια και ειναι καταγεγραμένο το οτι εχει συγκεκριμενο θεμα υπερθερμανσεων,αλλα και συγκεκριμένο τροπο λύσης του προβλήματος. Επειδη λεφτά δεν υπάρχουν για να το πάω σε μαγαζι οπου θα μου αλλαξουν τις μαμισιες θερμοπαστες και θερμικα επιθέματα(αυτο γινεται στην ουσια)αποφάσισα να κάνω την αλλαγη στο μηχάνημα μονος μου.Ξεκινησα σχολαστικότατα και με τρομερη μεθοδικότητα να λυνω το μηχανακι βίδα βιδα,όσπου όταν έφτασα στην κυριώς μητρική και κάρτα γραφικών βρήκα κάτι που με μπέρδεψε και με προβληματισε. Ο Επεξεργαστής και η Καρτα γραφικών ήταν μεν πάνω στην πλακέτα ,αλλα ήταν πανω στην πλακέτα κολλημένα με κάτι σαν Κολλα;Σιλικόνη; δεν μπορώ να ορισω ακριβώς το διάφανο σκληρό υλικο το οποιο συγκρατει τα τσιπάκια. Επειδή δεν ειμαι εντελώς άσχετος κ κατέχω καποια πράγματα,σχετικα με τα τμήματα ενος υπολογιστη θέλω να με βοηθήσετε με τα εξης. Α)Για τους επεξεργαστες και τις καρτες γραφικών που ειναι πάνω σε μια πλακέτα,λογικά δεν πρέπει να έχει μία άσπρη τετράγωνη βάση πάνω στην οποία πρέπει να κάθετε ο επεξεργαστής;Εδω γιατι λειπει; Β)Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση και πλέον οι επεξεργαστές κολλιουνται πάνω στις πλακέτες καθ'αυτό τον τρόπο;Και δέν μπαινουν οι βάσεις; Γ)Ενδέχεται να ειναι μακακία της ΗΡ έτσι ώστε να ρίξει το κόστος; Δ)Διορθώνεται αυτο; Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοω,μπορειτε να δειτε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες και παρατηρειστε καλά στις γωνιες οπου αυτες οι κολλήσεις ειναι εμφανεις. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά Μανωλης Η κλασσική πουστιά. Ακριβώς λείπει το socket, ο επεξεργαστής είναι επάνω στην μητρική κολλημένος όπως ακριβώς είναι και η vga. Σε ένα ποσοστό 80% είναι όλα έτσι πλέων, για λόγους κόστους, η hp σε όλους τους i5 όπως και η lenovo . Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
emmanuelle Δημ. July 3, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2015 Παιδια Χίλια Ευχαριστώ ,βγάλαμε άκρη :-) Παράθεση The question is not...when i'll stop, but who's going to stop me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts