Jump to content

Βοηθεια επιλογης Smartphone

rayman13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προσπαθω να βοηθησω ενα φιλο μου να επιλεξει κινητο. Ξερετε καποιο που να εχει τα παρακατω χαρακτηριστικα? (αν οχι ολα τα πεπρισσοτερα και πειτε μου τι του λειπει; )

1. Οθονη 1080p 5 η παραπανω ιντσων κατα προτιμηση AMOLED

2. Αρκετα καλη καμερα με OIS

3. Μπροστινα ηχεια (κατα προτιμηση)

4. Τουλαχιστον 2gb RAM

5. Υποδοχη microSD αλλιως 32/64gb ROM

6. Ιδανικη τιμη στο φασμα 300 - 400 αλλα ισως υπαρχει δυνατοτητα και για παραπανω

Η κυρια χρηση θα ειναι για email, μουσικη στο δρομο για τη δουλεια, facebook - viber, youtube και browsing για τα καθημερινα νεα και αναμεσα σε ολα αυτα αρκετες φωτογραφιες.

Σας ευχαριστω εκ των προταιρων για τις αποψεις σας.

Για τη χρήση που θέλει να κάνει θα μπορούσε να πάρει κάτι πιο φθηνό ίσως!

Anyway, αφού αυτά θέλει ο φίλος εγώ θα πρότεινα Lg g3.

Εαν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με windows phone στα ιδια περίπου χρήματα (5 ευρώ πιο πάνω) υπάρχει το lumia 930 αλλιώς εάν θέλει μόνο αντροιντ lg g3 και απο μένα !

Για τη χρήση που θέλει να κάνει θα μπορούσε να πάρει κάτι πιο φθηνό ίσως!

Anyway, αφού αυτά θέλει ο φίλος εγώ θα πρότεινα Lg g3.

οπως; εχεις κατι να προτινεις;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εαν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με windows phone στα ιδια περίπου χρήματα (5 ευρώ πιο πάνω) υπάρχει το lumia 930 αλλιώς εάν θέλει μόνο αντροιντ lg g3 και απο μένα !

Η μονη διαφορα που βρηκα ειναι οτι το G3 εχει IPS LCD. Ξερω ομως οτι καποιες εφαρμογες ειναι λιγο αθλιες στα Windows (λειπουν features απο viber, facebook, skype κτλ) Εσυ σα χρηστης Windows εισαι ευχαριστημενος απο τις εφαρμογες;

xperia Z3 compact ως πολύ καλή επιλογή και πολύ κατασκευή . Δεν έχει οθόνη 5'' αλλά 4,6'' που ζητάς , αλλά δεν νομίζω να σε ενοχλεί αυτό

xperia Z3 compact ως πολύ καλή επιλογή και πολύ κατασκευή . Δεν έχει οθόνη 5'' αλλά 4,6'' που ζητάς , αλλά δεν νομίζω να σε ενοχλεί αυτό

Ευχαριστω, παω να το κοιταξω.

Βρηκα και το XIAOMI Mi4 που φαινεται να ειναι σε καλη τιμη και να του λειπει μονο το OIS, εχει καποιος καποια αποψη πανω σε αυτο;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η μονη διαφορα που βρηκα ειναι οτι το G3 εχει IPS LCD. Ξερω ομως οτι καποιες εφαρμογες ειναι λιγο αθλιες στα Windows (λειπουν features απο viber, facebook, skype κτλ) Εσυ σα χρηστης Windows εισαι ευχαριστημενος απο τις εφαρμογες;

Επειδή έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα android συσκευή ως κύρια συσκευή δεν έχω αποψη για το viber που δεν χρησιμοποιώ συχνά όπως και το whatsup αν σε ενδιαφέρει.. Το facebook εχει βελτιωθεί αρκετά σαν εφαρμογή σε σχέση με πριν και το skype όσες φορές το χρειάστηκα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλά δεν ξέρω αυτές οι εφαρμογές τι features έχουν στο android και αν λοίπουν features απο την wp εκδοσή τους...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=354242

Πιστεύω με μια ερώτηση στο επάνω λινκ που έδωσα θα μπορέσεις να δείς εαν διαφέρουν!

Σαν εναλλακτικές προτείνω Sony xperia T3 και Nokia lumia 830! Εξαιρετικά και τα δύο!

Στα 200-230 ευρώ περίπου το καθένα και είναι υπερκαλυμμένος! ;)

Του μένουν και ρέστα για τον EΝΦΙΑ! :p

Ευχαριστω, παω να το κοιταξω.

Βρηκα και το XIAOMI Mi4 που φαινεται να ειναι σε καλη τιμη και να του λειπει μονο το OIS, εχει καποιος καποια αποψη πανω σε αυτο;

Ελπίζω να εννοείς αυτό το Xiaomi Mi4.

Eίναι η κορυφαία Κινέζικη εταιρία.Στα ίδια περίπου λεφτά και το Meizu MX4.

Και για τα 2 κινητά,υπάρχουν σχετικά link για να ρωτήσεις.

Στο μαγαζί που έβαλα,δες και το Lenovo Vibe X2 και σύγκρινε την τιμή του μ'αυτή που έχει στο public........

Edited by immortal207

XIAOMI MI4 και από μένα....δεν τίθεται καν θέμα διλλήματος!!!

Ναι αλλα για παραδειγμα εχει $370 και δεν εχει OIS, μπροστινα ηχεια και απο περιγραφη που ειδα σε καναλι στο youtube δεν τα ξεφορτωνεσαι τελειως τα κινεζικα (σα γλωσσα) παρα την αλλαγη. Βεβαια αυτο ειναι ερωτηση για το αλλο θρεντ. Αλλα την ιδια στιγμη ας πουμε το 930 εχει 338 ευρω στο σκρουτζ. Τι κανει το ΜΙ4 τοσο καλυτερο κατα τη γνωμη σας; Επισης αν χαλασει φευγει στο σκουπιδοτενεκε με τη μια; (και αυτη πρεπει να την κανω στο αλλο θρεντ αλλα λεω μηπως εχετε αποψη...)

καλυτερα να επιλεξει το g3.πολυ καλο πλεον.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

καλυτερα να επιλεξει το g3.πολυ καλο πλεον.

την οθόνη και την την αυτονομία δεν την έχουν φτιάξει παντός (λογικά δεν αλλάζει αυτό)

Ο λογος παντως που ειναι διατεθειμενο το παλικαρι να σκασει τοσα (η και κατι παραπανω αν βρεθει κατι καλο) ειναι οτι θελει κατι να τον βγαλει για 2 χρονια περιπου. Δεν ξερω αν συμφωνειτε με αυτη την αποψη αλλα εγω πιστευω οτι κινητο με ενσωματωμενη μπαταρια δυσκολο να σου βγαλει 2ετια... το θεμα ειναι να γινεται ευκολα η αντικατασταση σε κανα Γερμανο η τετοιου τυπου μαγαζι λογικα...

Ο λογος παντως που ειναι διατεθειμενο το παλικαρι να σκασει τοσα (η και κατι παραπανω αν βρεθει κατι καλο) ειναι οτι θελει κατι να τον βγαλει για 2 χρονια περιπου. Δεν ξερω αν συμφωνειτε με αυτη την αποψη αλλα εγω πιστευω οτι κινητο με ενσωματωμενη μπαταρια δυσκολο να σου βγαλει 2ετια... το θεμα ειναι να γινεται ευκολα η αντικατασταση σε κανα Γερμανο η τετοιου τυπου μαγαζι λογικα...

τα περισσότερα κινητά που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία έχουν και καλής ποιότητας (αναγκαστικά βάζουν καλές μπαταρίες γιατί πλέον η μπαταρία δεν θεωρείτε αξεσουάρ και έχει 6 μήνες εγγύηση αλλά είναι μαζί με την συσκευή δλδ 2 χρόνια) έτσι δεν τους συμφέρει

βλέπε πχ Samsung που έχει αποσπομενη μπαταρία είναι ότι χειρότερο ποιοτικά (φούσκωμα κύριος) γιατί απλά την σηκώνει βάση νομοθεσίας ανοδικά να βάζει χαμηλότερης ποιότητας μπαταρίες

με ένα μοναδικό μειονέκτημα... τα wp

τα wp η τα apps των wp?

και τα δύο, wp έχουν δύο καλά.. δεν κολλάνε σχεδόν ποτέ και για τπτ, δεν υπάρχει θέμα με τα updates... σε όλα τα άλλα πονοκέφαλος... ειδικά το interface προκαλεί πονοκέφαλο (βασικά ματια πονάνε απο διχρωμια)

την οθόνη και την την αυτονομία δεν την έχουν φτιάξει παντός (λογικά δεν αλλάζει αυτό)

Γιατί τι έχει η οθόνη?super ήτανε.αυτονομία,μέχρι 5:30 ώρες έχω δει.

Γιατί τι έχει η οθόνη?super ήτανε.αυτονομία,μέχρι 5:30 ώρες έχω δει.

είχα το g2........είχα φως τέρμα η αυτονομία ήταν 7 ώρες!!! :happy:

είχα το g3... πάλι με ίδια χρήση η αυτονομία ήταν 4 ώρες και κάτι ψιλά

αν είναι αυτό ίδιο πάω πάσο...........

όσο για την οθονη..............

g2... άψογος φωτισμός με άψογο contrast(για μια LCD έστω) και saturation.............

g3... τέρμα χαμηλός φωτισμός (ο οποίος χαμηλώνει και άλλο αν παίξεις κάνα βαρύ game)........ χαμηλό contrast και άθλιο saturation (σε βαθμό να το πω ξεπλυμένο σε σχέση με το g2)

αν αυτα τα δυο δεν τα θεωρείς ι προβλήματα (ειδικά σε σχέση με το άψογο g2) πάω πάσο..................

Με μόνο μειονέκτημα, η αυτονομία. Δεν ξέρω τι η ηχεία έχει αλλά έχεις όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

είχα το g2........είχα φως τέρμα η αυτονομία ήταν 7 ώρες!!! :happy:

είχα το g3... πάλι με ίδια χρήση η αυτονομία ήταν 4 ώρες και κάτι ψιλά

αν είναι αυτό ίδιο πάω πάσο...........

όσο για την οθονη..............

g2... άψογος φωτισμός με άψογο contrast(για μια LCD έστω) και saturation.............

g3... τέρμα χαμηλός φωτισμός (ο οποίος χαμηλώνει και άλλο αν παίξεις κάνα βαρύ game)........ χαμηλό contrast και άθλιο saturation (σε βαθμό να το πω ξεπλυμένο σε σχέση με το g2)

αν αυτα τα δυο δεν τα θεωρείς ι προβλήματα (ειδικά σε σχέση με το άψογο g2) πάω πάσο..................

Η αυτονομία του g2 ήταν μοναδική,το μόνο σίγουρο.

Για τα υπόλοιπα τώρα.

Εγώ με το φωτισμό ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος,φαντάσου το είχα στο 50% και στον ήλιο την ανέβαζα στο 70-75% για λίγο.

Το να ρίχνει τον φωτισμό τώρα από 100% στο 90 για μένα δεν είναι ενοχλητικό,αντιθέτως,προστατεύει το τηλέφωνο.και σίγουρα δεν είναι και κάποια τεραστία μεταβολή αυτή η ρήξη της φωτεινότητας.

Τώρα για τα χρώματα,ναι είναι πιο φυσικά στο g3,όχι μαύρο χάλι όμως,του g2 ήταν πιο κορεσμένα και η οθόνη του z3 μου την θυμίζει κατά πολύ.επίσης το g2 είχε ίσως το καλύτερό λευκό πού έχω δει σε οθόνη,χωρίς να το έχουν διαφημίσει γι αυτό το προσόν.

Εν κατακλείδι,ναι καταλαβαίνω ότι εσένα δεν σε ικανοποίησε η οθόνη του g3,όμως αν δεις,το πλήθος του κόσμου,των κατόχων δηλώνουν ενθουσιασμένοι,ικανοποιημένοι από την απόδοσή της οθόνης του g3,προσωπικά μου άρεσε χωρίς όμως να λέω ότι δε θα την ήθελα πιο κορεσμένη στα χρώματα.