DESO Δημ. October 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2015 καλά έκανες και τις έσβησες. όλες είναι για τα σκουπίδια δεν κάνουν τίποτα πέρα από το να βαραίνουν το κινητό. σβήσε και το facebook και δοκίμασε το facebook lite, πολύ πιο ελαφρύ και για συσκευές με 1gb ram είναι ιδανικό. Ευχαριστώ φίλε μου, μόλις το εγκατέστησα και είναι πραγματικά πολύ πιο "ελαφρύ"!!! Θα το χρησιμοποιήσω αυτή την εβδομάδα και θα σας πω αν μου ξαναέγινε reboot κατά την χρήση του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
commissar_85 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 ουτε η 5.1 ηρθε ακομα ουτε θα αναβαθμιστει σε 6.0 ποτε... αν ειναι δυνατον δηλαδη σε συσκευη με stock android... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 7, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2015 http://s2.postimg.org/w2fu04zq1/Screenshot_2015_10_08_01_07_12.png Δυστυχώς δεν είναι η 5.1.1 αλλά patch για το stagefright... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DESO Δημ. October 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2015 Προχθές μου έβγαλε κ εμένα την ενημέρωση λογισμικού την οποία και έκανα, δεν είδα βέβαια πρακτικά καμία διαφορά με πριν. Πάντως από τότε που έβαλα το Fb lite (εδώ και 2 εβδομάδες) και έσβησα την κανονικη του έκδοση που είναι πιο βαριά και προβληματική , το κινητό δεν ξαναέκανε μόνο του reboot. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgosgeo4 Δημ. October 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2015 ουτε η 5.1 ηρθε ακομα ουτε θα αναβαθμιστει σε 6.0 ποτε... αν ειναι δυνατον δηλαδη σε συσκευη με stock android... Είναι επίσημο πως δεν θα πάρει την 6.0; Παράθεση Desktop. Ultrabook Samsung Ativ Book 7. Samsung Galaxy Note 3. LG G2. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LotusEater Δημ. October 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2015 Είναι επίσημο πως δεν θα πάρει την 6.0; Ναι. Η motorola ανακοίνωσε ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν. Το moto e δεν είναι στη λίστα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
commissar_85 Δημ. October 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2015 Απαραδεκτο σε stock android ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 23, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2015 Απαράδεκτο γενικά για τόσο νέα συσκευή. Το android που φοράει είναι σχεδόν stock, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συσχετίσεις με τα nexus που μπαίνει η Google στη μέση και είναι εγγυημένη η αναβάθμιση για αρκετές φορές. Όσο είχε τη Motorola δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρεις τη νέα έκδοση. Από τη στιγμή που την πήρε η Lenovo την κάτσαμε τη βάρκα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bedazzled Δημ. October 26, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2015 Καλησπέρα, έχω μερικές ερωτήσεις για αυτό το κινητό: 1) Η ποιότητα της front camera είναι ικανοποιητική για Skype videochat; 2) Έχει φορτιστή η συσκευασία; Αν όχι, ποιόν προτείνετε; Υπάρχει κάποιος επίσημος της Motorola ειδικά για αυτό το κινητό; Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 26, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2015 Για την ποιότητα της μπροστινής κάμερας όλα είναι σχετικά. Ενδεχομένως σε περιβάλλον με αρκετό φως να μην έχεις πρόβλημα, και ειδικά για μια βιντεοκλήση. Είναι όπως οι περισσότερες απλές συσκευές με κάμερα ανάλυσης VGA(0,3mpixels). Αν το συγκρίνεις με άλλα κινητά που έχουν καλύτερες αντίστοιχες κάμερες (απο 1,2-2 και πάνω mpixels) θα είναι ορατή η διαφορά στην ευκρίνεια. Φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Δεν χρειάζεται κάποιο ειδικά για αυτό το μοντέλο. Με οποιονδήποτε USB φορτιστή από 1 έως 2A είσαι μια χαρά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. October 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2015 Απαράδεκτο γενικά για τόσο νέα συσκευή. Το android που φοράει είναι σχεδόν stock, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το συσχετίσεις με τα nexus που μπαίνει η Google στη μέση και είναι εγγυημένη η αναβάθμιση για αρκετές φορές. Όσο είχε τη Motorola δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρεις τη νέα έκδοση. Από τη στιγμή που την πήρε η Lenovo την κάτσαμε τη βάρκα... θα την δωσει η cyanogen με την 13 έκδοση βρε παιδιά την Marshmallow . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 27, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2015 Δεν είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Δεν είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση. Μια χαρά ειναι η CM ,και δεν εξαρτάμε απο καμια motrola να μου δώσει τα αυτονόητα, υποστήριξη ,αναβαθμίσεις ,μεγαλύτερη παραμετροποίηση... ,γνώμη μου βέβαια :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Να εξηγηθώ. Το κακό με την cm είναι ότι πάντα υπάρχει περίπτωση να εμφανισθεί κάποιο bug και να μη δουλεύει κάτι. Μπορεί να είναι κάτι που χρησιμοποιείς, μπορεί και όχι. Αν δεν είναι κάτι που σε αφορά, δεν θα σε νοιάζει, και με το δίκιο σου. Αλλά δεν σου υπογράφει κανείς ότι θα είναι 100% απροβλημάτιστο όπως το λογισμικό του κατασκευαστή. Και δεύτερον (και σημαντικότερο), για να περάσεις cm πρέπει να αποχαιρετήσεις την εγγύηση. Πράγμα που για αρκετούς είναι σημαντικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Να εξηγηθώ. Το κακό με την cm είναι ότι πάντα υπάρχει περίπτωση να εμφανισθεί κάποιο bug και να μη δουλεύει κάτι. Μπορεί να είναι κάτι που χρησιμοποιείς, μπορεί και όχι. Αν δεν είναι κάτι που σε αφορά, δεν θα σε νοιάζει, και με το δίκιο σου. Αλλά δεν σου υπογράφει κανείς ότι θα είναι 100% απροβλημάτιστο όπως το λογισμικό του κατασκευαστή. Και δεύτερον (και σημαντικότερο), για να περάσεις cm πρέπει να αποχαιρετήσεις την εγγύηση. Πράγμα που για αρκετούς είναι σημαντικό. Συμφωνώ εν μέρη... όντως υπάρχει περίπτωση να υπάρχει bug ,ομως ειναι nightly... λογικό , η εγγύηση απ την άλλη ναι είναι θέμα για αρκετό κόσμο την ανέφερα την cm γιατι πολλές συσκευές που δεν θα δούνε την M official θα την δουν custom μέσω της cyanogen... δεν ειναι κακό :) Και φιλε μου μην νομίζεις οτι το λογισμικό του κατασκευαστή ειναι παντα 100% οπως λες απροβληματιστο . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Μπορεί να υπάρξει κάποια περίπτωση που θα έχει κάποιο bug, αλλά συγκριτικά με λύσεις τύπου cyanogenmod, ναι είναι απροβλημάτιστο. Ξαναλέω, μπορεί να είναι κατά 98% οκ, αλλά αυτό το 2% να αφορά κάποια λειτουργία που κάποια μερίδα κόσμου θα ενδιαφέρει και ενδεχομένως να μην μπορεί να δουλέψει κάτι. Το λογισμικό του κατασκευαστή από την άλλη, είναι πολύ πιο εύκολο από τη μεριά του να έχει εξελιχθεί πιο σωστά και να δοκιμαστεί πριν κυκλοφορήσει έτσι ώστε να είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα πουθενά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. October 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Μπορεί να υπάρξει κάποια περίπτωση που θα έχει κάποιο bug, αλλά συγκριτικά με λύσεις τύπου cyanogenmod, ναι είναι απροβλημάτιστο. Ξαναλέω, μπορεί να είναι κατά 98% οκ, αλλά αυτό το 2% να αφορά κάποια λειτουργία που κάποια μερίδα κόσμου θα ενδιαφέρει και ενδεχομένως να μην μπορεί να δουλέψει κάτι. Το λογισμικό του κατασκευαστή από την άλλη, είναι πολύ πιο εύκολο από τη μεριά του να έχει εξελιχθεί πιο σωστά και να δοκιμαστεί πριν κυκλοφορήσει έτσι ώστε να είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα πουθενά. Αδελφε ,ακομα και της google τα firmeware ειναι σχεδόν σε beta μορφή γιαυτό και βλέπεις και φτάνουν τον 1 χρόνο για να το πεις σταθερό , θέλεις να σου πω ποσα παραδείγματα προβλημάτων σε official firmware , δεν ειναι τίποτα... τα ξερεις και εσύ , φιλε μου software δεν υπαρχει περίπτωση να ειναι παντα 100% τέλειο επειδή το εβγαλε ο κατασκευαστης , μην σου λεω ονοματα κατασκευαστών και ειναι πολυ γνωστά γιατι θα χαλάσει το νημα μετα , που ακομα και τωρα προσπαθούν να μπαλώσουν bugs που βγαίνουν ενα ενα , και παρακαλάνε οι χρήστες να βγει ενα update μπας και το έχουν διορθώσει , μην το πας στα firmware γιατι ετσι οπως τα εχουν κανει ειναι για τα πανηγύρια ολα... γιατι ? γιατι απλα το αρχικό software ειναι με προβλήματα , και καλα στα nexus λογο κοινότητας των devs και μεγαλης υποστήριξης αρκετά θεματα θα λυθούν , στους oem ομως... κλαφτα Χαράλαμπε . Στο μονο που πρέπει να σταθείς που ειναι και το σημαντικό σε οτι αφορα της custom rom ειναι... οτι για να περάσεις CM πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader , οποτε η εγγύηση παει περίπατο ... το θεμα firmware αστο ειναι μπάχαλο . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2015 Να στο θέσω αλλιώς γιατί μιλάμε για λίγο διαφορετικά θέματα. Αν έχω καταλάβει σωστά, βγαίνει μια έκδοση της Cyanogenmod που είναι ας πούμε "γενική" και στη συνέχεια αναλαμβάνει κάποιος "developer" να την προσαρμόσει για την εκάστοτε συσκευή. Είτε επίσημα οπότε η συγκεκριμένη rom αναρτάται στο κανονικό site τους, είτε ανεπίσημα που το κάνει κάποιος και το βγάζει στο xda. Για αυτόν τον λόγο, προκύπτουν κάποια bugs που καμιά φορά είναι λίγο δύσκολα στην επίλυση, που μπορεί να είναι και καμιά φορά σπαστικά. Π.χ. αλλού δεν δουλεύει το ραδιόφωνο, αλλού η κάμερα γενικά ή δουλεύει μόνο για φωτογραφίες και όχι για βίντεο κλπ. Συγκεκριμένα για το Moto E πήρε το μάτι μου κάτι σήμερα για CM 12.1 που ναι μεν πάει λίγο καλύτερα σε ταχύτητα από στοκ μιας και αφήνει περισσότερη μνήμη ελεύθερη, αλλά καταναλώνει ελαφρώς περισσότερη μπαταρία, ενώ κολλάει η εφαρμογή του ρολογιού και δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το ξυπνητήρι. Τέτοια bugs εννοώ ότι έχει αρκετές φορές κάποια aftermarket rom. Εικάζω πως οφείλονται στην μετατροπή κατά την προσαρμογή του γενικού πηγαίου κώδικα ας πουμέ της CM για την συσκευή αυτή. Όταν λέω πως δε συγκρίνεται με το λογισμικό που φτιάχνει ο κατασκευαστής, εννοώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τηλέφωνο και να έχεις τέτοια χαζά (π.χ. κάμερα, ράδιο, ρολόγια κλπ). Και νομίζω πως είναι φυσικό. Ο κατασκευαστής έχει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που δουλεύουν κατά την εξέλιξη μιας συσκευής και είναι σε θέση να προσφέρει ένα πιο απροβλημάτιστο τελικό προϊόν(διαφορετικά θα τον κράξουν οι πελάτες αν έχει τέτοια προβλήματα και με το δίκιο τους). Νομίζω πως είναι αυτονόητο πως δεν μιλάω για τα bugs που έχει το ίδιο το android. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. October 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2015 Να στο θέσω αλλιώς γιατί μιλάμε για λίγο διαφορετικά θέματα. Αν έχω καταλάβει σωστά, βγαίνει μια έκδοση της Cyanogenmod που είναι ας πούμε "γενική" και στη συνέχεια αναλαμβάνει κάποιος "developer" να την προσαρμόσει για την εκάστοτε συσκευή. Είτε επίσημα οπότε η συγκεκριμένη rom αναρτάται στο κανονικό site τους, είτε ανεπίσημα που το κάνει κάποιος και το βγάζει στο xda. Για αυτόν τον λόγο, προκύπτουν κάποια bugs που καμιά φορά είναι λίγο δύσκολα στην επίλυση, που μπορεί να είναι και καμιά φορά σπαστικά. Π.χ. αλλού δεν δουλεύει το ραδιόφωνο, αλλού η κάμερα γενικά ή δουλεύει μόνο για φωτογραφίες και όχι για βίντεο κλπ. Συγκεκριμένα για το Moto E πήρε το μάτι μου κάτι σήμερα για CM 12.1 που ναι μεν πάει λίγο καλύτερα σε ταχύτητα από στοκ μιας και αφήνει περισσότερη μνήμη ελεύθερη, αλλά καταναλώνει ελαφρώς περισσότερη μπαταρία, ενώ κολλάει η εφαρμογή του ρολογιού και δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το ξυπνητήρι. Τέτοια bugs εννοώ ότι έχει αρκετές φορές κάποια aftermarket rom. Εικάζω πως οφείλονται στην μετατροπή κατά την προσαρμογή του γενικού πηγαίου κώδικα ας πουμέ της CM για την συσκευή αυτή. Όταν λέω πως δε συγκρίνεται με το λογισμικό που φτιάχνει ο κατασκευαστής, εννοώ πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις τηλέφωνο και να έχεις τέτοια χαζά (π.χ. κάμερα, ράδιο, ρολόγια κλπ). Και νομίζω πως είναι φυσικό. Ο κατασκευαστής έχει σαφώς μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που δουλεύουν κατά την εξέλιξη μιας συσκευής και είναι σε θέση να προσφέρει ένα πιο απροβλημάτιστο τελικό προϊόν(διαφορετικά θα τον κράξουν οι πελάτες αν έχει τέτοια προβλήματα και με το δίκιο τους). Νομίζω πως είναι αυτονόητο πως δεν μιλάω για τα bugs που έχει το ίδιο το android. Οπως βλεπεις ομως ο συγκεκριμενος κατασκευαστης με τα πολλά ατομα επιλέγει να μην αναβαθμίσει μια συσκευή του 2015 , εγω λοιπόν προσωπικά προτιμώ να εχω CM Nightly με τα συχνά update ,που τα οποια bug που υπάρχουν θα λυθούν σε κάποιο απο τα επόμενα update... και έτσι θα έχω την ευκαιρία να δω και το τελευταίο firmware . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 29, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2015 Μα αυτό ακριβώς κατακρίνουμε! Απλά το σχόλιο σου που έλεγε περίπου "δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πάρω την 6 μέσω cm", προσωπικά μου φάνηκε λιγάκι σαν να δικαιολογείς τη Motorola κατά κάποιο τρόπο. Δηλαδή ναι μεν δεν είναι σωστή συμπεριφορά από μέρους τους, αλλά δεν τρέχει τίποτα, θα κάνουμε την ίδια δουλειά διαφορετικά. Και απλά εξήγησα τους λόγους που δεν είναι ακριβώς η ίδια δουλειά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LotusEater Δημ. November 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2015 Έχω την εντύπωση ότι μετά την τελευταία αναβάθμιση (αυτή για το stage fright) έχει μειωθεί λίγο ή αυτονομία της συσκευής. Μπορεί όμως να το βγάζω κι από το μυαλό μου. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DESO Δημ. December 7, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2015 Το θέμα του launcher έχει να κάνει αποκλειστικά με το android ή έχει να κάνει και με την συσκευή? Εγώ χρησιμοποιώ τον nova και γενικά είμαι ευχαριστημένος (1-2 φορές μόνο σαν να κράσαρε σε χρήση 6 μηνών περίπου) αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται κάποιος άλλος για συσκευές με lollipop. Έχω την εντύπωση ότι μετά την τελευταία αναβάθμιση (αυτή για το stage fright) έχει μειωθεί λίγο ή αυτονομία της συσκευής. Μπορεί όμως να το βγάζω κι από το μυαλό μου. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος. Προσωπικά δεν έχω δει αλλαγή προς το χειρότερο και έχει αρκετό καιρό που μου έγινε η αναβάθμιση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. December 7, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2015 Μπα, δεν έχει να κάνει. Είναι κυρίως αισθητικό το θέμα. Αλλάζοντας launcher πχ μπορείς να το κάνεις να μοιάζει με ios ή windows phone κλπ. Και αντίστοιχα συσκευή που έρχεται με δικό της launcher και δε σ'αρέσει να βάλεις Google now launcher και να την φέρεις πιο κοντά στο stock Android. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gr1s0s Δημ. December 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 Να υποθεσω, εχοντας διαβασει τα σχολια, οτι κανενος δεν εχει ερθει η πολυποθητη 5.1.1? Αντε του χρονου τωρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. December 8, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2015 Μπα, τίποτα. Εγώ πλέον το έχω δώσει στον πατέρα μου. Καμία φορά το τσεκάρω μπας και, αλλά από αναβάθμιση τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts