sarov Δημοσιεύτηκε March 18, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 18, 2015 Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας. Έχω το Lenovo Ideapad S10-2 http://www.notebookr...d-s10-2-review/ και ενώ παλιότερα δούλευε ρολόι, τον τελευταίο καιρό σέρνεται με Windows 7. Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας κολλάει απίστευτα. Προχθές προσπαθούσα μισή ώρα να ανοίξω τον chrome και κράσαρε συνεχώς. Για να μην τα πολυλογώ αποφάσισα να του κάνω format και να του φορέσω Windows 8.1 μπας και φτιάξει μιας και είναι optimized για πιό αδύναμα μηχανήματα και δυστυχώς συνεχίζει να σέρνεται. Τι μπορεί να φταίει; Ποιά είναι η άποψη σας; Επίσης και στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ ως κύριο http://www.notebookc...H.117839.0.html η απόδοση του έχει μειωθεί αισθητά π.χ. στο άνοιγμα φακέλων ή του πίνακα ελέγχου. Που μπορεί να οφείλεται; Υ.Γ. Να αναφέρω ενημερωτικά ότι καθαρίζω συχνά τους υπολογιστές μου με προγράμματα όπως π.χ. ccleaner και εγκαθιστώ τις ενημερώσεις των windows. Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. March 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2015 Μήπως έβαλες την τελευταία έκδοση του μtorrent? http://www.digitallife.gr/utorrent-update-installs-cryprocurrency-miner-39948 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 18, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2015 Μήπως έβαλες την τελευταία έκδοση του μtorrent? http://www.digitallife.gr/utorrent-update-installs-cryprocurrency-miner-39948 Μέχρι στιγμής τον έχω άδειο από προγράμματα. Καλά που μου το στειλες να μην το περασω. Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellghan Δημ. March 19, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2015 μπορεί να είναι πολλά πράγματα για αρχή να πας στον event viewer να δεις αν έχεις κάποιο error στα logs του "system" έχεις βάλεις όλους τους drivers μέσα σωστά; άσχετα αν τα βρήκαν τα windows. έχεις ενα 1GB ram? νομίζω είναι λογικό να κολλάει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 19, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2015 (edited) μπορεί να είναι πολλά πράγματα για αρχή να πας στον event viewer να δεις αν έχεις κάποιο error στα logs του "system" έχεις βάλεις όλους τους drivers μέσα σωστά; άσχετα αν τα βρήκαν τα windows. έχεις ενα 1GB ram? νομίζω είναι λογικό να κολλάει. Όλοι οι drivers είναι οκ. Τόσα χρόνια 1gb είχε αλλά δεν κόλλαγε τόσο πολύ. Δεν περιμένω να πηγαίνει σφαίρα αλλά τουλάχιστον να μπορώ να κάνω τα βασικά. Edited March 19, 2015 by sarov Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellghan Δημ. March 20, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2015 Όλοι οι drivers είναι οκ. Τόσα χρόνια 1gb είχε αλλά δεν κόλλαγε τόσο πολύ. Δεν περιμένω να πηγαίνει σφαίρα αλλά τουλάχιστον να μπορώ να κάνω τα βασικά. κατάλαβα πάτα αριστερά στο εικονίδιο δεξί κλικ και manage και μετά πήγενε event viewer μετά system και δες αν έχει κάποιο error Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 21, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 κατάλαβα πάτα αριστερά στο εικονίδιο δεξί κλικ και manage και μετά πήγενε event viewer μετά system και δες αν έχει κάποιο error Το κοίταξα και δεν παρατήρησα κάποιο σοβαρό σφάλμα. Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
protsimer Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 Φίλε με 1gb ram δεν πας σε Windows, παρά μόνον σε XP. Αν δεν γίνεται να βάλεις άλλο 1gb ram, τότε θα σου πρότεινα να περάσεις σε κάποια ελαφριά διανομή Linux. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 Όλες οι απαντήσεις που σου έδωσαν είναι εντελώς άκυρες. Φίλε έχει πρόβλημα ο σκληρός σου δίσκος. Έχει πολλά bad sectors. Βάλε έναν ssd και θα πετάει το μηχάνημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 Όλες οι απαντήσεις που σου έδωσαν είναι εντελώς άκυρες. Φίλε έχει πρόβλημα ο σκληρός σου δίσκος. Έχει πολλά bad sectors. Βάλε έναν ssd και θα πετάει το μηχάνημα. του έκανες chkdsk εξ αποστάσεως;:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 του έκανες chkdsk εξ αποστάσεως;:lol: Ήμουν τεχνικός υπολογιστών για αρκετά χρόνια. Δουλειά μου ήταν να ακούω 1 πράγμα που θα μου έλεγε ο πελάτης, και να καταλάβαινα 10. Πέραν αυτού όμως, από τα γραφόμενα του φίλου φαίνεται ολοκάθαρα. Διάβασε τί λέει... α) Προσπαθεί να ανοίξει πρόγραμμα και κρασάρει. β) Κολλάει στην επιφάνεια εργασίας. γ) Πέρασε καινούργια Windows και πάλι κολλάει. Θες και άλλες αποδείξεις ότι ο δίσκος του είναι στα τελευταία του? Ακόμη και με 1GB μνήμη τουλάχιστον 1 πρόγραμμα θα άνοιγε.... Η επιφάνεια εργασίας δεν θα κολλούσε. Απορώ γιατί σου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση. του έκανες chkdsk εξ αποστάσεως;:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 Ήμουν τεχνικός υπολογιστών για αρκετά χρόνια. Δουλειά μου ήταν να ακούω 1 πράγμα που θα μου έλεγε ο πελάτης, και να καταλάβαινα 10. Πέραν αυτού όμως, από τα γραφόμενα του φίλου φαίνεται ολοκάθαρα. Διάβασε τί λέει... α) Προσπαθεί να ανοίξει πρόγραμμα και κρασάρει. β) Κολλάει στην επιφάνεια εργασίας. γ) Πέρασε καινούργια Windows και πάλι κολλάει. Θες και άλλες αποδείξεις ότι ο δίσκος του είναι στα τελευταία του? Ακόμη και με 1GB μνήμη τουλάχιστον 1 πρόγραμμα θα άνοιγε.... Η επιφάνεια εργασίας δεν θα κολλούσε. Απορώ γιατί σου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση. H σιγουριά σου μου κάνει εντύπωση.Γιατί δεν πρότεινες να κάνει ενα chkdsk να δει τι θα βγάλει πριν βγάλεις οριστικό πόρισμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. March 21, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2015 Ακόμα και η ραμ θα μπορούσε να έχει θέμα. Ας κοιτάξει όπως λέει και ο Βασίλης με το chkdsk Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 22, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2015 (edited) Ακόμα και η ραμ θα μπορούσε να έχει θέμα. Ας κοιτάξει όπως λέει και ο Βασίλης με το chkdsk ΟΚ θα κάνω ένα chkdsk. Επίσης υπάρχει τρόπος να ελέγξω αν η ραμ είναι στα τελευταία της; Edited March 22, 2015 by sarov Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 22, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2015 ΟΚ θα κάνω ένα chkdsk. Επίσης υπάρχει τρόπος να ελέγξω αν η ραμ είναι στα τελευταία της; Memtest ,το κατεβάζεις και το τρέχεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 23, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2015 Memtest ,το κατεβάζεις και το τρέχεις. OK, ευχαριστώ. Επίσης ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια μέχρι στιγμής. Κάθε μελλοντική πρόταση ευπρόσδεκτη. Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellghan Δημ. March 23, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2015 Όλες οι απαντήσεις που σου έδωσαν είναι εντελώς άκυρες. Φίλε έχει πρόβλημα ο σκληρός σου δίσκος. Έχει πολλά bad sectors. Βάλε έναν ssd και θα πετάει το μηχάνημα. αν το μηχανημα είχε πολλά bad sectors θα φαινόταν εκεί που τον έστειλα να πάει. Είσαι η φάση του "έχει πάρει το καμπιλατέρ νερό ξέρω χώρις καν να το ελέγξεις!!" άσχετο αν ήσουν και προσβλήτικος σε όλους το memtest θα ελένξει την μνήμη και HD tune για τον σκληρό και τα 2 θα ήταν καλύτερο να τρέξουν απο usb φλασάκι για να γίνει καλύτερα ο έλενχος. Δεν θεωρώ οτι θα βρείς κάποιο πρόβλημα και το ελπίζω :D Αν σε πέρνει για αναβάθμιση καλό θα ήταν να βάλεις μια μνήμη Ram ακόμα για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά τα 7 Αλλιώς μόνο windows 7 starter μπορείς να βάλεις ή xp. Αν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις το usb πες μου να στείλω οδηγίες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 23, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2015 αν το μηχανημα είχε πολλά bad sectors θα φαινόταν εκεί που τον έστειλα να πάει. Είσαι η φάση του "έχει πάρει το καμπιλατέρ νερό ξέρω χώρις καν να το ελέγξεις!!" άσχετο αν ήσουν και προσβλήτικος σε όλους το memtest θα ελένξει την μνήμη και HD tune για τον σκληρό και τα 2 θα ήταν καλύτερο να τρέξουν απο usb φλασάκι για να γίνει καλύτερα ο έλενχος. Δεν θεωρώ οτι θα βρείς κάποιο πρόβλημα και το ελπίζω :D Αν σε πέρνει για αναβάθμιση καλό θα ήταν να βάλεις μια μνήμη Ram ακόμα για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά τα 7 Αλλιώς μόνο windows 7 starter μπορείς να βάλεις ή xp. Αν δεν ξέρεις πως να φτιάξεις το usb πες μου να στείλω οδηγίες Αν χρειαστώ οδηγίες για το usb θα σου στείλω π.μ. Ευχαριστώ. Έτρεξα memtest και chkdsk χωρίς φλασάκι και δεν μου έβγαλε κάποιο σφάλμα. Αυτή την στιγμή το έχω με Windows 8.1 pro και πάει καλύτερα από οτί πήγαινε με τα 7 professional. Ξέρεις τι διαφορές έχουν τα Windows 7 starter από τα κανονικά 7; Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hellghan Δημ. March 24, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2015 (edited) Αν χρειαστώ οδηγίες για το usb θα σου στείλω π.μ. Ευχαριστώ. Έτρεξα memtest και chkdsk χωρίς φλασάκι και δεν μου έβγαλε κάποιο σφάλμα. Αυτή την στιγμή το έχω με Windows 8.1 pro και πάει καλύτερα από οτί πήγαινε με τα 7 professional. Ξέρεις τι διαφορές έχουν τα Windows 7 starter από τα κανονικά 7; τα 7 έχει μόνο τα βασικά και δεν κατέχει το aero theme δεν μπορείς να αλλαξεις theme κτλπ και είναι μόνο 32 Bit... τα professional είναι για επιχειρήσεις μιας και επιτρέπει πολλές ρυθμίσεις δυκτίου (domain,policies, network back up etc.) και κάποια βασικά στο Aero και φυσικά ειναι και 64 bit και 32 bit EDIT το chkdisk ειναι ποιό πολύ για τα errors στα system files. Το HD tune είναι πολύ καλό για bad sectors Edited March 24, 2015 by hellghan Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sarov Δημ. March 25, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. March 25, 2015 τα 7 έχει μόνο τα βασικά και δεν κατέχει το aero theme δεν μπορείς να αλλαξεις theme κτλπ και είναι μόνο 32 Bit... τα professional είναι για επιχειρήσεις μιας και επιτρέπει πολλές ρυθμίσεις δυκτίου (domain,policies, network back up etc.) και κάποια βασικά στο Aero και φυσικά ειναι και 64 bit και 32 bit EDIT το chkdisk ειναι ποιό πολύ για τα errors στα system files. Το HD tune είναι πολύ καλό για bad sectors Θα δοκιμάσω και αυτό το πρόγραμμα αν και δεν νομίζω να βγάλει σφάλματα ο σκληρός του. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Παράθεση Στάλθηκε από το Xiaomi Mi MIX 2 μου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts