Jump to content

WiFi σε καφετέρια

bpel86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, μου ζητήθηκε από μία καφετέρια να φτιάξω το δίκτυό τους γιατί έχουν θέματα με το wifi. Αυτή τη στιγμή όλο το δίκτυο το τρέχει ένα ΖΤΕ Η108NS το οποίο όπως είναι λογικό αφού συνδεθούν 15-20 άτομα αρχίζει τα κολλήματα. Η γραμμή από ότι είδα κλειδώνει στα 12-13mbps. To budget για τον εξοπλισμό είναι 200-250€ και ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρήστών είναι 50-60 ενώ συνήθως είναι συνδεδεμένοι 40 χρήστες. Επίσης, μέσω του ΖΤΕ παίζει και ΟΤΕ TV άρα το νέο modem θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ρυθμιστεί να έχει θύρα STB. Σκεφτόμουν για ένα καλό ρουτεράκι και ένα Access Point έτσι ώστε και να μοιραστούν οι χρήστες αλλά και να αυξηθεί λίγο η εμβέλεια. Τι έχετε να μου προτείνετε?

Καλησπέρα,

δεν χρειάζεσαι να αλλάξεις το ΖΤΕ για τον ρόλο του modem & ote tv παρά να πάρεις ένα αρκετά καλό access point και να το συνδέσεις στο ΖΤΕ. Το ΖΤΕ θα βλέπει όλη την κίνηση του wifi σαν έναν μόνο client σε 1 από τις 3 θύρες του και τέλος. Εννοείται οτι θα πρέπει να κλείσεις το wifi tou ZTE...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Και εγω ειμαι της αποψης να μην αλλαξεις το modem σου, παρε απλως 2 APs ωστε να εχεις καλυτερο manage των clients που συνδεονται.

Με δυο τετοια εισαι καλυμμενος. Μοιρασε ομως σωστα την αποσταση ωστε να μην πεφτουν ολοι πανω στο ενα. ;)

Καλυτερα βεβαια θα ηταν μια vdsl ωστε να μην μπουκωνει η γραμμη, γιατι οσο να πεις 12Mbps δυσκολα εξυπηρετει 40 clients χωρις προβληματα.

Edited by manolog3

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Για access point σκεφτόμουν αυταhttp://www.skroutz.gr/s/430491/Ubiquiti-UniFi-AP.html για καλύτερη διαχείριση των ταυτοχρονων συνδέσεων απλά φοβάμαι μήπως δεν αντέξει το ΖΤΕ τη διαχειρηση τόσων συσκευών ταυτόχρονα. Μήπως μπουκωνει και από μένα DHCP αλλά και Στη διαχείριση γενικοτερα

Τα UniFi είναι πολύ καλά αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι αν θα αντέξει το ΖΤΕ την διαχείριση τόσων συσκευών γιατί απλά δεν θα τις διαχειρίζεται αυτό :)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"