Jump to content

Ελληνοτουρκικά, Ευρωπαική Ενωση, Γκρίζοι Λύκοι , κ.α.


EchiDNA
 Κοινοποίηση

Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;  

159 members have voted

  1. 1. Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;

    • Ναι!
      13
    • Ανάλογα...
      33
    • Όχι!
      109
    • Δεν με νοιάζει...
      4


Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 9 Δεκ. 2004 , 16:39)

 

1) H συνθήκη προσχώρησης καταργεί το casus beli

2) H συνθήκη προσχώρησης καταργεί εδαφικές διεκδικήσεις (το 1981 ενταχθήκαμε ενώ - εντελώς τυπικά βεβαίως - ήμαστε σε πόλεμο με την Αλβανία). Η Τουρκία ακόμη και μετά την ένταξή της μπορεί να είναι σε πόλεμο ή να διεκδικεί εδάφη πχ από το Ιράν. Αλλά με Ελλάδα και Κύπρο ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψει ότι προβλέπεται.

3) Αν δεν το αναγνωρίσει δεν εντάσσεται. Στην πορεία των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να το κάνει. Ίσως δεν το κάνει επειδή έχει πιέσεις στο εσωτερικό που θέλουν να "ανταλλάξουν" την ημερομηνία έναρξης με την αναγνώριση. Κατά τη γνώμη τους δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και μετά να απορριφθούν.

4) Λυπάμαι, αλλά αυτό απαντήθηκε τον Απρίλιο στο δημοψήφισμα(έτσι λένε τουλάχιστον στις Βρυξέλλες) Αν η Κύπρος ήθελε να φύγει ο στρατός ας αποδεχόταν το δημοψήφισμα. Κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις.

5) Ξεκινά κανονικά μόνο αν πάρουν ημερομηνία και μόνο αν αποδεχθούν κάποια προαπαιτούμενα. Και μην ξεχνάς οτι στην πορεία ελέγχονται.

 

Αν η Τουρκία πάρει ημερομηνία ΠΑΥΕΙ να είναι ο ανεξέλεγκτος νταής του γείτονα και του λαού του. Θα ελέγχεται καθημερινά από τα κοινοτικά όργανα και στα σοβαρά ζητήματα θα δίνει λόγο συνεχώς. Οι ευρωπαίοι ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις και δίνουν ημερομηνία με την ελπίδα να φέρουν την Τουρκία σε άλλο επίπεδο, ανώτερο. Άλλωστε οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει 40 χρόνια να γίνουν μέλη. Κάτι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν και σε αυτό προσβλέπουν οι χώρες μέλη.

 

1. Δεν το γνωρίζω αλλά το δέχομαι αφού το λες

2. Θυμάσαι πότε κάναμε άρση της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία; Μας υποχρέωσε η Ε.Ε. να την κάνουμε; Η Αλβανία άλλωστε δεν είναι μέλος οπότε η σύγκριση είναι ανώφελη. Η Τουρκία θα πρέπει να υπογράψει ότι προβλέπεται εφόσον την υποχρεώσουν. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τη συγκρίνεις με οποιοδήποτε άλλο κράτος, εγώ προσωπικά τουλάχιστον τη θεωρώ μοναδική.

3. Και πάλι εφόσον την υποχρεώσουν. Αυτό που λέγεται σε όλα τα προσχέδια όπως και σ'αυτό που παρέθεσα παραπάνω είναι ότι θα την υποχρεώσουν οπότε είμαστε μέσα.

4. Δηλαδή το ότι δεν αποδέχθηκε η Κύπρος το (εκβιαστικό IMHO) δημοψήφισμα σημαίνει ότι πλέον αναγνώρισε τον στρατό κατοχής ως νόμιμο ή τον αποδέχθηκε;;;;;;; Για εξήγησέ το λίγο περισσότερο τι εννοείς "απαντήθηκε".

5. Συμφωνώ αν και δικαιολογημένα προκαλείται σύγχυση από διάφορες δηλώσεις που επιδιώκουν να χαϊδέψουν την Τουρκία στην πλάτη...

 

Αν πάρει ημερομηνία με τις προΥποθέσεις που θέλουμε ΝΑΙ παύει να είναι ο νταής αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι θα τεθούν οι προϋποθέσεις που θέλουμε. Εσύ συνεχώς παίρνεις σαν δεδομένο πως ναι και εκεί είναι η μόνη μας διαφορά νομίζω.

KCB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 306
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 9 Δεκ. 2004 , 15:52)

 

Η συνθήκη προσχώρησης κάθε νέου μέλους προϋποθέτει ρητά και κατηγορηματικά αναγνώριση όλων των μελών, παραίτηση από κάθε εδαφική διεκδίκηση εναντίον τους και συμμόρφωση με όλους τους κανόνες της ΕΕ για ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. Συνεπώς αν θελήσει σοβαρά να μπει η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κύπρο και να πάψει να λέει π@παριές για τα νησιά μας. Όσα ακούγονται σήμερα είναι απειλές για το θεαθήναι. Πάει αυτό.

 

 

Συμφωνώ αλλά τότε προς τι η όλη συζήτηση; Όχι η δική μας αλλά στην Ε.Ε. για την ένταξη και τις προϋποθέσεις για ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. Αφού όλα θα γίνουν αυτόματα με την ένταξη γιατί δεν εντάσσεται "αύριο"; Μήπως γιατί πρέπει να έχουν γίνει ώστε να ενταχθεί;

 

Λουξεμβούργο δεν θα γίνει αλλά ΟΤΑΝ φτάσει να ενταχθεί θα είναι σίγουρα εκεί που ειναι σήμερα η Τσεχία και η Σλοβενία. Όσο για τις διεκδικήσεις α)δες προηγουμενη παράγραφο και β)πες μου μια χωρα της ΕΕ που έχει εδαφικές διεκδικήσεις από τους γείτονες της. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις η ένταξη στην ΕΕ ναι, εξαφανίζει τέτοιες πρακτικές διαπραγματέυσεων.

 

Και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Πες μου ποια χώρα της ΕΕ μοιάζει έστω και στο ελάχιστο στην Τουρκία!!!

 

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι μεγάλη ανοησία. Casus Belli και καθημερινές παραβιάσεις απλά δεν γίνονται ανεκτά από μέλος σε μέλος. Το ότι δεν έχεις δει ποτε να συμβαίνει αυτό μεταξύ μελών είναι ότι τα μελη ΗΔΗ έχουν δεσμευτεί ότι απέχουν από τετοιες πρακτικές. Η Τουρκία δεν είναι μέλος και κάνει του κεφαλιού της. Για να γίνει θα πρέπει να τα κόψει. Πόσο πιο απλά να το πω?

 

Και στο ΝΑΤΟ είμαστε όλοι μέλη και επικρατεί η σημερινή χαρούμενη ατμόσφαιρα... Χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο;

KCB
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 9 Δεκ. 2004 , 17:03)

 

Για να ενταχθει η Τουρκία χρειάζεται να συμφωνήσουν ΟΛΑ τα 25 μέλη της ΕΕ (συν όσα θα έχουν μπει αν έχουν μπει ως τοτε). Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο με δεδομένο ότι ακόμη και αν ικανοποιηθούν ΟΛΑ τα οικονομικά ζητήματα και οι νόμοι και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις κλπ, υπάρχει πάντα το ζήτημα του μεγέθους της και της δύναμης που θα έχει με τα 70-80 εκατομμύρια κατοίκους της και τις έδρες στο ευρωκοινοβούλιο και στα υπόλοιπα όργανα. Ακόμη κι αν 20 χώρες πουν ναι, υπάρχουν χώρες όπως η Γαλλία που δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση μια χώρα με μεγαλύτερο πληθυσμό και μέγεθος να ασκεί ισότιμη εξουσία στα όργανα της ΕΕ όπου από το '70 κάνουν κουμάντο οι ευρωπαϊκές δυνάμεις.

 

Πάμε στην άλλη πλευρά τώρα. Η Τουρκία δεν αγαπά την ΕΕ. Θέλει να ενταχθεί για να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα και να δώσει στο λαό της ένα "Εθνικό Όραμα". Η Τουρκία χρειάζεται αυτή τη "Μεγάλη Πορεία προς τη Δύση" για να εμπνεύσει κάτι μεγάλο τώρα που οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις μάς τελείωσαν.

 

Η Τουρκία είναι μια χώρια βαθιά εθνικιστική και μιλιταριστική και ο μόνος τρόπος να εκδημοκρατιστεί και να εκσυγχρονιστεί είναι ένα βίαιο "σπρώξιμο" προς τα εμπρός όπως τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ εξαφάνισε σε μια νύχτα το οθωμανικό κράτος και το Σουλτάνο και έφτιαξε μια νεα χώρα με δυτικούς θεσμούς. Σήμερα έχει έρθει η ώρα για το νέο "σπρώξιμο" και αυτό η Τουρκία ελπίζει να το καταφέρει μπαίνοντας στην ΕΕ.

 

Συμπέρασμα: Η Τουρκία την έχει άσχημα. Έχει τεράστια προβλήματα με την οικονομία, την κυβέρνηση, το στρατό, τη φτώχεια, τις εδαφικές της διεκδικήσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες, τους γείτονες, τους αντάρτες, τους φανατικούς μουσουλμάνους και τόσα άλλα. Χρειάζεται την ένταξη για να λύσει προβλήματα και όχι για να συνεισφέρει σε οτιδήποτε. Μέχρι τη μέρα που η Τουρκία θα γίνει "κανονική" χώρα οι πόρτες της ΕΕ θα είναι κλειστές.

 

 

Εδώ συμφωνώ σε όλα (άλλωστε είπα στο 1ο μου σχόλιο για το πρόβλημα του μεγέθους και με παρέπεμψες στο άρθρο του Ζισκάρ) εκτός από την τελευταία φράση. Από που συμπαιρένεις αυθαίρετα ότι θα είναι κλειστές; Το θεωρώ υπερβολικά αισιόδοξο. Θα είναι μεν εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξουν αλλά με το παρασκήνιο που παίζει θεωρώ όλα τα ενδεχόμενα πιθανά. Οι περισσότερες από τις χώρες που εντάχθηκαν πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν Δούρειος Ιππος των ΗΠΑ, κι όμως εντάχθηκαν για διάφορους λόγους... Το θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε χωρίς να είμαστε βέβαιοι για τίποτα.

KCB
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix ( 9 Δεκ. 2004 , 17:04)

 

Και για να τελειώνουμε με αυτο το θέμα γιατί κουβεντιάζουμε με όρους του '50 ζητήματα του 2020.

 

"Ειδική Σχέση" Τουρκίας και ΕΕ σημαίνει ότι η Τουρκία απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα (εμπόριο, μετακίνηση κλπ) και καμία από τις υποχρεώσεις (ανθρώπινα δικαιώματα, αναγνωρίσεις κλπ).

 

Εμείς λοιπόν τι θέλουμε? Ένα πλήρες μέλος που δεν απειλεί τον γειτονα αλλά είναι πρόβλημα για την Ένωση για όλους τους λόγους που προαναφέραμε ή ένα "σχεδόν μέλος" που κάνει ότι γουστάρει με τις μειονότητες και το Αιγαίο? Ειλικρινά δεν ξέρω.

 

 

Το τι σημαίνει "Ειδική Σχέση" εξαρτάται και πάλι από τις διαπραγματεύσεις. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξει εκεί που λες εσύ "όλα τα πλεονεκτήματα και καμία από τις υποχρεώσεις"!!! Σου θυμίζω ότι στο παρελθόν μόνο και μόνο για να δωθούν κάποια κονδύλια βάζαμε όρους (και γινόμασταν και τότε οι κακοί της υπόθεσης αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο).

KCB
Link to comment
Share on other sites

Η Κύπρος είναι ήδη μέλος και μπορεί από σήμερα μέχρι και την ημέρα ένταξης της Τουρκίας (λέμε τώρα) σε 15 χρόνια να επιβάλλει κάποια (όχι όλα) κάποια πράγματα. Αυτό είναι καλό.

 

Πάλι καλά που δεν το έκαψαν το χαρτί, οι απανταχού (και του γεωγραφικού και του πολιτικού χάρτη) θιασώτες της εν γένει "συναίνεσης", ευπιστίας και πειθούς στην Ευρωπαϊκή ή /και Παγκόσμια "Αυθεντία Σκέψης και Προγραμματισμού"...

(...με απλά λόγια, την δηλώσανε την Κύπρο, έστω και ακρωτηριασμένη και τη σώσανε...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ...).

 

:whistle:

 

 

Κατά τα λοιπά, άγρια / ημιάγρια ή εξημερωμένη, ειδικής εξάρτησης / σύνδεσης η προσχώρησης Τουρκία... :wacko: ... Δ/Ξ & Δ/Α ...τι νόημα έχει, δηλαδή;.. :rolleyes: ...

 

Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει τόση σχέση με την Ευρώπη, όση σχέση έχει ο Βαλιανάτος με την ετεροφυλοφιλία :rolleyes: (...ναι, είμαι βαλτός...) και είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Πολιτική είναι μια έκφανση "πολιτικού" αυνανισμού...τα δε αποτελέσματά του θα λερώσουν τους πάντες...(με τις υγείες σας)... :rolleyes:

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Link to comment
Share on other sites

slightly off topic...still, necessary to be written:

 

Παρεμπιπτόντως: μια συζήτηση που γίνεται σε έναν δικτυακό τόπο, όπως αυτός, δεν είναι "καφενείο".

 

Κάλλιστα, εκφράζει σοβαρές σκέψεις και αποδίδει, πιστά, "αλήθειες".

 

Η περίτεχνη ή επιτηδευμένη παράθεση "πολιτικής σκέψης", δεν αποτελεί πανάκεια και επουδενί αποτελεί το απαύγασμα της πολιτικής επιστήμης. :rolleyes:

 

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η συντριπτική πλειονότητα αντιλαμβάνεται, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, τι είναι αντικειμενικά ορθό και τίμιο και τι συνιστά φαιδρότητα. Απλά, αυτή η συντριπτική πλειονότητα (...Μέλος αυτής και γώ και σύ και Κοινωνία η μισή και βάλε...), δεν δύναται να αλλάξει το παραμικρό...είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟΝ...

 

"Εξακολουθήσατε" (...όπως ανακοίνωνε και το ΚΕΚΑΕΔ, μετά την έπαρση ή την υποστολή της σημαίας...) ;)

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Link to comment
Share on other sites

Ovelix, έχεις μετατρέψει την προσωπική σου άποψη ή ευχολόγιο σε δεδομένο που πρέπει κατά έναν μαγικό τρόπο να αποδεχθούμε.

 

Εδώ ο κόσμος χάνεται και γίνονται κανονικές μάχες στην ΕΕ και εσύ έχεις προδιαγράψει την πορεία της Τουρκίας και την σχέση που θα έχει με την ΕΕ για τα επόμενα 50 χρόνια.

 

Δεν κάνεις ένα post και στο site του ευρωκοινοβουλίου που ακόμη το συζητάνε το θέμα; Συγγνώμη αλλά οι απόψεις σου σε αυτό το thread κινούνται εκτός τόπου και χρόνου.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πιστεύεις ότι μία χώρα μπορεί να κάνει στροφή 180 μοιρών μέσα σε 10-15 χρόνια. Ούτε καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο βέβαιος ότι οι άλλες χώρες θα απορρίψουν την Τουρκία εάν δεν κάνει τις υποχωρήσεις που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Όμως το χειρότερο είναι ότι ενώ τα επιχειρήματα που φέρνεις δεν έχουν απολύτως καμία βάση, νομίζεις ότι κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να μας πείσουν.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντούσα όπως σου άξιζε αλλά νυστάζω., :whistle:

 

Κατέρριψα ένα ένα τα επιχειρήματά σου και σου έσπασα την κρυστάλλινη σφαίρα. Το μόνο που σου έμενε ήταν να μου επιτεθείς προσωπικά. Και το έκανες. ;)

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Εμείς ρε παιδιά ως Ελλάδα (και ως Κύπρος) τι κάνουμε; Μπορεί να μου πει κάποιος; Έχουμε προεξοφλήσει καταρχάς από καιρό ότι ΔΕΝ θα προβάλλουμε ΒΕΤΟ. Γιατί όχι δηλαδή; Πληρεί κριτήρια η Τουρκία; Πείτε μου ένα μόνο, όχι περισσότερα... Ούτε δημοκρατία έχει (μόνο στα χαρτιά), το κουρδικό είναι ανοιχτό θέμα, το κυπριακό επίσης, δεν αναγνωρίζει επίσημο κράτος που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ (την Κύπρο), δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα (βασαναιστήρια σε φυλακές κλπ), δεν αναγνωρίζει τις διεθνείς συνθήκες και αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο (τι είναι αυτό ας πούμε λέει), Σχολή Χάλκης, Πατριαρχείο, σύνορα, παραβιάσεις εναέριου χώρου, θερμά επεισόδια και θα μπορούσα να πω άπειρα ακόμα.

 

Και εκτός αυτού απειλεί ότι αν της θέσει όρους η ΕΕ, δεν θα μπει από μόνη της. Στα @@ μας δηλαδή, πώς την έχει δει η Τουρκία; Αυτή άμα θα μπει προβλέπω να τα κάνει όλα άνω-κάτω για να μην εκφραστώ χειρότερα. Αφήστε που ακόμα και να πάρει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων αυτή θα είναι μετά από 10-15 χρόνια και με μόνιμη απαγόρευση στην μετανάστευση... Φανταστείτε να έχουμε ελεύθερη είσοδο Τούρκων στην ΕΕ και στην Ελλάδα... Πάει, είναι σαν να λύνεις τα λυκόσκυλα απ'το μαντρί!!! :p

 

Η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν όμως το σθένος να πουν ευθαρσώς ΟΧΙ στην Τουρκία, μας λένε κάτω από το τραπέζι να πούμε εμείς το ΟΧΙ και αυτοί θα μας στηρίξουν. Να γίνουμε εμείς δηλαδή οι κακοί στην όλη υπόθεση. Εγώ θα έλεγα να πουν όλοι την ειλικρινή τους γνώμη. 10-15 χώρες να πουν το όχι... Αλλά γιατί άραγε δεν συμβαίνει αυτό;; Αμερική μου εσύ!! Πόσο εύκολα βάζεις το χεράκι σου παντού!! :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά λέω ότι όταν μπορούμε (νομιμοποιούμεθα :alien: ) να χρησιμοποιήσουμε το veto, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας (αναγνώριση Κύπρου, υφαλοκρηπίδα στη Χάγη κτλ); Δεν ξέρω αν θα ήταν υπερ μας κάτι τέτοιο. Τι μειονεκτήματα πιστεύετε ότι θα είχε;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

Γιατι υπαρχει περιορισμός στο-α Veto;
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (10 Δεκ. 2004 , 08:48)

 

Εγώ απλά λέω ότι όταν μπορούμε (νομιμοποιούμεθα :alien: ) να χρησιμοποιήσουμε το veto, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας (αναγνώριση Κύπρου, υφαλοκρηπίδα στη Χάγη κτλ); Δεν ξέρω αν θα ήταν υπερ μας κάτι τέτοιο. Τι μειονεκτήματα πιστεύετε ότι θα είχε;

Το μειονέκτημα είναι ότι αν το βέτο μας δεν το υποστήριζαν τα υπόλοιπα κράτη (της ΕΕ και οι ΗΠΑ), τότε:

 

1. Θα αναγνωρίσουν τη FYROM ως Μακεδονία

2. Θα αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα

3. Θα μας κόψουν τον κώλο για το υψηλό έλλειμα και χρέος

4. Θα βρουν τρόπο να παρακάμψουν το βέτο μας (εν ανάγκη, λόγω των ψεύτικων στοιχείων που δώσαμε για να μπούμε στην ΟΝΕ μπορούν να εκβιάσουν ότι θα μας πετάξουν έξω).

5. Θα αρχίσουν να ενθαρρύνουν τους Αλβανούς για τσαμουριές κλπ

6. Θα αρχίσουν να θέτουν θέματα καταπίεσης της μουσουλμανικής μειονότητας

7. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε και άλλους περίεργους χάρτες με Μακεδονίες κ.λπ.

8. να συνεχίσω και άλλο;

 

Ovelix, άσχετα με το ύφος, το post μου συνοψίζεται στο ότι η άποψη που εκφράζεις είναι εντελώς ουτοπική και δεν στηρίζεται σε κανένα πραγματικό γεγονός. 30 χρόνια τώρα η Τουρκία έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τώρα επιχειρεί (και θα καταφέρει) να αρχίσει διαπραγματεύσεις ενώ:

 

1. Δεν αναγνωρίζει όλα τα κράτη μέλη

2. Έχει εισβάλλει σε ένα από αυτά

3. Έχει προφανή προβλήματα δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

4. Απειλεί με πόλεμο και δεν έχει εκδηλώσει καμία πρόθεση να το αλλάξει

5. Βαριέμαι να γράψω 150 λόγους.

 

Από όλα αυτά η νότα αισιοδοξίας που εκφράζεις που στηρίζεται;

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (10 Δεκ. 2004 , 12:21)

 

Ο χρόνος θα δείξει, γιαντρ. Ο χρόνος θα δείξει.

 

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και δεν μπορεί κανείς να διαφωνίσει.

 

Το θέμα όμως είναι ότι αν πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως λες εσύ (και μακάρι βέβαια να είναι έτσι), τότε θα πρέπει να στηρίξουμε την είσοδο της Τουρκίας.

 

Εάν πιστεύουμε ότι η ένταξη και ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας είναι σχεδόν ανεξάρτητες υποθέσεις (όπως λέω εγώ), τότε δεν πρέπει να στηρίξουμε την είσοδό της, ή τουλάχιστον να ζητήσουμε γερά ανταλλάγματα (αν μπορούμε).

 

Εκεί είναι το πρόβλημα.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

 

 

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Link to comment
Share on other sites

Apo tin kupro eime. Prota apo ola prepei ellada kai kupros na exoun mia eniaia stasi apentanti stin tourkia kai europaiki enosis gia na min iparxei dixasmos . Deutero prepei na poume VETO e3aitias:

 

Mi anagnorisis tis kupriakis dimokratias

Mi apoxorisi ton katoxikon strateumaton

Paraviaseis sto aigaio

Imia

vraxonisides

Mi anagnorisis tou patriarxi san oikoymenikou

kai allaaaaaaaaaaaaaaaa polla

 

Episis na thimiso ti egine stin kupro prin 7-8 xronia apo tous gkrizous lukous otan o tasos isaak stin prospatheia tou na katevasei tin tourkiki simea kai na valei tin elliniki

 

http://www.geocities.com/apoellas/1996Solwmos.gif

 

 

:mad: Gia osous fovountai na poun to veto e3aitias enos tuxon polemou aporo gia skeftontai etsi. Mono gia paradeigma ena apospasma apo ta mnimoneumata tou Makrugianni

:

Είναι αδύνατες οι θέσες κι εμείς. Όμως είναι δυνατός ο Θεός που μας προστατεύει, και θα δείξομε την τύχη μας σαυτές τις θέσες τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι στο πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μέναν τρόπο· ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος παλαιόθε και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Και όταν κάνουν αυτήνη την απόφαση, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν. Η θέση όπου είμαστε σήμερα εδώ είναι τοιούτη. Και θα ιδούμε την τύχη μας οι αδύνατοι με τους δυνατούς

 

 

ISIONI O NOUROS TOU SHULLOU ? ENISHIONNI

http://www.geocities.com/apoellas/afierwmakypros1.JPG

:cool: i like my solar system :cool:
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και επαυξάνω . Ο νουρός του σχύλου μπορεί να μεν ισχιώνει .

Του Τουρκου εν ισχιωνεί ποττε. Ο Τουρκικός ο νουρός ειναι τα συμφεροντα του που εχεί στην Κύπρο .

 

Ή πολίτικη της Τουρκιάς πάντα ηταν η διεκδικήση των συμφερόντων της μέχρι τέλους . Από το 1500 και πρίν.

 

 

Αποτέλεσμα τα Ζεμπεκικά και οι κουμπαρίες

 

Νομίζεται πως θα αλλάξει τώρα ;

 

 

 

 

 

 

Για όσους περιμένουν αλλάγη , χωρίς αιτία

 

Αλλό ενα κυπριακό ρητο για να εχέτε.

 

Τζινός που ενεσχει αντροπή ελεγχεί τον κοσμό ουλό .

 

Μιλώ για την υπερδύναμη

 

 

 

Βλέπω τους Αμερικανους να δινουν λεφτά για την προωθηση των σχέδιων τους , και να μην σεβονται εμάς .

 

Τους βλέπω να αναγνωρίζουν την Μακεδόνια και να μην σεβονται την φιλη τους Ελλάδα.

 

Βλέπω τους Τουρκους να απειλουν στο Αιγαιο , και να μην παιρνουν αρνητική απάντηση.

 

Και περιμενεται να νταπουν !

 

"Μα θα αναγκαστουν"

 

Δηλώσεις Ερτογάν

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=334&id=296607

αραμένει αδιάλλακτος

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε έκκληση της ΕΕ για μία χειρονομία στην Κύπρο

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλο βήμα για την Κύπρο.

Βρυξέλλες: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνει μία χειρονομία για την Κύπρο πριν οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίσουν την άλλη εβδομάδα για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με την Αγκυρα, δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

 

Όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο "εξέφρασε την προσδοκία να δει μία χειρονομία από την Τουρκία στη Κύπρο πριν από την σύνοδο κορυφής" κατά την διάρκεια συνάντησης τους σήμερα στην βελγική πρωτεύουσα. "Η Τουρκία το απέρριψε και ο Ερντογάν δήλωσε ...ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα άλλο βήμα στη Κύπρο", υπογράμμισε ο αξιωματούχο

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=140&id=296201

Ταγίπ Ερντογάν: Το θέμα της Κύπρου είναι πέρα από την κόκκινη γραμμή της Άγκυρας

Με τρία «όχι» μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας

Σκληραίνει τη γραμμή της η Άγκυρα έναντι των απαιτήσεων της Ε.Ε., κυρίως εκείνων που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα. Ξεκάθαρα αξιώνει από τις Βρυξέλλες να απαλείψουν τις αναφορές που σχετίζονται - έστω και εμμέσως - με την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην Άγκυρα έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, αλλά και της τακτικής που θα ακολουθήσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. «Όχι στην ειδική σχέση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «όχι στην ανοιχτή διαδικασία» με μη καθορισμένο τέλος, «όχι στη σύνδεση του κυπριακού» με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ειδικά για το θέμα της Κύπρου και για το εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «είναι άδικο» το να εμπλέκεται το θέμα της Κύπρου με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε δε ότι η αναγνώριση δεν μπορεί να γίνει παρά μέσα στο πλαίσιο και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και υπογράμμισε ότι με κανέναν τρόπο δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα της Κύπρου πριν από τις 17 Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το πού τοποθετεί ο ίδιος την κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία οι τυχόν προϋποθέσεις που θα τεθούν στην Τουρκία κατά τις 17 Δεκεμβρίου δεν θα είναι αποδεκτές, ο κ. Ερντογάν απάντησε:

«Μπορώ να σας δώσω τρία σημαντικά σημεία για μας:

- Το πρώτο είναι ότι θέλουμε την πλήρη ένταξη ως μέλος της Ε.Ε.

- Δεύτερο, θέλουμε καθορισμό σαφούς ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων και όχι μία ημερομηνία για ν' αποφασισθεί αργότερα η έναρξη.

- Το τρίτο είναι ότι θέλουμε οι χώρες της Ευρώπης να μας αντιμετωπίσουν με βάση τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και μόνον αυτά, χωρίς να μας θέτουν προϋποθέσεις που δεν περιλαμβάνονται στα κριτήρια αυτά». Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει ότι «το θέμα της Κύπρου είναι πέρα από την κόκκινη γραμμή».

Ειδικά για το θέμα των «ανοιχτών διαπραγματεύσεων» ή ακόμα της «ειδικής σχέσης», ο κ. Ερντογάν ήταν κατηγορηματικός: «Μας είναι αδύνατο να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Η απόφαση πρέπει να είναι σαφής και ακριβής καθώς υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος για κάθε διαπραγμάτευση και στην προκειμένη περίπτωση είναι η πλήρης ένταξή μας. Εάν στο τέλος των διαπραγματεύσεων δεν πρόκειται να γίνουμε μέλος, γιατί να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις;».

Αυτή τη στιγμή, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, γίνεται ένα ματς και οι κανόνες του παιγνιδιού έχουν προκαθορισθεί. «Θέλετε ν' αλλάξετε τους κανόνες κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού; Αυτό είναι απαράδεκτο». Σε συνέντευξη στη γαλλική «Μοντ», ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι «το Κυπριακό ζήτημα δεν θα ανοίξει παρά μόνο μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου, όχι πριν» και επανέλαβε τη γνωστή θέση της Άγκυρας «ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα σφάλμα αποδεχόμενη την ένταξη της Κύπρου». Τη θέση ότι η αναγνώριση της Κύπρου μπορεί να είναι μόνο μέρος της συνολικής λύσης που θα βρεθεί στο Κυπριακό, εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες. Ο Γκιουλ σημείωσε ότι «η λύση του Κυπριακού θα γίνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ» και υποστήριξε πως «η τουρκική πλευρά θα καταβάλλει προσπάθεια και θα είναι δραστήρια για την εξεύρεση μόνιμης λύσης».

 

Αποδοκιμάζονται οι προπηλακισμοί

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποφάσισε, ύστερα από πρόταση του Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, να αποδοκιμάσει την ανοίκειο επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιοσέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε σκηνές που μεταδόθηκαν από τα διεθνή δίκτυα τηλεοράσεως. Όταν ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι θα μετέβαινε στις περιοχές των Κούρδων και ότι θα είχε συνάντηση με τη Λεϊλά Ζανά, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τον προπηλακίζουν. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

 

Δύο φόρμουλες... ημιαναγνώρισης

Σενάρια ημιαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται να επεξεργάζεται η Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. «Εάν χρειαστεί μπορεί να βρεθεί μια λύση ντε φάκτο σχέσης που δεν θα προϋποθέτει επίσημη αναγνώριση, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης», φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ. Η τοποθέτηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, έγινε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Άγκυρα ο κ. Μπαϊκάλ, με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», ο Μπαϊκάλ -αναφερόμενος στα τεκταινόμενα γύρω από τα προσχέδια Συμπερασμάτων της ολλανδικής προεδρίας - είπε επίσης ότι «όσο βρίσκουμε μπροστά μας το Κυπριακό, να είστε σίγουροι ότι το κάνουν άλλες χώρες. Δεν είναι δυνατόν, η ελληνοκυπριακή πλευρά να προβάλλει από μόνη της εμπόδια στην Τουρκία». Η «Μιλιέτ» έγραψε ότι κατά τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα με τον αρμόδιο για θέματα Ε.Ε. Υπουργό της Ολλανδίας Ατζο Νικολάι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε να προστεθούν στο προσχέδιο και οι συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και τρία χρόνια μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πρόταση αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των όσων αναφέρονται στο προσχέδιο για παραπομπή των διμερών προβλημάτων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ως προς την πρόταση της Ε.Ε. να υπογράψει η Τουρκία πρωτόκολλο με το οποίο θα αναθεωρείται η Συμφωνία Σύνδεσης που είχαν υπογράψει Άγκυρα και Ε.Ε. το 1963 με τρόπο που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία και τα νέα μέλη της Ένωσης, η τουρκική πλευρά φέρεται να αντιπρότεινε, να αναφερθεί στο προσχέδιο ότι η Τουρκία εφαρμόζει καθεστώς τελωνειακής ένωσης με τα νέα μέλη.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία , δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας .

Δικαιούμαστε να σώσουμε την Κύπρο και την Ευρώπη .

Δικαιούμαστε να βάλουμε Βετό

Link to comment
Share on other sites

Και για να μην ξεχάσουμε

 

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=398&id=295327

Oθωμανική αυτοκρατορία -Tουρκία - Eυρωπαϊκή Ένωση

Του Nικία Λειβαδά

H Τουρκία στο διάστημα που της απομένει ώς την ημέρα που θα διεκδικήσει την ημερομηνία έναρξης συνομιλιών για την ένταξη της στη ΕΕ, δοκιμάζει τη δύναμή της. Θέτει τους όρους της. Θυμάται τους ρόλους της σαν Οθωμανικής αυτοκρατορίας όταν οι υπόδουλοι λαοί δέχονταν παθητικά τις εντολές της.

Παρ' όλον ότι σε λίγες μέρες θα προσέλθει ενώπιον της ΕΕ ζητώντας ημερομηνία έναρξης συνομιλιών, εντούτοις απαιτεί εκβιαστικά από την ΕΕ να δέχεται τους όρους της. Ενεργεί σαν μεγάλη δύναμη όπως και πρόσφατα απέδειξε με το να μπλοκάρει Νατοϊκές δραστηριότητες. Δείχνει ότι προσπαθεί να αναστήσει τη διπλωματική παράδοση του Κεμάλ, ενεργώντας με τρόπους που κάποτε ήταν προσφιλείς στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Ενώ ενεργεί με μεθόδους υπεροπτικές αγνοώντας αρχές και αξίες της Ευρώπης, συγχρόνως μερικοί από τους ηγέτες της φωνάζουν οργισμένοι ότι η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να τη δεχτεί σαν ισότιμο μέλος γιατί δεν μπορεί να αγνοήσει τις «προόδους» της ως προς την προσαρμογή των νόμων της και την ικανοποίηση των όρων του Μάαστριχ με τους οποίους έχει «συμμορφωθεί» πλήρως.

Οι πολιτικοί αρχηγοί και οι ηγέτες της ΕΕ οφείλουν να δουν τα σημάδια. Τα τοποθετεί ξεκάθαρα η Τουρκία. Εθελοτυφλούν αγνοώντας τα. Και μέχρι στιγμής τα αγνοούν.

Παραβλέπουν τις δηλώσεις των Τούρκων ηγετών. Και είναι πολλές οι δηλώσεις τους, που σηματοδοτούν τη μελλοντική τους συμπεριφορά. Δηλώνουν π.χ. ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν ένα κράτος μελος της ΕΕ, την Κύπρο, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, αλλά και του άρθρου 10 της συνθήκης εγκαθίδρυσης, και που αντανακλά αρνητικά στη λειτουργία, και στους σχεδιασμούς για ολοκλήρωση της Ευρώπης. Δεν αντιδρούν όταν ένα τμήμα κράτους μέλους της ΕΕ τελεί υπό κατοχή του στρατού της Τουρκίας. Κωφεύουν στις φωνές των Κούρδων και τη δεινή θέση που τους έχει φέρει το κατά τους νόμους «φιλελεύθερο» καθεστώς της Τουρκίας. Όπως κωφεύουν και στις διαμαρτυρίες των μειονοτήτων που ζουν στην επικράτεια της, τους Αρμένιους (όσοι επέζησαν της γενοκτονίας), και τους Έλληνες (αν εξακολουθούν να υπάρχουν μετά τους σφαγιασμούς του 1922 την εξορία των υπολοίπων και τις πρόσφατες διώξεις της περασμένης πεντηκονταετίας).

Οι πολίτες της ΕΕ επικαλούνται της προσοχής των ηγετών τους στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Εκτός από τις συμπεριφορές της αυτές που σηματοδοτούν τα μελλοντικά της σχέδια, αυτή η χώρα έχει και ένα ιδιαίτερο, τελείως δικό της, τρόπο να εφαρμόζει τις ανθρώπινες αξίες. Καθοδηγείται από τις θρησκευτικές ισλαμικές παραδόσεις της και εξανίσταται αν πιεσθεί να προσαρμοστεί με τις πολιτιστικές αξίες της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της, κ. Σεζέρ, ξέσπασε πρόσφατα και σε μια κρίση ειλικρινείας είπε: «Η εφαρμογή των κανόνων του κοσμικού κράτους στην Τουρκία καθοδηγείται από τις ιστορικές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας και όχι από εκθέσεις που έχουν υπαγορευθεί από τους ξένους».

Η Τουρκία, που κατά τον κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν «δεν μοιράζεται καμιά πνευματική ή πολιτιστική αξία με την Ευρώπη», δίνει καθαρά το στίγμα της: Ότι θα ακολουθήσει και μετά την είσοδο της στην ΕΕ τις δικές της «κοινωνικές και ιστορικές ανάγκες» που υπαγορεύονται από την υπερφίαλη νοοτροπία της τέως Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα ακολουθήσει τις δικές της παραδοσιακές θρησκευτικές αντιλήψεις που απορρέουν από το δικό της ισλαμικό πολιτισμό και δεν θέλει να ακούει για εναρμονίσεις των πολιτιστικών αρχών της με τις ευρωπαϊκές αξίες.

«Το χάσμα ανάμεσα στη σημερινή Τουρκία και την Ευρώπη είναι τεράστιο...», διαπιστώνει ο Ζισκάρ ντ' Εστεν.

Η ευρωπαϊκή σκέψη και παράδοση καλλιεργήθηκε ύστερα από πολλά χρόνια ζυμώσεων, αντιπαραθέσεων και αγώνων. Και στηρίζεται στον αρχαίο ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, στην Αναγέννηση και το Διαφωτισμό. Οι Τούρκοι βρέθηκαν μέσα στον πολιτισμό αυτό, αφού κατέκτησαν το Βυζάντιο, αλλά δεν συνειδητοποίησαν τις αξίες του ανώτερου πολιτισμού των Ελλήνων, που συνάντησαν εκεί, και σαν βάνδαλοι κατέστρεψαν τα πάντα. Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να τους καταλογίσει κάποιος είναι: Επειδή δεν είχαν καμιά συγγένεια, καμιά σχέση, με αυτές τις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες δεν τις είχαν αναγνωρίσει, δεν τις είχαν εκτιμήσει.

Γιατί λοιπόν θα εκτιμήσουν τον σημερινό ευρωπαϊκό πολιτισμό;

Η Τουρκία αγνόησε συστηματικά τις αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1974 και εντεύθεν για τις κατακτητικές της ενέργειες εις βάρος της Κύπρου, και για πολλά χρόνια επαναλάμβανε στις διεθνείς της συναντήσεις ότι με την εισβολή του στρατού της έλυσε το πρόβλημα της Κύπρου και δεν δεχόταν καμία συζήτηση καμία εισήγηση του ΟΗΕ επί του θέματος μέχρι πρόσφατα. Μόνο όταν ο κ. Ανάν υιοθέτησε τις θέσεις της, και τις περιέλαβε στο Σχέδιο του, το απεδέχθησαν σαν «λύση». Τη λύση δηλαδή που επέβαλε ο στρατός της. Και ακόμη εξακολουθεί να αγνοεί τους διεθνείς νόμους και σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι αποτελεί Casus belly η εφαρμογή του διεθνούς νόμου για την αιγιαλίτιδα ζώνη από την Ελλάδα. Αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αποδώσει τα κλεμμένα και παραβαίνει συστηματικά την συνθήκη της Λωζάνης.

Οι σειρήνες του κινδύνου χτυπούν ηχηρά. Και οι πολιτικοί και οι ηγέτες της ΕΕ τις ακούνε, αλλά κλείνουν τα αυτιά τους αφού δεν αφορούν τους ιδίους. Οι συνέπειες όμως δεν θα αργήσουν να φανούν αν η Τουρκία κατορθώσει, με τις πιέσεις των προστατών της, και με τους δικούς της ελιγμούς, να βρεθεί κάποια μέρα δίπλα στους Ευρωπαίους σαν ισότιμο μελος. Τότε η υπεροψία που δείχνει τώρα θα διογκωθεί και θα ζητά να υπαγορεύει τους όρους της σε κάθε ευρωπαϊκό θέμα.

Και ας μην ξεχνούν οι αγαπητοί συμπολίτες της Ευρώπης ότι θα έχει τη δυνατότερη φωνή μεσα στην Ε.Ε., ένεκα πληθυσμιακής υπεροχής, αφού σε είκοσι χρόνια κατά τους υπολογισμούς θα έχει 90 εκατομμύρια κατοίκους.

Η ψευδαίσθηση (ή Αμερικανοβρετανική προπαγάνδα) ότι θα εναρμονιστεί η Τουρκία με τις αρχές της Ευρώπης μόλις αρχίσει να συνομιλεί και ότι θα γίνει «συνεννοήσιμη» θα παραμείνει σαν μια απραγματοποίητη ευχή. Αντίθετα, η Τουρκία θα γίνει περισσότερο υπερφίαλη.

Οι λαοί που έχουν υποφέρει από την κατάκτηση της, στέκονται μπροστά στο πρόβλημα «Τουρκία + ΕΕ» με μεγάλο σκεπτικισμό. Και οι χώρες της ΕΕ που έχουν πληρώσει τις βαρύτερες συνέπειες από υποδούλωση των χωρών τους από τους Τούρκους είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Έχουν να διηγηθούν πολλά για τον Οθωμανικό πολιτισμό. Υποδούλωσαν οι Τούρκοι τις πατρίδες τους, το Βυζάντιο, που βρισκόταν στο απόγειο του ανθρώπινου πολιτισμού και σε λίγα χρόνια εξαφάνισαν τον πολιτισμό του, ισοπέδωσαν την κτιριακή υποδομή των πόλεων του, και κατέστρεψαν τους πολιτισμικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς του. Και όλα αυτά τα αντικατέστησαν με καλύβες με αμανέδες με μπούρκες και χαρέμια"

Γι' αυτό ας ακούσουν οι συμπολίτες μας της ΕΕ την πείρα των πολιτών της Ελλάδος και της Κύπρου. Ας ακούσουν τις προειδοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους, και ας δώσουν την αρμόζουσα βαρύτητα. Θα δουν τότε ποια απόσταση χωρίζει το προς ένταξη κράτος της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αξίες και κανόνες που διέπουν την Ευρώπη. Και θα συνειδητοποιήσουν οι πολίτες της ΕΕ την ανάγκη που ωθεί τη Δημοκρατία της Κύπρου ένα ισότιμο μέλος της ΕΕ να απαιτεί να αναγνωριστεί το ταχύτερο και έγκαιρα από την προς ένταξη χώρα Τουρκία.

Προβάλλοντας αυτή την απαίτηση η Κυπριακή Δημοκρατία και θέτοντάς την σαν προϋπόθεση για να δώσει την συγκατάθεση της για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας, δεν κάνει κάτι έξω της λογικής και του Δικαίου. Αν δεν ικανοποιήσει η χώρα αυτή το αυτονόητο αυτό αίτημα, αποδεικνύει ότι περιφρονεί τις αρχές και τους νόμους της ΕΕ. Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα βρεθεί κράτος της ΕΕ να επιρρίψει ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία όταν προβάλει βέτο παρεμποδίζοντας την έναρξη συνομιλιών.

Θα υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα στην Τουρκία να πάρει την ημερομηνία που ποθεί σε ένα μελλοντικό χρόνο, αφού δεχτεί τους κανόνες της ΕΕ και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και καθορίσει χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των στρατευμάτων της από το νησί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χορηγός επίσκεψης στα κατεχόμενα Αμερικανών

Η Κυβέρνηση υποβαθμίζει τη σημασία του γεγονότος

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για την αποστολή Αμερικανών επιχειρηματιών και πολιτευτών στα κατεχόμενα.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Υπηρεσία Παιδείας και Πολιτισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραχώρησε το κονδύλι στο Αμερικανικό Συμβούλιο Νεαρών Πολιτικών Ηγετών που οργάνωσε την επίσκεψη στα κατεχόμενα. Ο αξιωματούχος ομολόγησε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οργάνωσε την επίσκεψη και διευθέτησε τις συναντήσεις των μελών της αποστολής με Τουρκοκύπριους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ο ίδιος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν επίσημη κυβερνητική αποστολή και τόνισε ότι όταν φτάσει η επίσημη αμερικανική αποστολή στο αεροδρόμιο Ερτζιάν «θα το νιώσουν στην Αθήνα και τη Λευκωσία». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε πάντως ότι χρησιμοποιήθηκε αμερικανικό αεροπλάνο για τη μεταφορά των μελών της αποστολής. Διέψευσε επίσης ότι συμμετείχαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου ή του υπουργείου των Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, στη Λευκωσία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι καμία πολιτική σημασία δεν έχει η παράνομη επίσκεψη ομάδας Αμερικανών που έφθασε προχθές στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου «Ερτζιάν». Απαντώντας σε ερώτηση στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Εκπρόσωπος σημείωσε πως «η οργάνωση νέων πολιτικών ηγετών είναι μη κυβερνητική οργάνωση». «Η έλευσή τους στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου δεν έχει καμιά πολιτική σημασία. Εχουν έρθει όπως άλλοι επισκέπτες που παρανόμως επισκέπτονται το ψευδοκράτος», δήλωσε ο κ. Χρυσοστομίδης.

 

Μιχάλης Ιγνατίου, Ουάσιγκτον

 

 

 

Ρώτω αν Τώρα οι Αμερικανοι και Τουρκοι δεν σεβονται τίποται.

 

Αν βαλουμέ βετό θα αλλάξει τίποτε .

Link to comment
Share on other sites

loipon, ora na mpo kai ego sti sizitisi alla prota na zitiso signomi gia ta greeklish alla einai arga.

diabasa stin arxi oti oi tourkoi einai barbaroi kai ethnikistes, kai oxi bebaia san kai emas tous politismenous. kala re eisaste kala?diavaste ligo ti grafete kai tha deite poios einai o fanatismenos.episis, diabasa pos stin tourkia den exei allaxei tipota, kai kammia beltiosi se tipota ktl.

aporo autoi pou ta grafoun auta exoun paei pote stin tourkia?na sas po loipon pos ego sas grafo apo konstantinoupoli kai pragmatika pisteuo pos auta pou grafoun orismenoi den stekoun.mporei i tourkia na min einai san tin ellada, alla sigoura den einai irak opos tin parousiazoun orismenoi.episis na sas po pos oi pio polloi tourkoi edo den exoun kanena problima me tous ellines kai malista einai pio filikoi me emas, kai mporei na sou petaxoun kai kammia koubanta sta ellinika.auta os pros to fanatikoi.

pame tora stis sxeseis elladas -tourkias.polloi blepo oti stirizoun to palio dogma i ellas exei panta dikio.loipon exo merika nea gia esas.den einai akribos etsi.exoume dikio se merika pragmata alla se polla exoume kai adiko.gia paradeigma simfona me ti logiki tis ellados ena tourkiko polemiko ploio mporei na plhsiasei as poume sta 7 nautika milia kai kanonika kai nomima, omos an to ploio exei pano ena elikoptero kai auto apogeiothei tha brisketai paranoma se elliniko enaerio xoro(??), poli logiko e?kai epeidi akousa kai tous filous apo tin kipro, na po merika pragmatakia.katarxas peite mou kati pou zitise o papadopoulos stin teleutaia siskepsi sti nea iorki kai den to peire...na sas boithiso den iparxei...den itan blakas o ferhoigen otan ta elega alla gia olous emas itan o 'kakos'.ekeini tin epoxi ego imouna pali edo, kai oloi oi kiprioi pou itan edo itan iper tou sxediou afou fisika den eixan ipostei tin propaganda ton 'anexartiton' kipriakon meson enimerosis.kala min pao kan sto '74 pou kannate ta apeira lathi kai egklimata.

sto thema tis entaxis me kalipse o ovelix pliros (gia mia akomi fora), opote ta parapano einai gia na skefteite to thema tis entaxis tis tourkias apo ena alo prisma.

aaa...kai kati akoma, an einai oi tourkoi perissotero ethnikistes apo emas, na sas po pos an peite auta pou grafete se kanenan borieoeuropaio tha sa parei me tis ntomates.mallon tha sou pei 'where do u live?', milao ek peiras:)))

basika, ithela na po kai polla akoma alla ftanei gia tora tha simpliroso aurio.basika omos tha ithela na mou kanete erotiseis gia na sas exigiso merika pragmatakia giati opos eipa eimai edo kai tixainei na gnorizo merika pragmatakia kalitera.

filika

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 03:20)

 

loipon, ora na mpo kai ego sti sizitisi alla prota na zitiso signomi gia ta greeklish alla einai arga.

diabasa stin arxi oti oi tourkoi einai barbaroi kai ethnikistes, kai oxi bebaia san kai emas tous politismenous. kala re eisaste kala?diavaste ligo ti grafete kai tha deite poios einai o fanatismenos.episis, diabasa pos stin tourkia den exei allaxei tipota, kai kammia beltiosi se tipota ktl.

aporo autoi pou ta grafoun auta exoun paei pote stin tourkia?na sas po loipon pos ego sas grafo apo konstantinoupoli kai pragmatika pisteuo pos auta pou grafoun orismenoi den stekoun.mporei i tourkia na min einai san tin ellada, alla sigoura den einai irak opos tin parousiazoun orismenoi.episis na sas po pos oi pio polloi tourkoi edo den exoun kanena problima me tous ellines kai malista einai pio filikoi me emas, kai mporei na sou petaxoun kai kammia koubanta sta ellinika.auta os pros to fanatikoi.

pame tora stis sxeseis elladas -tourkias.polloi blepo oti stirizoun to palio dogma i ellas exei panta dikio.loipon exo merika nea gia esas.den einai akribos etsi.exoume dikio se merika pragmata alla se polla exoume kai adiko.gia paradeigma simfona me ti logiki tis ellados ena tourkiko polemiko ploio mporei na plhsiasei as poume sta 7 nautika milia kai kanonika kai nomima, omos an to ploio exei pano ena elikoptero kai auto apogeiothei tha brisketai paranoma se elliniko enaerio xoro(??), poli logiko e?kai epeidi akousa kai tous filous apo tin kipro, na po merika pragmatakia.katarxas peite mou kati pou zitise o papadopoulos stin teleutaia siskepsi sti nea iorki kai den to peire...na sas boithiso den iparxei...den itan blakas o ferhoigen otan ta elega alla gia olous emas itan o 'kakos'.ekeini tin epoxi ego imouna pali edo, kai oloi oi kiprioi pou itan edo itan iper tou sxediou afou fisika den eixan ipostei tin propaganda ton 'anexartiton' kipriakon meson enimerosis.kala min pao kan sto '74 pou kannate ta apeira lathi kai egklimata.

sto thema tis entaxis me kalipse o ovelix pliros (gia mia akomi fora), opote ta parapano einai gia na skefteite to thema tis entaxis tis tourkias apo ena alo prisma.

aaa...kai kati akoma, an einai oi tourkoi perissotero ethnikistes apo emas, na sas po pos an peite auta pou grafete se kanenan borieoeuropaio tha sa parei me tis ntomates.mallon tha sou pei 'where do u live?', milao ek peiras:)))

basika, ithela na po kai polla akoma alla ftanei gia tora tha simpliroso aurio.basika omos tha ithela na mou kanete erotiseis gia na sas exigiso merika pragmatakia giati opos eipa eimai edo kai tixainei na gnorizo merika pragmatakia kalitera.

filika

 

 

Μας λες ότι βρίσκεσαι στην Τουρκία. Μένεις μόνιμα εκεί; Πας περιστασιακά ή κάτι άλλο; Συγγνώμη αν είναι προσωπικές οι ερωτήσεις αλλά απορώ πώς δεν καταλαβαίνεις μερικά πράματα. Ή κάνεις πως δεν τα καταλαβαίνεις. Θέλεις να μας πεις από ότι κατάλαβα ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν ισχύει. Και ότι μόνο η Ελλάδα θέλει να το εφαρμόσει. Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι η Ελλάδα κακώς διαμαρτύρεται για τις παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου της χώρου και των χωρικών υδάτων της. Για όλα αυτά τα θέματα υπάρχει νομοθέτης που έχει προνοήσει. Δεν κάνει του κεφαλιού της η Ελλάδα. Η Ελλάδα απλά αμύνεται. Όσο για το αν έχει πάει μπροστά η Τουρκία και αν έχει κάνει βήματα προόδου, το βλέπουμε. Ο Οτσαλάν καταδικάστηκε σε θάνατο (άσχετα αν δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η ποινή), σαφείς νόμοι που να απαγορεύουν τα βασανιστήρια δεν υπάρχουν στην γείτονα, δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι κράτος-μέλος της οικογένειας που θέλει να ενταχθεί και πολλά άλλα.

 

Το πάθος και ο φανατισμός των Ελλήνων δικαιολογείται στο ακέραιο, γιατί από αυτόν τον λαό έχουμε υποφέρει πολλά ως έθνος. 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Η Αμερική σε 400 χρόνια έγινε υπερδύναμη, ίσως κι εμείς ήμασταν υπερδύναμη αν δεν είχαμε την σκλαβιά των Τούρκων.

 

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Τουρκικός λαός είναι φιλικός προς τον ελληνικό. Αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως για τις αμφιβολίες που έχουμε για την Τουρκία γενικότερα.

 

Όσο για τους αδερφούς Κύπριους, οι εικόνες με τον Ισαάκ και τον Σολωμού είναι νωπές στην μνήμη μας για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή ( :lol: ). Λοιπόν είναι περασμένη και η ώρα, αρκετά για σήμερα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (11 Δεκ. 2004 , 03:35)

 

Μας λες ότι βρίσκεσαι στην Τουρκία. Μένεις μόνιμα εκεί; Πας περιστασιακά ή κάτι άλλο; Συγγνώμη αν είναι προσωπικές οι ερωτήσεις αλλά απορώ πώς δεν καταλαβαίνεις μερικά πράματα. Ή κάνεις πως δεν τα καταλαβαίνεις. Θέλεις να μας πεις από ότι κατάλαβα ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν ισχύει. Και ότι μόνο η Ελλάδα θέλει να το εφαρμόσει. Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι η Ελλάδα κακώς διαμαρτύρεται για τις παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου της χώρου και των χωρικών υδάτων της. Για όλα αυτά τα θέματα υπάρχει νομοθέτης που έχει προνοήσει. Δεν κάνει του κεφαλιού της η Ελλάδα. Η Ελλάδα απλά αμύνεται.

δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι κράτος-μέλος της οικογένειας που θέλει να ενταχθεί και πολλά άλλα.

 

Το πάθος και ο φανατισμός των Ελλήνων δικαιολογείται στο ακέραιο, γιατί από αυτόν τον λαό έχουμε υποφέρει πολλά ως έθνος. 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Η Αμερική σε 400 χρόνια έγινε υπερδύναμη, ίσως κι εμείς ήμασταν υπερδύναμη αν δεν είχαμε την σκλαβιά των Τούρκων.

 

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Τουρκικός λαός είναι φιλικός προς τον ελληνικό. Αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως για τις αμφιβολίες που έχουμε για την Τουρκία γενικότερα.

 

Όσο για τους αδερφούς Κύπριους, οι εικόνες με τον Ισαάκ και τον Σολωμού είναι νωπές στην μνήμη μας για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή ( :lol: ). Λοιπόν είναι περασμένη και η ώρα, αρκετά για σήμερα...

 

Πολυ σωστα τα λες φιλε μου

Το αν η ιδεα που εχουν οι αλλοι για τους Ελληνες ειναι αυτην τοτε κακώς αν και νομιζω οτι στην Γερμανια, Αγγλία αν τους πεις για Τουρκους ...ξέρουν τι είναι!

Επισης για φανατισμό ας μη λεμε για Ελληνες οταν βλέπεις πως κάνουν στην Κύπρο.

Το ξερουμε οτι ο απλός λαος δεν εχει προβλημα με τους γειτονες αλλα οτι κατευθυνονται απο τις "κυβερνησεις" γενικα.

Και που το πας αν μπει η Τουρκια με 70-80 εκατ κατοικους τι επίδραση θα έχει σε εμας και στις αποπφασεις της ΕΕ;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

Μας λες ότι βρίσκεσαι στην Τουρκία. Μένεις μόνιμα εκεί; Πας περιστασιακά ή κάτι άλλο; Συγγνώμη αν είναι προσωπικές οι ερωτήσεις αλλά απορώ πώς δεν καταλαβαίνεις μερικά πράματα.

φιλε μου σπουδαζω εδω απο φετος, αλλα και πηγαινοερχομουν τα δυο τελευταια χρονια. γενικα η κωνσταντινουπολη ειναι θεικη πολη και αξιζει να την επισκεπτουν ολοι.

Θέλεις να μας πεις από ότι κατάλαβα ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν ισχύει.

η τουρκια δεν εχει υπογραψει τις συμφωνιες και αρα δεν δεσμευεται απο αυτες με τον ιδιο τροπο που δεν δεσμευεται το ισραηλ απο τους διεθνεις κανονες για τους προσφυγες. οποτε να πω και για το casus belli εδω, οι τουρκοι λενε πως το casus belli ειναι δογμα αμυντικο. δηλαδη ειναι σαν να λεει η ελλαδα, αν η τουρκια μπει στη δυτικη θρακη θα κανω πολεμο το οποιο ειναι και νομιμο και λογικο.αν τυχει και παμε στο διαθνες δικαστηριο μην νομιζεται οτι θα μας δωσουν απλωχερα τα 12 μιλια, ουτε φυσικα τα 6, το πιθανοτερο ειναι η διαφορα να μοιραστει στα 2, δηλαδη να παμε στα 9 μιλια.

Η Ελλάδα απλά αμύνεται

παλι νομιζω το βλεπεις απο την οπτικη γωνια οι καλοι ελληνες και οι κακοι τουρκοι. οσον αφορα τις διακρατικες σχεσεις υπαρχει η θεωρια του πολιτικου ρεαλισμου η οποια λεει μεταξυ αλλων πως καθε κρατος προσπαθει να μεγιστοποιησει την ισχυ του και επισης μπορει κανει ο,τι η δυναμη του του επιτρεπει.αρα ακομα και αν δεχτω πως οι τουρκια ειναι επιθετικη, δεν ειναι επειδη οι ανθρωποι ειναι βαρβαροι αλλα γιατι αυτη ειναι η φυση των διεθνων σχεσεων.σκεπσου αν εσυ για παραδειγμα ειχες τριπλασια δυναμη απο την τουρκια, πως θα ησουνα...

αλλα γενικα δεν μπορω να δεχτω πως η ελλαδα κραταει μονο αμυντικη σταση...παραβιασεις εναεριου χωρου γινονται και απο ελληνικα μαχητικα και μαλιστα αρκετα βαθεια.

Το πάθος και ο φανατισμός των Ελλήνων δικαιολογείται στο ακέραιο, γιατί από αυτόν τον λαό έχουμε υποφέρει πολλά ως έθνος. 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Η Αμερική σε 400 χρόνια έγινε υπερδύναμη, ίσως κι εμείς ήμασταν υπερδύναμη αν δεν είχαμε την σκλαβιά των Τούρκων

τωρα φιλε μου ειναι σαν να ειπες οτι ο μονος λογος που δεν ειμασταν υπερδυναμη ειναι η τουρκοκρατια. δεν ειναι ετσι.βασικα απο οτι καταλαβα οι γνωσεις πολλων για την τουρκοκρατια βασιζονται κυριως στα σχολικα βιβλια, που 'λογικο΄ειναι πρεπει να δημιουργουν ενα αισθημα ψυχικης ανατασης και ψιλοεθνικισμο. αν ανοιξετε ομως κανενα σοβαρο βιβλιο θα δειτε οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.αν και δεν ξερω για τις αλλαγες που λενε οτι εγιναν στα βιβλια γιατι εγω τελειωσα το 98'.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Τουρκικός λαός είναι φιλικός προς τον ελληνικό. Αυτό δε σημαίνει τίποτα όμως για τις αμφιβολίες που έχουμε για την Τουρκία γενικότερα.

αυτο πηγαινε, σε μερικα ποστ που διαβασα και λεγανε πως οι τουρκοι ειναι ο πιο φανατικος λαος του κοσμου η κατι τετοιο.

Όσο για τους αδερφούς Κύπριους, οι εικόνες με τον Ισαάκ και τον Σολωμού είναι νωπές στην μνήμη μας για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαικη

εγω συμφωνω οτι και οι δυο περιπτωσεις ειναι τραγικα γεγονοτα που μας συγκλονισαν ολους.ομως αλλο η τουρκια του 1996 αλλο η τουρκια του 2004, και αλλο η τουρκια του 2014 οποτε και λενε οτι θα μπει.εγω πιστευω οτι κατι τετοιο δεν μπορει να γινει πια τωρα για πολλους λογους. και οι γκριζοι λυκοι ειναι πιο αποδυναμωμενοι και ο στρατος και ο ερντογαν δεν εχει καμμια σχεση με την τσιλερ.δεν μπορεις να ζεις στο παρελθον για παντα. οι εβραιοι ειχαν 6 εκατομμυρια νεκρους απο τους ναζι και τωρα δεν εχουν κανενα προβλημα.

τελικα νομιζω δεν διαφωνουμε ουσιαστικα γιατι και οι 2 πιστευουμε οτι θελουμε την τουρκια πιο δημοκρατικη και πιο φιλικη, απλως αγω λεω οτι ο πιο ευκολος και γρηγορος τροπος ειναι μεσο της ευρωπαικης ενωσης.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος andreas730 (11 Δεκ. 2004 , 12:36)

 

φιλε μου σπουδαζω εδω απο φετος, αλλα και πηγαινοερχομουν τα δυο τελευταια χρονια. γενικα η κωνσταντινουπολη ειναι θεικη πολη και αξιζει να την επισκεπτουν ολοι.

 

η τουρκια δεν εχει υπογραψει τις συμφωνιες και αρα δεν δεσμευεται απο αυτες με τον ιδιο τροπο που δεν δεσμευεται το ισραηλ απο τους διεθνεις κανονες για τους προσφυγες. οποτε να πω και για το casus belli εδω, οι τουρκοι λενε πως το casus belli ειναι δογμα αμυντικο. δηλαδη ειναι σαν να λεει η ελλαδα, αν η τουρκια μπει στη δυτικη θρακη θα κανω πολεμο το οποιο ειναι και νομιμο και λογικο.αν τυχει και παμε στο διαθνες δικαστηριο μην νομιζεται οτι θα μας δωσουν απλωχερα τα 12 μιλια, ουτε φυσικα τα 6, το πιθανοτερο ειναι η διαφορα να μοιραστει στα 2, δηλαδη να παμε στα 9 μιλια.

 

παλι νομιζω το βλεπεις απο την οπτικη γωνια οι καλοι ελληνες και οι κακοι τουρκοι. οσον αφορα τις διακρατικες σχεσεις υπαρχει η θεωρια του πολιτικου ρεαλισμου η οποια λεει μεταξυ αλλων πως καθε κρατος προσπαθει να μεγιστοποιησει την ισχυ του και επισης μπορει κανει ο,τι η δυναμη του του επιτρεπει.αρα ακομα και αν δεχτω πως οι τουρκια ειναι επιθετικη, δεν ειναι επειδη οι ανθρωποι ειναι βαρβαροι αλλα γιατι αυτη ειναι η φυση των διεθνων σχεσεων.σκεπσου αν εσυ για παραδειγμα ειχες τριπλασια δυναμη απο την τουρκια, πως θα ησουνα...

αλλα γενικα δεν μπορω να δεχτω πως η ελλαδα κραταει μονο αμυντικη σταση...παραβιασεις εναεριου χωρου γινονται και απο ελληνικα μαχητικα και μαλιστα αρκετα βαθεια.

 

τωρα φιλε μου ειναι σαν να ειπες οτι ο μονος λογος που δεν ειμασταν υπερδυναμη ειναι η τουρκοκρατια. δεν ειναι ετσι.βασικα απο οτι καταλαβα οι γνωσεις πολλων για την τουρκοκρατια βασιζονται κυριως στα σχολικα βιβλια, που 'λογικο΄ειναι πρεπει να δημιουργουν ενα αισθημα ψυχικης ανατασης και ψιλοεθνικισμο. αν ανοιξετε ομως κανενα σοβαρο βιβλιο θα δειτε οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι.αν και δεν ξερω για τις αλλαγες που λενε οτι εγιναν στα βιβλια γιατι εγω τελειωσα το 98'.

 

αυτο πηγαινε, σε μερικα ποστ που διαβασα και λεγανε πως οι τουρκοι ειναι ο πιο φανατικος λαος του κοσμου η κατι τετοιο.

 

εγω συμφωνω οτι και οι δυο περιπτωσεις ειναι τραγικα γεγονοτα που μας συγκλονισαν ολους.ομως αλλο η τουρκια του 1996 αλλο η τουρκια του 2004, και αλλο η τουρκια του 2014 οποτε και λενε οτι θα μπει.εγω πιστευω οτι κατι τετοιο δεν μπορει να γινει πια τωρα για πολλους λογους. και οι γκριζοι λυκοι ειναι πιο αποδυναμωμενοι και ο στρατος και ο ερντογαν δεν εχει καμμια σχεση με την τσιλερ.δεν μπορεις να ζεις στο παρελθον για παντα. οι εβραιοι ειχαν 6 εκατομμυρια νεκρους απο τους ναζι και τωρα δεν εχουν κανενα προβλημα.

τελικα νομιζω δεν διαφωνουμε ουσιαστικα γιατι και οι 2 πιστευουμε οτι θελουμε την τουρκια πιο δημοκρατικη και πιο φιλικη, απλως αγω λεω οτι ο πιο ευκολος και γρηγορος τροπος ειναι μεσο της ευρωπαικης ενωσης.

 

 

Ένα θα σου πω μονάχα και αν θέλεις απαντάς. Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω στα καυτά θέματα που θέτεις αν θέλει ας το κάνει κανένας άλλος. Είσαι Έλληνας πολίτης; Δεν αμφισβητώ ότι η Πόλη (δεν έχω πάει) είναι ονειρική πόλη, αλλά εγώ προσωπικά δύσκολα θα αποφάσιζα να σπουδάσω εκεί. Δεν μας λες τι δεσμούς έχεις με Τουρκία;

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη για το δευτερο συνεχομενο αλλα δεν μπορουσα να κανω edit με quotes, αληθεια γινεται?....anyway...

Το αν η ιδεα που εχουν οι αλλοι για τους Ελληνες ειναι αυτην τοτε κακώς αν και νομιζω οτι στην Γερμανια, Αγγλία αν τους πεις για Τουρκους ...ξέρουν τι είναι!

εγω δεν ειπα πως οι ευρωπαιοι εχουν κακη ιδεα για τους ελληνες πουθενα.επισης απο οσους βορειοευρωπαιους εχω γνωρισει κανεις δεν ειχε τοσο αρνητικη αποψη για τους τουρκους οσο εχουν γενικα οι ελληνες.αλλα και παλι σημασια δεν εχει τι πιστευει ο καθενας σημασια εχει τι ξερει.ελα πρωτα εδω να δεις πως ειναι τα πραγματα και μετα μπορεις να εχεις ορθοτερη αποψη, θετικη η αρνητικη.

ξέρουν τι είναι!

τι ειναι δηλαδη?αγροικοι? καφροι? φτωχοι?βρωμιαρηδες?πες μου και μενα πως το αντιλαμβανεσαι για ν σου απαντησω ακριβως.

Επισης για φανατισμό ας μη λεμε για Ελληνες οταν βλέπεις πως κάνουν στην Κύπρο

ποτε και ποιοι?

Το ξερουμε οτι ο απλός λαος δεν εχει προβλημα με τους γειτονες αλλα οτι κατευθυνονται απο τις "κυβερνησεις" γενικα.

1)ολοι οι λαοι επηρεαζονται απο τις κυβερνησεις τους

2)η πολιτικη κατασταση στην τουρκια αλλαζει καθημερινα μπορω να πω, ο στρατος αποδυναμωνεται, και ο ερντογαν ειναι ανθρωπος με κυρος και οραμα.

 

Και που το πας αν μπει η Τουρκια με 70-80 εκατ κατοικους τι επίδραση θα έχει σε εμας και στις αποπφασεις της ΕΕ;

νομιζω ενα κοινο λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι υποθετουν οτι οι σχεσεις μεσα στην ΕΕ θα συνεχισουν να ειναι ανταγωνιστικες και οτι η τουρκια μπορει επειδη θα ειναι η μεγαλυτερη χωρα θα μπορει να κανει ο,τι θελει. λοιπον, αυτο ειναι εντελως λαθος γιατι η ευρωπαικη ενωση δεν λειτουργει ετσι.δηλαδη, ειναι σαν να μου λετε πως μεχρι τωρα η γερμανια μας εκανε ο,τι ηθελε.ειναι ετσι?

Link to comment
Share on other sites

πες μου απο αυτα που γραφω τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειμαι ελληνας...

εδω εχει πιο πολους ελληνες απο οσους νομιζεις και μαλιστα ειναι ευχαριστημενοι(οσοι γνωρισα τουλαχιστον)

τα τουρκικα πανεπιστημια εχουν πολυ καλο επιπεδο και το μεταπτυχιακο μου ειναι στα αγγλικα και οχι στα τουρκικα (δεν ξερω αν το επιασες το υπονοουμενο) . νομιζω σου απαντησα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...