Jump to content

Laptop & προβλημα με RAM

zerokill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω ενα παλιο (4ετιας) λαπτοπ turbo x low δυνατοτητων intel celeron dual core με 1gb ddr3 1333mhz....

Αγορασα μια μνημη kingston 4GB 1333 την οποια την βαζω στο laptop αλλα οταν την βαζω δεν ανοιγει καν το λαπτοπ

Δευτερη κινηση ηταν να βαλω την συγκεκριμενη μνημη σε αλλο λαπτοπ πιο δυνατο στο οποιο ουτε και εκει διαβαζει την μνημη και εκεινο δεν παιρνει μπρος.

Και στα 2 λαπτοπ εχω win 7 x64bit

Πηρα μια RAM 2αρα ιδιων χαρακτηριστικων ddr3 sta 1333 mzhx την εβαλα στο δικο μου το παλιο παιρνει κανονικα μπρος ο υπολογιστης αλλα βλεπω οτι την διαβαζει σαν 1GB και οχι 2.

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει .... το λαπτοπ? η μνημη ...? καμια ιδεα ?

Εχω ενα παλιο (4ετιας) λαπτοπ turbo x low δυνατοτητων intel celeron dual core με 1gb ddr3 1333mhz....

Αγορασα μια μνημη kingston 4GB 1333 την οποια την βαζω στο laptop αλλα οταν την βαζω δεν ανοιγει καν το λαπτοπ

Δευτερη κινηση ηταν να βαλω την συγκεκριμενη μνημη σε αλλο λαπτοπ πιο δυνατο στο οποιο ουτε και εκει διαβαζει την μνημη και εκεινο δεν παιρνει μπρος.

Και στα 2 λαπτοπ εχω win 7 x64bit

Πηρα μια RAM 2αρα ιδιων χαρακτηριστικων ddr3 sta 1333 mzhx την εβαλα στο δικο μου το παλιο παιρνει κανονικα μπρος ο υπολογιστης αλλα βλεπω οτι την διαβαζει σαν 1GB και οχι 2.

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει .... το λαπτοπ? η μνημη ...? καμια ιδεα ?

Από ότι έχω ακούσει, αυτό συμβαίνει όταν το λειτουργικό είναι 32 bit...

Αυτο που λέει ο mol ειναι πιθανόν δες το maximum του λαπτοπ

Chipset: Intel 2A40 rev 9

SuperIO: Unknown

Manufacturer: CLEVO CO.

Motherboard: C4100/C5100 (ειναι και το μοντελο του υπολογιστη το C5100)

Εβαλα το CPU-Z αλλα δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι το μαξιμουμ.... αλλα και παλι εφοσον εχει 2 slot θα επρεπε να αναγνωρισει τουλαχισστον 2 gb εφοσον εβαλα στο ενα 2gb και την παλια του 1!

Οκ ειναι λαπτοπ σκουπιδι και ειπα λιγο να τον αναβαθμισω τουλαχιστον στην μνημη να μην τρωει κολληματα αλλα και αυτο μου φαινεται αθλος ειναι.

Σας δειχνω ενα screenshot οτι μου βγαζει το CPU-Z

http://s29.postimg.org/r0bu8n65v/Screenshot_1.jpg

Τον εκανα εχθες φορματ και ξαναπερασα τα 7 x64 αλλα δεν εχει αλλαξει κατι.

Edited by zerokill

• 1 month later...
δοκίμασε την μνήμη σε άλλο Laptop αν έχεις την δυνατότητα αλλιώς στείλτην πίσω για έλενχο μπορεί να φταίει η μνήμη τρέξε ενα memtest να δεις..