Xrictino0la Δημοσιεύτηκε February 25, 2015 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 25, 2015 Γεια σας. Έχω έναν παλιό εσωτερικό δίσκο, και αναρωτιέμαι πως μπορώ να δω τα αρχεία του. Τώρα έχω ένα λάπτοπ (HP Pavilion 7) και έναν σταθερό υπολογιστή με άλλη μητρική (επίσης σχετικά παλιά αλλά δεν είναι συμβατή μ' αυτόν τον σκληρό). Ξέρει να μου πει κανείς τι καλώδιο μπορώ να χρησιμοποιήσω ή γενικά με ποιον τρόπο μπορώ να ξαναδώ τα αρχεία μου? Ευχαριστώ προεραιτικά.... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gredaizer Δημ. February 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2015 Μπορεις ευκολα με ενα εξωτερικο κουτι που συνδεεται ο δισκος και με usb στον υπολογιστη σου κανε ενα search στο σκρουτζ "sata hdd 3.5" case" η 2.5" αναλογα τον δισκο, σχετικα φθηνα 10-20ευρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. February 25, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2015 Γεια σας. Έχω έναν παλιό εσωτερικό δίσκο, και αναρωτιέμαι πως μπορώ να δω τα αρχεία του. Τώρα έχω ένα λάπτοπ (HP Pavilion 7) και έναν σταθερό υπολογιστή με άλλη μητρική (επίσης σχετικά παλιά αλλά δεν είναι συμβατή μ' αυτόν τον σκληρό). Ξέρει να μου πει κανείς τι καλώδιο μπορώ να χρησιμοποιήσω ή γενικά με ποιον τρόπο μπορώ να ξαναδώ τα αρχεία μου? Ευχαριστώ προεραιτικά.... :) SATA είναι ο δίσκος,γιατί δεν είναι συμβατος ο σταθερός υπολογιστής;Ειναι τόσο παλιος που εχει μονο PATA; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xrictino0la Δημ. February 27, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2015 Δεν ξέρω αν είναι sata. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δεν ξέρω καν τι είναι sata και pata, γι αυτό έβαλα φωτο. Αυτό για το skroutz και τα δέκα ευρώ γιατί το ειπες? Δεν θέλω να αγοράσω σκληρό δισκο, να τον διαβάσω θέλω. Ευχαριστώ πάντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gredaizer Δημ. February 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2015 Εαν η μητρικη σου δεν υποστηριζει sata ή δεν εχεις καποιον αλλο σταθερο υπολογιστη να τον συνδεσεις για να παρεις τα αρχεια σου θα χρειααστει να αγορασεις ενα HDD Dock ή HDD External case τοποθετεις τον δισκο σου και συνδεεται στον υπολογιστη σου μεσω USB. Σου παραθετω παρακατω τις φωτο... http://i59.tinypic.com/2j2hs7c.jpg http://i58.tinypic.com/2l8ar94.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xrictino0la Δημ. February 27, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2015 οκ. κοιταξα για hdd external case οπως ειπες. πρεπει να κοιταξω κατι και για τις υποδοχες? δεν ξερω αν φαινεται στην φωτο αλλα γραφει ακριβως αυτα: Master/Slave jumper not required for SATA Jumpered pins 3 and 4 enable PUIS (Power Up In Standby) (Εδώ ακριβώς απο κάτω έχει μια εικόνα που δειχνει τις υποδοχες, τρεις ειναι. Και λενε: P15 P1 S7 S1 7531 8642 SATA POWER SERIAL DATA FACTORY JUMPER SETTINGS Κι αυτο που εγραψες για 2.5 ή 3.5, έχει να κάνει μήπως με εκείνο το σημείο που γράφει SATA POWER? γιατι αν ειναι εκεινα τα εκαροστα, ειναι 2.5... ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Α και τελικά είδα πως είναι SATA, γιατι κάπου γραφει SATA POWER. Η μητρικη που εχω τωρα εχει καλωδιο με διαφορετικο βυσμα απ αυτο που παιρνει αυτος ο σκληρος. το δικο του καλωδιο δεν το εχω. ----- προσθήκη μηνύματος 87 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Α και τελικά είδα πως είναι SATA, γιατι κάπου γραφει SATA POWER. Η μητρικη που εχω τωρα εχει καλωδιο με διαφορετικο βυσμα απ αυτο που παιρνει αυτος ο σκληρος. το δικο του καλωδιο δεν το εχω. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κατι τετοιο δεν θα κανει δουλεια? http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-To-SATA-22-Pin-2-5-Inch-Hard-Disk-Driver-SSD-Adapter-Cable-/331490541421?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4d2e603f6d Πρεπει οποσδηποτε να ειναι ολοκληρη η θηκη που μου εδειξες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. February 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2015 Για να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά... Τα Integrated Drive Electronics (IDE) / Parallel ATA (PATA) / Serial ATA (SATA) είναι πρότυπα σύνδεσης εσωτερικών μονάδων αποθήκευσης, όπως σκληροί δίσκοι, CD/DVD Drives, με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα μεγέθη 2,5 & 3,5 ιντσών, αναφέρονται στο μέγεθος του σκληρού δίσκου. Οι δίσκοι 2,5 ιντσών προορίζονται για laptops. Αντιθέτως, αυτοί 3,5 ιντσών, είναι οι σκληροί δίσκοι για επιτραπέζιους Η/Υ. Δες την εικόνα εδώ. Ο δικός σου είναι 3,5 ιντσών. Εσύ αυτό που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή είναι κάτι παρόμοιο με αυτό. Να έχει υποδοχή για σκληρό δίσκο 3,5 ιντσών με SATA εσωτερική σύνδεση και με εξωτερική USB, ώστε να συνδέσεις αυτό το κουτί με τον Η/Υ. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xrictino0la Δημ. February 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2015 Δηλαδή μόνο με το καλώδιο δεν γίνεται? Απλά προσπαθώ να βρω μια πιο οικονομική λύση... :-/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. February 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2015 Μόνο με το καλώδιο που αναφέρεις, όχι. Τέτοια καλώδια προορίζονται για σκληρούς δίσκους 2,5 ιντσών οι οποίοι δεν απαιτούν εξωτερική παροχή ρεύματος. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xrictino0la Δημ. February 28, 2015 Author Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2015 Οκ τότε. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. :-) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts