Jump to content

Windows vs android tablet?

ilka71
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να πάρω ταμπλετ και ήμουν σίγουρος για android.βλέποντας ότι στον υπολογιστή μου θα αναβαθμιστούν τα 7 σε 10 έλεγα μήπως πάω προς Windows tablet για να "μοιάζουν" τα λειτουργικά τους.

βασικά έχοντας κινητό android και πισι Windows δεν ξέρω το ταμπλετ με ποιο από τα δύο λειτουργικά θα ήταν καλύτερο να είναι ίδιο; με του κινητού η του πισι; για βοηθάτε ωρε!

χρήση :σερφάρισμα ,σπανίως κατέβασμα ταινιών με μ torrent, ανάγνωση emails, tapatalk πολύ!

Αν είναι ανάμεσα σε αυτά που λες, πάρε καλύτερα windows.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Αν είναι ανάμεσα σε αυτά που λες, πάρε καλύτερα windows.

απλά με το android θα βάλω τις ίδιες εφαρμογές σαν το κινητό, ημερολόγιο, καιρού και θα είμαι το ίδιο.Αλλά ας πούμε σε Windows τι επιλογές εφαρμογών έχω για όλα σε ένα email; Τώρα έχω aquamail στο κινητό και thunderbird στο πισι!

απλά με το android θα βάλω τις ίδιες εφαρμογές σαν το κινητό, ημερολόγιο, καιρού και θα είμαι το ίδιο.Αλλά ας πούμε σε Windows τι επιλογές εφαρμογών έχω για όλα σε ένα email; Τώρα έχω aquamail στο κινητό και thunderbird στο πισι!

Σε win θα είναι όπως το pc σου. Για email, ημερολόγιο και γενικά pim θα χρησιμοποιείς το outlook που είναι μια χαρά. Για σερφάρισμα τον internet explorer, που είναι πολύ καλός (όλοι οι άλλοι, σε touch μορφή , είναι για τα μπάζα).

Καταλαβαίνω ότι στο μυαλό σου έχεις το τάμπλετ περισσότερο σαν προέκταση του κινητού και λιγότερο σαν υπολογιστή και γι αυτό θέλεις να το στήσεις με τις εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου (γι αυτό και εγώ τελικά προτιμώ το ipad από τα windows tablet) , όμως αντικειμενικά τα ταμπετάκια με win είναι πλήρεις υπολογιστές και σε καλές τιμές. Μόνο πρόσεξε να πάρεις τουλάχιστον με 32 γίγα μνήμη, γιατί με τις ενημερώσεις των windows αμέσως γεμίζουν.

Και εγώ στο ίδιο δίλλημα ήμουν και προτίμησα android, συγκεκριμένα το Sony Xperia Z3 Tablet Compact LTE.

Εφόσον η χρήση που θέλεις να κάνεις είναι πιο πολύ κατανάλωση περιεχομένου τότε η γνώμη μου είναι να πας σε android, αν από την άλλη θες να επεξεργαζεσαι αρχεία Word και Excel τότε είναι καλύτερη λύση ένα Windows Tablet.

Desktop.

Ultrabook Samsung Ativ Book 7.

Samsung Galaxy Note 3.

LG G2.

Και εγώ στο ίδιο δίλλημα ήμουν και προτίμησα android, συγκεκριμένα το Sony Xperia Z3 Tablet Compact LTE.

Εφόσον η χρήση που θέλεις να κάνεις είναι πιο πολύ κατανάλωση περιεχομένου τότε η γνώμη μου είναι να πας σε android, αν από την άλλη θες να επεξεργαζεσαι αρχεία Word και Excel τότε είναι καλύτερη λύση ένα Windows Tablet.

μπα επεξεργασία μηδέν! σερφάρισμα email και θα έχει HDMI οπότε σύνδεση με τιβί για καμιά ταινία στις διακοπές

Κάτι σχετικό άσχετο σπ@σμενες εφαρμογές εγκαθίστανται εύκολα σε Windows tablet/ phones?

Επίσης exe αρχεία εγκαθίστανται;

μπα επεξεργασία μηδέν! σερφάρισμα email και θα έχει HDMI οπότε σύνδεση με τιβί για καμιά ταινία στις διακοπές

Κάτι σχετικό άσχετο σπ@σμενες εφαρμογές εγκαθίστανται εύκολα σε Windows tablet/ phones?

Όπως ακριβώς στον υπολογιστή σου (που θα έχει win10).

Είναι το ίδιο ακριβώς, δεν είναι mobile λειτουργικό, είναι ακριβώς το λειτουργικό του υπολογιστή σου σε έκδοση touch.

Οτι κανεις με ενα κανονικό pc/laptop το ίδιο σε windows tablet.

Στην εκδοςη για κινητά δεν ειναι το ίδιο πράγμα με οτι στα tablet.

Πάρε ενα android θα έλεγα για αυτα που θες.

Εγω αντιθετα προτιμώ windows να εχω μεγαλύτερη ποικιλία πραγμάτων που μπορώ να κάνω χωρις κανένα περιορισμό.

Αλλα το συνδυάζω με ipad.

Αλλα αν ηταν να επιλέξω 1 μονο tablet εκει μονο windows θα επέλεγα λόγω οτι πλήρες λειτουργικο φοράει.

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Οτι κανεις με ενα κανονικό pc/laptop το ίδιο σε windows tablet.

Στην εκδοςη για κινητά δεν ειναι το ίδιο πράγμα με οτι στα tablet.

Πάρε ενα android θα έλεγα για αυτα που θες.

Εγω αντιθετα προτιμώ windows να εχω μεγαλύτερη ποικιλία πραγμάτων που μπορώ να κάνω χωρις κανένα περιορισμό.

Αλλα το συνδυάζω με ipad.

Αλλα αν ηταν να επιλέξω 1 μονο tablet εκει μονο windows θα επέλεγα λόγω οτι πλήρες λειτουργικο φοράει.

Όταν λες ότι με τα Windows μπορείς να κάνεις ότι θες πχ μπορώ να περάσω εφαρμογές η "μαύρα" προγράμματα όπως στο android?

Όταν λες ότι με τα Windows μπορείς να κάνεις ότι θες πχ μπορώ να περάσω εφαρμογές η "μαύρα" προγράμματα όπως στο android?

Ποσο πιο απλα να το πει κανεις: κανεις οτι ακριβως κανεις και με ενα λαπτοπ, ειναι ακριβως το ιδιο λειτουργικο. :cool:

Ποσο πιο απλα να το πει κανεις: κανεις οτι ακριβως κανεις και με ενα λαπτοπ, ειναι ακριβως το ιδιο λειτουργικο. :cool:

μάλιστα! Και κάτι τελευταίο! στα android δεν πας να βάλεις 64 γιγα κάρτα μνήμης Εάν ο κατασκευαστής έχει αφήσει για εγκατάσταση εφαρμογών 2 γιγα αυτά έχεις μόνο.μιλάω χωρίς ρουτ.

Στα Windows εάν πάρω ένα 32 γιγα εσωτερική και κοτσαρω μια κάρτα μνήμης 64 γιγα θα είναι ενοποιημένος ;64+32? Δηλαδή τα Windows updates που θα αποθηκεύονται; οι εφαρμογές που θα εγκαθιστώ που θα αποθηκεύονται; Αυτά και σορρυ!

μάλιστα! Και κάτι τελευταίο! στα android δεν πας να βάλεις 64 γιγα κάρτα μνήμης Εάν ο κατασκευαστής έχει αφήσει για εγκατάσταση εφαρμογών 2 γιγα αυτά έχεις μόνο.μιλάω χωρίς ρουτ.

Στα Windows εάν πάρω ένα 32 γιγα εσωτερική και κοτσαρω μια κάρτα μνήμης 64 γιγα θα είναι ενοποιημένος ;64+32? Δηλαδή τα Windows updates που θα αποθηκεύονται; οι εφαρμογές που θα εγκαθιστώ που θα αποθηκεύονται; Αυτά και σορρυ!

Χμ, στο pc σου μπορεις να εγκαθιστας τα windows updates σε εξωτερικο δισκο? Νομιζω οχι.

Σε καρτα μνημης? Παλι οχι. Οποτε το ιδιο ισχυει και εδω.

Επισης, στα wimdows 8 δεν γινοταν να βαλεις εφαρμογες στην καρτα μνημης, αυτο ισως εχει αλλαξει πλεον, δεν το ξερω.

Με τα 10αρια ο χώρος που θα καταλαμβανει το λειτουργικο θα ειναι μικρότερος στο δίσκο απο οτι στα 8.1.

Επιςης θα εχει πιο πλήρη εργαλεία για περαιτέρω σμίκρυνση του λειτουργικού.

Λέγεται οτι επιςης θα δοθεί η δυνατότητα να εγκαθιστάς προγράμματα/app και στην micro sd.(μένει να το δούμε στην πράξη)

ΑΛΛΑ και να γίνεται το δεύτερο πρέπει να φροντίσεις να βάλεις μια πολυ γρήγορη κάρτα σε ταχύτητα οπως η Samsung Pro micro sd.

http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage-accessories/MB-MG64DA/AM

Οχι κατώτερα μοντέλα σε ταχύτητα.

Αλλιως επιλέγεις 64αρι tablet σε χωρητικότητα που αυτο συνιστώ.

Με τα 10αρια ο χώρος που θα καταλαμβανει το λειτουργικο θα ειναι μικρότερος στο δίσκο απο οτι στα 8.1.

Επιςης θα εχει πιο πλήρη εργαλεία για περαιτέρω σμίκρυνση του λειτουργικού.

Λέγεται οτι επιςης θα δοθεί η δυνατότητα να εγκαθιστάς προγράμματα/app και στην micro sd.(μένει να το δούμε στην πράξη)

ΑΛΛΑ και να γίνεται το δεύτερο πρέπει να φροντίσεις να βάλεις μια πολυ γρήγορη κάρτα σε ταχύτητα οπως η Samsung Pro micro sd.

http://www.samsung.com/us/computer/memory-storage-accessories/MB-MG64DA/AM

Οχι κατώτερα μοντέλα σε ταχύτητα.

Αλλιως επιλέγεις 64αρι tablet σε χωρητικότητα που αυτο συνιστώ.

Χμ, στο pc σου μπορεις να εγκαθιστας τα windows updates σε εξωτερικο δισκο? Νομιζω οχι.

Σε καρτα μνημης? Παλι οχι. Οποτε το ιδιο ισχυει και εδω.

Επισης, στα wimdows 8 δεν γινοταν να βαλεις εφαρμογες στην καρτα μνημης, αυτο ισως εχει αλλαξει πλεον, δεν το ξερω.

ευχαριστω παιδια.

ενα τυπικο συστημα-τωρα- windows 8 σε ταμπλετ ποσο χωρο θα καταλαμβανει out of the box?

ευχαριστω παιδια.

ενα τυπικο συστημα-τωρα- windows 8 σε ταμπλετ ποσο χωρο θα καταλαμβανει out of the box?

Απο τα 32 καταλαμβάνει 17-18gb,αρα τα μισά στην καλύτερη εχεις προς αξιοποίηση.

Απο τα 32 καταλαμβάνει 17-18gb,αρα τα μισά στην καλύτερη εχεις προς αξιοποίηση.

άρα τα 64gb είναι μονόδρομος για μια στοιχειώδη χρήση του ταμπλετ! μην πω και παραπάνω.Αλλά ξεφεύγουν οι τιμές...

άρα τα 64gb είναι μονόδρομος για μια στοιχειώδη χρήση του ταμπλετ! μην πω και παραπάνω.Αλλά ξεφεύγουν οι τιμές...

Ναι τα 64 ειναι το minimum πιςτευω,εκτός αν μπορεις με τα 32 να κανεις καλη διαχείρηση και χωρις να το υπερφορτωσεις.

Στα 330-350 βρίσκεις με 64gb εκδοση

http://www.skroutz.gr/s/5880070/Lenovo-Miix-3-10-Z3735F-2GB-64GB.html

Ναι τα 64 ειναι το minimum πιςτευω,εκτός αν μπορεις με τα 32 να κανεις καλη διαχείρηση και χωρις να το υπερφορτωσεις.

Στα 330-350 βρίσκεις με 64gb εκδοση

http://www.skroutz.gr/s/5880070/Lenovo-Miix-3-10-Z3735F-2GB-64GB.html

ένας βασικός μου ενδοιασμος είναι και η έλλειψη firefox, chrome γιατί μου είναι απαραίτητος ο συγχρονισμός! γλυτώνεις πολύ χρόνο στο ξανά στήσιμο εάν χρειαστεί! Και από email το outlook δεν το μπορώ.χρησιμοποιώ thunderbird στο πισι aquamail στο κινητό.Και τα δύο θέματα αυτά με επηρεάζουν πολύ στην απόφαση!

ένας βασικός μου ενδοιασμος είναι και η έλλειψη firefox, chrome γιατί μου είναι απαραίτητος ο συγχρονισμός! γλυτώνεις πολύ χρόνο στο ξανά στήσιμο εάν χρειαστεί! Και από email το outlook δεν το μπορώ.χρησιμοποιώ thunderbird στο πισι aquamail στο κινητό.Και τα δύο θέματα αυτά με επηρεάζουν πολύ στην απόφαση!

Χρησιμοποιείς τις desktop εκδόσεις τους.

Για αφή μαλιστα ο chrome εχει καλύτερο smouth και απόκριση απο τον Firefox.

Αλλα υπόψη οτι τοσο ο chrome οσο και ο Firefox ειναι πιο battery hanger browser και πιο βαρύς απο οτι πχ ο Opera η IE.

Στα 10 θα υπάρχει και ο edge που θα εχει και τα extension του chrome και θα ειναι πιο κοντα σε Firefox-chrome σε UI.

Χρησιμοποιείς τις desktop εκδόσεις τους.

Για αφή μαλιστα ο chrome εχει καλύτερο smouth και απόκριση απο τον Firefox.

Αλλα υπόψη οτι τοσο ο chrome οσο και ο Firefox ειναι πιο battery hanger browser και πιο βαρύς απο οτι πχ ο Opera η IE.

Στα 10 θα υπάρχει και ο edge που θα εχει και τα extension του chrome και θα ειναι πιο κοντα σε Firefox-chrome σε UI.

για email τι επιλογες εχουμε πλην του outlook?

για email τι επιλογες εχουμε πλην του outlook?

Με τον outlook μπορεις να συγχρονίσετε και οτιδήποτε αλλο πχ Gmail η yahoo.

Εγω πχ στην default mail εφαρμογή εχω βάλει μαζί και τον outlook και τον gmail account μου να συγχρονιζουν παράλληλα σε οτιδήποτε contact,calendar,notes κλπ

Δεν εχεις οποιοδήποτε θέμα.

Μαλιστα με chrome μπορεις να συγχρονιζεις και τα Google app οπως πχ Youtube,Google + κλπ συνδεδεμένος συνεχεία στο λογαριασμό σου.

Edited by alextrela

Με τον outlook μπορεις να συγχρονίσετε και οτιδήποτε αλλο πχ Gmail η yahoo.

Εγω πχ στην default mail εφαρμογή εχω βάλει μαζί και τον outlook και τον gmail account μου να συγχρονιζουν παράλληλα σε οτιδήποτε contact,calendar,notes κλπ

Δεν εχεις οποιοδήποτε θέμα.

Μαλιστα με chrome μπορεις να συγχρονιζεις και τα Google app οπως πχ Youtube,Google + κλπ συνδεδεμένος συνεχεία στο λογαριασμό σου.

και παμε σε ενα θεμα που με ενδιαφερει πολυ.apo gps προγραμματα τι εχουμε για windows?απο οτι ειδα στο windows market εχει πχ το sygic αλλα ελα που εμενα μου το εχει δωσει ο θειος.εχει ο θειος για windows gps? :)

και παμε σε ενα θεμα που με ενδιαφερει πολυ.apo gps προγραμματα τι εχουμε για windows?απο οτι ειδα στο windows market εχει πχ το sygic αλλα ελα που εμενα μου το εχει δωσει ο θειος.εχει ο θειος για windows gps? :)

Εδώ υπάρχει φτώχεια και μιζέρια σε turn by turn navigation app

Μόνο ντεσκτοπ εφαρμογές απ όσο ξέρω έχει αρκετές, σε modern app μόνο μια εφαρμογή, δεν τη θυμάμαι διότι δεν χρησιμοποιώ GPS σε tablet.

http://navigatorfree.mapfactor.com/en/

Ίσως με τα 10 έχουμε βελτίωση σε αυτό τον τομέα πχ με την ενσωμάτωση των Here Drive στην default εφαρμογή των Bing Maps.

Έχει πάντως Here Maps

Για την mobile έκδοση των Windows έχει αρκετές άρα πιθανο να μπούνε και στα κλασικά windows

Όπως here drive η αυτή η εφαρμογή

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/copilot-usa/817ec9db-d551-4702-b94d-f6a09a9ad5ff

Edited by alextrela

Ο φιλος θελει να το χρησιμοποιει σαν κινξτο περισσοτερο, ενω τα win tablets ειναι στην ουσια λαπτοπς χωρις πληκτρολογιο

Ο φιλος θελει να το χρησιμοποιει σαν κινξτο περισσοτερο, ενω τα win tablets ειναι στην ουσια λαπτοπς χωρις πληκτρολογιο

Ε τότε android όπως πρότεινα στην αρχή.

Αλλά και εδώ για να πάρεις ένα αξιοπρεπή tablet θες 250-300 ευρώ minimum.

Βασικά μόνο τα Sony αξίζουν οι άλλοι είναι παρε τον έναν και χτυπά τον άλλον.

Γενικά η μετριότητα είναι ο κανόνας.

Edited by alextrela