Jump to content

Microsoft Surface 3 (2015)

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

alextrela σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις στο διπλα θρεντ ;)

να ρωτήσω, το πενάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ποντίκι;; ή αποκλειστικά για σημειώσεις;;

μάλλον θα πάω στο 128gb από το γαλλικο store που έστειλες!

Galaxy S21 Ultra + Galaxy Watch

• Απαντήσεις 260
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μια χαρα. Πληκτρολόγιο δε θα πάρω! Αφενός εχω ενα ασυρματο mini της microsoft και αφετέρου 150 ευρω είναι ΠΟΛΛΑ..... ισως αργότερα

Φαντάζομαι ξέρεις ότι η γραφίδα extra 50 ευρω ειναι ετσι;

http://www.microsoftstore.com/store/msfr/fr_FR/pdp/Stylet-Surface/productID.314924100

Στην ουσία μια η άλλη με το i3 SP3 που η γραφίδα περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Τα + του Surface 3 ειναι τα εξής έναντι του i3 SP3

Κερδίζεις σε φορητοτητα

Δεν θερμαίνεται πάρα ελάχιστα και ειναι πιο δροσερό γενικότερα

Δεν έχει fan,εντελώς αθόρυβο

Έχει 128gb που στην πράξη είναι γύρω στα 95-97gb ελεύθερα,εναντι 36-38 στο i3.

Η οθόνη έχει υψηλότερη ευκρίνεια και φωτεινότητα όπως διακρίνω και γράφουν τα review εξίσου.(όχι ότι του Pro ειναι χαμηλή η μέτρια,απλά ειναι πολυ υψηλή του Surface 3)

Έχει micro USB θυρα με όλα τα πλεονεκτήματα και για την φόρτιση και σαν δεύτερη USB θύρα.

Καμία ώρα παραπάνω αυτονομια(σε σχέση με i5 εχει 1.5-2 ώρες)

Είναι πιο tablet friendly πρόταση.

Αντίθετα στα + του i3 έναντι του Surface 3.

Εχει μαγνητική φόρτιση και φορτίζει σε 2.5 ώρες έναντι 4-4.5 του Surface 3

Εχει πραγματικό SSD δίσκο που σημαίνει 2-3 φορές υψηλότερες επιδόσεις

Η γραφίδα περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Ενα 15-20% υψηλότερες γενικά επιδόσεις.

Τα βάζεις κατω και αποφασίζεις

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

3 εβδομάδες αντεξα χωρις surface.

Προσφατα εδωσα το προ 3 και μολις παρηγγειλα το surface 3 128GB/4GB RAM.

Το μοναδικο της σειρας που δεν δοκιμασα μεχρι σημερα, ελπιζω να το κρατησω μαζι με το προ 4 που καποια στιγμη θα αγοραστει...

Οποτε Αλεξ θα τα λεμε (μαζι και με τους υπολοιπους κατοχους) εδώ και παλι...

το γνωριζω οτι ειναι +50 ευρώ το πενάκι!!!

Πολύ χρήσιμο το post σου alextrela, θα τα βάλω κάτω και θα δω... :)

Το εχω στα χερια μου απο χθες. Πολυ καλες εντυπωσεις. Αψογη οθονη (χωρις ανομοιομορφιες), πολυ καλα χρωματα, μου αφηνει καλυτερη αισθηση απο το pro 3.

Το form factor κορυφαιο, μεγαλη υποθεση να μην υπαρχουν ανεμιστηρες, φαινεται να εχει δυνατη αυτονομια (καπου στις 8-9 ωρες εκτιμω, αλλα ειναι νωρις) και το μοναδικο θεμα που πρεπει να δω για το αν θα μεινει η θα φυγει ειναι αν καλυπτει τις απαιτησεις μου.

Για παραδειγμα, στο internet browsing σε ταχυτητα ειναι στα ιδια επιπεδα με το galaxy s6 edge μου, σιγουρα πισω απο core i5 κλπ.

Πολυ ελκυστικο μηχανακι ομως, ισορροπημενο, εχει μια "γλυκαδα" που πιθανοτατα θα με κανει να το κρατησω.

ΥΓ Αν καποιος εχει θηκη που δε χρειαζεται ας μου κανει ενα πμ να την αγορασω. Ευχαριστω.

Το εχω στα χερια μου απο χθες. Πολυ καλες εντυπωσεις. Αψογη οθονη (χωρις ανομοιομορφιες), πολυ καλα χρωματα, μου αφηνει καλυτερη αισθηση απο το pro 3.

Το form factor κορυφαιο, μεγαλη υποθεση να μην υπαρχουν ανεμιστηρες, φαινεται να εχει δυνατη αυτονομια (καπου στις 8-9 ωρες εκτιμω, αλλα ειναι νωρις) και το μοναδικο θεμα που πρεπει να δω για το αν θα μεινει η θα φυγει ειναι αν καλυπτει τις απαιτησεις μου.

Για παραδειγμα, στο internet browsing σε ταχυτητα ειναι στα ιδια επιπεδα με το galaxy s6 edge μου, σιγουρα πισω απο core i5 κλπ.

Πολυ ελκυστικο μηχανακι ομως, ισορροπημενο, εχει μια "γλυκαδα" που πιθανοτατα θα με κανει να το κρατησω.

ΥΓ Αν καποιος εχει θηκη που δε χρειαζεται ας μου κανει ενα πμ να την αγορασω. Ευχαριστω.

Καλορίζικο Βαγγέλη ;)

Εως την έλευση και κυκλοφορία του Pro 4 ειναι επιβεβλημένη η κράτηση του.

Μέσα στον Οκτώβριο λογικά θα ανοίξουν οι κάνουλες για παραγγελία του μεγάλου απο τα ms store.

Όντως εχει μια γλυκαδα και καλύτερη αίσθηση σου δίνει απο το μεγάλο πες λογο μεγεθος,πες λογο οθόνης,πες λόγος απουσίας θορύβου,πες λόγου αρκετα πιο δροσερό σε λειτουργία.

Όπως και να το κάνουμε εχει πολλά συν που δεν περνάνε απαρατήρητα:)

Καλορίζικο Βαγγέλη ;)

Εως την έλευση και κυκλοφορία του Pro 4 ειναι επιβεβλημένη η κράτηση του.

Μέσα στον Οκτώβριο λογικά θα ανοίξουν οι κάνουλες για παραγγελία του μεγάλου απο τα ms store.

Όντως εχει μια γλυκαδα και καλύτερη αίσθηση σου δίνει απο το μεγάλο πες λογο μεγεθος,πες λογο οθόνης,πες λόγος απουσίας θορύβου,πες λόγου αρκετα πιο δροσερό σε λειτουργία.

Όπως και να το κάνουμε εχει πολλά συν που δεν περνάνε απαρατήρητα:)

Ευχαριστω Αλεξ.

Να σου πω την αληθεια, ημουν αποφασισμένος να το δω και κατά 90% να το στειλω πισω, μιας κι η MS εχει εξαιρετικη και βολικη πολιτικη επιστροφης προϊοντων.

Ελα όπως που μου κανει το ατιμο!

Δυνατη αυτονομια, δε ζεσταίνεται, κορυφαιο form factor, οικονομικο. Πηρα μια θηκη + tempered glass Και θα μεινει ακομα και μετα την ελευση του pro 4... !!!

Ευχαριστω Αλεξ.

Να σου πω την αληθεια, ημουν αποφασισμένος να το δω και κατά 90% να το στειλω πισω, μιας κι η MS εχει εξαιρετικη και βολικη πολιτικη επιστροφης προϊοντων.

Ελα όπως που μου κανει το ατιμο!

Δυνατη αυτονομια, δε ζεσταίνεται, κορυφαιο form factor, οικονομικο. Πηρα μια θηκη + tempered glass Και θα μεινει ακομα και μετα την ελευση του pro 4... !!!

Την καλύτερη απόφαση πήρες ;)

Το μικρο είναι must have συσκευή.

Και εγώ το κρατάω στάνταρ θα αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο και του Pro 4.:)

• 2 weeks later...

Όλο και περισσότεροι ομιλοι επιχειρήσεων υιοθετούν τα surface tablet ως βασικές συσκευες για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και διοικητικού προσωπικού.

SkyWest chooses the Surface 3 over iPad for 7,500 pilots

http://microsoft-news.com/skywest-chooses-the-surface-3-over-ipad-for-7500-pilots/

Microsoft’s Surface tablets have been focused on productivity for a while now. Businesses love the Surface devices, especially the Surface Pro 3 and the newer Surface 3. SkyWest is soon going to deploy 7,500 Surface 3 devices for its pilots. Microsoft states:

“SkyWest, Inc. is deploying Surface 3 to replace heavy paper-based flight kits containing navigational charts, and aircraft operating and reference manuals. SkyWest, Inc. committed to standardizing their Electronic Flight Bag (EFB) for ExpressJet and SkyWest pilots on Surface 3. At only 1.3lbs, Surface 3 can distill a heavy flight bag into a portable, powerful device while offering simplified management and security via Intune.”

Microsoft also revealed that the Surface 3 is now pre-qualified for FAA authorization:

“Surface is committed to the commercial aviation industry and we are continuing efforts to make it easier for commercial airlines to adopt Surface tablets. We’re happy to announce today that Surface 3 has been pre-qualified for airlines to seek authorization from both the Federal Aviation Administration (FAA) and European Aviation Safety Agency (EASA) for use as an EFB during all phases of flight. Through a rigorous evaluation process, Surface 3 has completed environmental and situational testing. Now, when airlines look to select the feature-rich Surface 3 for their EFB initiatives, deployment timelines will be significantly decreased, and the device itself may be used to its full computing potential, versus serving just as a simple document reader.”

http://microsoft-news.com/wp-content/uploads/2015/10/s3-pilot.png

Edited by alextrela

Όλο και περισσότεροι ομιλοι επιχειρήσεων υιοθετούν τα surface tablet ως βασικές συσκευες για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και διοικητικού προσωπικού.

SkyWest chooses the Surface 3 over iPad for 7,500 pilots

http://microsoft-news.com/skywest-chooses-the-surface-3-over-ipad-for-7500-pilots/

Microsoft’s Surface tablets have been focused on productivity for a while now. Businesses love the Surface devices, especially the Surface Pro 3 and the newer Surface 3. SkyWest is soon going to deploy 7,500 Surface 3 devices for its pilots. Microsoft states:

“SkyWest, Inc. is deploying Surface 3 to replace heavy paper-based flight kits containing navigational charts, and aircraft operating and reference manuals. SkyWest, Inc. committed to standardizing their Electronic Flight Bag (EFB) for ExpressJet and SkyWest pilots on Surface 3. At only 1.3lbs, Surface 3 can distill a heavy flight bag into a portable, powerful device while offering simplified management and security via Intune.”

Microsoft also revealed that the Surface 3 is now pre-qualified for FAA authorization:

“Surface is committed to the commercial aviation industry and we are continuing efforts to make it easier for commercial airlines to adopt Surface tablets. We’re happy to announce today that Surface 3 has been pre-qualified for airlines to seek authorization from both the Federal Aviation Administration (FAA) and European Aviation Safety Agency (EASA) for use as an EFB during all phases of flight. Through a rigorous evaluation process, Surface 3 has completed environmental and situational testing. Now, when airlines look to select the feature-rich Surface 3 for their EFB initiatives, deployment timelines will be significantly decreased, and the device itself may be used to its full computing potential, versus serving just as a simple document reader.”

καλησπέρα στην παρέα.

Αρχίζω να ψήνομαι γι αυτο (128gb, LTE, 839€)

Αξίζει η αγορά (σε σχέση με την τιμή πάντα)? Ο ερχομός το sp4 πρόκειται να πιέσει την τιμή του (αν και διαφορετική κατηγορία)?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

καλησπέρα στην παρέα.

Αρχίζω να ψήνομαι γι αυτο (128gb, LTE, 839€)

Αξίζει η αγορά (σε σχέση με την τιμή πάντα)? Ο ερχομός το sp4 πρόκειται να πιέσει την τιμή του (αν και διαφορετική κατηγορία)?

Σαφώς αξίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμο είτε εντός Windows είτε πολύ περισσότερο εκτός.

Αλλά δεν παύει να είναι ένα ακριβο προϊόν, εννοείται βέβαια κορυφαίο στην κατηγορία που παίζει.

Υπομονή λίγο ολο και προσφορές θα παίξουν.

Το ειχε πρόσφατα στο γαλλικο στα 500 το 64 και 600 το 128αρι αλλά το wifi.

alextrela μιας και είσαι αποδεδειγμένα ο πιο ψαγμένος εδώ μέσα σε σχέση με τα microsoft surface και όχι μόνο αν δεν σου είναι κόπος ρίχνε καμιά ειδοποίηση εδώ μέσα όταν παίρνει το μάτι σου τέτοιες προσφορές φίλτατε. Θέλω και εγώ να τσιμπήσω ένα surface όμως από οικονομικά είμαστε κλασσικά μέσα στην κρίση οπότε αυτές οι προσφορές που μας είπες είναι σωτήριες...επίσης πως στο καλό θα αγοράσω με την προπληρωμένη μου κάρτα από εξωτερικό (πχ Γαλλία) δεν έχω ιδέα...κρίμα να χάσω προσφορά για την κ....κάρτα που δεν την δέχονται έξω πια...

alextrela μιας και είσαι αποδεδειγμένα ο πιο ψαγμένος εδώ μέσα σε σχέση με τα microsoft surface και όχι μόνο αν δεν σου είναι κόπος ρίχνε καμιά ειδοποίηση εδώ μέσα όταν παίρνει το μάτι σου τέτοιες προσφορές φίλτατε. Θέλω και εγώ να τσιμπήσω ένα surface όμως από οικονομικά είμαστε κλασσικά μέσα στην κρίση οπότε αυτές οι προσφορές που μας είπες είναι σωτήριες...επίσης πως στο καλό θα αγοράσω με την προπληρωμένη μου κάρτα από εξωτερικό (πχ Γαλλία) δεν έχω ιδέα...κρίμα να χάσω προσφορά για την κ....κάρτα που δεν την δέχονται έξω πια...

Αμα πέσει κατι στην αντίληψη μου θα ποστάρω.

Η αγορά γίνεται κανονικότατα μέσω ms store όπου στέλνει Ελλάδα και εχεις και την εγγύηση σου.

Τα capital control επίσης δεν ισχύουν για αγορές μέσω ms store.

Γίνονται κανονικα.:)

Αν μάθεις για προσφορά και για το pro3 πόσταρε αν μπορείς σε παρακαλώ...θα ήθελα μια surface συσκευή να δοκιμάσω...στο ms store δηλαδή δέχονται κανονικά χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες; Πολύ καλά νέα. Και πάλι ευχαριστώ για την συμβολή σου στο forum και για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου.

Αν μάθεις για προσφορά και για το pro3 πόσταρε αν μπορείς σε παρακαλώ...θα ήθελα μια surface συσκευή να δοκιμάσω...στο ms store δηλαδή δέχονται κανονικά χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες; Πολύ καλά νέα. Και πάλι ευχαριστώ για την συμβολή σου στο forum και για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου.

Ναι δέχονται κανονικα προ πληρωμένες,χρεωστικές η πιστωτικές.

Απο εκεί ψωνίζω και εγω και πολλοι άλλοι surface προϊόντα και αξεσουάρ.

Και αποστολή γίνεται με UPS και παραλαβή στο σπίτι η γραφείο σου:)

Αμα πέσει στην αντίληψη μου θα ποστάρω.

Edited by alextrela

• 1 month later...

Νεο firmware update για το Surface 3 μόλις βγήκε στον αέρα!!

Microsoft releases firmware updates for the Surface 3 and Surface 3 LTE

http://www.winbeta.org/news/microsoft-releases-firmware-updates-surface-3-surface-3-lte

Improves the power performance and system reliability"

Και για 10 και τα 8.1 σε ξεχωριστές εκδόσεις.

Εδω για την Wifi έκδοση για 8.1

For those on the older Windows 8.1 operating system, the firmware updates for Surface 3 include:

Surface UEFI update (v1.50811.238.0) – Improves the power performance and system reliability, and adds configurable support from the Windows OS for provisioning scenarios.

Surface System Aggregator Firmware update (v1.0.51500.0) – Improves Surface 3 Type Cover user experience.

Intel Serial IO GPIO Controller (v603.9600.2305.3926) – Improves touch screen reliability.

Νεο firmware update για το Surface 3 μόλις βγήκε στον αέρα!!

Microsoft releases firmware updates for the Surface 3 and Surface 3 LTE

http://www.winbeta.org/news/microsoft-releases-firmware-updates-surface-3-surface-3-lte

Improves the power performance and system reliability"

Και για 10 και τα 8.1 σε ξεχωριστές εκδόσεις.

Εδω για την Wifi έκδοση για 8.1

For those on the older Windows 8.1 operating system, the firmware updates for Surface 3 include:

Surface UEFI update (v1.50811.238.0) – Improves the power performance and system reliability, and adds configurable support from the Windows OS for provisioning scenarios.

Surface System Aggregator Firmware update (v1.0.51500.0) – Improves Surface 3 Type Cover user experience.

Intel Serial IO GPIO Controller (v603.9600.2305.3926) – Improves touch screen reliability.

Πάντως υπάρχει βελτίωση οσο αναφορά την διάρκεια της μπαταρίας

• 2 weeks later...

Νέος κάτοχος εδώ και μια εβδομάδα του 64/4 gb. Πολύ ωραίο hardware σε όλα του.

Σε tablet χρήση όμως είναι μερικά κλικς πιο κάτω από το iPad Air 2 μου. Λόγω: 1) ανωριμότητας των Win10 σε gestures, 2) μικροθεμάτων εργονομίας των touch controls και 3) έλλειψης metro apps.

Σε desktop χρήση ικανοποιεί ΠΛΗΡΩΣ για καθημερινή και office χρήση. Αρκεί να ξέρεις τα όριά του.

Γενικά δηλώνω ευχαριστημένος με την αγορά.

Νέος κάτοχος εδώ και μια εβδομάδα του 64/4 gb. Πολύ ωραίο hardware σε όλα του.

Σε tablet χρήση όμως είναι μερικά κλικς πιο κάτω από το iPad Air 2 μου. Λόγω: 1) ανωριμότητας των Win10 σε gestures, 2) μικροθεμάτων εργονομίας των touch controls και 3) έλλειψης metro apps.

Σε desktop χρήση ικανοποιεί ΠΛΗΡΩΣ για καθημερινή και office χρήση. Αρκεί να ξέρεις τα όριά του.

Γενικά δηλώνω ευχαριστημένος με την αγορά.

Καλορίζικο βασικά!

Εν μέρει συμφωνώ κυριως όσον αφορά το περιβάλλον εργασίας των Windows 10,αλλα εγω το έλυσα με το να παραμείνω all the time με τα 8.1 που εχει καλυτερη ισορροπία ανάμεσα σε desktop και tablet mode αλλα παραλληλα πιο optimized το ίδιο το UI σε tablet mode και touch χρηση.

Όσον αφορά το store και τα app προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου καμία 30-40 ταυτόχρονα σε iPad και το surface 3 και δηλώνω ικανοποιημένος διοτι οτι κερδίζω στο ενα σε κάποιες περιπτώσεις,κερδίζει κάπου αλλο σε άλλες περιπτώσεις.

Το μονο που μου λείπουν στα Windows ειναι sport app οπως Gazzetta.gr η Sportfm.

Και το Tapatalk χάλασε με την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογης(θελει οπωσδήποτε αναβάθμιση) που με χάλασε στα Windows.

Οτιδήποτε αλλο με καλύπτει ικανοποιητικά.

Θα αργήσω να αναβάθμισω στα 10 διοτι με χαλάνε πολλά πράγματα και σε desktop και κυριως tablet mode.

Εως φτάσει σε τέτοιο σημείο ωριμότητας τα 10 που τα πλεονεκτήματα να ειναι παραπάνω απο τα μειονεκτήματα και σε σχέση με τα 8.1,δεν το κουνάω ρούπι.

Ουτε η Cortana με ενδιαφέρει,ουτε ο Edge browser που δεν εχει full screen mode ουτε καν gestures μου αρεσει.

Ουτε το Windows Hello με ενδιαφέρει.

Και ουτε σε θέμα universal app εχω δει κατι το συγκλονιστικό.

Τωρα σε 2-3 ετη ισως οι ισορροπίες να αλλάξουν και να προβώ σε αναβάθμιση.

Εδω και στο Pro 4 αν και οταν το τιμήσω θα προσπαθήσω τα 8.1 να βάλω.

Τωρα για τα gestures υπαρχει αυτή η εξαιρετικη εφαρμογή.

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/touchme-gesture-studio/9wzdncrdg0l8

Την εχω αγοράσει αν και δεν την χρησιμοποιώ ιδιαίτερα διοτι στα 8.1 ειναι λιγότερη χρήσιμη απο οτι στα 10 που ειναι μανούλα θα ελεγα :p

Edited by alextrela

@alextrela συμφωνώ στα περισσότερα. Απλώς θεωρώ πως ο πιο touch friendly browser σε Windows είναι o edge. Οι υπόλοιποι είναι τραγικοί σε scrolling και γενική απόκριση.

Τα 10αρια όντως θέλουν δουλειά στο tablet mode. Σε desktop που έτσι κι αλλιώς τα δουλεύω στο λαπτοπ με βολεύουν απόλυτα.

@alextrela συμφωνώ στα περισσότερα. Απλώς θεωρώ πως ο πιο touch friendly browser σε Windows είναι o edge. Οι υπόλοιποι είναι τραγικοί σε scrolling και γενική απόκριση.

Τα 10αρια όντως θέλουν δουλειά στο tablet mode. Σε desktop που έτσι κι αλλιώς τα δουλεύω στο λαπτοπ με βολεύουν απόλυτα.

Ναι όντως touch friendly ειναι αλλα ελλειψει native gestures support οπως εχω σε Safari,chrome,Mercury σε iOS και ελλειψει full screen mode με χαλαει πολυ.

Ετσι κι αλλιως chrome η Firefox δεν χρησιμοποιώ στα Windows που ειναι χάλια για αφή.

Μονο internet explorer και metro και desktop που ειναι super smooth και ενα εξισου βασικό,battery friendly και πιο light σαν browser.

Όσοι χρησιμοποιούν chrome βλέπουν εως 1 ώρα λιγότερη αυτονομια ειτε στα 8.1 ειτε στα 10.

• The title was changed to Microsoft Surface 3 (2015)