Jump to content

Maxh korifis! (Zen Touch vs Ipod) ..20gb

Guest powerulez
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

i maxi gia tin korifi....

imoun etimos na paro to muvo ton 1,5gb alla otan ida tin diafora tis timis me to zen touch alla3a gnomi afou me 70evro+ eperna alla 18,5gb :cool:

otan evala ton pixi omos se afto to simio paratirisa kai to ipod 4hs genias (i opos alios legete... :p). Mou arese para poly to ipod san emfanisi alla to creative mou arese perisotero stin timi kai sta thetika sxolia pou exw diavasei oti iperexei stin piotita ixou apo to ipod ktl..

eseis pio nomizete ine to kalitero gia agora aftin tin stigmi?

timi tou creative zen touch ine 240evro

eno i timi tou ipod ine 350evro

zen touch http://www.plaisio.gr/images/Products/large/668400.GIF

ipod http://www.plaisio.gr/images/Products/large/694819.GIF

Ακριβώς αυτό το δίλλημα (ή μάλλον τρίλλημα) είχα πριν λίγο καιρό. Ξεκίνησαν για το Muvo 4GB (βασικά θα ξήλωνα τη μνήμη για το ipaq μου) αλλά είδα ότι με λίγα λεφτά παραπάνω έπαιζα στα 20GB στις επιλογές που λες και εσύ.

Κατέληξα στο Zen για τους παρακάτω απλούς λόγους:

1. Είναι 110 ευρώ φθηνότερο. 110 ευρώ διαφορά όταν αγοράζεις αυτοκίνητο είναι τίποτα, όταν αγοράζεις όμως mp3 player είναι σοβαρά λεφτά.

2. Η αυτονομία της μπαταρίας του Zen είναι όλα τα λεφτά. Ποτέ δεν έχω την έννοια αν το έχω φορτίσει κάποιο βράδυ που θέλω να βγω να περπατήσω και να ακούσω μουσική. Ούτε νοιάζομαι αν θυμήθηκα να πάρω το φορτιστή στη δουλειά για να μεταφέρω αρχεία.

3. Συνδέεται με απλό mini USB καλώδιο. Δεν γνωρίζω για το ipod αλλά υποψιάζομαι κάτι proprietary (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

4. Δεν έχω ακούσει ipod αλλά διαβάζοντας εκτενή σχόλια και reviews, αυτά τουλάχιστον διατείνονται για καλύτερη ποιότητα ήχου στο Creative. Δεν έχω άποψη.

5. Περιλαμβάνει θήκη με belt clip σε αντίθεση με το ipod που έρχεται γυμνό την οποία βρίσκω αξιοπρεπέστατη.

Στα μείον του Zen:

1. Χρειάζεσαι τον ηλίθιο driver της Creative για να τον δει το PC. Σε αντίθεση πχ με τα iRiver που λειτουργούν και σαν external HD. Και κλασσική Creative βέβαια, το αρχείο είναι 12ΜΒ. Οπότε αν είσαι σε κάποιο φίλο, δεν θα ενθουσιαστεί να κατεβάσει 12ΜΒ για να μπορέσεις να "τραβήξεις" αρχεία από το PC του.

2. Στα ελληνικά tags δεν υπάρχει σωστό suppport. Τονούμενα και μικρά εμφανίζονται ως σκουπίδια. Μόνο τα κεφαλαία γράμματα εμφανίζονται σωστά, αλλά δυστυχώς με άλλη γραμματοσειρά η οποία είναι μάλλον άσχημη (σαν την Symbol).

3. To initerface είναι πολύ χρηστικό και γρήγορο αλλά μάλλον λιτό. Μια γενναία αναβάθμιση στο firmware είναι απαραίτητη.

L' enfer c' est les autres

νομίζω πως σε μια τέτοια "μάχη κορυφής" νικητής είναι το iriver H320/340 :)

υπερτερεί τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε παρεχόμενα στη συσκευασία αξεσουάρ. και από τις 11 νοεμβρίου με δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού παίζει και video στην έγχρωμη οθόνη! ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος heyhop ( 2 Δεκ. 2004 , 13:01)

νομίζω πως σε μια τέτοια "μάχη κορυφής" νικητής είναι το iriver H320/340 :)

υπερτερεί τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε παρεχόμενα στη συσκευασία αξεσουάρ. και από τις 11 νοεμβρίου με δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού παίζει και video στην έγχρωμη οθόνη! ;)

Σε Ποιότητα ήχου το ipod αδιαμφισβήτητα και σε λειτουργικότητα μενού απλά ακαταμάχητο όπως και σε εμφάνιση τώρα για όλα τα άλλα νομίζω το sony vaio και το iriver με το sony καλύτερο λόγο άμεσου download φωτο σε αυτό.

;)

Guest powerulez

enxromi othoni den xriazome giati i othoni tou 7610 mou nomizw ine iper arketi gia na perasw tis photografies mou kai ta sintoma videakia mou...

thelo apla na ine poly kalos o ixos tou na exei megali xoritikotita gia na metafero files apo opiodipote pc kai an exei kai ena fm radio tote ok

episis ine polla ta lefta tou iriver H320/340 akomi kai to ipod pou anafera sto post mou panw den tha ta edina gia na to agoraso ektos kai ine theos (pou den nomizw)

kanena apo ta palia ipod me paromia timi me to zen touch?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος punky ( 2 Δεκ. 2004 , 12:28)

Ακριβώς αυτό το δίλλημα (ή μάλλον τρίλλημα) είχα πριν λίγο καιρό. Ξεκίνησαν για το Muvo 4GB (βασικά θα ξήλωνα τη μνήμη για το ipaq μου) αλλά είδα ότι με λίγα λεφτά παραπάνω έπαιζα στα 20GB στις επιλογές που λες και εσύ.

Κατέληξα στο Zen για τους παρακάτω απλούς λόγους:

1. Είναι 110 ευρώ φθηνότερο. 110 ευρώ διαφορά όταν αγοράζεις αυτοκίνητο είναι τίποτα, όταν αγοράζεις όμως mp3 player είναι σοβαρά λεφτά.

2. Η αυτονομία της μπαταρίας του Zen είναι όλα τα λεφτά. Ποτέ δεν έχω την έννοια αν το έχω φορτίσει κάποιο βράδυ που θέλω να βγω να περπατήσω και να ακούσω μουσική. Ούτε νοιάζομαι αν θυμήθηκα να πάρω το φορτιστή στη δουλειά για να μεταφέρω αρχεία.

3. Συνδέεται με απλό mini USB καλώδιο. Δεν γνωρίζω για το ipod αλλά υποψιάζομαι κάτι proprietary (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

4. Δεν έχω ακούσει ipod αλλά διαβάζοντας εκτενή σχόλια και reviews, αυτά τουλάχιστον διατείνονται για καλύτερη ποιότητα ήχου στο Creative. Δεν έχω άποψη.

5. Περιλαμβάνει θήκη με belt clip σε αντίθεση με το ipod που έρχεται γυμνό την οποία βρίσκω αξιοπρεπέστατη.

Στα μείον του Zen:

1. Χρειάζεσαι τον ηλίθιο driver της Creative για να τον δει το PC. Σε αντίθεση πχ με τα iRiver που λειτουργούν και σαν external HD. Και κλασσική Creative βέβαια, το αρχείο είναι 12ΜΒ. Οπότε αν είσαι σε κάποιο φίλο, δεν θα ενθουσιαστεί να κατεβάσει 12ΜΒ για να μπορέσεις να "τραβήξεις" αρχεία από το PC του.

2. Στα ελληνικά tags δεν υπάρχει σωστό suppport. Τονούμενα και μικρά εμφανίζονται ως σκουπίδια. Μόνο τα κεφαλαία γράμματα εμφανίζονται σωστά, αλλά δυστυχώς με άλλη γραμματοσειρά η οποία είναι μάλλον άσχημη (σαν την Symbol).

3. To initerface είναι πολύ χρηστικό και γρήγορο αλλά μάλλον λιτό. Μια γενναία αναβάθμιση στο firmware είναι απαραίτητη.

Και εγω στο ιδιο διλλημα ημουν και κατεληξα στο Zen Touch και ειμαι σε γενικες γραμμες πολυ ευχαριστημενος. Συμφωνω και με ολα οσα αναφερεις και για τα συν αλλα και για τα πλην. Βεβαια η Creative εχει ανακοινωσει αναβαθμιση του firmware για τον Νοεμβριο αλλα τωρα παει μαλλον για Δεκεμβριο. Υποτιθεται οτι με το νεο firmware δεν θα χρειαζεται τοπρογραμμα για να το δει το Pc αλλα θα το βλεπει απευθειας σαν σκληρο δισκο. Ενα καλο site για creative ειναι το http://www.nomadness.net/modules.php?name=Forums

Guys το θέμα δεν είναι ούτε η ποιότητα ήχου ούτε η αυτονομία...

Το iPod είναι άποψη-στυλ, όλα τα άλλα είναι... mp3 players!

PS1: Πληροφοριακά έχει βγει και iPod photo με έγχρωμη οθόνη αλλά λιιιιιγο τσιμπημένη τιμή.

PS2: Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πόρωση της ροδέλας του iPod!!!

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 2 Δεκ. 2004 , 20:28)

Guys το θέμα δεν είναι ούτε η ποιότητα ήχου ούτε η αυτονομία...

Το iPod είναι άποψη-στυλ, όλα τα άλλα είναι... mp3 players!

PS1: Πληροφοριακά έχει βγει και iPod photo με έγχρωμη οθόνη αλλά λιιιιιγο τσιμπημένη τιμή.

PS2: Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πόρωση της ροδέλας του iPod!!!

Χαχαχα καλό :lol: αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν είσαι Ipodakias ;) η γενικά με την apple . :whistle:

Εχεις δίκιο πάντως για το θέμα του click wheel btw το ipod photo τεσταρισμένα δίνει 17 αυτονομία :happy: μου το φέρνει μια φίλη σε 18 μέρες απο αμερική με 375 ευρώ :D :happy: :happy: :happy: :happy: ΜΟΝΟ .

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος powerulez ( 3 Δεκ. 2004 , 18:12)

telika pedia ego tha parw to ipod 20gb 4hs genias apo to ebay giro sta 240-230 evro

Πολύ καλή τιμή ,δενξέρω όμως τι σε έκανε να αλάξεις γνώμη και να πάρεις ipod μήπως μπορείς να μας πείς και εμάς?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ahill2 ( 2 Δεκ. 2004 , 20:58)

Χαχαχα καλό :lol: αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν είσαι Ipodakias ;) η γενικά με την apple . :whistle:

Εχεις δίκιο πάντως για το θέμα του click wheel btw το ipod photo τεσταρισμένα δίνει 17 αυτονομία :happy: μου το φέρνει μια φίλη σε 18 μέρες απο αμερική με 375 ευρώ :D :happy: :happy: :happy: :happy: ΜΟΝΟ .

Απλώς πληροφοριακά ΔΕΝ έχω iPod. Ο μόνος λόγος όμως που δεν το έχω πάρει ακόμα ειναι ότι δν έχει ραδιο... Αν και τις τελευταίες 2 εβδομάδες λέω να το παρω ούτως ή αλλιώς... έρχονται και Χριστουγεννα ;)

Kill a man, and you are a murderer. Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are god.

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 3 Δεκ. 2004 , 20:11)

Απλώς πληροφοριακά ΔΕΝ έχω iPod. Ο μόνος λόγος όμως που δεν το έχω πάρει ακόμα ειναι ότι δν έχει ραδιο... Αν και τις τελευταίες 2 εβδομάδες λέω να το παρω ούτως ή αλλιώς... έρχονται και Χριστουγεννα ;)

Αχ αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία και γώ κολάω πολύ σε αυτό ας όψετε όμως οτι το παίρνω με τόσα "λίγα"λεφτά. :whistle:

Guest powerulez

mou erese poly emfanisi kai to megethos tou ipod.. epidi exo skopo na to exo sxedon opou paw stin tzepi san to kinito me provlimatise poly i foritotita tou zen touch.. kai otan ida tis times sto ebay oti itan i idia me to zen tote ipa na paw pros ipod meria...

episis mou arese poly to oti mporis na tou valis mia mini antenoula kai na to kanis prosopiko radiostathmo gia aktina 30podiwn... :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος powerulez ( 4 Δεκ. 2004 , 13:01)

mou erese poly emfanisi kai to megethos tou ipod.. epidi exo skopo na to exo sxedon opou paw stin tzepi san to kinito me provlimatise poly i foritotita tou zen touch.. kai otan ida tis times sto ebay oti itan i idia me to zen tote ipa na paw pros ipod meria...

episis mou arese poly to oti mporis na tou valis mia mini antenoula kai na to kanis prosopiko radiostathmo gia aktina 30podiwn... :D

Εδώ να πούμε οτι πολλά mp3 players έχουν ράδιο on board το ipod δεν το έχει αυτό αλλά αν διαθέσεις κάποια ευρώ παραπάνω παίρνεις το itrip και λύνεται το πρόβλημα το ή τα ipod έχουν αρκετά gadgets έτσι θέλω να πιστεύω οτι θα βγεί και κάτι για να μπορώ και γώ να κάνω direct downloading φωτο και άλλον στο Ipod photo μου :happy: .

BTW Καλορίζικο και καλοδουλεμένο όταν το πάρεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 3 Δεκ. 2004 , 20:11)

BTW ¨Οπως είμαι σίγουρος θα ξέρεις υπάρχει το itrip που το κάνει μια χαρά ράδιο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος powerulez ( 4 Δεκ. 2004 , 19:21)

to itrip to kanei radiofoniko stathmo kai oxi radio :p

diorthosteme an kano lathos :)

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο sorry δικό μου το λάθος ........

Guest powerulez

pedia ti nomizete ine kalitero na to paro to ipod apo tin mama tou apple apo tin ameriki 250evro? i na to paro apo ebay 230-220?

a kai kati allo to ipod 4hs genias molis enothi ston ipologisti meso usb2 to anagnorizei apefthias san skliro disko i prepei na egatastisw drivers? :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος powerulez ( 5 Δεκ. 2004 , 12:24)

pedia ti nomizete ine kalitero na to paro to ipod apo tin mama tou apple apo tin ameriki 250evro? i na to paro apo ebay 230-220?

a kai kati allo to ipod 4hs genias molis enothi ston ipologisti meso usb2 to anagnorizei apefthias san skliro disko i prepei na egatastisw drivers? :worry:

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτό νομίζω κάπου διάβασα οτι δεν χρειάζεται drivers αυτό που βρήκα είναι για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν direct download φωτό απο την ή της memory card των digi cam που έχουν αν γεμίζουν απο αμερική κοστίζει 60 ευρώ ενώ εδώ το κοστολογούν 165 ευρώ???? :eek: :blink: :wacko:

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=201526&pcount=&Product_Id=173207

βρήκα επίσης ένα ραδιοφωνάκι που παίζει στο ipod αλλα και σε άλλα mp3 επίσης απο Belkin.

@ahill2

το itrip δυστυχώς είναι για να εκπέμπεις ραδιοφωνικό σήμα και όχι για να ακούς ραδιο... :(

για αυτό της belkin που είπες μήπως μπορείς να δώσεις link?

- Jean Rostand

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Revan ( 5 Δεκ. 2004 , 19:44)

@ahill2

το itrip δυστυχώς είναι για να εκπέμπεις ραδιοφωνικό σήμα και όχι για να ακούς ραδιο... :(

για αυτό της belkin που είπες μήπως μπορείς να δώσεις link?

Μου φαίνεται δεν είναι της belkin :whistle: τελικά αλλά ποιός νοιάζεται αν κάνει την δουλειά του :happy:

http://thinkdifferentstore.com/product_info.php?cPath=124_126&products_id=344

Απλά τα πράγματα... H320 από Iriver... έγχρωμη οθόνη-ράδιο-καταπληκτικός ήχος... απλά κορυφή, είμαι ενθουσιασμένος!

Για λίγο πιο ψαγμένους από όλο τον λαό που αγοράζει το καλό αλλά υπερεκτιμημένο Ipod της Αpple.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gadgetakias (11 Δεκ. 2004 , 10:50)

Απλά τα πράγματα... H320 από Iriver... έγχρωμη οθόνη-ράδιο-καταπληκτικός ήχος... απλά κορυφή, είμαι ενθουσιασμένος!

Για λίγο πιο ψαγμένους από όλο τον λαό που αγοράζει το καλό αλλά υπερεκτιμημένο Ipod της Αpple.

Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι το iriver είναι καλό και έχει ΚΑΙ ράδιο (πράγμα που με καίει στο ipod αν και τώρα υπάρχει λύση) αλλά 1.Η τιμή του ίδια με το ipod 2.Εγχρωμη οθόνη έχουν και άλλα 3.Ηχος έχουν κι άλλα :whistle: 4.Ποιότητα κατασκευής το ipod καλύτερο 5.Desing το ipod 6. Μενού το ipod

7.Και ποιό σημαντικό ο λαός όπως λές ψάχνει πολύ εκτός αν μας λές οτι το iriver θέλει και ψάξιμο για να το βρείς :whistle: ,πιστεψέ με κανείς δεν σκάει 400-500 ευρώ έτσι.....εσύ το έψαξες ή προτίμησες το-200 ευρώ του ιriver?

ΚΑΙ τέλος 8. Το ipod είναι θέμα ΣΤΥΛ πάνω απο όλα.

:cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ahill2 (11 Δεκ. 2004 , 11:43)

7.Και ποιό σημαντικό ο λαός όπως λές ψάχνει πολύ εκτός αν μας λές οτι το iriver θέλει και ψάξιμο για να το βρείς :whistle: ,πιστεψέ με κανείς δεν σκάει 400-500 ευρώ έτσι.....εσύ το έψαξες ή προτίμησες το-200 ευρώ του ιriver?

ΚΑΙ τέλος 8. Το ipod είναι θέμα ΣΤΥΛ πάνω απο όλα.

:cool:

συμφωνώ με τον ahill2 ότι το ipod είναι θέμα στυλ, όμως το iriver H320 είναι θέμα ουσίας! πέρα από όσα ανέφερε ο gadgetakias, το iriver H320 παίζει τώρα και video divx - το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πας στην σελίδα της εταιρίας και να εγκαταστήσεις το αντίστοιχο firmware!

οσο για το εάν χρειάζεται ψάξιμο να το βρεις, μπορείς να το βρείς στα καταστήματα Γερμανός με 399 ευρώ!

αυτό που νομίζω ότι θέλει να πει ο gadgetakias και στην ουσία συμφώνησε μαζί του ο ahill2 είναι ότι κάποιος προτιμάει να "αγοράζει" στυλ και όχι απαραίτητα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. στο ipod οι δυνατότητες που δεν είναι ενσωματωμένες αλλά αξεσουάρ τις πληρώνεις έξτρα, σωστά?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος heyhop (11 Δεκ. 2004 , 13:44)

συμφωνώ με τον ahill2 ότι το ipod είναι θέμα στυλ, όμως το iriver H320 είναι θέμα ουσίας! πέρα από όσα ανέφερε ο gadgetakias, το iriver H320 παίζει τώρα και video divx - το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πας στην σελίδα της εταιρίας και να εγκαταστήσεις το αντίστοιχο firmware!

οσο για το εάν χρειάζεται ψάξιμο να το βρεις, μπορείς να το βρείς στα καταστήματα Γερμανός με 399 ευρώ!

αυτό που νομίζω ότι θέλει να πει ο gadgetakias και στην ουσία συμφώνησε μαζί του ο ahill2 είναι ότι κάποιος προτιμάει να "αγοράζει" στυλ και όχι απαραίτητα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. στο ipod οι δυνατότητες που δεν είναι ενσωματωμένες αλλά αξεσουάρ τις πληρώνεις έξτρα, σωστά?

Πάλι πολύ καλό και αυτό περί dvix αν και το mp3 δεν το αγοράζω για αυτό το λόγο,χαρακτηριστικά και δυνατότητες επίσης να παραθέσω έχει και το sony vaio και με direct downloading τον φωτό,anyway απλά αυτό που λέω είναι καλό το iriver αλλά όχι για εμένα προτιμώ οτι προσφέρει το ipod ,όσον αφορά την τιμή ξέρω δεν είναι δίκαιο αλλά φέρνω το ipod photo 40gb με 380 ευρώ απο Usa,το iriver που λές με 399 ειναι τον 20gb .

Τέλος να πώ ναι οτι λέω σε θέμα ράδιο ή direct downloading φωτό σε ipod ειναι εξτρα.

Προτιμώ δυνατότητες ΜΕ στύλ αυτό εννοούσα και οτι όσοι πάνε να πάρουν κάτι άλλο εκτός Iriver π.χ δεν είναι τίποτα χαζοί που ακούν ipod και τρέχουν να το πάρουν χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς και δυνατοτήτων(πάντα βέβαια με το τι ζητάνε).

Αυτά πάντα με φιλική διάθεση :)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...