Jump to content

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό WD

AnthiP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος μου τα έφτυσε. Βασικά μια μέρα που το είχα συνδεδεμένο, απλά σήκωσα το λάπτοπ στον αέρα και ψιλοκρεμάστικε με αποτέλεσμα να σταματήσει να μην το βλέπει πλεον το λάπτοπ και κανένας αλλος υπολογιστής. Ρεύμα πέρνει κανονικά πάντως. Το πήγα σε έναν τεχνικό και μου είπαν οτι κάτι φταίει με την ακίδα εσωτερικά και οτι εάν βρώ εναν πανομοιότυπο σκληρό, θα μπορέσει να αντικαταστήσει την πλακέτα ή την ακίδα κλπ. Όμως χλωμό το κόβω να βρώ γιατί τον πήρα πρίν απο 3 χρόνια ίσως και παραπάνω απο γνωστό κατάστημα και δέν νομίζω να κυκλοφορεί πλέον. Πάντως ήταν ενας WD 500ρης my passport. Δέν με νοιάζει τόσο εάν θα τον επαναχρησιμοποιήσω ξανά όσο να ανακτήσω τα δεδομένα. Ψάχνω εν τω μεταξύ επίσημη τεχνική υποστίρηξη στην Ελλάδα, και δέν βρήκα κάτι στο site τους. Λέτε να υπάρχει καμια άλλη λύση; :cry:

Δοκίμασες να κάνεις τα απλά πρώτα πριν το πάς σε τεχνικό?Άλλαξε καλώδιο μήπως έχει χαλάσει με το σήκωμα που του έκανες και επίσης τσέκαρε σε άλλη θύρα usb η σε άλλο pc να δεις αν δουλεύει εκεί.
Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Δοκίμασες να κάνεις τα απλά πρώτα πριν το πάς σε τεχνικό?Άλλαξε καλώδιο μήπως έχει χαλάσει με το σήκωμα που του έκανες και επίσης τσέκαρε σε άλλη θύρα usb η σε άλλο pc να δεις αν δουλεύει εκεί.

Εννοείται πως τα εκανα αυτα αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.. Σε αλλους 2 υπολογιστες το σύνδεσα με διαφορετικό καλώδιο.

Βγάλτον από την θήκη και κάνε τον εσωτερικό.

Tο σκέφθηκα και εγώ σάν λύση αλλά άν είναι η πλακέτα η η ακίδα δεν θα αλλάξει κάτι.

Μόνη λύση και πιό φθηνή από το ανακτήσεις δεδομένα σε κάποια εταιρεία (βαράνε άσχημα σε τιμές) είναι να βρείς ένα ίδιο όπως σου είπε ο τεχνικός.

Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Tο σκέφθηκα και εγώ σάν λύση αλλά άν είναι η πλακέτα η η ακίδα δεν θα αλλάξει κάτι.

Μόνη λύση και πιό φθηνή από το ανακτήσεις δεδομένα σε κάποια εταιρεία (βαράνε άσχημα σε τιμές) είναι να βρείς ένα ίδιο όπως σου είπε ο τεχνικός.

Ανάμεσα στο δίσκο και την σύνδεση sub Υπάρχει μια πλακέτα,αν τον βγάλεις από την θήκη δεν χρησιμοποιείς την πλακέτα που πιθανότατα φταίει.

Παιδιά η ακίδα φταίει. Το διευκρίνισα με τον γνωστό μου. Το άνοιξε και είδε οτι η ακίδα δεν λειτουργεί σωστά. Ακούγεται ενα τσικ όταν το συνδέεις. Είναι εφιχτό να βρώ παρόμοιο ανταλλακτικό και όχι ολο το σκληρό; Γίνεται αυτό; ΓΙα ολόκληρο το σκληρό πάλι χλωμό το κόβω καθώς είναι μερικών ετων όπως είπα και πιο πρίν.

Παιδιά η ακίδα φταίει. Το διευκρίνισα με τον γνωστό μου. Το άνοιξε και είδε οτι η ακίδα δεν λειτουργεί σωστά. Ακούγεται ενα τσικ όταν το συνδέεις. Είναι εφιχτό να βρώ παρόμοιο ανταλλακτικό και όχι ολο το σκληρό; Γίνεται αυτό; ΓΙα ολόκληρο το σκληρό πάλι χλωμό το κόβω καθώς είναι μερικών ετων όπως είπα και πιο πρίν.

ΟΧΙ το να ανοιξεις εναν δισκο ετσι βγαζοντας του το καπακι (αν καταλαβα καλα) δεν ειναι και οτι καλυτερο, μειωνεις κατα μεγαλο ποσοστο την ανακτηση και την οποια "σωστη" λειτουργια του δισκου. Αυτο γινεται κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες, με καταλληλα εργαλεια και απο εξειδικευμενους τεχνικους.

Υπαρχουν εταιρειες που κανουν ανακτηση αν εχεις αναγκη τοσο πολυ τα αρχεια σου.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

T ι εννοείτε λέγοντας ακίδα;Την κεφαλή;Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει εκτος ειδικου εργαστηρίου.

Και πως είδε ο τεχνικός ότι έχει χαλάσει αυτό;Ο δίσκος έπεσε στο έδαφος;Αν κρεμάστηκε μόνο το φυσιολογικό είναι να ζορίστηκαν οι επαφες .

Δεν ξέρω τι σημαντικά αρχεία έχεις μέσα,πάντως η μία και μοναδική εταιρεία πού λογικά μπορεί να σού τραβήξει τα αρχεία σού,είναι αδικαιολόγητα κι εξωφρενικά ακριβή.

Τελικά δεν είναι ασφαλές να υπάρχουν τα αρχεία σε ένα και μόνο δίσκο.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Eγώ θα συμφωνήσω με τις προτάσεις του Bill33 έστω απλά ως δοκιμή... Εγώ έχω έναν 2.5άρη δίσκο που έχω κάνει μόνος μου εξωτερικό (αγοράζοντας μια θήκη) και πολλές φορές όταν τον ρίχνω μες στην τσάντα ξεσυνδέεται λίγο από εκεί που "κουμπώνει" και όταν τον συνδέω στον υπολογιστή, μου δείχνει απλά ότι παίρνει ρεύμα και τίποτα άλλο... Αν ανοίξω την θήκη και τον κουμπωσω καλα μετα παίζει μια χαρά... Οπότε αν έχεις πρόχειρη μια εξωτερική θήκη (όλο και κάποιος θα έχει) δοκίμασε να τον βάλεις εκεί ή κάνε τον για δοκιμή εσωτερικό όπως είπε και ο Βill... Και μένα προσωπικά κουφό μου φαίνεται με ένα απλό κρέμασμα να παθε κάτι σοβαρό... Τώρα από εκεί και πέρα αν όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, επισκευή χαλασμένων δίσκων δεν είναι πολύ συνηθισμένη (γιατί το κόστος ενός νέου είναι χαμηλό) για αυτό και μάλλον χλωμό να βρεις ανταλλακτικά... Αν πάντως αυτός ο τεχνικός αν του πας έναν ίδιο, μπορεί να κάνει τον δικό σου να δουλέψει, από το να κάνεις ανάκτηση δεδομένων που είναι συνήθως πανάκριβη, προτιμότερο είναι να βρεις κάπου έναν ίδιο (κάνα ebay οτιδήποτε, ακόμα και used - πληροφοριακά ο passport κυκλοφορεί ακόμα)... Επίσης οι εταιρείες που κάνουν ανάκτηση δεν ξέρω και πως δουλεύουν... Εννοώ κάνουν αναγκαστικά ανάκτηση όλο τον δίσκο (γιατί κάτι τέτοιο είναι σίγουρα ακριβό) ή μπορείς να τους πεις να σου κάνουν ανάκτηση Χ Gb π.χ. (oπότε παίρνεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα); Edited by SpyrosR