Jump to content

Σκοτώνει η πειρατεία την μουσική;

DENIOR
 Κοινοποίηση

«Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;  

258 members have voted

1. 1. «Σκοτώνει» η πειρατεία τη μουσική;

• Ναι
      20
    • Όχι
      238

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω πιστευω πως δεν την βλαπτει καθολου.

Αν τα αλμπουμς στοιχιζαν 15 ευρω με τον ΦΠΑ εγω θα αγοραζα με 50 ευρω 3 αλμπουμς καθε μηνα.

Όχι, δεν την σκοτώνει... Δηλαδή τόσες χιλιάδες χρόνια που οι άνθρωποι απολάμβαναν μουσική χωρίς να πληρώνουν ήταν πεθαμένη; :p

Όσο για τα πειρατικά CDs είναι λίγο βλακεία... Η αγοράζεις από το δισκοπωλείο ή κατεβάζεις από το Internet...

Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ πειρατικό μουσικό cd. Tα κομμάτια-albums τα οποία μου αρέσουν, τα έχω αυθεντικά. Για καμία "αρπαχτή" με κάνα συγκρότημα κλπ υπάρχουν και τα ΜΡ3 :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Φυσικα και την σκοτωνει, γιατι οπως εδειχνε και σε ενα επεισοδιο του σαουθπαρκ, λογω πειρατειας η μπριτνευ δεν μπορεσε να παρει το τελευταιο μοντελο ιδιωτικου τζετ,αλλα περιοριστηκε στο περσινο :p

ας κατεβασουν λιγο τις τιμες,και ας κανουν κανενα αλμπουμ της προκοπης (απο πλευρα ενθετων και ετσι) και μετα τα ξαναλεμε. . .

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Συμφωνω κai με τον Bayern και με τον xourxoulitso. ;)

Προσωπικα εχω παψει να αγοραζω cd's αυθεντικα(μονο σε πολυ σπανιες περιπτωσεις) γιατι μπορει η πειρατια να "σκοτωνει" την μουσικη,αλλα η τιμη του καθε cd σκοτωνει...την τσεπη μου. :cry: :!:

Ας ριξουν τις τιμες και βλεπουμε... :whistle:

Υ.Γ.@xourxoulitso:πολυ γέλιο το south park! ;)

Skotonei kai ftinei kai to koukoutsi...:blink:

I mi peiratia skotonei omos emena,opote den tha dino ena merokamato gia ena disko afou mporo na ton vro fthinotera.

Mutilator :shifty:

Κι εγώ πιστεύω πως δεν την σκοτώνει την μουσική η πειρατία αλά οι τιμές.

Ο κλάδος της μουσικής που μου αρέσει (metal) έχει αρκετά φθηνά cds κι έτσι έχω 9 αυθεντικά :)

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16 KBytes.

εγω απλα δεν θα παω να πληρωσω χρυσο κατι αν δεν ξερω τι ειναι. Και για να ξερω τι ειναι πρεπει να το ακουσω. Και για να το ακουσω απο καπου θα το κατεβασω. Κι αν μου αρεσει θα παω να το αγορασω -γιατι κακα τα ψεμματα αλλη η ποιοτητα του αυθεντικου cd κι αλλο το Mp3.... αλλα να παω να δωσω ενα σκασμο λεφτα για το καινουργιο cd του οποιουδηποτε, απο το οποιο ακουγονται δυο κομματια συνεχεια σαν διαφημιση και να μου βγει το υπολοιπο πατατα, συγγνωμη αλλα δεν το κανω!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Μπαααα... Δεν την σκοτωνει σε καμια περιπτωση

Ειναι δυνατον να αγοραζουμε γυρω στα 20ευρω Albums που εχουν μεσο ορο ζωης 1 με 2 μηνες; (Σκουπιδια οπως λεει κι ο Μουρατιδης :p )

oxi bebaia....toso kairo griniaoun,mexri kai diafhmish bgalane"h peiratia ktl ktl" eidate toso kairo kamai allagh gia an boh8hsoun thn katastash?eidate kanenan na stamataei?
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

την έχουν σκοτώσει ήδη στην Ελλάδα.

αναλογίες (οι τιμές στο περίπου):

βασικός μισθός US: 1500 USD με τιμή album 15 - 21 USD

βασικός μισθός GR: 600 euro με τιμή album 18 - 23 euro

με αυτά τα δεδομένα και αν υποθέσω οτι 1 USD = 0.80 ευρώ ,βγάζω οτι το GR album θα πρέπει να είχε ελάχιστη τιμή 4,8 ευρώ και να υποθετικά να κυμαίνεται γύρω στα 6,5 ευρώ.

Τι φταίει ο μαυρούλης που επιβιώνει? Τι φταίω κι εγώ που πληρώνω το εγχώριο album 20 ολόκληρα ευρώ?

Ας είναι καλά το play.com

Και βεβαια ΟΧΙ...

Οι πολυεθνικες-μεγαλοεταιριες σκοτωνουν τη μουσικη.Τεςπα...

Η πειρατεια , καθε μορφης , ειτε αυτη ειναι σε mp3 ειτε σε αντιγραμμενα cdακια , σε καμια περιπτωση δεν σκοτωνει τη μουσικη.

Ισα Ισα μας βοηθαει να διευρυνουμε το ακουστικο μας φασμα!!Με αλλα λογια να ακουμε τα παντα!

Και οποιος ασχολειται με τη μουσικη δεν θα σταματησει ΠΟΤΕ να αγοραζει cd.

Για παραδειγμα (απο προσωπικη εμπειρια) καθε φορα που ακουω ενα cd που κατεβαζω απο mp3 και μου αρεσει πραγματικα μετα παω και το αγοραζω στανταρ,,,!!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/8090sunnlogoheader1.gif

Βασικά με όλους τους μαύρους που πουλάνε CD το σύνθημα έπρεπε να ήταν "Η Αραπία σκοτώνει την μουσική" :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Λιγάκι την σκοτώνει,αλλά θέλω να πω και κάτι άλλο,για να μην υπάρχει πειρατεία πρέπει οι τιμές να είναι πιο χαμηλές

Μένια

ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...

ΠΙΝΩ...

...ΚΑΠΝΙΖΩ...

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

mporei na ψηφησα ναι...αλλα τώρα που το ξανασκέφτομαι....δεν την "σκοτώνει" :blink:

μπορεί οι εταιρείες να χάνουν σα κέρδη ,και στην ουσία να χάνει ο συνθέτης και ο στιχουργός......

αλλά από την άλλη η μουσική δεν παθαίνει τίποτα απολύτως...περισσότερα άτομα πχ παίρνουν ενα Cd , άρα περισσότερα άτομα ακούνε μουσική :p

Μουσικη=επαγγελμα.

σι-ντι=κερδος με ποσοστο 10% στον καλλιτεχνη * πωλησεις δισκων = 34,000 ευρω (με πωλησεις 20,000 και κοστος 17 ευρω)

Νυχτοκαματο = απο 1,500 ευρω - 20,000 ευρω ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ. = 24,000 ευρω τον μηνα (με 4 νυχτες κεφιου) - 320,000 ευρω.

Ποιος σκοτωνει ποιον?

Βαλτε κατω και ριχτε λιγοτερα χρηματα.

500 ευρω τη νυχτα * 4 νυχτες την βδομαδα * 4 βδομαδες = 8,000 ευρω τον ΜΗΝΑ.

Μεσος βασικος μισθος Ελληνα = 600 ευρω το μηνα.

Ποιος παλι σκοτωνει ποιον?

Εγώ πάλι κατέβασα ολόκληρο CD, μου άρεσε και σκοπεύω να πάω να το πάρω και αυθεντικό.

Μόνο σκότωμα της μουσικής δε λέγεται αυτό... :rolleyes:

Ο.Κ το δεχομαι να πληρωσω και 25 με 30 ευρω για να αγορασω ενα CD καποιου καλλιτεχνη που εχει δωσει την ψυχη του πανω στη μουσικη αλλα οχι και να πληρωνω τον Φοιβο (Κοκκινου, Βανδη κ.τ.λ) 20ευρω το καθε CD για ενα ειδος μουσικης που καθε album αντεχει 3 μηνες το πολυ !

Για να προλαβω καποιες αντδρασεις λεω οτι κι εγω ακουω τους συνθετες/στιχουργους, Φοιβο, Καρβελα, Θεοφανους, Γερμανου κ.α αλλα οπως και να το κανουμε ειναι ειδος που θα σε ανεβασει με την παρεα, θα το ακουσεις στο αυτοκινητο και μετα θα παραμεινει στην CDθηκη για πολυυυυ καιρο...

Και σκεφειτε και το αλλο, Αν τα πουλουσαν στα 10 με 12ευρω το CD θα υπηρχε πολυς κοσμος που παρολο που δεν ακουει κυριως τετοια μουσικη , θα αγοραζε το CD γιατι πλακα πλακα ολοι μας θελουμε να εχουμε τις ανεβαστικες μας στιγμες !

Όχι δεν τη σκοτώνει...Αγοράζω πειρατικά cd κυρίως διάφορες συλλογές και ας είναι καλά και το net και τα p2p...Εννοείται ότι αγοράζω και αυθεντικά αλλά όταν ένα cd έχει τέτοια τιμή τότε το χεράκι δεν το βάζω στην τσέπη..

@gkr41: Κι εγώ το έχω κάνει αυτό κι άλλοι φαντάζομαι.. :)

Αυτή τη μπανανίτσα όποτε τη βλέπω λύνομαι.. :lol:

http://img178.imageshack.us/img178/1052/rainwa8.gif

But I miss you most of all, my darling

When autumn leaves start to fall...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chris79 (25 Νοέ. 2004 , 15:40)

Μουσικη=επαγγελμα.

σι-ντι=κερδος με ποσοστο 10% στον καλλιτεχνη * πωλησεις δισκων = 34,000 ευρω (με πωλησεις 20,000 και κοστος 17 ευρω)

Νυχτοκαματο = απο 1,500 ευρω - 20,000 ευρω ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ. = 24,000 ευρω τον μηνα (με 4 νυχτες κεφιου) - 320,000 ευρω.

Ποιος σκοτωνει ποιον?

Βαλτε κατω και ριχτε λιγοτερα χρηματα.

500 ευρω τη νυχτα * 4 νυχτες την βδομαδα * 4 βδομαδες = 8,000 ευρω τον ΜΗΝΑ.

Μεσος βασικος μισθος Ελληνα = 600 ευρω το μηνα.

Ποιος παλι σκοτωνει ποιον?

x2

Αν και μόνο αν αξίζει ενα cd ή μια συλλογή, μόνο τότε θα ρίξω χρήματα επάνω της :cool:

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio