Jump to content

Ελληνοτουρκικά, Ευρωπαική Ενωση, Γκρίζοι Λύκοι , κ.α.

EchiDNA
 Κοινοποίηση

Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;  

159 members have voted

1. 1. Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;

• Ναι!
      13
    • Ανάλογα...
      33
    • Όχι!
      109
    • Δεν με νοιάζει...
      4

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 13:13)

πες μου απο αυτα που γραφω τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειμαι ελληνας...

εδω εχει πιο πολους ελληνες απο οσους νομιζεις και μαλιστα ειναι ευχαριστημενοι(οσοι γνωρισα τουλαχιστον)

τα τουρκικα πανεπιστημια εχουν πολυ καλο επιπεδο και το μεταπτυχιακο μου ειναι στα αγγλικα και οχι στα τουρκικα (δεν ξερω αν το επιασες το υπονοουμενο) . νομιζω σου απαντησα

Δεν είπα ότι δεν είσαι Έλληνας, απλά μια ερώτηση έκανα, γιατί ακόμα και τώρα δεν καταλαβαίνω πού το πας... Μίλα μας ξεκάθαρα, τι εννοείς με όλα αυτά; Θέλεις να μπει άνευ όρων η Τουρκία στην ΕΕ; Ποια είναι η γνώμη σου; Γιατί με τα ποστ σου απλά δείχνεις να αμύνεσαι ως Τουρκία.

Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αντικρούσω έναν-έναν τους ισχυρισμούς σου γιατί βλέπω ότι μιλάμε σε διαφορετική βάση... Εφόσον μου λες ότι

gia paradeigma simfona me ti logiki tis ellados ena tourkiko polemiko ploio mporei na plhsiasei as poume sta 7 nautika milia kai kanonika kai nomima, omos an to ploio exei pano ena elikoptero kai auto apogeiothei tha brisketai paranoma se elliniko enaerio xoro(??), poli logiko e?

τι να συζητήσω; Σε ποια βάση δηλαδή... Τι θα πει σύμφωνα με τη λογική της Ελλάδας; Πάρε διάβασε από έναν φίλο σου της νομικής το Δίκαιο της Θαλάσσης και θα δεις τι γράφει. Εσύ μας λες ό,τι και η Τουρκία: Δεν αναγνωρίζεις τις Διεθνείς Συνθήκες. Και τα 12 μίλια κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας είναι. Δεν το βγάζει από το μυαλό της όπως θες να μας πεις.

• Απαντήσεις 306
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 13:12)

1.εγω δεν ειπα πως οι ευρωπαιοι εχουν κακη ιδεα για τους ελληνες πουθενα.επισης απο οσους βορειοευρωπαιους εχω γνωρισει κανεις δεν ειχε τοσο αρνητικη αποψη για τους τουρκους οσο εχουν γενικα οι ελληνες.αλλα και παλι σημασια δεν εχει τι πιστευει ο καθενας σημασια εχει τι ξερει.ελα πρωτα εδω να δεις πως ειναι τα πραγματα και μετα μπορεις να εχεις ορθοτερη αποψη, θετικη η αρνητικη.

2)η πολιτικη κατασταση στην τουρκια αλλαζει καθημερινα μπορω να πω, ο στρατος αποδυναμωνεται, και ο ερντογαν ειναι ανθρωπος με κυρος και οραμα.

Εγώ δεν θα μπώ καν στο θέμα sorry παιδιά απλά δεν μπορούσα να μην δώσω δύο παραδείγματα στον Ανδρέα,φιλικά πάντα.

1.Ναι σίγουρα δεν βλέπεις άλλες χώρες να έχουν την ίδια άποψη με μάς για την Τουρκία,αλλά και καμία άλλη χώρα δεν είχε 400 χρόνια τουρκοκρατία και αν νομιζεις οτι αυτό είναι δικαιολογία τότε πάρε παράδειγμα τους Αγγλους με τους Γάλλους ή τους Γερμανούς ή τους Αργεντίνους και να φανταστείς οτι εκεί απλά έχουν πολεμήσει ανα μεταξύ τους που να υπήρχαν και 400 χρόνια κατοχής....... και εμείς δεν έχουμε τόσο αρνητική άποψη για καμία άλλη Βορειοευρωπαική χώρα ;)

2.Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τα ποιό παραπάνω posts που παραθέτουν τα λεγόμενα του Κ.Ερντογάν και της κυβέρνησής του αυτές της μέρες :whistle: δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Θέλεις να μπει άνευ όρων η Τουρκία στην ΕΕ;Γιατί με τα ποστ σου απλά δείχνεις να αμύνεσαι ως Τουρκία.

γιατι ρε παιδια τωρα μπαινει ανευ ορων μην τρελλαθουμε.επρεπε να αλλαξει ολο το στρατοκεντρικο συστημα της τουρκιας, ολη η νοοτροπια του κοσμου.επρεπε να δωσουν τα δικαιωματα στους κουρδους κτλ. επισης πιστεψε με σε αυτο, δεν εχω καμμια ορεξη να υποστηριξω την τουρκια και ιδιαιτερα στην αντιπαραθεση με την ελλαδα.απλως νομιζω ειναι παντοτε καλυτερο να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα του θεματος και απο τις δυο μεριες.

Τι θα πει σύμφωνα με τη λογική της Ελλάδας; Πάρε διάβασε από έναν φίλο σου της νομικής το Δίκαιο της Θαλάσσης και θα δεις τι γράφει. Εσύ μας λες ό,τι και η Τουρκία: Δεν αναγνωρίζεις τις Διεθνείς Συνθήκες. Και τα 12 μίλια κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας είναι. Δεν το βγάζει από το μυαλό της όπως θες να μας πεις.

κοιτα φιλε μου εγω οντος δε ειμαι νομικος αλλα ξερω μερικα πραγματα.μπορει να ειναι κυριαρχικο δικαιωμα της ελλαδας τα 12 μιλια αλλα η ελλαδα ασκει κυριαρχια μονο στα 6 μιλια καθοτι δεν εχει διεκδικισει τα 12.οποτε αυτο που ειπα για τον εναεριο χωρο ισχυει και νομιζω ειναι απλο για να το καταλαβεις.αν πραγματικα ειχαμε ηδη τα 12 μιλια τοτε θα μπορουσες να εχεις οχι μονο 10 αλλα 12 μιλια και εναεριου χωρου.επισης, εγω αναγνωριζω τις διεθνεις συνθηκες αλλα λεω οτι αν μια χωρα δεν υπογραψει μια διεθνη συνθηκη δεν δεσμευεται απο αυτη.αν καποιος ειναι νομικος ας μας διαφωτισει περρισοτερο.

επειδη εδω ερχονται και αρκετα παδια απο τη μειονοτητα και σπουδαζουν σε τουρκικα πανεπιστημια σου ειπα οτι εγω σπουδαζω στα αγγλικα., για να καταλαβεις οτι οχι μονο ειμαι ελληνας πολιτης αλλα και δεν ειμαι απο τη μειονοτητα.

Ναι σίγουρα δεν βλέπεις άλλες χώρες να έχουν την ίδια άποψη με μάς για την Τουρκία,αλλά και καμία άλλη χώρα δεν είχε 400 χρόνια τουρκοκρατία

νομιζω αυτη ειναι και η μεγαλυτερη διαφορα μας.εγω προσωπικα δεν βλεπω γιατι αφου ειχαμε τοσες διαφορες ιστορικα εχουμε το 'καθηκον'

να τις διαιωνιζουμε.απο ο, τι καταλαβα με τη δικη σου λογικηη τουρκια στην ευρωπαικη ενωση θα ευνοουσε την ελλαδα, αλλα επειδη θα ευνοουσε και την τουρκια, και οι τουρκοι ειναι εχθροι μας δεν τους θελουμε.

Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά τα ποιό παραπάνω posts που παραθέτουν τα λεγόμενα του Κ.Ερντογάν και της κυβέρνησής του αυτές της μέρες

φιλε μου εγω ειπα οτι ο ερντογαν ειναι πολυ καλυτερος απο τους πολιτικους που ειχαν οι τουρκοι για δεκαετιες.αυτο δεν σημαινει πως δεν θα παλεψει με ολες του τις δυναμεις για το καλο της χωρας του η οτι θα κανει ολα τα χατηρια των ελληνων.επισης μην ξεχνας οτι ειναι πολιτικος και οτι πολλα απο αυτα που λεει ειναι για εσωτερικη καταναλωση.οπως ειπε και πριν ο Ovelix, η τουρκια δεν γινεται να μην αναγνωρισει την κυπρο. οπως καταλαβαινεις αυτο δεν λεγεται απο πολιτικο γιατι ηδη οι τουρκοι εχουν τη εντυπωση οτι εχουν κανει πολλες υποχωρησεις για να μπουν στην ευρωπαικη ενωση.επειδη βεβαια ο ερντογαν ξερει τι γινεται πιστευω οτι θα το παρουσιασει με πλαγιο τροπο μετα τις διαπραγματευσεις που θα ειναι ολοι χαρουμενοι και δεν θα το πολυκαταλαβουν. αν παλι οι διαπραγματεθσεις αποτυχουν εχει μια καλη δικαιολογια γιατι απετυχαν.μονα ζυγα δικα του δηλαδη.επισης επειδη απο ο,τι βλεπω εχετε επιλεκτικη μνημη να σας θυμισω το λογο του ερντογαν στη θρακη οταν ειπε ' εισαστε ελληνες πολιτες και πρεπει να προσπαθησετε για το καλο της ελλαδος'.πεστε μου εσεις ποιος αλλος τουρκος πολιτικος θα μπορουσε να το πει αυτο τα προηγουμενα χρονια.

νομιζω οτι απαντησα σε ολα, φιλικα ανδρεας

να κανω και ενα edit.πεστε μου λιγο τι νομιζετε για εμενα απο αυτα που λεω.ας πουμε πιστευετε οτι ειμαι 'προδοτης' των αξιων και της ιστοριας μας επειδη κανω παρεα με τουρκους φοιτητες?ειναι καλυτερα να αποφευγουμε ο ενας τον αλλο?γιατι απο οτι καταλαβα ειναι σαν να λετε πως δεν πρεπει να συναναστρεφομαστε μ τουρκους λογω της τουρκοκρατιας.αυτο απλως απο προσωπικη περιεργια.πειτε την αληθεια no offence:)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 15:11)

να κανω και ενα edit.πεστε μου λιγο τι νομιζετε για εμενα απο αυτα που λεω.ας πουμε πιστευετε οτι ειμαι 'προδοτης' των αξιων και της ιστοριας μας επειδη κανω παρεα με τουρκους φοιτητες?ειναι καλυτερα να αποφευγουμε ο ενας τον αλλο?γιατι απο οτι καταλαβα ειναι σαν να λετε πως δεν πρεπει να συναναστρεφομαστε μ τουρκους λογω της τουρκοκρατιας.αυτο απλως απο προσωπικη περιεργια.πειτε την αληθεια no offence:)

Οι γνώμες όλων είναι πάντα σεβαστές. Εγώ προσωπικά χαίρομαι που ακούω και μια διαφορετικη άποψη. Θέλω να ξέρω πώς τα βλέπει τα πράματα η άλλη πλευρά. Και για να υπάρχει σωστός διάλογος πρέπει να ακούμε και την αντίθετη άποψη. Και από εμάς δεν υπάρχει η αντίληψη - πιστεύω από κανέναν - να σου απαγορεύσει να πεις την άποψή σου. Απλά εκφράζουμε τις διαφωνίες μας. Οι οποίες βέβαια είναι σημαντικές.

Όσο για το Δίκαιο της Θαλάσσης διαφέρει από το δίκαιο του εναέριου χώρου. Ούτε εγώ είμαι νομικός αλλά θυμάμαι να έχω διαβάσει ότι παρόλο που ας πούμε είναι δικό μας το Αιγαίο (το λέω πολύ απλοϊκά για να το καταλάβουμε) ως θάλασσα στην ελληνική επικράτεια, ο εναέριος χώρος δεν είναι όλος δικός μας. Υπάρχουν διεθνείς διάδρομοι και διεθνείς εναέριες ζώνες. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει. Π.χ. μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν υπάρχει χερσαίο έδαφος. Η θάλασσα, τα "νερά" ανήκουν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Όμως ο εναέριος χώρος πάνω από αυτήν την θάλασσα μπορεί και να μην ανήκει μόνο στην Ελλάδα. Ανήκει στον διεθνή εναέριο χώρο. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Θα ανατρέξω σε κάτι συγγράματα νομικής βιβλιογραφίας και θα σας πω για σίγουρα.

Το παράδειγμα που θέτεις πάντως με το πλοίο και το ελικόπτερο από πάνω εκεί στηρίζεται. Πώς να το κάνουμε όμως φίλε, εφόσον έτσι λένε οι διεθνείς συμβάσεις. Το αν τις υπέγραψε ή όχι η Τουρκία είναι καθαρά δικό της πρόβλημα. Υπάρχουν οργανισμοί κοινά αποδεκτοί από όλες τις χώρες. Τώρα αν δεν τους αναγνωρίζει η Τουρκία, επαναλαμβάνω δικό της πρόβλημα.

ας πούμε είναι δικό μας το Αιγαίο (το λέω πολύ απλοϊκά για να το καταλάβουμε) ως θάλασσα στην ελληνική επικράτεια, ο εναέριος χώρος δεν είναι όλος δικός μας. Υπάρχουν διεθνείς διάδρομοι και διεθνείς εναέριες ζώνες. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει. Π.χ. μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν υπάρχει χερσαίο έδαφος. Η θάλασσα, τα "νερά" ανήκουν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Όμως ο εναέριος χώρος πάνω από αυτήν την θάλασσα μπορεί και να μην ανήκει μόνο στην Ελλάδα.

λοιπον εγω εχω την εντυπωση οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο.το αιγαιο ειναι ελληνικο μονο σε ποσοστο περιπου 49% και αυτο γιατι τα ναυτικα μιλια καθε νησιου δεν ξεπερνουν τα 12 ναυτικα μιλια και πολλες φορες τα 6. ετσι για τα μεγαλα κενα στην θαλασσα οπου δεν μεσολαβουν νησια θεωρουνται διεθνη υδατα.ετσι για παραδειγμα οι χαρτες που ειχαμε στο σχολιο που εδειχναν μια διακεκομενη γραμμη να ξεκιναιε απο την αλεξανδρουπολη και να περναει αναμεσα απο ολα τα ελληνικα νησια και τισ τουρκικες ακτες χωρις να διακοπτεται ειναι παραπλανητικοι.αλλα αυτο δεν το ξερουν οι περισσοτεροι ελληνες και για να πω την αληθεια εγω το αμαθα οταν ημουνα φοιτητης. νομιζω ακομα οτι ο εναεριος χωροσ ειναι αυτος που ειναι ενιαιος η τουλαχιστον αν δεν ειναι κυριαρχικα ελληνικος ελεγχεται απο το FIR αθηνων. αν ηταν αλλιως τα τουρκικα αεροσκαφη θα μπορουσαν να ειναι πολυ κοντα στην αθηνα για παραδειγμα χωρις να κανουν παραβασεις κατι που δεν ισχυει.

επισης οι διεθνεις συμβασεις δεν λενε πουθενα οτι ο εναεριος χωρος σου μπορει να ξεπερνα τα εξωτερικα ναυτικα σου μιλια.μαλιστ το επιχειρημα των τουρκων ειναι οτι η ελαδα ειναι η μοναδικη χωρα που κανει κατι τετοιο.μαλιστα το επιχειρημα της ελλαδας στο ζητηα αθτο δεν ειναι νομικο, αλλα εμπειρικο.οτι δηλαδη η τουρκια δεν ειχε αντιδρασει τα πρωτα 43 χρονια που χρησιμοποιουσαμε τα 10 μιλια εναεριου χωρου, απο το 1931 (νομιζω).

για το πρωτο σκελος ειμαι σιγουρος αλλα για τον εναεριο χωρο θα το κοιταξω και εγω αν και παλι ειμαι σχεδον σιγουρος, αν ξερει καποιος σιγουρα ασ βοηθησει

Να πω στο φίλο Ανδρέα αν και δεν απάντησε στα μισά οτι στην απάντηση του του περί Ερντογάν δηλαδή αυτό που μας λές είναι * μαγκιά του και ναί μπράβο του που "πολεμάει" για καλύτερες προυποθέσεις ένταξης της Τουρκίας*. :confused:

*και εμείς που κοιτάμε το δικό μας συμφέρον είμαστε προκατηλημένοι και οι κακοί τελικά που δεν αφήνουμε αυτό το λουλούδι να ανθίση?που τα έχεις δεί αυτα να γίνονται?*

Η τουρκία θα ζητάει οτι ζητάει αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον και αυτό δεν ειναι να μην μπεί η Τουρκεία στην ΕΕ αλλά να μπει με της προυποθέσεις που της τίθονται,δηλαδή η άλλη είναι μαμάκες που συμορφώνονται? :blink: και κάτι άλλο τα παραδείγματα περί Κούρδων κτλ είναι μια σταγόνα μπροστά στης αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν.

Δεν το αποδέχονται πολύ καλά τότε ΝΟ ΕΕ έτσι απλά,κακό είναι?

ΥΓ Και κάτι τελευταίο sorry αλλά αν νομίζεις οτι η Τουρκία του 1996 είναι διαφορετική απο αυτή του 2004 τότε χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος .

Φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση.

Έχεις δίκιο συμβαίνει το αντίθετο. Η θάλασσα εμπεριέχει πολλά διςθνή ύδατα και σε μεγάλα κενά χωρίς χερσαία εδάφη υπάρχουν αρκετά ύδατα. Δικό μου λάθος, ανέτρεξα στο Δίκαιο της Θαλάσσης και το διασταύρωσα. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον χάρτη μας. Δηλαδή τι έπρεπε να έχουμε ως χάρτη; Όλο διακεκκομένες γραμμές στα νησιά του Αιγαίου; Έχεις δει καμιά χώρα να έχει διακεκομένες γραμμές μέσα στο ίδιο της το κράτος για τις θάλασσές της;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ahill2 (11 Δεκ. 2004 , 16:36)

Να πω στο φίλο Ανδρέα αν και δεν απάντησε στα μισά οτι στην απάντηση του του περί Ερντογάν δηλαδή αυτό που μας λές είναι * μαγκιά του και ναί μπράβο του που "πολεμάει" για καλύτερες προυποθέσεις ένταξης της Τουρκίας*. :confused:

*και εμείς που κοιτάμε το δικό μας συμφέρον είμαστε προκατηλημένοι και οι κακοί τελικά που δεν αφήνουμε αυτό το λουλούδι να ανθίση?που τα έχεις δεί αυτα να γίνονται?*

Η τουρκία θα ζητάει οτι ζητάει αλλά και εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας συμφέρον και αυτό δεν ειναι να μην μπεί η Τουρκεία στην ΕΕ αλλά να μπει με της προυποθέσεις που της τίθονται,δηλαδή η άλλη είναι μαμάκες που συμορφώνονται? :blink: και κάτι άλλο τα παραδείγματα περί Κούρδων κτλ είναι μια σταγόνα μπροστά στης αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν.

Δεν το αποδέχονται πολύ καλά τότε ΝΟ ΕΕ έτσι απλά,κακό είναι?

ΥΓ Και κάτι τελευταίο sorry αλλά αν νομίζεις οτι η Τουρκία του 1996 είναι διαφορετική απο αυτή του 2004 τότε χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος .

Προσυπογράφω 100% :up:

Να πω στο φίλο Ανδρέα αν και δεν απάντησε στα μισά

πες μου συγκεκριμενα σε τι δεν απαντησα και θα σου απαντησω, σου φαινομαι για καποιος που μασαει τα λογια του?

είναι * μαγκιά του και ναί μπράβο του που "πολεμάει" για καλύτερες προυποθέσεις ένταξης της Τουρκίας*.*και εμείς που κοιτάμε το δικό μας συμφέρον είμαστε προκατηλημένοι και οι κακοί τελικά που δεν αφήνουμε αυτό το λουλούδι να ανθίση?που τα έχεις δεί αυτα να γίνονται

οχι φιλε μου δεν ειπα αυτο μην καταλαβαινεις ο,τι θελεις. ειπα, το οτι εγω θεωρω τον ερντογαν καλο πολιτικο δεν σημαινει οτι αυτος μαχεται για το καλο της ελλαδας.επισης, το θεμα ειναι το οτι εμεις δεν κοιταμε το δικο μας συμφερον αλλα το κακο της τουρκιας.

να μπει με της προυποθέσεις που της τίθονται,δηλαδή η άλλη είναι μαμάκες που συμορφώνονται?

κανε μου σε παρακαλω ενα ποστ οπου εγω ειπα να μπει η τουρκια χωρις καμμια προυποθεση γιατι δεν μπορω να το βρω...μαλλον δεν θα υπαρχει, εσυ τι λες?

και κάτι άλλο τα παραδείγματα περί Κούρδων κτλ είναι μια σταγόνα μπροστά στης αλλαγές που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν.

αρα συμφωνουμε πως ο δρομος προς την ευρωπαικη ενωση προβλεπει αναγκαστηκες αλλαγες.η τουρκια δεν θα μπει αυριο αλλα σε τουλαχιστον 10 χρονια.εγω μαλιστα λεω οτι μπορει να παρει και παραπανω συνφωνα με αθτα που βλεπω εδω.

αν νομίζεις οτι η Τουρκία του 1996 είναι διαφορετική απο αυτή του 2004 τότε χωρίς παρεξήγηση αλλά είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος .

εγω φιλε καλως η κακως εχω μεινει εδω αρκετα ωστε να βλεπω τις αλλαγες.εσυ που βασιζεις αυτα που λες?αληθεια εχεις παει ποτε τουρκια?

Αυτό όμως δεν αναιρεί τον χάρτη μας. Δηλαδή τι έπρεπε να έχουμε ως χάρτη;

φιλε μου μην κλεινεις τα ματια σου...δεν βλεπεις οτι ο χαρτης ειναι παραπλανητικος, οτι δεν ειναι σωστος?οικιοποιει διεθνη υδατα που δεν ειναι ελληνικα.τωρα πως θα επρεπε να ειναι...δεν ξερω και δεν ειναι δικη μου δουλεια να πω.πες εσυ.

τι φιλικα ρε παλικαρι, μονο που δεν με εβρισες :D , τελοσπαντων εχω ως αρχη να μην προσβαλομαι απο ατομα που δεν γνωριζω προσωπικα.οποτε μην ανησυχεις βαρα ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 17:03)

πες μου συγκεκριμενα σε τι δεν απαντησα και θα σου απαντησω, σου φαινομαι για καποιος που μασαει τα λογια του?

οχι φιλε μου δεν ειπα αυτο μην καταλαβαινεις ο,τι θελεις. ειπα, το οτι εγω θεωρω τον ερντογαν καλο πολιτικο δεν σημαινει οτι αυτος μαχεται για το καλο της ελλαδας.επισης, το θεμα ειναι το οτι εμεις δεν κοιταμε το δικο μας συμφερον αλλα το κακο της τουρκιας.

κανε μου σε παρακαλω ενα ποστ οπου εγω ειπα να μπει η τουρκια χωρις καμμια προυποθεση γιατι δεν μπορω να το βρω...μαλλον δεν θα υπαρχει, εσυ τι λες?

αρα συμφωνουμε πως ο δρομος προς την ευρωπαικη ενωση προβλεπει αναγκαστηκες αλλαγες.η τουρκια δεν θα μπει αυριο αλλα σε τουλαχιστον 10 χρονια.εγω μαλιστα λεω οτι μπορει να παρει και παραπανω συνφωνα με αθτα που βλεπω εδω.

εγω φιλε καλως η κακως εχω μεινει εδω αρκετα ωστε να βλεπω τις αλλαγες.εσυ που βασιζεις αυτα που λες?αληθεια εχεις παει ποτε τουρκια?

φιλε μου μην κλεινεις τα ματια σου...δεν βλεπεις οτι ο χαρτης ειναι παραπλανητικος, οτι δεν ειναι σωστος?οικιοποιει διεθνη υδατα που δεν ειναι ελληνικα.τωρα πως θα επρεπε να ειναι...δεν ξερω και δεν ειναι δικη μου δουλεια να πω.πες εσυ.

τι φιλικα ρε παλικαρι, μονο που δεν με εβρισες :D , τελοσπαντων εχω ως αρχη να μην προσβαλομαι απο ατομα που δεν γνωριζω προσωπικα.οποτε μην ανησυχεις βαρα ;)

Αν νιώθεις οτι μόνο που δεν σε έβρισα τότε sorry :whistle: αλλά με έχεις ψιλοκουφάνει εδώ .

Λές η Ελλάδα κρατάει κακία πρός την Τουρκία και σου λέει κάποιος λόγο των 400 χρόνων και λές σωστά(εδώ να πώ οτι κοίτα Αγγλους,Γάλλους,Γερμανούς,Αργεντίνους και χωρίς 400 χρόνια κατοχής)

Ναι πρέπει να προχωρήσουμε,με την προυπόθεσει όμως να προχωρήσει και η Τουρκία και το νταβατζιλίκι να το αφήσει απο έξω,εδώ ειναι ΕΕ.

Ναι ο Ερντογάν καλός εμείς κακοί που δεν θέλουμε την Τουρκία να εκσυνχρονιστει,αυτό μας λές?Συγνώμη αλλά μάλον δεν έχεις καταλάβει εσύ καλά οτι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μπεί η Τουρκία στην ΕΕ αλλά τηρουμένων τον προυποθέσεων,τόσο δύσκολα τα λέω ?

:blink: αν δεν τις τηρεί τη θα κάνουμε θα πούμε άντε βρε μπείτε ούτως η άλλως? :wacko: BTW αν το κακό της Τουρκίας = το καλό της Ελλάδος τότε εσύ τη θα πείς?Είμαι με τους Τούρκους?

Αν καταφέρει να κάνει οτι ζητάει η ΕΕ απο την Τουρκία σε 10 ή 15 κτλ χρόνια τότε με γειά της με χαρά της δεν νομίζω οτι κανείς λέει διαφορετικά.

Αλλαγές ελπίζω να μην εννοείς οτι φτιάχνουν δρόμους?γιατί η αλλάγές που ζητούνται δεν είναι απο αυτές που εσύ θα δείς,(Αναγνώριση της Κύπρου κτλ)

Να πάω Τουρκία για να δώ τί?

Συγνώμη βγήκε ή δεν βγήκε και έκανε όλες αυτές της δηλώσεις που αναφέρονται παραπάνω ο κ.Ερντογάν?αν ναί τότε δεν βλέπω καμία αλλαγή κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Η Ελλάδα θα πολεμήσει για το συμφέρον της Ελλάδας=καλή πολιτική για τους έλληνες ;)

πάντως δεν βλέπω που το είδες οτι εμείς δεν κοιτάμε το καλό μας αλλά το κακό των Τούρκων?αυτά λένε η εφημερίδες εκεί?

Ναι πρέπει να προχωρήσουμε,με την προυπόθεσει όμως να προχωρήσει και η Τουρκία και το νταβατζιλίκι να το αφήσει απο έξω,εδώ ειναι ΕΕ.Ναι ο Ερντογάν καλός εμείς κακοί που δεν θέλουμε την Τουρκία να εκσυνχρονιστει,αυτό μας λές?Συγνώμη αλλά μάλον δεν έχεις καταλάβει εσύ καλά οτι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μπεί η Τουρκία στην ΕΕ αλλά τηρουμένων τον προυποθέσεων,τόσο δύσκολα τα λέω

λοιπον, αυτο λεω απο την αρχη και εγω. πρεπει ομωσ να καταλαβουμε ολοι οτι οι αλλαγες ειναι αναγκαστικες και οι τουρκια πρεπει να προχωρησει σε αλλαγες ειτε θελει ειτε οχι.δεν ειπα πουθενα το αντιθετο.

οπως επισης δεν ειπα πουθενα οτι εμεις ειμαστε οι κακοι.το συμφερον της ελλαδας ειναι να μπει η τουρκια στο δρομο των διαπραγματευσεων για τα επομενα 10 χρονακια τουλαχιστον.και οι δυο μας αυτο δν θελουμε?

Αν καταφέρει να κάνει οτι ζητάει η ΕΕ απο την Τουρκία σε 10 ή 15 κτλ χρόνια τότε με γειά της με χαρά της δεν νομίζω οτι κανείς λέει διαφορετικά

διαβασε τα ποστ απο την αρχη και θα εκπλαγεις.βασικα αυτο που γραφεις ειναι παλι αυτο που λεω εγο απο την αρχη.

Αλλαγές ελπίζω να μην εννοείς οτι φτιάχνουν δρόμους?γιατί η αλλάγές που ζητούνται δεν είναι απο αυτές που εσύ θα δείς,(Αναγνώριση της Κύπρου κτλ)

και εγω αυτες τις αλλαγες εννοω.αν εισουνα εδω το 2000 που καιγοντουσαν οι κουρδοι στην πλατεια του περα, και μετα ερχοσουνα και σημερα θα καταλαβαινες τη διαφορα.επισης να σου θυμησω την εκθεση της comision η οποια γραφτηκε απο ανθρωπους των οοιων οι κυβερνησεις δεν ηθελαν την τουρκια εξ'αρχης.εσυ με ποια στοιχεια αμφισβητεις την εκθεση αυτη?

Συγνώμη βγήκε ή δεν βγήκε και έκανε όλες αυτές της δηλώσεις που αναφέρονται παραπάνω ο κ.Ερντογάν?αν ναί τότε δεν βλέπω καμία αλλαγή κατά την ταπεινή μου γνώμη.

για τον ερντογαν απαντησα πιο πανω και η απαντηση μου εκεινη καλυπτει και αυτην την ερωτηση σου.

γενικα, φιλε μου, το τελευταιο ποστ σου νομιζω δεν ειχε να προσφερει τιποτα καινουριο, δεν απαντουσε σε αυτα που ελεγα, και αναφερονταν σε πραγματα που ειχα ηδη απαντησει.

Επειδή μου φένεται θα μας καραφλιάσεις εδω πέρα δεν σχολιάζω καθόλου τα (και εγώ αυτά λέω κτλ) γιατί Μ'άλλον άλλος έλεγε οτι η Ελλάδα δεν θέλει το καλό της αλλά το κακό της Τουρκίας :blink: άλλος έλεγε οτι εμείς είμαστε η πορωμένοι (ενώ η Τούρκοι απλά έχουν στρατό στην Κύπρο) και Btw στο ξαναλέω η δηλώσης του Ερντογάν δεν είναι ούτε το καλό για την Τουρκία ούτε τίποτα παρά μόνο ανοιχτή καθαρή προσβολή πρός την ΕΕ και τα κράτη μέλη σαν να λέει οτι και να λέτε εσείς εμείς ΝΑ στα π@π@ρια μας στο τέλος θα γίνει το δικό μας,τώρα ποιος θέλει το κακό της Τουρκίας?δηλαδή κατα σε αυτό είναι καλή πολιτική του Ερντογάν?τότε να γίνουμε και εμείς μαμάκες και να πούμε ρε δεν πα να .....εδώ δεν μπαίνεται .

Κάτι άλλο που είπες η Τουρκία του 1996 δεν είναι η Τουρκία του 2004 μήπως είναι η Τουρκία του 2000 τότε? :whistle:

*και εγω αυτες τις αλλαγες εννοω.αν εισουνα εδω το 2000 που καιγοντουσαν οι κουρδοι στην πλατεια του περα*

απο ότι λες και φαίνεται η Τουρκία όλο αλλαγές είναι τι να σου πώ.

αυτή είναι η τελευταία φορά που γράφω στο topic την άποψη μου την είπα το να λογομαχώ και να έρχομαι σε αντιπαράθεση με "γνώστες" της Τουρκικής πολιτικής δεν είναι το φόρτε μου

;) αφήνω άλλους ποιό ενήμερους σε αυτά να τα πούνε.... (εκτός ανωτέρας βίας) :whistle:

ενταξει, οντως δεν εχει ουσια να συνεχισουμε...αμα διαβαζεις αυτα που γραφω και δινεις τη δικη σου ερμηνεια, τι να πουμε...aynway, εγω εξαρχης δεν εγραψα για να πεισω μερικους, αλλα για να κανω μερικους να σκεφτουν οτι καθε φορα υπαρχουν δυο πτυχες ενος ζητηματος.αλλα βεβαια, μολις ειπα την μαγικη κουβεντα 'η ελλαδα δεν εχει παντα δικιο' εγινα μισελληνας και τουρκος.

σε αφηνω τωρα γιατι αρχισε και ο ευαγγελατος ε?και ακουσε τον καλα, γιατι τα ελληνικα μεσα ενημερωσης δεν λενε ποτε ψεματα και ποτε δεν προσπαθουν να οξυνουν τις εντυπωσεις.

να έρχομαι σε αντιπαράθεση με "γνώστες" της Τουρκικής πολιτικής δεν είναι το φόρτε μου

εεε....προφανως :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (11 Δεκ. 2004 , 03:35)

Η Αμερική σε 400 χρόνια έγινε υπερδύναμη, ίσως κι εμείς ήμασταν υπερδύναμη αν δεν είχαμε την σκλαβιά των Τούρκων.

:lol: :lol: :stupid: :lol: :lol:

Αμ ο άλλος? Τι να παει να δει στην Τουρκία? Από τον καναπέ του τα μαθαίνει όλα και έχει και άποψη

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ahill2 (11 Δεκ. 2004 , 18:04)

Να πάω Τουρκία για να δώ τί?

Ρε, ανοίξτε κανα μάτι και κοιτάξτε μπροστά. Αν ήταν στο χέρι σας η Γερμανία θα ήταν στην απέξω στον αιώνα τον άπαντα μετά το '45. Ευτυχώς που απόψεις σαν τις δικές σας έχουν τελειώσει στην Ευρώπη για αυτό και υπάρχει σήμερα αυτό που λέγεται ΕΕ. Αν ειχαν επικρατήσει οι φανατικοί απομονωτιστές ("Εμείς οι καλοί-οι άλλοι είναι βάρβαροι" ή "Οι Τούρκοι θέλουν το κακό μας") θα ήμαστε ακόμα στην εποχή που τα έθνη σφάζονταν μεταξύ τους.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 19:18)

ενταξει, οντως δεν εχει ουσια να συνεχισουμε...αμα διαβαζεις αυτα που γραφω και δινεις τη δικη σου ερμηνεια, τι να πουμε...aynway, εγω εξαρχης δεν εγραψα για να πεισω μερικους, αλλα για να κανω μερικους να σκεφτουν οτι καθε φορα υπαρχουν δυο πτυχες ενος ζητηματος.αλλα βεβαια, μολις ειπα την μαγικη κουβεντα 'η ελλαδα δεν εχει παντα δικιο' εγινα μισελληνας και τουρκος.

σε αφηνω τωρα γιατι αρχισε και ο ευαγγελατος ε?και ακουσε τον καλα, γιατι τα ελληνικα μεσα ενημερωσης δεν λενε ποτε ψεματα και ποτε δεν προσπαθουν να οξυνουν τις εντυπωσεις.

εεε....προφανως :whistle:

Συγνώμη αλλά εσύ διαβάζεις αυτά που λές?

" μολις ειπα την μαγικη κουβεντα 'η ελλαδα δεν εχει παντα δικιο' εγινα μισελληνας και τουρκος."

Πάς καλά οκ η Ελλάδα δεν έχει πάντα δίκιο και η Τουρκία και η πολιτική της είναι μάγκες και ο Ερντογάν καλός πολιτικός, η μαγική σου κουβέντα δεν είναι καθόλου μαγική αποψή σου,αποψή μας αλλά μην μας λές αλλιώς τα εννοείς εσύ και αλλιώς τα καταλαβαίνουμε εμείς γιατί απο Τουρκική πολιτική δεν ξέρουμε αλλά να διαβάζουμε και να καταλαβαίνουμε ξέρουμε πολύ καλά.

Σοβαρά υπάρχουν δύο πτυχές ενός ζητήματος?τι λε ρε παιδί μου :rolleyes:

Αντε πήγαινε να δείς τον Εισαγγελάτο εσύ και άσε εμάς τους υπόλοιπους "κακούς" Ελληνες να κάνουμε σχέδια καταστροφής της Τουρκίας :whistle:

BTW αν νομίζεις οτι ο Ελληνας κάθεται και ακούει ευαγγέλατο και "τρώει" οτι του σερβιρουνε τότε σου έχω νέα ....δεν είναι όλοι οι Ελληνες σαν εσένα :rolleyes: .

Τουλάχιστον εγώ λέω οτι δεν είμαι γνώστης της Τουρκικής πολιτικής εσύ τώρα λέγε οτι θές για σένα. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (11 Δεκ. 2004 , 19:30)

:lol: :lol: :stupid: :lol: :lol:

Αμ ο άλλος? Τι να παει να δει στην Τουρκία? Από τον καναπέ του τα μαθαίνει όλα και έχει και άποψη

Ρε, ανοίξτε κανα μάτι και κοιτάξτε μπροστά. Αν ήταν στο χέρι σας η Γερμανία θα ήταν στην απέξω στον αιώνα τον άπαντα μετά το '45. Ευτυχώς που απόψεις σαν τις δικές σας έχουν τελειώσει στην Ευρώπη για αυτό και υπάρχει σήμερα αυτό που λέγεται ΕΕ. Αν ειχαν επικρατήσει οι φανατικοί απομονωτιστές ("Εμείς οι καλοί-οι άλλοι είναι βάρβαροι" ή "Οι Τούρκοι θέλουν το κακό μας") θα ήμαστε ακόμα στην εποχή που τα έθνη σφάζονταν μεταξύ τους.

Ovelix νομίζω οτι τα σχόλια σου είναι παιδαριώδη αν μη τι άλλο,αν πάς τώρα να προσβάλεις τους άλλους γιατί έχουν διαφορετική άποψη απο εσένα τότε είσαι χειρότερος απο αυτά που επιρρίπτης στον κάθε ενα εδώ .

Το να λές οτι η Τουρκία πρέπει να συμορφωθεί με τους όρους που ζητάει η ίδια η ΕΕ είναι απομονωτισμός ? :wacko: το ότι οι Τούρκοι λένε ΟΧΙ σε όλα είναι φανατισμός δικός μας?

Ξύπνα μεγάλε και κοίτα έξω απο το μικρόκοσμό σου,μην γενικεύεις και μην βάζεις λόγια που δεν έχουν υποθεί.

Εθνη ακόμα σφάζονται αλλά που εσύ να πάρεις γραμμή.

οσο για το αν μένω στον "καναπέ" η όχι αυτό το ξέρω εγώ και μόνο εγώ εκτός και αν μένεις στο σπίτι μου. :rolleyes:

Το να πάω Τουρκία δεν νομίζω θα μου δείξει την πολιτική που ακολουθούν στην ΕΕ.

1) Κανείς στην ΕΕ δεν υποστηρίζει οτι η Τ. θα μπει άνευ όρων. Όποιος το λέει εδώ μέσα είναι άσχετος.

2) Ποιος σας είπε ότι το παρελθόν θα πρέπει να ορίζει τις τύχες ενός έθνους για πάντα; Η Γερμανία και το Ισραήλ τα πάνε υπέροχα.

3) Η ΕΕ έχει ορίσει κριτήρια για τα υποψήφια μέλη. Κριτήρια οικονομικά, κριτήρια νομικά και κριτήρια εναρμονισμού και μηχανισμών ελέγχου. Αν δεν τα εφαρμόσει η Τ. δεν μπαίνει όσο και να χτυπιέται ο Ερντογάν.Και την Κύπρο θα αναγνωρίσει επισήμως και το Σύνταγμά της θα αλλάξει. Αλλα πρώτα θα πάρει ημερομηνία (τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα)

4) Συμφέρον της Ελλάδας είναι να προχωρήσει η Τ. μπροστά. Η χώρα ψάχνει την ταυτότητά της και μέρος της αναζήτησης είναι και ο τσαμπουκάς. Όπως λέει σήμερα και ένας τούρκος ποιητής σε μια εφημερίδα

«Aν οι Tούρκοι είχαν ετήσιο εισόδημα 35.000 δολάρια, ουδείς θα μιλούσε για την ταυτότητα της Tουρκίας ή για το Iσλάμ». Είναι αυτό που έλεγα λίγες σελίδες πριν: Αν ο Τούρκος αποκτήσει καλό εισόδημα και ποιότητα ζωής κανείς δεν θα ασχολείται σε ποιον ανήκουν πέντε βραχονησίδες.

5) Δεν ξέρω αν η Τ. πάρει ημερομηνία. Δεν ξέρω αν θα ενταχθεί τελικά (δύσκολα πάντως). Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα έχει 100% δίκιο σε όλα τα ζητήματα και η Τ. 100% άδικο, να πάει να κοιταχτεί.

6) Ο πατριωτισμός είναι καλό πράγμα αλλά τις περισσότερες φορές συνοδέυεται από μίσος για τον γείτονα. Τότε λέγεται εθνικισμός. Και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

7) Δεν ξέρω αν η Τουρκία έχει υπογράψει ή όχι τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας αλλά είμαι βέβαιος ότι στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο τα έχει η ίδια επεκτείνει στα 12 μίλια, όπως και η Κύπρος και η Συρία και άλλες χώρες.

8) Όταν ακούτε στις Ειδήσεις "τουρκική φρεγάτα έφτασε στην Άνδρο" κανείς δεν σας λέει ότι στα 6 μίλια έξω από την Άνδρο μπορεί ο οποιοσδήποτε να πλεύσει. Είναι διεθνή ύδατα.

9) Καταλάβετε επιτέλους ότι και ο Ερντογάν έχει τα δικά του προβλήματα και τους δικούς του φανατικούς να κατευνάσει και τα δικά του ζητήματα να ελέγξει. Κάποιες δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Θυμηθείτε τα δικά μας "Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη" ενώ στο εξωτερικό μιλούσαμε κανονικότατα για όλα. Και μάλλον σε καλό μας βγήκε. Για την Ελλάδα τουλάχιστον, η πορεία των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας πάει καλά.

10) Τέλος, ο Ταγίπ Ερντογάν πέρασε τις τελευταίες 48 ώρες στις Βρυξέλλες διαπραγματευόμενος με όλους και για όλα. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ. Καταλάβατε??? Αυτό ακριβώς που δεν κάνει η Ελλάδα που μόνο εύχεται και η Κύπρος που μόνο απαιτεί. Σήμερα διαβάζω ότι ο πρόεδρος Τάσσος σχεδόν αποκλείει πια το βέτο.

συμφωνω απο το 1-10 με τον οβελιξ, με μια μικρη παρενθεση για το 7 οτι η τουρκια θεωρει οτι το αιγαιο ειναι κλειστη θαλασσα και αρα αποτελει ειδικη περιπτωση, χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι ο ισχυρισμος της στεκει νομικα. ειναι αλλωστε πραγματακια που εχω πει και εγω στις 2 τελευταιες σελιδες.οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε.αλλοι που απλως δεν θελουν καν να υποψιαστουν αν αυτα που τους σεβιρουν ειναι 'γιαλαντσι', απλως αλλαζουν τα λογια μου οπως τοτυς συμφερει.anyway, νομιζω οτι ακομα και ετσι ατομα απο εδω εμαθαν μερικες αληθειες που πριν ουτε τις υποψιαζονταν....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mr s ( 8 Δεκ. 2004 , 14:34)

Ίσως να σας χαλάσω το πάρτι σας . Αλλά

4 σελίδες και ουτέ ενα μύνημα για την Κύπρο .

Και Αναρωτιέμαι αν η Τουρκιά εκανε τα εγκλήματα που εκάνε και κανεί σε μια αλλή χώρα , θα αντιδρούσατε;

-Πετάει ο γάϊδαρος;

-Πετάει!!!! Πετάει!!!

Υπάρχει στράτος στην Κύπρο

Δεν υπάρχει !

Δεν είναι δικό μας πρόβλημα αν δε μπορείς να εντοπίσεις τις αναφορές στην Κύπρο μέσα στο thread.

Εγώ μόλις ξεκίνησα να το διαβάζω κι έχω ήδη βρει αρκετές αναφορές μέσα σε ποστ ;) :)

Εντιτ: Ώχ με πρόλαβε ο Φίλιππος (κατά πολύ μάλιστα :o )

Ας δώθεί στην Τουρκία μια ευκαιρία, εγώ θα προτιμούσα ένα ειδικό καθεστώς ΕΕ με Τουρκία... αλλά οι βελτιώσεις που θέλουμε από την Τουρκία θα έρθουν μόνο μέσα από την διαπραγμάτευση των Τούρκων για την είσοδο στην ΕΕ.

Κάποιες επισημάνσεις σε αυτά που είπε ο Οvelix μιας και σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί του.

1)Κάτι μου λέει όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσαρμοστεί στην Τουρκία και όχι η Τουρκία σε αυτήν. Οι πλάτες της Αμερικής είναι δυνατές.

2) Δεν πρέπει να κοιτάμε πρώτα το παρελθόν, αλλά όταν μας διαφημίζουν τις αλλαγές της Τουρκίας, πρέπει να τις εξετάσουμε υπό το πρίσμα του παρελθόντος, μιας και ανάλογες κινήσεις στο παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς.

3) Η ημερομηνία της Τουρκίας όμως δεν πρέπει να πηγαίνει πακέτο με δέσμευση για τελική είσοδο...

4) Δεν είναι μόνο το εισοδήμα λόγος, σκέψου ότι υπάρχουν κάποιες χώρες που θέλουν πολιτική ενοποιήση και κάποιες άλλες δεν θέλουν να χάσουν την ισχύ-επιρροή που έχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

5) & 6) Ovelix οι έλληνες όταν χάνουν τα ρίχνουν όλα στους άλλους, ενώ όταν κερδίζουν τα καταφέρνουν με το σπαθί τους... ας είναι καλά η προπαγάνδα που έχουμε δεχτεί στο σχολείο.

7) Ovelix δεν έχουν υπογράψει την διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας. Σε κόντρα πού είχαν με την Συρία (η οποία είχε επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 35 νμ) αναγνώρισε μόνο τα 12 νμ. Απλώς στο Αιγαίο αν επεκταθούν τα δικά μας χωρικά ύδατα στα 12 νμ α) Θα κάνουν τσάρκα τα ελληνικά πολεμικά και το ελληνικό λιμενικό δίπλα από τις ακτές τους και β) Θα μειωθεί το μερίδιο τους στην υφαλοκρήπιδα (και στην Αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Το θέμα με το δικαστήριο της Χάγης δεν είναι και τόσο υπέρ μας... γιατί το δίκαιο της θάλασσας είναι αρκετά ασαφές και το δικαστήριο της Χάγης φροντίζει να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Συν ότι με βάση το διεθνές δίκαιο (που λέμε ότι ακολουθούμε εμείς) , πρώτα πρέπει να προηγηθούν διμερείς επαφές - συνομιλίες και μετά να καταφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο.

8) Επίσης όταν Τουρκικά F-16 έχουν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο , σημαίνει συνήθως ότι παραβιάζουν τα 10 νμ και όχι τα 6 νμ (τα παραβιάζουν και αυτά αλλά όχι τόσο συχνα). Με βάση το διεθνές δίκαιο, ο εναέριος χώρος πρέπει να είναι ίσος με τα χωρικά ύδατα.

10)Οι Τούρκοι κάνουν το καλύτερο, βάζουν στο τραπέζι 10 πράγματα , ενώ θέλουν μόνο τα 2, υποχωρούν στα 8 και στο τέλος παίρνουν τα 2 που θέλουν... και οι άλλοι χαίρονται που πήραν τα 8 που είχαν από πριν...

Ποιό πάνω σου ανέφερα για το θέμα του Γιβραλτάρ , και είπες το εξής

Πειραματόζωο έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Το Γιβραλτάρ δεν είναι εδαφική διεκδίκηση αλλά αντικείμενο διακρατικής συμφωνίας. Τράβα διάβασε τι συμβαίνει πριν κάνεις σχόλιο. Θα στο εξηγούσα εγώ αλλά καλύτερα να το βρεις μόνος σου. Για να μην αναφέρω ότι ουδέποτε στον 20ό αιώνα τέθηκε απο τους δύο θέμα χρήσης στρατού. Και να σε πληροφορήσω ότι από το 1985 δεν είναι καν αιτία αντιπαράθεσης.

Δεν είπα ότι είναι ίδιο με τις Ελληνοτουρκικές Υποθέσεις, αλλά και το θέμα με τις βραχονησίδες δεν είναι αιτία πολέμου, μόνο τα χωρικά ύδατα. Απλώς αποτελεί ένα παραδείγμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να μπλέκεται με τέτοια θέματα.Είναι μια διεκδίκηση της Ισπανίας από την Βρετανία .

Τέλος για το θέμα της Κύπρου... έλεος η γκρίνια. Οι Τούρκοι μπήκαν με τα όπλα στην Κύπρο και μόνο έτσι θα φύγουν... αν δεν είσαστε διατεθειμένοι να πολέμο με την Τουρκία (αλήθεια ποιος θα χάσει περισσότερα από έναν τέτοιο πόλεμο), μην περιμένετε να πάρει ο "Ελληνισμός" εκδίκηση μέσα από διπλωματικές προσπάθειες.

Btw κανείς δεν κατηγορεί τον Παπαδόπουλο που δέχτηκε να αποφασίσει ο Ανάν σε περίπτωση διαφωνίας ελλήνων-τούρκων, ούτε τον κατηγόρησαν για την δέσμευση να πάει σε δημοψήφισμα ότι σχέδιο και αν τους πλάσαραν.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (11 Δεκ. 2004 , 12:54)

Ένα θα σου πω μονάχα και αν θέλεις απαντάς. Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω στα καυτά θέματα που θέτεις αν θέλει ας το κάνει κανένας άλλος. Είσαι Έλληνας πολίτης; Δεν αμφισβητώ ότι η Πόλη (δεν έχω πάει) είναι ονειρική πόλη, αλλά εγώ προσωπικά δύσκολα θα αποφάσιζα να σπουδάσω εκεί. Δεν μας λες τι δεσμούς έχεις με Τουρκία;

Δε κατάλαβα; Ιερά εξέταση θα κάνουμε; :mad: :mad:

Τι μας νοιάζει τι είναι ο άλλος; :!:

Και γιατί να ρωτάς εφόσον το μόνο διαφορετικό από τους υπόλοιπους που ποστάρουν σε αυτό το θέμα είναι οι απόψεις του; :confused:

Μόλις τώρα είδα και το πώς του την πέσατε στη συνέχεια χαρακτηρίζοντας τον μισέλληνα επειδή απλά τοποθετήθηκε διαφορετικά από σας... Ειλικρινά, είναι ντροπή... :(

Όσο για το Δίκαιο της Θαλάσσης διαφέρει από το δίκαιο του εναέριου χώρου. Ούτε εγώ είμαι νομικός αλλά θυμάμαι να έχω διαβάσει ότι παρόλο που ας πούμε είναι δικό μας το Αιγαίο (το λέω πολύ απλοϊκά για να το καταλάβουμε) ως θάλασσα στην ελληνική επικράτεια, ο εναέριος χώρος δεν είναι όλος δικός μας. Υπάρχουν διεθνείς διάδρομοι και διεθνείς εναέριες ζώνες. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει. Π.χ. μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν υπάρχει χερσαίο έδαφος. Η θάλασσα, τα "νερά" ανήκουν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Όμως ο εναέριος χώρος πάνω από αυτήν την θάλασσα μπορεί και να μην ανήκει μόνο στην Ελλάδα. Ανήκει στον διεθνή εναέριο χώρο. Είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Θα ανατρέξω σε κάτι συγγράματα νομικής βιβλιογραφίας και θα σας πω για σίγουρα.

Ας πούμε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο πάνω από την ελλάδα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτός δεν είναι εθνικός εναέριος χώρος, μιας και η ελλάδα δεν ασκεί κυριαρχία, ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα... κάτι τελείως διαφορετικό. Επίσης ο ενάεριος χώρος λέγεται FIR Αθηνών και όχι FIR Ελλάδος, και η Τουρκία έχει 2 FIR (FIR Instanbul και FIR Ankara).

Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία στην πορεία της προς την ΕΕ.

Γιαντρ, αυτό ίσως δώσει κάποιες απαντήσεις στους προβληματισμούς σου ως προς το κατά πόσο θα αλλάξει "υποχρεωτικά" ή όχι η Τουρκία συμπεριφορά και νόμους στην πορεία της.

Δύο είναι τα βασικά σημεία του άρθρου: 1) Σε δέκα χρόνια από σήμερα δεν θα έχει εκπληρώσει ούτε τα μισά κριτήρια άρα ή ένταξη πάει ακόμη πιο πίσω και 2) Αν η ΕΕ (ή κάποια μέλη της έστω) αναζητήσει στο μέλλον αφορμές να την αφήσει απ' 'εξω δεν θα δυσκολευτεί καθόλου

Την ερχόμενη Τρίτη ο Παπαχελάς στους Φακέλους ασχολείται με το θέμα που συζητάμε και μεταξύ άλλων μιλάει και ο δηλωμένος κατά της τουρκικής ένταξης Ζισκάρ Ντ'Εστέν.
KCB