Jump to content

Περιεργη συμπεριφορα φακελων στην επιφ. εργασιας

Ilias1908
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατι τον τελευταιο καιρο οταν βαζω εναν φακελο με αρχεια στην επιφ εργασιας οταν παω να τον σβησω/μετονομασω/μεταφερω μου λεει οτι χρησιμοποιειται απο αλλο προγραμμα (ενω δεν συμβαινει αυτο); Οταν για παραδειγμα θελω να τον σβησω, μου λεει οτι δεν γινεται επειδη χρησιμοποιειται απο αλλο προγραμμα, αλλα σβημονται ολα τα αρχεια που περιεχει και μενει μονο ο φακελος(0 byte) :wacko: . Γιατι συμβαινει αυτο; Και πως διορθωνεται;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Το γιατί γίνεται δεν ξέρω φίλε μου αλλά το πώς διορθόνεται το ξέρω (μάλλον). Δοκίμασε να το σβήσεις μέσα από DOS. Εγώ έτσι έχω σβήσει πολλά #@@%&* αρχεία!!! :) ;)

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος architect_duth (24 Νοέ. 2004 , 21:47)

Το γιατί γίνεται δεν ξέρω φίλε μου αλλά το πώς διορθόνεται το ξέρω (μάλλον). Δοκίμασε να το σβήσεις μέσα από DOS. Εγώ έτσι έχω σβήσει πολλά #@@%&* αρχεία!!! :) ;)

Τι εντολη πρεπει να δωσω πχ για ενα αρχειο με το ονομα "pano";

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

Πρέπει να ξέρεις και το full path του αρχείου... :rolleyes:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την deltree ή πολύ απλά να μπεις στο directory που θες και να κάνεις απλά ένα del...

Ελπίζω να θυμάμαι καλά το DOS και να μη σου λεω μπαρούφες... :rolleyes: :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Ας πουμε βρισκεται εδω: C:\Documents and Settings\Siopis Ilias\Επιφάνεια εργασίας\pano πως το σβηνω μεσω dos; Τι ακριβως πρεπει να πατησω; Γιατι με απλο delete δεν....

Συνηθως με μια απλη επανεκκινηση το προβλημα λυνεται, αλλα εαν πας μεσω DOS τοτε πρωτα θα πρεπει να βρεις το directory που βρισκεται ο φακελος που θες με την εντολη cdκαι το ονομα του εκαστοτε φακελου και οοοοοοταν βρεις τον φακελο που θες να διαγραψεις (μετα απο καμποσα cd και ονομα φακελου) και εφοσον ειναι σβησμενα ολα τα αρχεια (εαν δεν ειναι απλα με del*.* διαγραφονται ολα μεσα απο τον φακελο) με την εντολη del και το ονομα του φακελου αυτος διαγραφεται, παρολα αυτα δοκιμασε πρωτα μια επανεκκινηση :)

Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X

ανοιγεις ενα παραθυρο DOS και γραφεις cd C:\Documents and Settings\Siopis Ilias\Επιφάνεια εργασίας , και μετα γραφεις deltree panos η del panos

μπροεις βεβαια να δοκιμασεις και το Windows Commander ;) κορυφαιο εργαλειο

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Total Commander νομίζω λέγεται πλέον εκτός και αν είναι άλλο πρόγραμμα αυτό που λέω!

Edit: Νομίζω επίσης αν έχει κενά το όνομα του φακέλου, πρέπει να γράψεις

cd "C:/Documents and Settings/μπλα μπλα"

Mε (") δηλαδή! :alien:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό το πρόβλημα το είχες από την αρχή? Θυμίσου τι εγκατέστησες πριν αρχίσει να το κάνει. Κάνε τα παρακάτω

α)Δοκίμασε να το σβήσεις ενω είσαι σε ασφαλή λειουργεία

β)Κάνε επαναφορά συστήματος στην τελευταία μέρα που θυμάσαι ότι λειτουργούσε σωστά... :)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

OK. Σας ευχαριστω ολους

Αντί να πολεμάς με το dos (που είναι η ύστατη λύση, αλλα όντως δουλεύει), καλύτερα να διορθώσεις το πρόβλημα... όπως σού ειπαν κάποια άλλα παιδιά.

Θα πώ και γώ δύο ιδέες.

1)Βεβαιώσου ότι δεν έχεις κανει to folder του desktop "read only" δεξί κλίκ από τον Explorer στο c:\Docs & Settings\USERNAME_SOU\Desktop

Properties (και παίρνει μπάλα ότι είναι μέσα)

2)Kane ena scandisk καμιά φορά διορθώνει τέτοια προβλήματα ειδικά αμα έκανες κανένα περίεργο restart με ανοιχτά αρχεία κτλ κτλ.

Σημείωση dos για ότι εντολή θέλεις κάνεις

c:\del /? (και enter)

c:\cd /? (kai enter fusika)

και σου λέει το help και το πώς λειτουργεί η κάθε έντολή

Φιλικά

V.

Opinions are like assholes.... everybody has one!

Τι ειναι το scandisk; Πως γινεται; :stupid:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ilias1908 (25 Νοέ. 2004 , 14:47)

Τι ειναι το scandisk; Πως γινεται; :stupid:

Δεξι κλικ στο δισκο - εργαλεια. Ειναι η πρωτη επιλογη.

1) Κάνε τη διαγραφή ώστε να μείνει μόνο ο φάκελος. Επανεκκίνηση και οριστική διαγραφή.

2) Αν δε γίνεται, έχεις χάσει τα πλήρη δικαιώματα στην επιφάνεια εργασίας. Αν είσαι ο μόνος χρήστης ή ο admin κάποιο πρόγραμμα σου πείραξε τις ρυθμίσεις. Αν δεν είσαι ο μόνος χρήστης ή ο admin τότε σου κλείδωσαν τη διαγραφή φακέλου από την επιφάνεια εργασίας.

Όσοι έχουν εργαστεί σε υπολογιστές του Δημοσίου θα καταλάβουν πολύ καλά τι εννοώ (μετά από άπειρα New Folder άχρηστα πάνω στην επιφάνεια εργασίας....)