Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχεις δικιο.;)

εχω αρκετα μεγαλη παλαμη και χοντρο καρπο και ετσι δεν ειχα ποτε προβλημα με τα casio.

ωστοσο δεν ειναι τοσο παχυ οσο φαινεται.

θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το tissot t-touch μη βιαστείς για casio δες το

link

http://www.blitzwatches.co.uk/images/products/hires/tis009.jpg

mobile fan user

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στα ψηφιακά τα ρολόγια εργαλεία έιναι τα Suunto.

http://www.suunto.com/suunto/main/index.jsp

θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το tissot t-touch μη βιαστείς για casio δες το

link

http://www.blitzwatches.co.uk/images/products/hires/tis009.jpg

σε τι τιμες ειναι αυτα ρε παιδια?:confused:

είναι κανα 400αρι ευρώ(tissot t-touch) αλλά είναι πολύ καλό ρολόι πήγαινε δέστο απο κοντά και ας μη το αγοράσεις

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες 24 ώρες με προβολή 7 περιπτώσεων πρόγνωσης (από ταχεία επιδείνωση του καιρού έως ταχεία βελτίωση)

Θερμόμετρο με δυνατότητα μέτρησης από -10 C έως +60 C με βήμα 1 C

Υψόμετρο με δυνατότητα μέτρησης από -400m έως 9000m με βήμα ενός μέτρου

Πυξίδα

Ξυπνητήρι

Χρονόμετρο ακρίβειας 1/100 δευτερολέπτου

Ημερολόγιο

ΕΓΓΥΗΣΗ 2 Χρόνια

mobile fan user

εχεις να προτεινεις κατι αλλο?

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Σε αυτά τα χρήματα ή και λιγότερα, εντόπισα αυτά:

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_28&products_id=1685

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_28&products_id=1871

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_28&products_id=1857

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_28&products_id=1496

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_51&products_id=1429

Φυσικά είναι και θέμα γούστου, διάλεξα κάπως πιο "βαριά".

@dimatha:

κανένα ρολόι κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να στοιχίζει 1500 ευρώ από καμμία άποψη, ούτε από κόστος υλικών, ούτε από κόστος εξέλιξης και ανάπτυξης μηχανισμού-εκτός και αν έχει τίποτε πολύτιμα υλικά. Αυτό που πληρώνουμε σε αυτά τα ορολόγια είναι η ιστορία, το όνομα και η πολυτέλεια.

Δεν νομίζω ότι η κατασκευή ενός rolex στοιχίζει τόσα χρήματα. Απλά και η rolex (όπως και όλες οι εταρίες με όνομα) πουλάνε ακριβά το όνομά τους για να συντηρήσουν τους 6000 υπαλλήλους, τα νέα κτίρια κτλ. :rolleyes:

Το omega το αγόρασα εξαίτίας αυτής της ιστορίας που διηγήθηκα παραπάνω, ήταν για εμένα κάτι το ονειρικό και είπα για μια φορά να αγοράσω κάτι τρελό.Το πρόβλημα ήταν η γυναίκα μου που ζήλεψε!..

Επίσης το πήρα, ώστε να το αφήσω αργότερα στα παιδιά μου και να ελπίζω ότι θα έχει service για αρκετές δεκαετίες ακόμη!

Βρήκα και το άρθρο σχετικά με το κόστος που είχα αναφέρει και σε παλιότερο μήνυμά μου:

Paying for Prestige

Some years ago, I was wearing a stainless steel Rolex, when we were visited by a dealer who had the same model, but in 18 carat gold. At the time, the retail price of my watch was about £1750, and for the gold version about £8750, so about £7000 difference. I weighed the gold model, and ignoring the weight of its movement, it contained at most £600 worth of gold. It shouldn't carry a higher labour cost, so my conclusion is that the retail to cost ratio was at least 12, and probably closer to 15 or even 20. Gold has dropped by one third since that example, and Rolex have not reduced their prices.

Now please don't think that I am picking out Rolex for any particular reason. I could have performed the same exercise with almost any other make, with similar results. I cannot think of any other consumer products where the cost/retail ratio is so high.

http://www.24carat.co.uk/whatnowatches.html

Όπως είχα πει και τότε είναι ελαφρώς μπακαλίστικος και υπεραπλουστευτικός ο όλος υπολογισμός, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν θα τον έλεγα εντελώς εξωπραγματικό...

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Αν είχατε ποτέ την απορία τι ακριβώς σημαίνει για ένα ρολόι η επιγραφή "Swiss Made" στο καντράν, ιδού η απάντηση:

A Swiss watch

Only when it is Swiss, may a watch carry the indications "Swiss made" or "Swiss", or any other expression containing the word "Swiss" or its translation, on the outside. According to Section 1a OSM, a watch is considered to be Swiss if:

* its movement is Swiss;

* its movement is cased up in Switzerland;

* and the manufacturer carries out the final inspection in Switzerland..

A Swiss watch movement

As we have seen, to be Swiss, a watch must use a Swiss movement. According to Section 2 OSM, a movement is considered to be Swiss if:

* it has been assembled in Switzerland;

* it has been inspected by the manufacturer in Switzerland; and

* the components of Swiss manufacture account for at least 50 percent of the total value, without taking into account the cost of assembly.

If the movement fulfills these conditions, but the watch is not assembled in Switzerland, the "Swiss" indication may be affixed to one of the components of the movement. On the outside of the watch, may then only appear the "mouvement suisse" or "Swiss movement" indication. Section 3 § 3 OSM requires that the word "movement" appear in full, and be written in the same type-face, of identical size and colour, as the word "Swiss".

Πιο αναλυτικές πληροφορίες εδώ: http://www.fhs.ch/en/swissm.php

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

είναι κανα 400αρι ευρώ(tissot t-touch) αλλά είναι πολύ καλό ρολόι πήγαινε δέστο απο κοντά και ας μη το αγοράσεις

Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες 24 ώρες με προβολή 7 περιπτώσεων πρόγνωσης (από ταχεία επιδείνωση του καιρού έως ταχεία βελτίωση)

Θερμόμετρο με δυνατότητα μέτρησης από -10 C έως +60 C με βήμα 1 C

Υψόμετρο με δυνατότητα μέτρησης από -400m έως 9000m με βήμα ενός μέτρου

Πυξίδα

Ξυπνητήρι

Χρονόμετρο ακρίβειας 1/100 δευτερολέπτου

Ημερολόγιο

ΕΓΓΥΗΣΗ 2 Χρόνια

ωραια ολα αυτα αλλα ειναι παρα πολυ ακριβο για εμενα...

σε ευχαριστω παντως.

me 400 euro pas gia suunto an theleis hlektroniko roloi me polles dunatothtes ktl... einai ergaleia...

ναι αλλα πρωτη φορα τα ακουω αυτα.

και εξωτερικα δε με τρελαινουν.:(

@voodooman: http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_28&products_id=1496

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_51&products_id=1429

αυτα ειναι του γουστου μου.

σε ευχαριστω παρα πολυ.

και εχουν και καλες τιμες.

http://www.casio.co.uk/images/products/250/5308.jpg

ιδιο με αυτο πανω ειναι κατα 90% αυτο που εχω τωρα...

αυτο που με ενδιαφερει εχει τις εξης δυνατοτητες...:

Functions

EL Backlight (with Auto Light)

An electro-luminescent panel causes the entire face to glow for easy reading. Auto Light automatically turns on the EL backlight when the watch is tilted towards your face for reading.

Neobrite

A luminous coating provides long-term illumination in the dark after only a short exposure to light.

Temperature Measurement

A built-in temperature sensor measures the temperature.

Moon Age Display

Moon age and phase are shown on the display based on your current latitude and longitude.

Fishing Timer

Know when they are biting. The watch displays a fish symbol when it is the perfect time for fishing.

World Time

Displays the current time in major cities and specific areas around the world.

Stopwatch function (1/100 - 100HR)

Measures with an accuracy of seconds the meantime and the end time. Signals confirm the starting/stop selection. The measuring capacity reaches up to 100 hours.

Timer

Counts down from a start time specified by you. The value indicates the number of timers available, while the time figure indicates the maximum starting time. R indicates Auto Repeat, which automatically restarts timing at the end of each countdown.

Daily Alarm, Hourly Time Signal

The daily alarm sounds each day at the time you set. The value indicates how many daily alarms are available. The hourly time signal causes the watch to beep every hour on the hour.

Full Auto Calendar

Allowances are made automatically for months of different lengths, in case date corrections for leap years are required.

12/24-hour Timekeeping

Times can be displayed in either a 12-hour or 24-hour format.

Mineral Glass

Hard glass resists scratching.

Spherical Glass

The surface of the glass is rounded.

Stainless steel housing

Stainless Steel Band

Safety catch

Always reliable: This watch has a particularly secure safety catch, which helps prevent the strap from opening by mistake.

Water resistance classification (10 bar / 100m)

Perfect for swimming and snorkelling: the watch is water resistant to 10 bar / 100 metres. The metres value does not relate to a diving depth but to the air pressure used in the course of the water resistance test. (ISO 2281)

Accuracy

+/- 30 seconds per month

Type of battery

SR927W x 2

Dimensions

47mm x 41,5mm x 12,8mm (H x W x D)

Weight

135 g

ειδα και αυτα:

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=632_23_28&products_id=1375

και

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=632_23_28&products_id=1389

και

http://www.dora.gr/catalog/product_info.php?cPath=632_23_51&products_id=1501

Όποιος πιστεύει ότι δεν αξίζουν τα λεφτά για ένα ακριβό ρολόι απλά δεν τα αγοράζει. Το ίδιο υσχίει και για οτιδήποτε θεωρούμε άχρηστο ή ανούσιο. Τα ρολόγια έγιναν μόδα και ασχολούνται πολλά άτομα με αυτά πλέον, και εδώ και στο εξωτερικό όπου με μπακαλίστικο τρόπο βγάζουν θεωρίες για το τι τιμή πρέπει να έχει ένα ρολόι.

Κάτι ανάλογο γίνετε και με τις ψηφιακές μηχανές. Όλοι έχουν ψηφιακή και θεωρούνε καλύτερη αυτή που έχει τα περισσότερα MP και υσχιρό zoom.

Γιατί άραγε μια μηχανή με 10MP και 12Χ zoom κοστίζει 500 ευρώ ενώ μιά άλλη με 10MP πάλι και το ίδιο zoom κοστίζει 5000 ευρώ?

Έτσι και στα ρολόγια, άλλοι θεωρούν καλό αυτό που αναγράφει 1000μέτρα αδιάβροχο και άλλοι αυτό που έχει πάνω του εκατό ενδείξεις.

Μπορείτε απλά να πάτε να ρωτήσετε έναν γνωστό σας ή συγγενή, κάποιον τουλάχιστον δικό σας που θα σας πει για το αληθινό κόστος, στην κατασκευή ενός περιδέρεου ή κάποιου χρυσού αντικειμένου. Το κόστος εργασίας είναι 5+ φορές μεγαλύτερο από την αξία του χρυσού που έχει. Άν κάποιος θέλει να πάρει κάτι χρυσό που να κοστίζει όσο αξίζει απλά αγοράζει μιά ράβδο χρυσού και την έχει να την κοιτάει.

Καλά όλα αυτά που λες, ο άνθρωπος όμως λέει μια απλή αλήθεια: Το ίδιο ακριβώς μοντέλο rolex έχει μια εξωφρενική διαφορά τιμής μεταξύ της χρυσής και της ατσάλινης έκδοσης. Ο μηχανισμός δηλαδή είναι ακριβώς ο ίδιος, το μόνο που αλλάζει είναι το υλικό κατασκευής. Έχει τόσο διαφορετική διαδικασία επεξεργασίας ο χρυσός από το ατσάλι; Αν το ξέρεις με σιγουριά ότι όντως έχει πάω πάσο. Αν απλώς όμως θες να δικαιολογήσεις τα λεφτά που ζητάει η Rolex τότε θα μου επιτρέψεις να διατηρώ τις αμφιβολίες μου. Επίσης δεν είδα να έχεις κανένα σχόλιο σχετικά με την πτώση της τιμής του χρυσού, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πτώση στις τιμές των χρυσών Rolex. Και για να μην παρεξηγούμαι, αν είχα τα λεφτά για ένα Rolex ή ένα Patek Philippe θα τα έδινα χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί εκτιμώ την παράδοση και το μεράκι των εταιριών αυτών στην υψηλή ωρολογοποιία. Από την άλλη όμως ας μην περιμένουν να πιστέψω ότι βγάζουν απλώς ένα λογικό κέρδος.

@ferengi Το ότι πληρώνεις αρκετά (ουσιαστικά υπέρμετρα όχι απλά αρκετά για να είμαστε ρεαλιστές) και τη "βιτρίνα" σε αγαθά πολυτελείας όπως άλλωστε είναι και το rolex είναι γνωστό, δε ανακάλυψες τον τροχό και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με την εύλογη διαπίστωσή σου.

[και για να κάνουμε και λίγα οικονομικά για να ορίσω κάπως τα αγαθά πολυτελείας, στα τελευταία εν αντιθέση με όλα τα άλλα προϊόντα παρατηρείται το εξής παράδοξο: αύξηση της τιμής οδηγεί σε αύξηση της ζήτηση. Φυσικά αν υπάρχει και το στοιχείο της σπανιότητας (είτε πραγματική ή τεχνητή (daytone ίσως;), το ίδιο αποτέλεσμα έχει) τότε να δείς πως ενισχύεται η θετική αυτή σχέση! ]

Εξάλλου, οι τιμές ελαχίστων προϊόντων σήμερα αντικατροπτίζουν την "εσωτερική " τους αξίας συν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους. Η αλήθειας είναι ότι πληρώνουμε μπράντες και τις πληρώνουμε ακριβά. Πόσο μάλλον λοιπόν όταν μιλάμε για αγαθά πολυτελείας- όπως "high end" - πολυτελή-όμορφα ρολόγια!

@dimatha Οι ψηφιακές δεν είναι αγαθά πολυτελείας απλά οι slr έχουν κάποια χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε επαγγελματίες και επειδή τα χρειάζονται τους τις χτυπάνε. Ένας επαγγελματίας δε θα πάρει μια compact δεν του κάνει για τι δουλειά του. Αντίθετα τα rolex, vacheron constantin κλπ. δεν απευθύνονται σε καμμία περίπτωση σε επαγγελματίες αλλά κατά κύριο λόγο (γράφω κατά κύριο λόγο για να εξαιρέσω μεταξύ ολίγων τους απανταχού αμιγώς "φετιχιστές" οι οποίοι είναι ελάχιστοι) σε εύπορους ή έστω wannabe (αχ αυτό το wannabe!!! τί ωραίος μαζεμένος όρος για να χαρακτηρίσεις τα θύματα του marketing-lifestyle) εύπορους κυρίους και κυρίες!

Sent neither from iphone nor android phone

με τι περιπτωση μου τι λετε ρε παιδια?

Πάρε όποιο σου αρέσει εσένα, έτσι κι αλλιώς για quartz ρολόι των 100 ευρώ μιλάμε, μπορείς εύκολα να το αλλάξεις σε ένα δύο χρόνια αν τελικά το βαρεθείς. Εσωτερικά πάνω κάτω τα ίδια πράγματα είναι τα μοντέλα που έχεις διαλέξει, δες εσένα ποιο σου κάνει περισσότερο κλικ. Από άποψης ωρολογοποιίας λίγα Casio έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, όπως κάποιες συλλεκτικές εκδόσεις των G-Shock, σαν αυτό το Frogman: http://www.sporttek.co.uk/Casio_Frogman_GW_206K_7DR.html

παραγγειλα αυτο το ρολοι αν και δεν το εχω δει απο κοντα,φαινεται πολυ ομορφο,το εχει δει κανεις σας απο κοντα?ειμαι fun της seiko.ελπιζω να αξιζει.

http://img70.imageshack.us/img70/3315/snl035p1xe4.jpg

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

@ferengi Το ότι πληρώνεις αρκετά (ουσιαστικά υπέρμετρα όχι απλά αρκετά) και τη "βιτρίνα" σε αγαθά πολυτελείας όπως άλλωστε είναι και το rolex είναι γνωστό, δε ανακάλυψες τον τροχό και δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με την εύλογη διαπίστωσή σου.

Εξάλλου, οι τιμές ελαχίστων προϊόντων σήμερα αντικατροπτίζουν την "εσωτερική " τους αξίας συν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους. Πληρώνουμε μπράντες και της πληρώνουμε και ακριβά. Πόσο μάλλον λοιπόν όταν μιλάμε για αγαθά πολυτελείας- όπως "high end" ρολόγια!

Συμφωνώ απόλυτα φίλτατε, μπορεί εξάλλου στο άθλημα της ωρολογοποιίας να είμαι νέος αλλά έχω φάει αρκετό ψωμί σε ένα άλλο ακριβό σπορ, αυτό του hi-fi, home cinema, high end, όπου επίσης υπάρχουν υπερβολές και πολλές φορές οι κατασκευαστές προσπαθούν να σε πείσουν ότι οι εξωφρενικές τιμές πώλησης αντικατοπτρίζουν το κόστος εξέλιξης και παραγωγής, πράγμα που δεν ισχύει πάντα. Απλώς κάπου μου χτυπάει άσχημα να ακούω τις ίδιες δικαιολογίες από φίλους του είδους, πράγμα που σημαίνει ότι τις αποδέχονται. Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε περαιτέρω, όπως είπα αν είχα τα λεφτά για ένα Daytona, θα τα έδινα χωρίς δεύτερη κουβέντα :p

Έχετε κάποιο δίκιο παιδιά, αλλά πιστεύω οτι αν κάποιος ψάξει το θέμα θα δει οτι μια απο τις καλύτερες επενδύσεις σεβαστού χρηματικού ποσού είναι η αγορά ρολογιού, πολύ απλα γιατί είναι ενα αντικείμενο που αντέχει στο χρόνο, επίσης ας μην κρίνουμε τόσο εύκολα με αυτό που βλέπουμε.Ενα ρολόι περνά απο πολλά στάδια μέχρι την τελική κατασκευή του, όπως και ενα αυτοκίνητο, απλά στο ρολόι ιδιαίτερα στο μηχανικό, τα τόσα εξαρτήματα απο 150-300 που έχει ενας σχετικά απλός μηχανισμός συναρμολογούνται με κάποια φιλοσοφία, δεν νομίζω οτι είναι τόσο απλό τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου ναι μεν οι εταιρίες βγάζουν τρελά λευτά, αλλα σκεφτείτε μελέτες συναρμολόγηση, υλικά,σχεδιασμός.Η ρόλεξ και η κάθε ρόλεξ καλά κάνει και ζητά τόσα χρήματα, αν ζήταγε λιγότερα εγω προσωπικά θα ανυσηχούσα για την ποιότητα τους, και οτι ποια απλά υπάρχουν μόνο για τη μόδα και όχι για καθημερινή μεταχείρηση
mobile fan user

παραγγειλα αυτο το ρολοι αν και δεν το εχω δει απο κοντα,φαινεται πολυ ομορφο,το εχει δει κανεις σας απο κοντα?ειμαι fun της seiko.ελπιζω να αξιζει.

http://img70.imageshack.us/img70/3315/snl035p1xe4.jpg

Ναι το έχω δει από κοντά, έχε υπόψη σου ότι είναι αρκετά μεγάλο σε διαστάσεις. Τα Kinetic γενικά έχουν αποδειχτεί αξιόπιστα προς το παρόν. Καλοφόρετο!!

εγω εχω ενα arctura τωρα,ειναι τοσο μεγαλο αυτο?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Τα τελευταία arctura έχουν πάνω κάτω τις ίδιες διαστάσεις με το sportura που παρήγγειλες, οπότε λογικά είσαι εντάξει :)

Ο πατέρας μου ασχολείτε με εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα, εγώ βέβαια δεν είμαι γλύπτης αλλά ασχολούμε με τις αγορές των ξύλων, των σκαρπελών και των μηχανημάτων από το εξωτερικό.

Υπάρχουν ξύλα και ξύλα με τεράστιες διαφορές στη τιμή αλλά και μηχανήματα όπου έστω λίγη καλύτερη εργασία με ακρίβεια στη κοπή η τιμή του ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο. Υπάρχουν σκαρπέλα με 5ευρώ και με 200 ευρώ.

Τις διαφορές στη ποιότητα την καταλαβαίνεις μόνο όταν δουλέψεις με αυτά, το πόσο γλυκά κόβουν και κάθε πόσο χρειάζονται πάλι ακόνισμα.

Αν βέβαια ξέρεις από χαλιβουργία μπορείς να το ξέρεις χωρίς να χρειαστεί να τα δουλέψεις.

Το πιό ακριβό απ'όλα παραμένει η εργασία, οι ατελείωτες ώρες ξυλογλυπτικής

Έτσι ειναι και τα ρολόγια, ακόμα και αν δε ξέρεις πολλά θα καταλάβεις όταν το ρολόι που έχεις το φοράς παντού και πάντα, αντέχει τα πάντα, παραμένει αδιάβροχο για πολλά χρόνια και θέλει ανά διπλά χρόνια σέρβις απ'ότι τα άλλα.

..και για να κάνουμε και λίγα οικονομικά για να ορίσω κάπως τα αγαθά πολυτελείας, στα τελευταία εν αντιθέση με όλα τα άλλα προϊόντα παρατηρείται το εξής παράδοξο: αύξηση της τιμής οδηγεί σε αύξηση της ζήτηση. Φυσικά αν υπάρχει και το στοιχείο της σπανιότητας (είτε πραγματική ή τεχνητή ( daytone ίσως; ), το ίδιο αποτέλεσμα έχει) τότε να δείς πως ενισχύεται η θετική αυτή σχέση!..

Exactly!

;)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Πάρε όποιο σου αρέσει εσένα, έτσι κι αλλιώς για quartz ρολόι των 100 ευρώ μιλάμε, μπορείς εύκολα να το αλλάξεις σε ένα δύο χρόνια αν τελικά το βαρεθείς. Εσωτερικά πάνω κάτω τα ίδια πράγματα είναι τα μοντέλα που έχεις διαλέξει, δες εσένα ποιο σου κάνει περισσότερο κλικ.

εχεις δικιο.

οταν αποφανθω θα ανεβασω φωτογραφια αυτου που επελεξα, ευχαριστω για την βοηθεια.

υγ:ολα αυτα τα sites για αγορα ρολογιων ειναι αξιοπιστα?:confused:

Σοφά τα λόγια του Fenergi, κλασική σκέψη της καταναλωτικής μας κοινωνίας.

Αγοράζει κάτι για την εμφάνιση του και αν δε μου αρέσει πια το πετάω.

Τα ρόλεξ είναι σαν τις Hasselblad ή τα Genelec, για να τα αγοράσεις πρέπει να ξέρεις πολύ καλά τι αγοράζεις, να είσαι διατεθιμένος αλλά και να μπορείς να τα αγοράσεις.

Στο παράδειγμα του άγγλου σίγουρα δεν υπολόγισε ότι δεν είναι μόνο η διαφορά της αξίας στα μέταλλα και η διαφορά για την κατασκευή τους αλλά και το ότι με πχ με 300γραμμάρια ατσάλι φτιάχνεις ας πούμε 3 ρολόγια ενώ με 300γραμμάρια χρυσό μόνο ένα. Για κάντε πάλι υπολογισμούς.

Δεν είναι τυχαίο όταν ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις τιμών δεν ήταν ίδιες για όλα τα μοντέλα αλλά διαφορετικές ανάλογα με το αν ήταν ολόχρυσα, μισά μισά ή σκέτο ατσάλι. Από άσχετη με τα ρολόγια πηγή έμαθα ότι οι αυξήσεις τιμών σε ολόκληρο τον κλάδο των μετάλλων ήρθαν λόγο της αυξημένης ζήτησεις τους και απορόφησης από την Κίνα. Μας κατέστρεψαν οι κινέζοι.

Σίγουρα υπάρχει κέρδος παντού, απλά στη ρόλεξ είναι μικρότερο από των άλλων εταιριών λόγο χαρακτήρα του υδρίματος και μεγάλου αριθμού παραγωγής. Αλλά τουλάχιστον είναι η εταιρία ρομπέν των δασών, όπου πέρνει από τους έχοντες και μοιράζει σε ορφανοτροφία, κέντρα απεξάρτησης αλλά και διάφορες δραστηριότητες που προάγουν τον ανθρωπισμό ή προστατεύουν τη φύση.