Jump to content

Σκοτώνει η πειρατεία την μουσική;

DENIOR
 Κοινοποίηση

«Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;  

258 members have voted

1. 1. «Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;

• Ναι
      20
    • Όχι
      238

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ε τα σιντι της "σειρας" ομως ειναι αυτα που πλασαρονται απο τους πλανοδιους περισσοτερο. Τωρα μεσω νετ πλασαρονται τα παντα. Εγω παντως δεν θα ειχα ακουσει ουτε το 20% απο αυτα που εχω ακουσει τωρα(ειδικα στο ειδος που ακουω που δυστυχως δεν ακουγεται και στα ραδιοφωνα) αν δεν ακολουθουσα τα μονοπατια της πειρατειας...Αρα σε μενα καλο εκανε. Τις μπαντες που πραγματικα γουσταρω και πιστευω οτι αξιζει να στηριξω, αγοραζω αυθεντικα τα σιντι τους και τα σκαω και στις συναυλιες τους...Οποτε οχι, κατ'εμε δεν σκοτωνει την μουσικη, ισα ισα που ακουμε περισσοτερα πραγματα και γινομαστε πιο μουσικοφιλοι. :)
[sIGPIC][/sIGPIC]

ειτε την σκοτωνει ειτε οχι λιγο με ενδιαφερει,την δουλεια τους κοιτανε να κανουν οι ανθρωποι που καθοντε πισω απο τις καρεκλες στα γραφεια τους περιμενωντας τα εσοδα.

την δουλεια μου λοιπον κανω κι εγω οταν καθομαι στο pc και κατεβαζω με τις ωρες.

αν κατι ομως μου αρεσει πολυ τοτε παιρνω ολο το cd original.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Απο οτι βλεπω το ποσοστο υπερ του οχι υπερταιρει μακραν...οποτε να μη ντεπομαι που ψηφισα και εγω οχι :X:X:X ;););)
http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

ειτε την σκοτωνει ειτε οχι λιγο με ενδιαφερει,την δουλεια τους κοιτανε να κανουν οι ανθρωποι που καθοντε πισω απο τις καρεκλες στα γραφεια τους περιμενωντας τα εσοδα.

την δουλεια μου λοιπον κανω κι εγω οταν καθομαι στο pc και κατεβαζω με τις ωρες.

αν κατι ομως μου αρεσει πολυ τοτε παιρνω ολο το cd original.

Με αυτό το σκεπτικό,τη δουλειά τους κάνουν και οι διαρρήκτες ή οι λιστές που ξεγυμνώνουν σπίτια,τράπεζες,περιουσίες.

Με αυτό το σκεπτικό,τη δουλειά τους κάνουν και οι διαρρήκτες ή οι λιστές που ξεγυμνώνουν σπίτια,τράπεζες,περιουσίες.

Δεν ειναι καθολου το ιδιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Tην μουσική τη δηλητηριάζουν οι "καλλιτέχνες" και οι δισκογραφικές.

Η πειρατεία απλά την αποτελειώνει.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Δεν ειναι καθολου το ιδιο.

Το ίδιο είναι. Σα να κλέβεις μπισκότα από τον περιπτερά κι όταν σε πιάσουν να πεις "μα τα πούλαγε ακριβά".

Όταν κάτι το βρίσκεις ακριβό, απλά δεν το αγοράζεις. Κλέβουμε που κλέβουμε, μην πάμε να βγούμε κι από πάνω :rolleyes:

Το ίδιο είναι. Σα να κλέβεις μπισκότα από τον περιπτερά κι όταν σε πιάσουν να πεις "μα τα πούλαγε ακριβά".

Όταν κάτι το βρίσκεις ακριβό, απλά δεν το αγοράζεις. Κλέβουμε που κλέβουμε, μην πάμε να βγούμε κι από πάνω :rolleyes:

Νταξει εγω δεν το θεωρω ακριβως το ιδιο, δεν πηγα να βγω απο πανω ξερω οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο ξερω γω αλλα δεν το θεωρω το ιδιο με μια διαρρηξη. Δεν μιλαμε ας πουμε για υλικο αγαθο, οσο ηλιθιο κι αν ακουγεται σαν διαφορα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νταξει εγω δεν το θεωρω ακριβως το ιδιο, δεν πηγα να βγω απο πανω ξερω οτι αυτο που κανω ειναι παρανομο ξερω γω αλλα δεν το θεωρω το ιδιο με μια διαρρηξη. Δεν μιλαμε ας πουμε για υλικο αγαθο, οσο ηλιθιο κι αν ακουγεται σαν διαφορα.

Εντάξει σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το παράδειγμα του DENIOR δεν ήταν τελείως άκυρο, αφού κλεψιά θεωρούνται όλα στην τελική.

Δε μίλησα για σένα, αλλά γενικότερα για πολλούς που κατεβάζουν ασύστολα και δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για να στηρίξουν τη μουσική που πιστεύουν οτι τα αξίζει. Και περηφανεύονται κιόλας περνώντας τον εαυτό τους για μάγκα κι από πάνω.

Εντάξει σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το παράδειγμα του DENIOR δεν ήταν τελείως άκυρο, αφού κλεψιά θεωρούνται όλα στην τελική.

Δε μίλησα για σένα, αλλά γενικότερα για πολλούς που κατεβάζουν ασύστολα και δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για να στηρίξουν τη μουσική που πιστεύουν οτι τα αξίζει. Και περηφανεύονται κιόλας περνώντας τον εαυτό τους για μάγκα κι από πάνω.

Νταξει δικιο εχεις. Προσωπικα με τα λεφτα που δινω στις συναυλιες αλλα και τα σιντι που κατα καιρους παιρνω, πιστευω οτι στηριζω αρκετα την μουσικη που ακουω, φυσικα κατεβαζω πρωτα ακουω και αν μ αρεσει πολυ το παιρνω γιατι θελω και το εξωφυλλακι μου και ολα.:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καταρχήν λόγω προσωπικής παραξενιάς δεν έχω αγοράσει ποτέ "πειρατικά".

Ψέμματα έχω αγοράσει 2!!!

Έχω καλά μηχανήματα και θέλω τα cd με όλα τα κομφόρ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι με το μέρος αυτών που το νυχτοκάματο τους είναι όσο 2-3 μισθοί των περισσότερων και με τις πολυεθνικές εταιρίες.

Ας ρίξουν τις τιμές στα φυσιολογικά για την Ελλάδα επίπεδα

και τότε δεν θα χρειάζονται τα κροκοδείλια δάκρυα και οι κραυγές του τύπου "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική".

Είναι παράλογο μισό μεροκάματο να πηγαίνει για ένα και μόνο cd. Και όσο για αυτούς που κόπτονται για την μη αγορά τέτοιου είδους cd,

δεν έχουν κάνει ποτέ copy ώστε να το ακούνε και στο αυτοκίνητο ή δεν έχουν μετατρέψει 4-5 cd σε mp3 ώστε να τα έχουν όλα μαζί?

Αυτό δεν είναι κλοπή?

Μακριά από τα ψευτοδιλήμματα.

Αυτοί είναι ικανοί στο ήδη πανάκριβο καφεδάκι να βάλουν επιπλέον κόστος γιατί την ώρα που τον πίνουμε στη καφετέρια ακούμε μουσική.

Τα παίρνουν από παντού. Έστω από τις πωλήσεις των cd's ας αρχίζουν να βγάζουν λιγότερα.

Καταρχήν λόγω προσωπικής παραξενιάς δεν έχω αγοράσει ποτέ "πειρατικά".

Ψέμματα έχω αγοράσει 2!!!

Έχω καλά μηχανήματα και θέλω τα cd με όλα τα κομφόρ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι με το μέρος αυτών που το νυχτοκάματο τους είναι όσο 2-3 μισθοί των περισσότερων και με τις πολυεθνικές εταιρίες.

Ας ρίξουν τις τιμές στα φυσιολογικά για την Ελλάδα επίπεδα

και τότε δεν θα χρειάζονται τα κροκοδείλια δάκρυα και οι κραυγές του τύπου "η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική".

Είναι παράλογο μισό μεροκάματο να πηγαίνει για ένα και μόνο cd. Και όσο για αυτούς που κόπτονται για την μη αγορά τέτοιου είδους cd,

δεν έχουν κάνει ποτέ copy ώστε να το ακούνε και στο αυτοκίνητο ή δεν έχουν μετατρέψει 4-5 cd σε mp3 ώστε να τα έχουν όλα μαζί?

Αυτό δεν είναι κλοπή?

Μακριά από τα ψευτοδιλήμματα.

Αυτοί είναι ικανοί στο ήδη πανάκριβο καφεδάκι να βάλουν επιπλέον κόστος γιατί την ώρα που τον πίνουμε στη καφετέρια ακούμε μουσική.

Τα παίρνουν από παντού. Έστω από τις πωλήσεις των cd's ας αρχίζουν να βγάζουν λιγότερα.

swstos !!symfwnw apolyta .

Όταν κάτι το βρίσκεις ακριβό, απλά δεν το αγοράζεις.

idoy h apanthsh gia to poios skotwnei thn moysikh .

idoy h apanthsh gia to poios skotwnei thn moysikh .

Ποιός; Εγώ; :what:

Εγώ πάντως την σκοτώνω την μουσική.Είμαι υπέρ της πειρατείας :ninja:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελευταία η πειρατεία εκτός από την μουσική, σκοτώνει και Νιγηριανούς... :(

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

oxi bre:p

ennow oti tis diskografikes poy anabazoyn tis times sta ypsh kai exoyn katanthsei pleon thn moysikh eidos polyteleias .an den yphrxe h peirateia egw 8a nomiza oti moysikh einai h bissh h bandh kai ola ta skylotragoyda poy mas plasaroyn oi radiofwnikoi sta8moi ...Epomenws kat eme h peirateia eksaplwnei thn moysikh kai dinei thn eykairia na apolambanoyn thn moysikh olo kai perissoteroi an8rwpoi ...Makari na ebgaza ki egw osa bgazoyn oi tragoydistes kai oi diskografikes gia na mporw na agorazw ta original cd .;)

oxi bre:p

ennow oti tis diskografikes poy anabazoyn tis times sta ypsh kai exoyn katanthsei pleon thn moysikh eidos polyteleias .an den yphrxe h peirateia egw 8a nomiza oti moysikh einai h bissh h bandh kai ola ta skylotragoyda poy mas plasaroyn oi radiofwnikoi sta8moi ...Epomenws kat eme h peirateia eksaplwnei thn moysikh kai dinei thn eykairia na apolambanoyn thn moysikh olo kai perissoteroi an8rwpoi ...Makari na ebgaza ki egw osa bgazoyn oi tragoydistes kai oi diskografikes gia na mporw na agorazw ta original cd .;)

Δε διαφωνώ καθόλου. Αλλά και η πολλή πειρατεία πάλι κακό κάνει, γιατί αν ο άλλος δε βλέπει να ανταμοίβεται (και να τα κονομάει και παράνομα ο κάθε μαύρος) για τη δουλειά του, ποιός ο λόγος να κάτσει να ασχοληθεί για να βγάλει κάτι καλύτερο;

Το πιο σωστό βήμα για μένα είναι τα online καταστήματα, που με 1-2 ευρώ αγοράζεις όποιο κομμάτι θέλεις. Γιατί οι φανατικοί υπέρμαχοι της πειρατίας δεν πάνε να αγοράσουν από εκεί αφού τους φαίνονται ακριβά τα CD; Όμως το τσάμπα είναι καλύτερο, γι' αυτό ας κατεβάζουμε τα τραγουδάκια μας δωρεάν από τα p2p, ας πετάξουμε και 2-3 κορώνες για τα ακριβά CD για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, και μετά να αναρωτιώμαστε γιατί δεν βγαίνει καλή μουσική....

Φαύλος κύκλος είναι κατα τη γνώμη μου. Όλοι έχουν κάποιο ποσοστό ευθύνης (γι' αυτό και δεν ψήφισα τίποτα στη δημοσκόπηση).

Δε διαφωνώ καθόλου. Αλλά και η πολλή πειρατεία πάλι κακό κάνει, γιατί αν ο άλλος δε βλέπει να ανταμοίβεται (και να τα κονομάει και παράνομα ο κάθε μαύρος) για τη δουλειά του, ποιός ο λόγος να κάτσει να ασχοληθεί για να βγάλει κάτι καλύτερο;

Το πιο σωστό βήμα για μένα είναι τα online καταστήματα, που με 1-2 ευρώ αγοράζεις όποιο κομμάτι θέλεις. Γιατί οι φανατικοί υπέρμαχοι της πειρατίας δεν πάνε να αγοράσουν από εκεί αφού τους φαίνονται ακριβά τα CD; Όμως το τσάμπα είναι καλύτερο, γι' αυτό ας κατεβάζουμε τα τραγουδάκια μας δωρεάν από τα p2p, ας πετάξουμε και 2-3 κορώνες για τα ακριβά CD για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, και μετά να αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγαίνει καλή μουσική....

Φαύλος κύκλος είναι κατα τη γνώμη μου. Όλοι έχουν κάποιο ποσοστό ευθύνης (γι' αυτό και δεν ψήφισα τίποτα στη δημοσκόπηση).

Στη προηγούμενη αναφορά μου έκανα λόγο για ψευτοδιλήμματα.

Είναι αρκετοί οι λόγοι που παίζουν ρόλο στην ποιότητα της μουσικής που βγαίνει, αλλά δεν πιστεύω ότι η πειρατεία είναι ένας από αυτούς. Σίγουρα δεν είμαι υπέρ, αλλά από πότε η έμπνευση ενός καλλιτέχνη εξαρτιόταν από τα πόσα cd θα πουλήσει?

Μήπως δεν είναι καν καλλιτέχνες αλλά μόνο "έμμεσες" εισπρακτικές μηχανές. Στον υπόλοιπο κόσμο που η πειρατεία υπάρχει σε πολύ μικρότερο βαθμό γιατί η μουσική που παράγεται είναι και εκεί στα ίδια χαμηλά επίπεδα?

Πριν μερικά χρόνια έβγαινε ένας δίσκος και περιμέναμε 2 και 3 χρόνια για να ακούσουμε κάτι καινούργιο από τον ίδιο καλλιτέχνη.

Τώρα πολλές φορές βλέπουμε και 2ο δίσκο μέσα στον ίδιο χρόνο. Μήπως το πρόβλημα της αυξημένης παραγωγής και μειωμένων εισόδων το ρίχνουμε σε καταστάσεις και παράγοντες που δεν έχουν σχέση.

Σε όλα τα είδη εμπορίου υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να επωφεληθούν βγάζοντας παράνομα η κατώτερης ποιότητας προϊόντα

αυτό όμως δεν έκανε τις μεγάλες εταιρίες να ρίξουν τη δική τους ποιότητα.