Jump to content

Τρόπος διατήρησης αρχείων μετά από αλλαγή σκληρού

jog
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά έχω windows 98 se.

επειδή μάλλον θα αλλάξω σκληρό δίσκο(λόγω μικρής χωρητικότητας του),και δεν θέλω να χάσω κανένα αρχείο ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,υπάρχει τρόπος να μεταφέρω σχεδόν όλο τον σκληρό μου σε έναν νέο σκληρό?

Ευχαριστώ θερμά εκ των πρωτέρων για τις απαντήσεις σας

:)

nai, mporeis na xrhsimopoihseis to norton ghost kai na kaneis clone disk... 8a sou antigrapsei ton ena disko ston allo sector by sector kai 8a exeis ena panomoiotypo antigrafo ston kainourgio disko.
HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Φίλε Ευχαριστώ πολύ

Καμιά πληροφορία γι αυτό το πρόγραμμα?

Από που το προμηθεύομαι,αν είναι εύκολο ή δύσκολο,ασφαλές ή μη?

Ευχαριστώ

Αν δεν θέλεις να κρατήσεις το συγκεκριμένο setup όπως είναι και θέλεις να μεταφέρεις μόνο αρχεία σε ένα νέο δίσκο, τότε μπορείς πολύ απλά να συνδέσεις και τους δύο δίσκους στο μηχάνημα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (17 Νοέ. 2004 , 19:00)

επειδή μάλλον θα αλλάξω σκληρό δίσκο(λόγω μικρής χωρητικότητας του),και δεν θέλω να χάσω κανένα αρχείο ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ,

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα απλά να κάνεις ένα backup γραφοντας ένα cd/dvd των αρχείων αυτών. Δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα να κάνεις και 2ο backup αφού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, και όχι απλά σημαντικό. και μετά μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις.

(δεν έχεις διευκρινήσει περι τίνος αρχείων πρόκειτε, mydocs? emails? to directory structure olwn twn programmatwn pou exeis egkatastisei? gamesaves? :) )

Φιλικά

V.

Opinions are like assholes.... everybody has one!

Προσωπικά σου προτείνω το πρόγραμμα Acronis True Image καθώς το Ghost μου εμφάνισε ουκ ολίγα προβλήματα.

More info γι' αυτό που θες να κάνεις: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=38486 ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nastis (18 Νοέ. 2004 , 12:15)

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα απλά να κάνεις ένα backup γραφοντας ένα cd/dvd των αρχείων αυτών. Δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα να κάνεις και 2ο backup αφού είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, και όχι απλά σημαντικό. και μετά μπορείς να το μεταφέρεις όπου θέλεις.

(δεν έχεις διευκρινήσει περι τίνος αρχείων πρόκειτε, mydocs? emails? to directory structure olwn twn programmatwn pou exeis egkatastisei? gamesaves? :) )

Φιλικά

V.

Φίλε είναι γύρω στα 1000 mp3 και περίπου 1 gb αρχεία του πατέρα μου.

γι αυτό είναι τόσο σημαντικά

Αυτό με την αντιγραφή τι παίζει?

Δλδ κάνεις απλά compile με το nero? :o

Ευχαριστώ πολύ! :)

EDIT Κώστα αυτό το πρόγραμμα τι λέει από επίπεδο δυσκολίας,από μέγεθος και διάφορες πληροφορίες? :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (18 Νοέ. 2004 , 13:38)

Φίλε είναι γύρω στα 1000 mp3 και περίπου 1 gb αρχεία του πατέρα μου.

γι αυτό είναι τόσο σημαντικά

Αυτό με την αντιγραφή τι παίζει?

Δλδ κάνεις απλά compile με το nero? :o

Αφου πρόκειτε μόνο για mp3 και να υποθέσω docs/xls/ppts/pdf/etc για τον πατέρα σου, μια εγγραφή σε cds ή ακόμα καλύτερα dvd (αν υπάρχει) αρκεί. Δεν είναι ανάγκη να μπλέξεις με ghost image κτλ. (δεδομένου ότι ο πατέρας σου ΔΕΝ εχει αρχεία τα οποία βρίσκονται σε άλλο μέρος του σκληρού δίσκου εκτός από το directory My Documents).

To nero να υποθέσω ότι δεν το έχεις δουλεψει ποτέ?? Ναι, ένα compile πρεπει να κάνεις.Ακολούθησε κανα wizard , προφανώς αμα μιλάμε για cd, δεν θα χωρεσουν σε 1.

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ (που θα έλεγες κ συ :)) : Βεβαιώσου μετά την εγγραφή ότι .....ό,τι μα πραγματικό ό,τι θέλεις βρισκεται όντος στα μέσα που το έχεις αποθηκεύσει πριν προχωρήσεις σε κανένα delete.

φιλικά

V.

Opinions are like assholes.... everybody has one!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nastis (18 Νοέ. 2004 , 14:01)

Αφου πρόκειτε μόνο για mp3 και να υποθέσω docs/xls/ppts/pdf/etc για τον πατέρα σου, μια εγγραφή σε cds ή ακόμα καλύτερα dvd (αν υπάρχει) αρκεί. Δεν είναι ανάγκη να μπλέξεις με ghost image κτλ. (δεδομένου ότι ο πατέρας σου ΔΕΝ εχει αρχεία τα οποία βρίσκονται σε άλλο μέρος του σκληρού δίσκου εκτός από το directory My Documents).

To nero να υποθέσω ότι δεν το έχεις δουλεψει ποτέ?? Ναι, ένα compile πρεπει να κάνεις.Ακολούθησε κανα wizard , προφανώς αμα μιλάμε για cd, δεν θα χωρεσουν σε 1.

ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ (που θα έλεγες κ συ :)) : Βεβαιώσου μετά την εγγραφή ότι .....ό,τι μα πραγματικό ό,τι θέλεις βρισκεται όντος στα μέσα που το έχεις αποθηκεύσει πριν προχωρήσεις σε κανένα delete.

φιλικά

V.

Φίλε το το νέρο το χειρίζομαι με κλειστά μάτια πλέον.ολο compile ή copy cds κάνω... :o

Θενξ!

Αλλά μετά στον νέο σκληρό η μεταφορά του cd πως θα γίνει?(Γιατί νομίζω πως δεν γίνεται με το κλασσικό αντιγραφή-επικόλληση) :o

EDIT α και τα mp3 όχι σε audio cd αλλά στην επιλογή κανονικού cd.e?

A για τα έγγραφα μου το data cd,για τα μπ3 other formats?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (18 Νοέ. 2004 , 14:08)

Αλλά μετά στον νέο σκληρό η μεταφορά του cd πως θα γίνει?(Γιατί νομίζω πως δεν γίνεται με το κλασσικό αντιγραφή-επικόλληση) :o

Γιατί δεν γίνεται;;;; :wacko:

Μια χαρά θα γίνει η μεταφορά με copy-paste... ;)

Μήπως θες να πεις ότι από το cd δεν μπορεί να γίνει cut-paste; Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει γιατί με το cut-paste σβήνονται τα αρχικά αρχεία πράγμα που δεν μπορεί να γίνει σε cd.

Q σου λεβέντη μου!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (18 Νοέ. 2004 , 13:38)

EDIT Κώστα αυτό το πρόγραμμα τι λέει από επίπεδο δυσκολίας,από μέγεθος και διάφορες πληροφορίες? :o

Βασικά και τα 2 προγράμματα είναι παρόμοια σε ευκολία χρήσης.

Το Acronis True Image είναι γύρω στα 21μβ και η νεότερη έκδοση είναι η 8.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nastis (18 Νοέ. 2004 , 14:01)

Ναι, κι εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται να μπλέξει με τέτοια προγράμματα αφού το μόνο που θέλει να σώσει έιναι κάποια αρχεία.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jog (18 Νοέ. 2004 , 14:08)

EDIT α και τα mp3 όχι σε audio cd αλλά στην επιλογή κανονικού cd.e?

A για τα έγγραφα μου το data cd,για τα μπ3 other formats?

Θα επιλέξεις data cd. Έπειτα με τη μέθοδο drag and drop θα μεταφέρεις από το δεξί μέρος (file explorer) στο αριστερό (compilation) όσα αρχεία θες να σώσεις.

Αφού το κάνεις αυτό απλά πατάς το κουμπάκι burn :)

Όπως σου είπε και ο φίλος καλό είναι μετά την εγραφή νε βεβαιωθείς ότι όλα τα αρχεία που θες να σώσεις αντιγράφηκαν σε σιντί κι ότι αντιγράφηκαν σωστά. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (18 Νοέ. 2004 , 14:45)

Ναι, κι εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται να μπλέξει με τέτοια προγράμματα αφού το μόνο που θέλει να σώσει έιναι κάποια αρχεία.

Είναι εντελώς περιττό και δεν χρησιμεύει σε τίποτα αφού δεν θέλει να κρατήσει το λειτουργικό όπως είναι.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

1. Δεν κρατάς τον παλιό σκληρό.

--> Εγκαθιστάς λειτουργικό στο νέο δίσκο. Ακόμα καλύτερα είναι να κάνεις στο νέο δίσκο ένα partition για το λειτουργικό και ένα για τα αρχεία. Επίσης καλό θα είναι κατά τη διάρκεια του setup να υπάρχει μόνο ο νέος δίσκος στο μηχάνημα. Μετά απλά μπορεί να συνδεθεί και ο παλιός.

2. Kρατάς τον παλιό σκληρό και αφήνεις σε αυτόν το λειτουργικό.

--> Απλά βάζεις τον δεύτερο δίσκο και του κάνεις format.

Και στις δύο περιπτώσεις τα αρχεία μπορούν πολύ απλά να μεταφερθούν από τον ένα δίσκο στον άλλο με copy-paste. Για μένα το να χρησιμοποιήσεις ghost ή κάτι παρόμοιο για να κάνεις κάτι τόσο απλό είναι σαν να θέλεις να κάνεις τη διαδρομή Πατήσια-Παγκράτι μέσω Λαμίας...

Μια άλλη λύση (αν θες να αξιοποιήσεις τον παλιό σου σκληρό και μετά την αλλαγή) θα ήταν να τον "φορητοποιήσεις". Κυκλοφορούν θήκες για σκληρούς δίσκους με σύνδεση USB ή firewire (ή και τα δύο :) ) που δεν κοστίζουν πάνω από €45. Έτσι το μόνο που θα έχεις να κάνεις μετά είναι είτε να τα κρατήσεις στη νεα φορητή σου συσκευή είτε να τα περάσεις στο νέο σκληρό σου δίσκο. Εγώ έχω σωθεί αφού είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για backup και μεταφορά δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να κόβεις CD όλη την ώρα...
Take me out to the Ballgame

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Perseas (19 Νοέ. 2004 , 16:55)

Μια άλλη λύση (αν θες να αξιοποιήσεις τον παλιό σου σκληρό και μετά την αλλαγή) θα ήταν να τον "φορητοποιήσεις". Κυκλοφορούν θήκες για σκληρούς δίσκους με σύνδεση USB ή firewire (ή και τα δύο :) ) που δεν κοστίζουν πάνω από €45. Έτσι το μόνο που θα έχεις να κάνεις μετά είναι είτε να τα κρατήσεις στη νεα φορητή σου συσκευή είτε να τα περάσεις στο νέο σκληρό σου δίσκο. Εγώ έχω σωθεί αφού είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για backup και μεταφορά δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να κόβεις CD όλη την ώρα...

Όπως είναι για παράδειγμα αυτά:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=146937&Merchant_Id=1&sts_cid=3

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=216713&Merchant_Id=1&sts_cid=3

;) :)