Jump to content

CDA/WAV σε MP3

kostassl45i
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Public test:

LAME 3.96b1 vs. 3.90.3

Test Instructions / Results http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19813&

Discussion Thread http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19876&

Sample Upload Thread http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19882&

Μέχρι στιγμής ο 3.96b1 τα πάει αρκετά καλά. Ισως σε λίγο καιρό να έχουμε καινούργιο recommended LAME.

• Απαντήσεις 256
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Thanx all για τις απαντήσεις σας περί joint stereo. :)

Επανέρχομαι ρωτόντας: Θέλω να κάνω mp3 γύρω στα 10 cd. Πρόκειται να είναι συλλογή και θα κάνω καλή δουλειά (θα βάλω εξώφυλλα κτλ). Είμαι ανάμεσα σε 192 cbr και 128-192 vbr. Τι προτείνετε;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (22 Μάρ. 2004 , 04:36)

Thanx all για τις απαντήσεις σας περί joint stereo. :)

Επανέρχομαι ρωτόντας: Θέλω να κάνω mp3 γύρω στα 10 cd. Πρόκειται να είναι συλλογή και θα κάνω καλή δουλειά (θα βάλω εξώφυλλα κτλ). Είμαι ανάμεσα σε 192 cbr και 128-192 vbr. Τι προτείνετε;

--alt-preset standard για VBR 192 περίπου

--alt-preset extreme για VBR 220 περίπου

Στο vbr δεν καθορίζουμε ελάχιστο και μέγιστο bitrate ή κάνω λάθος; Γι αυτό είπα 128(ελάχιστο) - 192(μέγιστο)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (22 Μάρ. 2004 , 22:30)

Στο vbr δεν καθορίζουμε ελάχιστο και μέγιστο bitrate ή κάνω λάθος; Γι αυτό είπα 128(ελάχιστο) - 192(μέγιστο)

Έχεις δίκιο. Απλά θέλει να σου πει ότι θα βγει κατά "μέσο όρο" 192 και 220 ;)

• 1 month later...
επεσε στα χερια μου ενα cd κλειδωμενο.οταν πας ν το κανεις rip δεν γινεται γιατι δεν βρισκει τραγουδια.τα περιεχομενα του cd ειναι αρχεια αγνωστης μορφης!πως μπορω να το γραψω αν εξαιρεσουμε την μεθοδο της ηχογραφησης>?
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Όταν πηγαίνω να ρυθμίσω το CD-ROM Drive στο EAC, μου λέει "no cd audio detected". Δοκίμασα και με αυθεντικό και με αντιγραμμένο CD, αλλά τίποτα. Το είχα πάθει και το καλοκαίρι, αλλά δε θυμάμαι πως το έφτιαξα. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος saltcity ( 6 Μάι. 2004 , 15:18)

Ξέρει κανείς πως μετατρέπουμε αρχεία .wma σε mp3 ?

για δοκίμασε το http://www.dbpoweramp.com/

Wirelessly posted (Siemens C55: SIE-C55/18 UP.Browser/5.0.3.3 (GUI))

Αρχικό Μήνυμα από saltcity

Ξέρει κανείς πως μετατρέπουμε αρχεία .wma σε mp3 ?

me to CDex. einai to kalitero. phgaine sto sxetiko link.

• 1 month later...
Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 ( 6 Μάι. 2004 , 17:42)

για δοκίμασε το http://www.dbpoweramp.com/

ρε παιδια το εχω αυτο το προγραμμα αλλα οποτε παω να μετατρεψω ενα αρχειο wma > mp3 το οποιο εχω ηδη στον υπολογιστη,μου βγαζει The file 'C:\Documents and Settings\User\Τα έγγραφά μου\Η μουσική μου\Deep Dish\Global Underground- Toronto Disc 1\02 Nightvisions.wma' is encrypted which dMC is not able to decode.

τι κωδικους χρειαζεται?

LET'S GO SOUTH LET'S GO GRETA!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teoter (13 Ιούν. 2004 , 20:22)

ρε παιδια το εχω αυτο το προγραμμα αλλα οποτε παω να μετατρεψω ενα αρχειο wma > mp3 το οποιο εχω ηδη στον υπολογιστη,μου βγαζει The file 'C:\Documents and Settings\User\Τα έγγραφά μου\Η μουσική μου\Deep Dish\Global Underground- Toronto Disc 1\02 Nightvisions.wma' is encrypted which dMC is not able to decode.

τι κωδικους χρειαζεται?

Δεν χρειάζεται κωδικούς. Απλά όταν δημιουργήθηκε το αρχείο αυτό ήταν ενεργοποιημένη η προστασία εγγραφής (ή κάπως έτσι) που υπάρχει για τα wma. Το έπαθα κι εγώ αυτό και έκανα το εξής:

Αντέγραψα τα προστατευμένα wma σε CD-RW σε Audio CD μορφή και μετά τα ξαναπέρασα σε mp3... Μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα σε αυτό επειδή είναι προστατευμένα. Εγώ πάντως το έκανα με το Easy CD Creator 5 και δεν υπήρχε πρόβλημα. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (14 Ιούν. 2004 , 10:48)

οι γνωστές μ@λ@κίες της Microsoft.

Και ύστερα μου λένε γιατι δεν δοκιμάζεις wma...

Βρε ουουουστ!!

Συμφωνώ απόλυτα.

Δε πα να έχει την ίδια ποιότητα με mp3 και στο 1/4 του μεγέθους, όταν δε μπορώ να ακούσω τα τραγούδια που φτιάχνω στον άλλον μου υπολογιστή μου ή στο φορητό μου, στο κινητό μου ή να τα ανταλλάξω με ένα φίλο μου, λόγω της ηλίθιας προστασίας που κάποιοι φωστήρες της m$ επινόησαν τι να το κάνω;

Δε θέλω ούτε να το δοκιμάσω το "προηγμένο" wma τους :mad: :down:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi (14 Ιούν. 2004 , 01:22)

Δεν χρειάζεται κωδικούς. Απλά όταν δημιουργήθηκε το αρχείο αυτό ήταν ενεργοποιημένη η προστασία εγγραφής (ή κάπως έτσι) που υπάρχει για τα wma. Το έπαθα κι εγώ αυτό και έκανα το εξής:

Αντέγραψα τα προστατευμένα wma σε CD-RW σε Audio CD μορφή και μετά τα ξαναπέρασα σε mp3... Μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα σε αυτό επειδή είναι προστατευμένα. Εγώ πάντως το έκανα με το Easy CD Creator 5 και δεν υπήρχε πρόβλημα. :)

δηλ την μαμησα,εχω πανω απο 1000 τραγουδια περασμενα στον υπολογιστη σε αυτην την μορφη,δεν ειχε χρειαστει να τα αντιγραψω κ εβαζα αβερτα ο λακαμας πιστευωντας οτι γραφονται κανονικα :mad:

λυση αλλη υπαρχει?

LET'S GO SOUTH LET'S GO GRETA!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος teoter (14 Ιούν. 2004 , 12:38)

δηλ την μαμησα,εχω πανω απο 1000 τραγουδια περασμενα στον υπολογιστη σε αυτην την μορφη,δεν ειχε χρειαστει να τα αντιγραψω κ εβαζα αβερτα ο λακαμας πιστευωντας οτι γραφονται κανονικα :mad:

λυση αλλη υπαρχει?

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Πάντως μπορεί να μην είναι όλα κλειδωμένα (μπορείς να το δεις συνήθως αν πατήσεις "ιδιότητες" στον player σου)... Εγώ έχω ξεμπερδέψει με άλλες μορφές ήχου πάντως (είχα και κάτι rmj από το realOne) και σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο. Μόνο MP3!!! :mad: Πάντως αν δε θέλεις να παίξεις τα wma σου σε φορητό mp3 player ή τίποτα τέτοιο, δεν είναι απαραίτητο να τα αλλάξεις μορφή αφού είναι τόσα πολλά :)

Συμπίεση στη συμπίεση ρε παιδιά; Θα τα καταστρέψετε τα κομμάτια. :worry

Είναι λογικό ο EAC στο τέλος της μετατροπής original, αγρατζούνιστου Audio CD, τα περισσότερα κομμάτια να μου τα βγάζει σε 99.x% ποιότητα; Μάλιστα ένα ήταν στο 98.κάτι

Γιατί αυτό; :(

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfa 156 (21 Μάρ. 2004 , 16:59)

Public test:

LAME 3.96b1 vs. 3.90.3

Test Instructions / Results http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19813&

Discussion Thread http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19876&

Sample Upload Thread http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=19882&

Μέχρι στιγμής ο 3.96b1 τα πάει αρκετά καλά. Ισως σε λίγο καιρό να έχουμε καινούργιο recommended LAME.

Τελικά τι έγινε; Ποιά έκδοση είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή από άποψη ποιότητας;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (19 Ιούν. 2004 , 15:23)

Τελικά τι έγινε; Ποιά έκδοση είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή από άποψη ποιότητας;

η 3.90.3. Δεν έχει δειχτεί η 3.96x να είναι ανώτερη. Ίσως σε χαμηλά bitrate αλλα αυτό δεν πολυ ενδιαφέρει κάποιον που έχει σαν πρώτο στόχο την ποιότητα, και ίσως να είναι λίγο πιο γρήγορος.

Συνεντευξη του Gabriel Bouvigne (Official LAME developer)

http://www.afterdawn.com/news/archive/5150.cfm

ti gnomh exete gia ta arxeia aac?

kapou diabasa oti ta arxeia ayta einai perissotero simpiesmena ,diladi pianoun mikrotero xwro, kai oti exoun kalitero akoustiko apotelesma apo ta mp3.

ta arxeia dexontai thn sumpiesh mpeg-4

kai oxi mpeg-3 opws ta mp3.

exw katebasei apo to internet to programma "aacmachine"

alla akoma psaxnw apo kapou na brw to arxeio aacenc.exe pou einai basiko gia thn leitourgeia tou programmatos kai etsi den to exw dokimasei akoma.

ephshs pia einai h gnomh sas gia to "mp3produser v2.34" ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (21 Ιούν. 2004 , 21:04)

ti gnomh exete gia ta arxeia aac?

kapou diabasa oti ta arxeia ayta einai perissotero simpiesmena ,diladi pianoun mikrotero xwro, kai oti exoun kalitero akoustiko apotelesma apo ta mp3.

ta arxeia dexontai thn sumpiesh mpeg-4

kai oxi mpeg-3 opws ta mp3.

exw katebasei apo to internet to programma "aacmachine"

alla akoma psaxnw apo kapou na brw to arxeio aacenc.exe pou einai basiko gia thn leitourgeia tou programmatos kai etsi den to exw dokimasei akoma.

ephshs pia einai h gnomh sas gia to "mp3produser v2.34" ?

Βασικά δεν είναι Mpeg3 ούτε Mpeg4. Το Mp3 είναι το Mpeg I Audio Layer III. To AAC ορίστικε στο Mpeg II. Πράγματι το AAC είναι ανώτερο σε ποιότητα από το mp3 αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Αν δε σε ενδιαφέρει να παίζεις τα αρχεία σε φορητούς mp3 players ή έχεις iPod τότε το aac είναι για σένα...

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...