Jump to content

File sharing μέσω lan?

haris_led
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά,

Έφτιαξα ένα τοπικό lan ανάμεσα σε 2 pc που έχω.

Το ένα έχει windows xp, ενώ το άλλο έχει windows 98, και κατάφερα να τα συνδέσω, και να μοιράζω την σύδεση στο internet αυτού που έχει xp.

Αυτό που θέλω είναι να μοιράζω και την σύδεση, αλλά ο δεύτερος να έχει πρόσβαση και στα αρχεία του πρώτου υπολογιστή, μέσω του lan!

Πως γίνεται?

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Στο δεύτερο pc έχω βάλει μια κάρτα tv, και θέλω μέσω του lan να βλέπω ότι φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε να βλέπω και τηλεόραση. Αυτό γίνεται?

Thanks in advance

Πρωτα ενεργοποιησε την κοινη χρηση αρχειων και εκτυπωτων μου απο αλλους μεσα απο τις επιλογες δικτυου. Στη συνεχεια με δεξι κλικ πανω σε ενα φακελο επελεξε κοινη χρηση και ορισε τον ως κοινοχρηστο, ειτε με προστασια κωδικου, ειτε χωρις.

P.S. Κατεβασε καποιο προγραμμα για απομακρυσμενη χρηση του υπολογιστη. Καλα ειναι το Remote Adminstrator 2.2 (sareware) και το RealVNC (freeware). Δεν ειναι σιγουρο ομως οτι θα μπορεις να δεις ΤV μιας και τα προγραμματα αυτου τους ειδους δεν εχουν πολυ καλες ταχυτητες ανανεωσης και αποδοσης χρωματος. Τα χρωματα συνηθως τα περιοριζεις για καλυτερη αποκριση αν και την ανανεωση μπορεις να τη ρυθμισεις σε πολλες επαναληψεις ανα δευτερολεπτο.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mystic (20 Νοέ. 2004 , 00:13)

Πρωτα ενεργοποιησε την κοινη χρηση αρχειων και εκτυπωτων μου απο αλλους μεσα απο τις επιλογες δικτυου. Στη συνεχεια με δεξι κλικ πανω σε ενα φακελο επελεξε κοινη χρηση και ορισε τον ως κοινοχρηστο, ειτε με προστασια κωδικου, ειτε χωρις.

Βασικά εγώ έχω αγγλικά τα windows και δεν μπορώ να βρω που είναι οι επιλογές δικτύου, που λες..

Βοήθα pls :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (20 Νοέ. 2004 , 03:37)

στα properties της κάρτς δικτύου.

Mα δεν γράφει τίποτα τέτοιο! :cry:

Έχει κάτι ρυθμίσεις για half/full dublex και buffer

Δεν λέει τίποτα άλλο για το τι δεδομένα να μεταφέρει! :wacko:

Υ.Γ. Οι 2 κάρτες είναι Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC , αν αυτό βοηθάει :)